Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

QUOTE(muminukas @ 2011 11 30, 19:31)
gydytojai sprendžia šį klausimą. nebend gimdyvė ir gydytojas turi kyšinius santykius, tada taip - renkasi.

drinks_cheers.gif
As po CP pienuko sulaukiau TIK penkta diena, taip kad tai nera labai greitai, ypac kai mazylis rekia is alkio, o tu stresuoji, nes svajoji maitinti krutimi doh.gif
Atsakyti
CP turejau jau du kartus (o juos skyre vos pusantru metu doh.gif) abu kartus jauciausi gerai. aisku, pjuvio vieta skaudejo, bet nieko kazko labai baisaus tikrai nebuvo. man lb padejo spaciali juosta ant pilvo. pirma savaite ja panesiojau, o paskui nebereikdavo.
Papildyta:
QUOTE(muminukas @ 2011 11 30, 19:31)
gydytojai sprendžia šį klausimą. nebend gimdyvė ir gydytojas turi kyšinius santykius, tada taip - renkasi.

na bet buna atveju, kai teoriskai gimdyti paciai lyg ir galima, bet yra labai daug saansu, kad nepagimdysi, ir galiausiai viskas pasibaigs CP. tuomet gydytojas matydamas visus niuansus gali pasiulyti rinktis - ar nori pati gimdyti, ar iskart daryti CP. ir tada tai jau yra moters pasirinkimas. viena, kuri labai nori pagimdyti naturaliai, greiciausiai bandys pati, gal jai net ir pavyks, o gal vis tiek CP baigsis viskas. o kita gal is karto pasirinks CP. todel negalit kaltinti vien tik kysiniais santykiais smile.gif o ypac jei pirmas buvo cezaris, tada turbut bet kuris gydytojas pasiulys moteriai paciai rinktis - nori bandyti naturaliai gimdyti ar ne.
Papildyta:
QUOTE(maža mazgė @ 2011 11 30, 21:38)
drinks_cheers.gif
As po CP pienuko sulaukiau TIK penkta diena, taip kad tai nera labai greitai, ypac kai mazylis rekia is alkio, o tu stresuoji, nes svajoji maitinti krutimi  doh.gif

bet turbut atsilieptu ne viena mama, kuri ir po naturalaus gimdymo pienuko nesulauke nei penkta, nei penkiolikta diena. turbut visos esam skaite ir girdeje daugybe nesekmingo maitinimo krutimi istoriju. ir kazin, ar tarp ju visos po CP. labai abejoju. o jei jau tas pienas atsiras diena veliau, juk ne pats baisiausias dalykas, svarbiausia, kad jo isvis butu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Cansado @ 2011 11 23, 23:39)
Sakykit, o vienoms pjūvio vietą susiuva tirpstančiais siūlais, kitoms - ne, ir juos reikia ištraukti po kelių dienų, ar aš klystu? Jei taip, nuo ko tai priklauso? g.gif

pirma karta pjuvi man susiuvo tirpstanciais siulais. nieko traukti nereikejo, sugijo gerai, bet randas nebuvo grazus. antra karta susiuvo paprastais siulais, tai juos istraukti reikejo turbut po 5 dienu (traukiant skausmas minimalus), sugijo taip pat gerai, o randas - kur kas grazesnis, nei buvo pirma karta. net nera ka lyginti. antrasis jau po keliu menesiu atrode graziau, nei pirmasis po pusantru metu. tiesa, siuvo skirtingi gydytojai, tai gal ir tai dar itakos galejo tureti. nors antrasis gydytojas sake, kad su paprastais siulais jam visada geriau gaunasi. nes savo praktikoje buvo siuves ir su tirpstanciais
Atsakyti
QUOTE(mazuika @ 2011 12 01, 00:37)
bet turbut atsilieptu ne viena mama, kuri ir po naturalaus gimdymo pienuko nesulauke nei penkta, nei penkiolikta diena. turbut visos esam skaite ir girdeje daugybe nesekmingo maitinimo krutimi istoriju. ir kazin, ar tarp ju visos po CP. labai abejoju. o jei jau tas pienas atsiras diena veliau, juk ne pats baisiausias dalykas, svarbiausia, kad jo isvis butu 4u.gif

Kiek teko dometis - labai mazas procentas moteru negali maitinti krutimi, bet cia jau kita tema. As atsakinejau i merginos posta, kuri teigia, kad po CP greitai atsiranda pienas. Visoms mano draugems, gimdziusioms naturaliai, pienukas atsirasdavo 2-3d., man atsirado penkta, nes mazyles pora naktu nepaliko is viso, o ir 4 val. po operacijos atnese pamaitinti ir gana greitai vel issinese. Taip pat negavau ka tik gimusio kudikio ant krutines. Kadangi man pienuko fabrikas kuresi dvigubai ilgiau uz gimdancias naturaliai, man tai yra "ilgai". Cia tik mano asmenine patirtis. O pienukas atsirado ir isliko, nes toks buvo mano tikslas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maža mazgė @ 2011 12 01, 22:17)
Kiek teko dometis - labai mazas procentas moteru negali maitinti krutimi, bet cia jau kita tema. As atsakinejau i merginos posta, kuri teigia, kad po CP greitai atsiranda pienas. Visoms mano draugems, gimdziusioms naturaliai, pienukas atsirasdavo 2-3d., man atsirado penkta, nes mazyles pora naktu nepaliko is viso, o ir 4 val. po operacijos atnese pamaitinti ir gana greitai vel issinese. Taip pat negavau ka tik gimusio kudikio ant krutines. Kadangi man pienuko fabrikas kuresi dvigubai ilgiau uz gimdancias naturaliai, man tai yra "ilgai". Cia tik mano asmenine patirtis. O pienukas atsirado ir isliko, nes toks buvo mano tikslas  4u.gif

na as su leliukais buvau nuo pirmu minuciu (aisku, tik kol siuvo po operacijos tiek pirmaji, tiek antraji karta mergytes buvo su teciu) tiek diena, tiek nakti, ir noro maitinti turejau labai daug, stengiausi be proto. rezultatas abu kartus nebuvo toks, kokio tikejausi ir laukiau.... (na bet ne apie tai tema). tuo tarpu mano drauge, kuriai taip pat dare cp, ir leliuko lygiai taip pat kaip ir jums is pradziu neatnese, ir pirma nakti nebuvo kartu, bet pienas pradejo gamintis ir jo buvo pakankamai. kaip drauge sake, tik tegu valgo smile.gif jokiu budu nepriestarauju jums, kad po cp pienukas atsiranda siek tiek veliau - dazniausiai taip ir buna. tik norejau pasakyti, jog svarbiausia, kad jo isvis atsiranda 4u.gif o tam itakos turbut neturi, ar gimdoma naturaliai, ar cp...
Atsakyti
pirmą naktį neatnešė vaiko, nes buvau prijungta prie visokių kateterių. tiksliau - atnešė tik pamaitinti. negana to, kad bus randas papilvėj, mažiausiai pusę metų tas randas nemalonus - nejautrus, nutirpęs, etc.
Atsakyti
Pirmą dieną po CP labai norėjau miego, buvau prijungta prie lašelinių, tad leliuką prižiūrėjo naujagimių sesytės. Kai atnešė maitinti (turbūt antrą dieną, o gal trečią) pieno buvo, iš pradžių bėgo priešpienis, po to iš karto atsirado pienukas. Jokių problemų. Su randu susigyvenau, nieko baisaus.
Atsakyti
QUOTE(giedruole @ 2011 12 02, 13:23)
Su randu susigyvenau, nieko baisaus.

čia jau niekur nedingsi, man šiaip apmaudu, kad po 2 natūralių teko trečią pjauti. kitas klausimas - kada nustos tas randas , tiksliau - aplink jį, jautru būti, dirginti kelnių juosmuo ir pan . doh.gif

šiaip po CP sužinojau, kas yra nugaros skausmai, maudimas, iki dabar nieko nejaučiau. bet gydytoja sakė, kad čia dar nieko - pasitaiko ir baisūs galvos skausmai po CP.
Atsakyti
Man irgi skauda nugarą, kadangi apačioje krypęs stuburas, užspaudžia nervus, bet man ne nuo CP. O kelnes reikia prisitaikyti aukštesniu juosmeniu, švelnios medžiagos. Triusikėlius irgi medvilninius, kad guma neliestų rando. Kuo labiau trinsis, tuo ilgiau truks gyjimas.
Atsakyti
Randas sugijęs, bet tas nejautrumas ilgai laikosi, jau beveik pusė metų.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2011 12 02, 15:32)
čia jau niekur nedingsi, man šiaip apmaudu, kad po 2 natūralių teko trečią pjauti.

drinks_cheers.gif man taip pat trečią reikėjo pjauti, nors pirmus du pagimdžiau be didelio skausmo ir vargo ax.gif
skaudėjo , net labai kokias tris-keturias dienas, sunkiausia buvo gultis ir keltis iš lovos..
nutirpimas dingo gal kokį 4 mėnesį po operacijos...
kelnaitės tik medvilninės, nes pastebėjau išberia iš karto, ir jokiu būdu ne per trumpos , nutrina verysad.gif
su vaiku palatoje buvau nuo pat pradžių, Ačiū mamai, nes tikrai nebūčiau susitvarkius , pienas atsirado trečią dieną ir dar dabar turiu , nepastebėjau jokio skirtumo tarp pieno atsiradimo ir natūralaus gimdymo ar Cezario ..
tiesa, po operacijos praėjo be kelių dienų 6 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vasilyysa: 02 gruodžio 2011 - 19:21
vasilyysa, tai panašiai mažieji gimę smile.gif o aš ir draugių pasiklausinėjau, kurioms cezarius darė, jau vaikučiai pilnų pusės metų, bet nutirpimas dar yra. matyt, nuo organizmo individualiai. mane erzina schmoll.gif po natūralių jau seniausiai viskas pamiršta buvo...
Atsakyti
nutirpimas aplink randa ir man buvo. pirma karta irgi tai nervino, po antro karto - jau buvo dzin biggrin.gif nepamenu, kada tiksliai praejo, bet tikrai ne anksciau 6 men. na bet dabar jau 1m 7 men - jokio nutirpimo neber clap.gif
Atsakyti