Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

QUOTE(pupsikėlis @ 2012 03 23, 11:03)
Panevėžyje manau.

jei man reiktų antrą kartą CP tai rinkčiaus epidūrinę nejautrą, nes tikrai nebuvo jokio šalutinio poveikio ir sąmonė visad blaivi buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 03 23, 02:31)
Jeigu nori neskausmingesnės, greičiau, lengviau padaromos nejautros, galima nusipirkti specialų rinkinį vaistinėje.

Nebūkite kategoriška teigdama, kad nieko nereikia pirktis.

Nes pirkti galima. Gimdžiau tris kartus, ir trečiam cezariui spec. rinkinį nusipirkau rekomendavus gydytojui.

net pasiklausiau pas drauge anesteziologe, tai tik nusijuoke, sako gi cia LT, zmones lengvatikiai smile.gif Pasake, kad geriau ir perka, o daktarelis susitaupo sau rinkini viena. Adatos yra standartines, nera jokiu geresniu plonesniu, kurias patiems pirkti reikia ir nuo kuriu maziau skauda. Vaistai irgi yra standartiniai. Nieko naujo ir geresnio nenusipirksi negu ligonine privalo duoti. be nuskausminimo kaip zinia neoperuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 03 23, 21:05)
net pasiklausiau pas drauge anesteziologe, tai tik nusijuoke, sako gi cia LT, zmones lengvatikiai smile.gif Pasake, kad geriau ir perka, o daktarelis susitaupo sau rinkini viena. Adatos yra standartines, nera jokiu geresniu plonesniu, kurias patiems pirkti reikia ir nuo kuriu maziau skauda. Vaistai irgi yra standartiniai. Nieko naujo ir geresnio nenusipirksi negu ligonine privalo duoti. be nuskausminimo kaip zinia neoperuoja smile.gif

KMUK jei savo epidūro neturi duoda, bet reik atpirkt, Mažylio GN tik iš jų pirkt reik, mokėti į kasą. Reikia konkrečiai pagal įstaigą žiūrėt, o ne teigti kaip turi būti. Be nuskausminino neoperuoja, bet nuskausminimo būdą kitokį (ne epidūrą) pritaikyti gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 23 kovo 2012 - 21:31
QUOTE(pilkoji28 @ 2012 03 23, 15:29)
KMUK  jei savo epidūro neturi duoda, bet reik atpirkt, Mažylio GN tik iš jų pirkt reik, mokėti į kasą. Reikia konkrečiai pagal įstaigą žiūrėt, o ne teigti kaip turi būti. Be nuskausminino neoperuoja, bet nuskausminimo būdą kitokį (ne epidūrą) pritaikyti gali.

koki kita? bendra anestezija cezariui, nes nescioji neatperka kazko? ar tikrai?

Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 03 23, 21:05)
net pasiklausiau pas drauge anesteziologe, tai tik nusijuoke,

Aš taip pat nusijuokiau. Mano artima giminaitė taip pat yra medikė.
O kaip skiriasi adatos, man parodė pats gydytojas.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 03 23, 16:03)
Aš taip pat nusijuokiau. Mano artima giminaitė taip pat yra medikė.
O kaip skiriasi adatos, man parodė pats gydytojas.

matyt zmogus kasdien darantis spinaline/epidura nejautra, gan didelej LT istaigoj, nezino apie ka sneka smile.gif nesigincysim, matosi, kad jums placebo efektas suveike, "geresniu" rinkiniu pasinaudojus praejo procedura "geriau", tai ir liuks! visi laimingi ir daktarelis ir jus. Viskas OK smile.gif
Atsakyti
MichGirl, matyt biggrin.gif .

Nes turėjote tokią galimybę rinktis. Ar neturėjote?

Aš turėjau. Ir pasirinkau. Todėl galiu rašyti apie skirtumus, pojūčius, patogumus.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2012 03 23, 16:10)
MichGirl, matyt  biggrin.gif .

Nes turėjote tokią galimybę rinktis. Ar neturėjote?

Aš turėjau. Ir pasirinkau. Todėl galiu rašyti apie skirtumus, pojūčius, patogumus.

ne ten kur man dare cezari, gydytojai nesitycioja is pacientu iki tokio lygio.

apie pojucius rasyti tikrai nereiketu isvadu daryt, nes kiekvienas duris yra kitoks, net ir su analogishkom priemonem ir to pacio zmogaus rankomis atliekamas. manau suprantat tai.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 03 23, 22:17)
*ne ten kur man dare cezari, gydytojai nesitycioja is pacientu iki tokio lygio.

**apie pojucius rasyti tikrai nereiketu isvadu daryt, nes kiekvienas duris yra kitoks, net ir su analogishkom priemonem ir to pacio zmogaus rankomis atliekamas. manau suprantat tai.

*mūsų gydymo įstaigose ne tik kad nesityčiojama, bet dar net pacientui, būsimai Mamai leidžiama pasirinkti, paisoma jos norų. 4u.gif

** sutinku. 4u.gif
Atsakyti
O kiek laiko po cezario neįmanoma sėdėti? T.y. dirbti sėdimo darbo su kompiuteriu?
Atsakyti
QUOTE(pupsikėlis @ 2012 03 31, 14:31)
O kiek laiko po cezario neįmanoma sėdėti? T.y. dirbti sėdimo darbo su kompiuteriu?

Parą.
Nors kitos mamos ir po pusės paros jau stojasi ir eina.
Aš po dalinės nejautros parą laiko gulėjau, paskui kitos dienos rytą jau sodino, statė ir liepė vaikščiot.
Atsakyti
mane isoperavo apie 14val, ta vakara jau stojausi, o kita ryta jau pati pilnai ejau pas sunu i reanimacija. sedet galejau manau normaliai jau kita diena. Kazkaip nebuvo nepatogumu sedint, tempdavo tik kol keldavausi is gulimos pozos i sedima, kokias kelias savaites tas jautesi papilvej.
Atsakyti