Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

QUOTE(MichGirl @ 2012 05 16, 17:04)
o kas cia jums taip pasake, kad skersai gulinciam vaikui vietos neuztenka jei iki 40sav nesiojamas? Pas mane dvynukai 3,4kg ir 3,7kg jau po 40sav skersi gulejo ir puikiai tilpo ir streso jokio nerode, tai net nzn is kur cia tokia info dalinates...

Na kiek as zinau, t.y. bent jau daktarai kaip sako, kad su tokia padetimi leliukai dazniausiai gimsta anksciau (as ta traktuoju, kaip mazai vietos biggrin.gif gal ir kvailai blush2.gif) ..zinant kokios galetu but komplikacijos nutiekejus vaisiaus vandenims dazniausiai rekomenduojama data pries termina..nu ir siaip nemanau, kad koks daktaras rekomenduotu cezari 38 sav., jei nebutu butinybes 4u.gif

O pas jus vandenu buvo norma?

Na bet cia neesme tos padetys ar ka, tiesiog norejau parasyt, kad klausykim gydytoju is viskas bus ok.
Atsakyti
QUOTE(Bardana @ 2012 05 17, 16:40)
Na kiek as zinau, t.y. bent jau daktarai kaip sako, kad su tokia padetimi leliukai dazniausiai gimsta anksciau (as ta traktuoju, kaip mazai vietos biggrin.gif gal ir kvailai blush2.gif) ..zinant kokios galetu but komplikacijos nutiekejus vaisiaus vandenims dazniausiai rekomenduojama data pries termina..nu ir siaip nemanau, kad koks daktaras rekomenduotu cezari 38 sav., jei nebutu butinybes 4u.gif

O pas jus vandenu buvo norma?

Na bet cia neesme tos padetys ar ka, tiesiog norejau parasyt, kad klausykim gydytoju is viskas bus ok.

butent, kad gydytojai daznai rekomenduoja cezari vos 38 sulauke be jokiu priezasciu tam. Na tiesiog tam, kad uzbaigti nestuma ir gauti atlygi uz operacija smile.gif Cia kaip ir su skatinimu, nors ir teigiama, kad galima iki 2 sav po termino saugiai pernesioti, bet yra tokiu kurie jau termino diena guldo i ligonine kaip didziausia ligoni ir tiek, nors realiai indikaciju tam jokiu nera. Tai ka ir sakau, jei rekomenduoja operuoti vien del to, kad vaikiukas 38sav sedi, tai nera tam priezasciu is tikruju skubeti. Aisku, jei yra kitu problemu su mama ar vaikiuku, tai zinoma reikia klausyti ka gyd. sako.

Mano vandenu kiekis ir vieno ir kito is dvynuku maisuose buvo labai geras, pagal vidurki, nei per daug nei per mazai. smile.gif pilvo tik mano dydis buvo kaip planeta smile.gif
Atsakyti
aktuali tema ax.gif manasis ir sedi doh.gif na teoriskai laiko kaip ir yra (dabar beveik 34 sav),bet pagal sios dienos echo,viltis tokia maza maza kad apsivers,nes mano svoris ant zemutines ribos,apimtys ir prie mazesniu,o va pilvinukas svoriu gerokai virsija "bendraamzius" ugis ir prie krepsininku doh.gif
na as tikiuos geriausio,bet renku info planiniam-kazkaip lengviau nusiteikti blogiausiam o tiketis geriausio biggrin.gif kaip suprantu jei CP tai data butu paskirta kaip ir +/-38sav,bet viena maza problema pas mane net 3 datos doh.gif pagal echoskopa liepos 18,pagal mm liepos 26 (ciklas trukdavo 26 dienas,ir atitinka galima pastojimo data) o pagal gydytoja 28....tai sakykim kada man paskirtu -2sav nuo liepos 18,ar nuo liepos 28? nes kazkaip skritumas 10dienu blink.gif tai jei pagal gydytoja tai nelabai toli nuo tos tiesos kuria sako echo,o jei pagal echo tai vos ne men skirtumas doh.gif
zodziu paguoskit mane kas nors kad buna stebuktu ir dideli vaikai mazuos namuos taip ima ir apsivercia,nes as jau baigiu prarasti vilti....nenoriu peiliu,bijau verysad.gif
Atsakyti
echo netiksliausias, nes vaikai skirtingai auga. tai tiksliausias jusu terminas ir butu 26-28d., pagal cikla ir gydytojos paskaiciavimus. Mano UG visad grybavo keliom savaitem (as tikslias pastojimo datas zinau). O geriausia su dvynukais, vienas didesnis, kitas mazesnis, tai pagal echo paskaiciavimus terminas vieno lapkricio 1d, kito lapkricio 14d buvo biggrin.gif Uz tai ir naudojasi tais echo parodymais tik apytiksliam paskaiciavimui kai moteris visai nezino kada pastojo ir ciklas nereguliarus, kitu atveju skaiciuoja pagal cikla.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 05 18, 03:09)
butent, kad gydytojai daznai rekomenduoja cezari vos 38 sulauke be jokiu priezasciu tam. Na tiesiog tam, kad uzbaigti nestuma ir gauti atlygi uz operacija smile.gif

Nebutinai 38,pvz.man CP dare keturiasdesimta sav. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 05 18, 03:09)
butent, kad gydytojai daznai rekomenduoja cezari vos 38 sulauke be jokiu priezasciu tam.

Na man planinis CP buvo atliktas "vos" 36+5 sulaukus.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 05 29, 02:52)
echo netiksliausias, nes vaikai skirtingai auga. tai tiksliausias jusu terminas ir butu 26-28d., pagal cikla ir gydytojos paskaiciavimus. Mano UG visad grybavo keliom savaitem (as tikslias pastojimo datas zinau). O geriausia su dvynukais, vienas didesnis, kitas mazesnis, tai pagal echo paskaiciavimus terminas vieno lapkricio 1d, kito lapkricio 14d buvo biggrin.gif Uz tai ir naudojasi tais echo parodymais tik apytiksliam paskaiciavimui kai moteris visai nezino kada pastojo ir ciklas nereguliarus, kitu atveju skaiciuoja pagal cikla.

na kad auga skirtingai tai as sutinku,bet negali but skirtumas toks didelis,jei dabar svorio skirtumas beveik 2sav (didesnis) pagal echo,tai pagal cikla vos ne menuo g.gif na sakykim pilvinukas uzkibo anksciau nei mes manem ax.gif (atostogos,miegas palapinej kurioj vietos nedaug....nors tuo metu kaip ir saugu turejo but blush2.gif )
pratimus jau ziurejau,bet kiek baisoka,o jei virkstele trumpoka,kaip tada? ar nebutu kokiu bedu del to,ar tiesiog neapsiverstu?
jauciu kazkoki dydeli sujudima,jau senokai taip pilvas nebangavo...sakyciau kaip baldus stumdytu pilvinukas,o gal tai geras zenklas ir iesko kaip patogiau apsiversti g.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 05 30, 01:02)
i nestumo gala echo gali apsirikti svori ir matavimus 1.5kg ir amziu 3-4 savaitem. mano 2 is 3 vaiku treciam trimestre echo rode 3 sav didesnius. Kuo didesnis nestumas tuo netiksliau echo.

del pratimu, aisku, kad geriausia del visko pasitarti su gydytoju, o ne forume paskaicius pult daryt tai. as tik paminejau, kad tokiu yra wink.gif

del sujudimo, gal jau ne tik iesko kaip apsiversti bet jau ir apsiverte  bigsmile.gif

tai kad liepos 18 nustate panasiai 20 sav,manau tada teisingiausias laikas g.gif bent jau su pirmu tai 20 sav ir rode 20 plius minus pora dienu,o dabar niekaip nesuprantu kodel toks didelis skirtumas,kuris vis auga doh.gif
tai va bijau,o pas gydytoja tik po 3sav (as ne LT 4u.gif )
na kagi laukiam, kas bus,bet arba tik siaip audra sukele,arba persiverte ir subiniuka tarp sonkauliu istate ir butent ten kur visad budavo galvele,ziuresim kaip cia yra smile.gif tikiuos apsiverte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2012 05 29, 21:47)
ziurint kodel tas planinis atliktas. Jeigu tik nesciosios pageidavimu, ar tik todel, kad leliukas sedi, tai tikrai per anksti. O jeigu todel, kad buvo kazkokiu problemu ir taip reikejo, tai planinius ir dar anksciau gali daryti, jeigu taip reikia.

Jau ne kartą rašiau, kad pas mane buvo pirmeigė placenta, tai aš manau, kad man taip ankstokai padarė planinį CP, kad išvengti extrinio CP.Pirmeigė placenta yra labai pavojingas dalykas.
Atsakyti
Jeigu nusimato planinis CP, kada jau guldo i ligonine? Pries para ar ta pacia diena? Pirma vaikeli gimdziau pries 10 metu, visiskai nieko neprisimenu kas ir kaip ten buvo. Ir nebijojau taip stipriai kaip dabar g.gif
Papildyta:
smile.gif+2012 05 15, 16:18-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 05 15, 16:18)
Idomu kai man uzsibaigs reikalai, nes siandien gine apziurejo, pasirodo lelka sedincioje padetyje yra, ir abi nesuprantam kaip ji apsisuko, kai iki tol guleto taip kaip reikia, gydytoja sake, kad gali tekt operuot  unsure.gif , ar yra kuriai mamytei taip buve, kad paskui atsisuko i taisyklinga padeti? g.gif

Mano dukryte visa nestuma issedejo, bande ja apsukti daktarai, bet taip ir nepavyko. Dare CP. Sake, jog jei tai butum antras gimdymas, laisvai galeciau bandyti pati, bet kadangi pirmas kartas, tai geriau nerezikuoti. Gime sveika, tik bijojom, kad del sedimos padeties leliuko klubiukai bus negerai issivyste. Profilaktiskai po gimdymo visa menesi liepe deti tokia ortopedine pagalvele, jau daug metu praejo, viskas tvarkoje.
Atsakyti
Pirmas buvo ekstra cezaris, darytas greitai, paskubomis, komplikacijų iškart po cezario tai lyg ir nebuvo, bet laikui bėgant ilgai skaudėjo per randą ir iš vidaus, pilvo labai ilgai apčioje nejaučiau, virš metų gerokai, ilgai skaudėjo mylintis, gal kokius du su viršum metus, prisimenu su siaubu ir kaip kokį didelį košmarą, dabar kai laukiuosi antro leliuko, norėčiau, kad būtų planinis cp. blush2.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo paritimi, turiu ką palygint.Pirmą dukrytę gimdžiau prieš 3 metus natūraliai.Smarkiai plyšau,po gimdymo siaubingai skaudėjo nugarą, vos apsiversdavau, mėnėsį laiko šlubavau, negalėjau pasilenkti.Žodžiu buvo sunku. Tačiau jau po metų, nutarėm planuot ir antrą leliuką (pirmosios gana ilgai laukėm, tai nesitikėjom, kad viskas pavyks taip greitai).O pastojau labai greitai.Nėštumas sklandus.Jau prieš 3 mėnesius susipirkau viską, kas palengvintų skausmą po gimdymo.Bet pasirodo mūsų mergina visai nesiruošė verstis.Sėdėjo atsisėdus ir galvos lauk kišti nemąstė- krizė biggrin.gif . Nors prižiūrinti gydytoja siūlė gimdyt natūraliai ir su sėdmenine pirmieiga, pasikonsultavus su kita gydytoja, pasiskaičius čia, nusprendžiau nerizikuot savo mažyle ir susitariau dėl planinės operacijos.Bijojau beproto (visko čia prisiskaičiau), niekada jokios operacijos nebuvau turėjus, o čia dar gi ir narkozė nepilna, tik spinalinė nejautra.Su ašarom glosčiau miegančią vyresnėlę. Tą rytą važiavau ne gimdyt, o mirt blink.gif . Taip bijojau to cezario. Bet viskas baigėsi puikiai smile.gif . Operacija truko apie valandą.Negali sakyt, kad skaudėjo, bet nemalonų spaudimą jaučiau, kol ištraukė mažylę.Parodė dukrytę, davė pabučiuot, ir išnešė tėčiui.Kai atvežė į renimaciją atnešė pamaitint dukrytę.Bet jaučiausi puikiai, naktį net nedaviau jos niekur neštis sesutei.Pienas tiesa sunkokai radosi, teko duot šiek tiek mišinėlių (pirmas 2 dienas), bet kai atsirado, išmaitinau pati iki metų laiko . smile.gif O pirmą dukrytę (gimusią natūraliai), maitinau tik 3 savaites (to pienuko taip ir neatsirado). Iš ligoninės išsiprašiau po 3 dienų, o sekančią dieną puoliau gamint pietus.Ir visai neskaudėjo nugaros (nors po natūralaus gimdymo, gydytoja aiškino, kad skauda dėl to, kad buvo pasikeitus stubuto padėtis, o nugaros raumenys mano silpnoki- nesamonė)Mano randas užgijo puikiai, jau po pusės metų atsigavo pilvo apačia.(Tiesa- man PC nieko nekainavo, turim principingą gydytoją, kuri dirba už algą.Atsidėkodami nunešėm gėlių)
O ir meilė abiems dukterims vienoda (čia buvau skaičius, kad gali mažiau mylėti vaiką, jei cezrį daro- kvailystė). Tiesa- mano cezarinukę ilgai kankino diegliukai (iki 7 mėnesių amžiaus), o su pirmąja visai tokių bėdų neturėjom.Bet ta teorija, kad vaikas gimęs po cezario nemokės kovoti ir norės viską lengvai gauti mums jau dabar nepasiteisina smile.gif .Mažoji tokia kovinga- nieko iš jos neatimsi, nieko ji nebijo, yra beproto atkakli ir atsargi.
Dalinuosi patirtimi, nes noriu nuramint mamytes, kurios priverstos rinktis cezarį, bet labai jo bijo. Man ši operacija suteikė daugiau teigiamų emocijų nei natūralus gimdymas.Bet niekada jos nesirinkčiau, vien dėl to, kad bijau gimdyt.Cezario aš bijojau labiau.
Atsakyti