Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

Pirma gimdziau pati,antrasbuvo planinis cezaris,(bijojau jo labai) nes vien tik nuo minties kad mane pjaus oda pasiurpdavo doh.gif ir ka jus manot,nebaisus tas cezaris visai,greitai viskas sugijo,pirmas pora dienu gal siek tiek sunkiau,truputi skauda pjuvi,dabar praejo nepilnai 4 sav.ir jauciuosi atsigavus visiskai,istiesu tai net gimdzius nesijauciu thumbup.gif
Atsakyti
As jau antra karta gimdziau cezaio pjuviu,pirma buvo neplanuotas cezaris,tiesiog gimdymo eigoje paaiskejo kad leliukas guli veidu i virsu,o sikart ginekologe sake kad jau galesiu gimdyti pati,bet labai bijojau,tai vaziavau i Mazylio gimdymo namus,sakiau kad bijau gimdyti,bijau kad gimdymo metu gali randas plysti,tai paskyre susitika su dar trimis ginekologais aptarti gimdymo plana,jie apziureje nusprende kad darys cezari,nes randas buvo kazkaip gimdoje,tai va dziaugiuos kad nesigedinau nuvaziavau ir pasakiau,o tai butu buve daug komplikaciju,pries cezario operacija jau pagulde 4 dienomis anksciau kad padarytu tyrimus kraujo,slapimo,kad matuotu tonusus,kad atliktu echoskopa.
Siaip po pirmos operacijos viskas buvo puiku,randas greit sugijo,mazai nukraujavau,o per antra cezari taipat mazai nukraujavau,greit atgavau jegas,randas jau uzgijo nors dar net menesis nepraejo po operacijos,zodziu esu laiminga ir nesigailiu kad negalejau gimdyti pati.nes dabar jauciuos kaip negimdzius
Atsakyti
QUOTE(Jureka @ 2012 06 19, 16:37)
O prieš kiek laiko važiavai į gimdymo namus ir kur ten kreiptis nuėjus? Aš labai bijau kad ir vėl pati nepagimdysiu, nes pirmą kartą vandenys nubėgo, skatino, o kaklelis neatsidarinėjo, vaikiuko vos nepraradau nes vikšrelė susisuko į guzą ir daug kartų susimazgė, tai man būtų ramiau dėl planinio šįkart, tik neįsivaizduoju pas ką prašytis dėl planinio ir kada?

vaziavau ano menesio geguzes 18 diena,bet vaziavau jau su siuntimu gultis i ten,bet nuvaziavus buvau apsisprendus rimtai pasikalbeti,ir pasakiau viska ka norejau,zinoma gultis nesutikau,tai sake atvaziuoti antradieni prie kabineto ir pasakyti kad atvaziavau aptarti gimdymo plano,tada susirinks ginekologai pasikvies ir aptars viska,jie sprendzia ar darys cezari ar ne,manau jusu atveju nedarytu,nes vistiek si kart viskas gali buti gerai
Atsakyti
Turėjau 4 cezarius, nei po vieno jokių komplikacijų. Tik, aišku, sunku lipt iš lovos, naktį pasisukti bet čia tik pirmom dienom.
Atsakyti
QUOTE(Jureka @ 2012 06 19, 15:42)
aga, ir man idomu kaip cia su tuo planiniu?

man tai pvz. išaiškėjo kai suėjo 40 sav., kad pasirodo turės būti CP, gavau šoką. O su antru jau iškart buvo aišku, kad irgi CP (siauras vidinsi dubuo).
Atsakyti
Tikriausiai ne į temą, bet vistiek labai rūpi sužinoti - ar kai su siuntimu planinei CP operacijai kreipamasi į gimdymo namus, ar dar būna kviečiamas kvorumas ir sprendžiama, ar tikrai CP būtinas?
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 06 20, 08:37)
Turėjau 4 cezarius, nei po vieno jokių komplikacijų. Tik, aišku, sunku lipt iš lovos, naktį pasisukti bet čia tik pirmom dienom.

matau dar vienas Cezariukas arteja.. nebaisu rolleyes.gif 4u.gif 4u.gif Ka daktarai sako, juk rekomenduoja 3. Na "is bedos" 4 ax.gif

Man taip pat cezaris buvo.. nekaip jauciaus ilga laika.. Tikrai negaminau pietu po savaites. Penkta para is ligonines isejau sraiges greiciu, riete pilva doh.gif
Atsakyti
man pasisekė, nes po 3 dienų jau normaliai viska galėjau daryt.
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2012 08 18, 09:53)
matau dar vienas Cezariukas arteja.. nebaisu  rolleyes.gif  4u.gif  4u.gif  Ka daktarai sako, juk rekomenduoja 3. Na "is bedos" 4  ax.gif

Man taip pat cezaris buvo.. nekaip jauciaus ilga laika.. Tikrai negaminau pietu po savaites. Penkta para is ligonines isejau sraiges greiciu, riete pilva  doh.gif

Na kažkiek baisu bet galbūt kaip ir kiekvienai mamytei prieš gimdymą.
Nieko nesako. Kadangi pastojau su gydytojos, kuri pjovė ketvirtą kartą, ,,palaiminimu'', tai žinojau kad galima. Didžiausia rizika yra gimdos randų plyšimas. Bet tai gali atsitikti ir pjovus vieną kartą. Aišku, kai jų gimdoj daugiau- rizika kad plyš kažkuris yra didesnė. Bet paskutinį kartą man išplonėjusius randus išpjovė ir susiuvo vieną. Taip kad aš dabar kaip po vieno cezario biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 08 18, 23:44)
Nieko nesako. Kadangi pastojau su gydytojos, kuri pjovė ketvirtą kartą, ,,palaiminimu'', tai žinojau kad galima. Didžiausia rizika yra gimdos randų plyšimas. Bet tai gali atsitikti ir pjovus vieną kartą. Aišku, kai jų gimdoj daugiau- rizika kad plyš kažkuris yra didesnė. Bet paskutinį kartą man išplonėjusius randus išpjovė ir susiuvo vieną. Taip kad aš dabar kaip po vieno cezario biggrin.gif

thumbup.gif tuomet smagu ir net ramiau man pasidare blush2.gif smile.gif smile.gif 4u.gif Sekmes jums 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2012 08 18, 23:44)

As buvau ta "laimingoji", kuriai po 1 CP gimdoje buves randas truko, antro gimdymo metu. Norejosi paciai pagimdyti - visgi klubai platus ... Pasigulde ligoninen, skyriaus vedeja apziurejo dave leidima paciai gimdyti ....
Gerai, kad ant geros budincios gydytojos papuoliau, nes per nepilnas 2 valandas nuo saremiu pradzios atsiduriau operacinej, vos spejo tonus uzrasyti ir gydytoja patikrint atsidaryma norejo, sako nieko nebus pati nepagimdys... Is visdinio dubens praejimas tik kaip per stikline.... o man jau taip pilva sakudejo, kad vyrui i ranka kandau, kai gydytoja paklause kur skauda ir suzinojo, kur ir kaip skauda( jauciau stipru deginima), staigiai supakavo i operacine... ir pasirodo gimdoje buves pirmas randas jau buvo trukes, sake dar 10-30 min ir vaikas butu i pilvo ertme islindes...
Zodziu sake as ir mano mazius esam tikri laimes kudikiai, ir vista ta gydytoja kuri man leido paciai gimdyti.
Reziume gavau drena ivesta per pilvo pjuvi - bjaurus reikalas visur kaip katei su pusle vaiksciot buvo, o dar bjauriau kai ta drena lauk trauke, negaliu sakyt kad labai skaudejo, bet labai jau nemalonus jausmas. ir po to toj vietoj kur drena buvo papuliavo biskiuka, tai 5 dienas gydytojos nurodymu kas vakara degtinyte ant binto ir ant rando toj papuliavusioj vietoj dejau - sugijo kuo puikiausiai viskas ciki smile.gif
Atsakyti