Įkraunama...
Įkraunama...

Kapų priežiūra

tikrai taip perkrauti kapai negrazu. mes per velines nunesame po viena krepseli ant visu kapu ir po zvakele uzdegam, tai taip ir stovi iki pavasario, nes darau is dirbtinu geliu, paskui tik perkaledas uzdegam zvakute ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(everesta @ 2007 10 25, 09:58)
tikrai taip perkrauti kapai  negrazu. mes per velines nunesame po viena krepseli ant visu kapu ir po zvakele uzdegam, tai taip ir stovi iki pavasario, nes darau is dirbtinu geliu, paskui tik perkaledas uzdegam zvakute ir viskas.

Man irgi gražu,kai kapai neperkrauti, bet kaip pasakyti giminaičiams, tėvų bendradarbiams ir kaimynams, kad jūs jokiu būdu neneškit gėlių ar žvakių ant mano tėvų kapo. Juk jie taip išreiškia pagarbą. O įžeisti jų taip pat nesinori.
Atsakyti
tai tame ir reikalas, kad nepasakysi neneskit. Nesaniai buvo uosvio metines (40 metu kaip mires), tai su vyru tik zvakele nupirkom, nes gimines tiek pritempe geliu, kad doh.gif , kitu akimis gal nekaip atrodem kad tik zvekele atnesem. bet kaip pagalvoji mes ta kapa visada gellem pavasari apsodinam ir padedam anytai ji priziureti, taip kad nemanau kad cia kazkas baisaus ivyko jei gelytes neatnesem (tikrai ne is skupumo). o gimines tiek privilko, o spalvu spalveliu, nu nekaip atrode.
Atsakyti
As irgi per visas sventes nesu tik pora arba keturias gelytes palaidas. Labai patinka baltos tulpes (mama jas dievino), kalijos. Stengiuosi sitas gelytes ir pirkti. Ir man labai grazu, kai jas tiesiog padedi ant zemes ar sniego, be jokio merkimo, sale zvakeliu arba kojugaly. Jau ir teti baigiu pripratinti prie tokio minimalistinio stiliaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 10 25, 10:01)
bet kaip pasakyti giminaičiams, tėvų bendradarbiams ir kaimynams, kad jūs jokiu būdu neneškit gėlių ar žvakių ant mano tėvų kapo.

Paprastai - imt ir pasakyt smile.gif Aš tai paprašau, kad per Vėlines ateidami aplankyti mano tėvų kapo, atneštų žvakutę ar dvi, bet jokių gėlių neneštų, nes ir aš ant kitų kapų nešu tik porą žvakučių.

QUOTE(Ice tea @ 2007 10 25, 11:52)
Labai patinka baltos tulpes (mama jas dievino), kalijos. Stengiuosi sitas gelytes ir pirkti. Ir man labai grazu, kai jas tiesiog padedi ant zemes ar sniego, be jokio merkimo, sale zvakeliu arba kojugaly.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir man taip labai gražu drinks_cheers.gif
Atsakyti
pas mus tradicija tokia : gėlės - gyviems, žvakelės - mirusiems; Todėl žvakelių negailim, o gėlių - minimaliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2007 10 25, 12:01)
Paprastai - imt ir pasakyt smile.gif Aš tai paprašau, kad per Vėlines ateidami aplankyti mano tėvų kapo, atneštų žvakutę ar dvi, bet jokių gėlių neneštų, nes ir aš ant kitų kapų nešu tik porą žvakučių.
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif ir man taip labai gražu drinks_cheers.gif

Tai gi, kad mes gyvenam kitam Lietuvos krašte, o atvažiavę jau randam pridėliotų krepšelių, o kai atvažiuojam žiemai kapus paruošti, tai irgi randam visą kalną gėlių. Juk visi nesuvažiuoja vieną dieną, o ir aš negalėčiau mamos bendradarbei, su kuria mama draugavo nuo jaunystės pasakyti, kad tu būk gera ir nuo šiol nebenešk gėlių ant kapo, likčiau tikrai nesuprasta.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 10 25, 15:05)
o ir aš negalėčiau mamos bendradarbei, su kuria mama draugavo nuo jaunystės pasakyti, kad tu būk gera ir nuo šiol nebenešk gėlių ant kapo, likčiau tikrai nesuprasta.

Tai ir aš tokiem žmonėm nesakau nenešt schmoll.gif Aš tuėjau omeny artimus gimines.
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2007 10 25, 15:30)
Tai ir aš tokiem žmonėm nesakau nenešt schmoll.gif Aš tuėjau omeny artimus gimines.

tai, kad iš tokių artimų, tik sesė ir aš, o kitos visos senos tetulytęs ir su jom kita šneka schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Tikiuosi mirusiuju duseles ir ju arimieji nesupyks, trumpam uzbegau i kapus ir nufotografavau siuos krepselius, bus i ka pasziureti darant krepselius, juk vistiek darot.. Bandziau ieskoti nete pavyzdeliu, bet neradau. Aciu toms mamos kurios atsiunte nuorodas su pavyzdeliais. keletas krepseliu pavyzdeliu ant kapu, toms kas daro pacios, gal kokiu minciu ir ideju kils. pastebejau, kad vietoj pusu ir eglisakiu dabr daug kur tujas (dekoratyvins) deda.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Jei netingesiu kitos savaiteles pradzioj vel varysiu i kapus, ten salia kapiniu prekiauja visais siais reikalais, tai toks pasirinkimas, jei ka gazaus pamatysiu nufotkinsiu, jei domina aisku. Bandziau (cia anksciua) klausti kainu jau padarytu krepseliu, tai labai brangu siemet (nezinau kodel g.gif ), tai pries ir lapkricio 1 bus dar brangiau. Darykime pacios ir tikrai sirdeleje bus mieliau kai savo daryta nunesime ant kapu pas artimuosius.
Nenoriu kartotis, bet gal ir jus turit kokiu pvz, gal jau pacios ak padaret ax.gif
Atsakyti
...dirbtinės gėlės man prastas skonis, o be to tai nelietuviška ax.gif ...
Atsakyti
bandysiu ikelti savo padaryta puokste, sestadieni nuveziau ant mociutes kapo
user posted image
kokia maza fotke gavosi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo damute31: 30 spalio 2007 - 14:56