Niekaip nesugalvoju kaip velykinį vainiką gražų, gana solidų pasigaminti...
Kai klijavau kabliukus su dvupuse lipnia juosta, skirtus kalėdiniam vainikui pakabinti , ir kai juos paskui nuiminėjau- liko apgadintos durys
Nuo durų su vienu kabliuku nusilupo ir klijuotos fanieros plotelis

Taigi, kad paslėpti defektą, dabar turėsiu visą laiką kuo nors puošti duris- ypač per šventes
Tai kažkaip velykiniam vainikui neturiu idėjų visai- apie ką begalvočiau- viskas atrodo netenkina mano skonio- tai mąstau, gal iš kokio kadagio žalią pasidaryti

... Bet kažkaip visoso idėjos- arba nerimtos, vaikiškos tokios atrodo, arba jų nėra, arba nėra laiko medžiagų ieškoti, o ir nesu tikra, ar gausiu- net visuose sheteliguose..
Ant stalo šiemet noriu pasidėti kažkokią gyvą verbą ar kitokį medelį (velykų rytui)- kadagio ar kačiukų, ar kokią negyvą raitytą šaką- ant jos prikabinti savo dažytų margučių, ir gražiai ant šakų pritaisyti daug kapsulyčių su vandeniu, į kurias pamerktos puokštelės žibučių...
Beje- gal kuri žino būdą, kaip išlaikyti eglių kankorėžius neisšiskleidusius- man jie labai gražūs- tokie švieži atrodo- o kai išsiskleidžia- jau ne tas

Nors naudoju išsiskleidusius- bet man daug fainiau neišsisikleidę, glotnūs tokie, blizgantys- ir norimas formas iš jų lengviau išgauti.. Gal klausiu ne laiku- nes velykoms turbūt retai kas naudoja- bet vakar radau labai dailių eglių kankorėžių- dar neišsiskleidusių- gal sakau koks jų sezonas, ar ką - tai nenoriu pražiopsoti, ir noriu kitų metų kalėdoms prisigatavoti neišsiskleidusių- tik kaip padaryti, kad jie niekada neišsisikleistų, laikomi kambario temperatūroje

? - Gal, sakau, žinote kuri kokių gudrybių, ar turite idėjų?
Vakar dariau eksperimentus- kelis kankorėžius, ką tik parneštus iš lauko- sumerkiau į tokį sienoms gruntuoti skirtą gruntą, kuris atseit sukietėja labai, kai išdžiūsta- jį pirkau kažkada rutuliams iš siūlų ir balionų kietinti- vietoj lipalo- konsultantas senukų rekomendavo. Tai sumerkiau kad visus apsemtų- ir palikau balkone per naktį..
Kitus kelis sumerkiau į lipalo ir vandens tirpalą..
Dar kitus- apipurškiau Krafts laku..
Viską palikau balkone..
Šiandien pažiūrėjau- tirpalai dar netirštėja- tai vis dar laikau juos tuose tirpaluose, - palaikysiu dar kiek įmanoma- ir mėginsiu džiovinti.- žiūrėsiu kas gausis.. Nes labai jau man dailūs tie neišsiskleidę..
Tie kur laku purškiau- išdžiūvo jau maždaug, bet matyt reiks dar kartą purkšti, nes tas sluoksniukas kažkoks labai plonas kai išdžiūvo atrodo.. Arba gal reiks merkti į kokį tirštą laką- nepurškiamą- gerai ilgai palaikyti kad persisunktų- ir ntik tada išimti ir džiovinti...

Nu labai jau aš noriu jų