Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

QUOTE(kontraversija1 @ 2009 09 14, 22:15)
Info apie universitetus gali rasti internete. Paieskok google University league tables ir turetu ismest the times sudarytas lenteles. Tiesiog per daug cia universitetu,kad butu imanoma kazka patart. Vienas is geriausiu ekonomikai aisku yra LSE, bet labai sunku istoti verysad.gif Pati studiju programa,tai man patiko, tikrai idomu mokytis, bet kaip ir visur labai daug kas priklauso nuo destytoju ir kaip jie mokes pateikti informacija. Kas man labiausiai patinka cia, kad yra daug ivairiu moduliu ir tikrai gali rasti kas tau idomu studijuoti,taip pat gali derinti modulius(ju buna 8 per mokslo metus),pvz. imti viena economics, kita is financial economics, kita is business economics ir t.t. Kaina uz metus kiekvienais metais siek tiek kyla, siemet man atrodo metu kaina apie 3200sv. Taciau visada gali pasiimti paskola uz moksla, kuria grazinti reikes tik pabaigus. del gyvenamosios vietos vel labai ivairiai. Gali gyventi bendrabutyje arba nuomuotis savarankiskai. Bendrabuciu kaina labai priklauso nuo universiteto, pvz. mano uni prase nuo 90 iki 130 sv per savaite,todel as nuomuovaus savarankiskai, nes taip buvo daug pigiau.
Kur galvoji mokytis? Londone ar kokiam kitam mieste?

Kaip Aciu uz sia informacija! bigsmile.gif 4u.gif Kol kas miestas ne tiek svarbus, pirma reikia issirinkti universiteta. smile.gif
Tu studijuoji LSE? Kodel sunku istoti? unsure.gif Pagal reitingus 8.
Atsakyti
QUOTE(te verde @ 2009 09 14, 21:35)
Kaip Aciu uz sia informacija!  bigsmile.gif  4u.gif Kol kas miestas ne tiek svarbus, pirma reikia issirinkti universiteta.  smile.gif
Tu studijuoji LSE? Kodel sunku istoti?  unsure.gif Pagal reitingus 8.

Nera uz ka 4u.gif Sunku, nes jis vienas geriausiu ekonomikoje biggrin.gif
http://extras.timeso...o...y=13&sub=22 ( Kai as stojau jis buvo 1-oje vietoje)
As kai pildziau anketas,tai man iskart atsiunte unsuccessful lotuliukas.gif
Galvoju gal magistra kada nors ten daryt, tik kad kainos kosmines blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kontraversija1: 14 rugsėjo 2009 - 20:52
QUOTE(kontraversija1 @ 2009 09 14, 22:44)
Nera uz ka 4u.gif Sunku, nes jis vienas geriausiu ekonomikoje biggrin.gif  As kai pildziau anketas,tai man iskart atsiunte unsuccessful lotuliukas.gif
Galvoju gal magistra kada nors ten daryt, tik kad kainos  kosmines blink.gif

Maniau, kad studijuoji ten. smile.gif O tas "iskart", tai cia kaip suprasti? Jei pretendavai i si universiteta, turbut buvai gana stipri? Kokie ten reikalavimai buvo? Is po mokyklos stojai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(te verde @ 2009 09 14, 21:52)
Maniau, kad studijuoji ten.  smile.gif O tas "iskart", tai cia kaip suprasti? Jei pretendavai i si universiteta, turbut buvai gana stipri? Kokie ten reikalavimai buvo? Is po mokyklos stojai?  4u.gif

Jie net neperziurejo mano anketos. Jeigu baigi tik mokykla Lietuvoje, jie net neziuri i tavo anketa doh.gif Zinojau,kad taip bus, bet bent jau pabandziau lotuliukas.gif

Siaip jei Londone,tai bandyk siusti i Royal Holloway arba City,jeigu nebutinai Londone labai geras yra Nottingham,bet irgi ne lengva istoti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kontraversija1 @ 2009 09 14, 22:59)
Jie net neperziurejo mano anketos. Jeigu baigi tik mokykla Lietuvoje, jie net neziuri i tavo anketa doh.gif Zinojau,kad taip bus, bet bent jau pabandziau lotuliukas.gif

Siaip jei Londone,tai bandyk siusti i Royal Holloway arba City,jeigu nebutinai Londone labai geras yra Nottingham,bet irgi ne lengva istoti. mirksiukas.gif

Turbut geriausia uzklausa duoti, nusiuntu savo balus. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo te verde: 14 rugsėjo 2009 - 21:28
QUOTE(te verde @ 2009 09 14, 22:07)
O jei esi baiges ne LT (pvz Trinity, tik ne uk)?  ax.gif  g.gif  Turbut geriausia uzklausa duoti, nusiuntu savo balus.  g.gif

Tai zinoma! Parasyk jiems e-mail'a ir viska suzinosi smile.gif Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(kontraversija1 @ 2009 09 14, 23:17)
Tai zinoma! Parasyk jiems e-mail'a ir viska suzinosi smile.gif Sekmes!

Aciu. Buvo malonu bendrauti. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Kontraversija saunuole patareja 4u.gif
o pasakykit pagal ka reikia rinktis universiteta? ar yra kokie ju reitingai? na idomu tieisog, pagal ka yra nustatyta kad universitetas geras g.gif mane asmeniskai domina UEL 4u.gif na todel kad netoli namu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 15, 16:55)
Kontraversija saunuole patareja  4u.gif
o pasakykit pagal ka reikia rinktis universiteta? ar yra kokie ju reitingai? na idomu tieisog,  pagal ka yra nustatyta kad universitetas geras  g.gif  mane asmeniskai domina UEL  4u.gif na todel kad netoli namu  blush2.gif

Aciu rolleyes.gif
Reitingai yra cia : http://extras.timeso...ersityguide.php
Taip pat gali ten rinktis ir pagal norima studijuoti dalyka. Kiek ziurejau tai UEL nera tame sarase,tai reiskia,kad universitetas nesuteike pakankamai infomacijos,kad galetu itraukti i lentele. smile.gif
Atsakyti
Nagrineju magistro studijas UK, pastebejau, kad pateikiami 2 magistro variantai: taught ir research. Gal kas gali placiau paaiskinti, jei as noresiu toliau studijuoti doktoranturoje, man geriau rinktis research g.gif .

Ar yra lengva istoti i magistro studijas? ax.gif

O gal kas bande po lietuvisko magistro stoti i doktorantura bigsmile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 24 rugsėjo 2009 - 13:14
QUOTE(Aristokratė @ 2009 09 24, 11:13)
Nagrineju magistro studijas UK, pastebejau, kad pateikiami 2 magistro variantai:  taught ir research. Gal kas gali placiau paaiskinti, jei as noresiu toliau studijuoti doktoranturoje, man geriau rinktis research  g.gif .

Ar yra lengva istoti i magistro studijas?  ax.gif

O gal kas bande po lietuvisko magistro stoti i doktorantura  bigsmile.gif .

va cia yra gana paprastai paaiskinta:
http://www.prospects.ac.uk/cms/ShowPage/Ho...mes/p!ecjge

Tik siaip, ka parasei, tai nera tikslu, ta prasme, kad ne magistras yra taught ir research, o pobakalaurines studijos (postgraduate) yra skirstomos i tuos du dalykus. Tai is esmes gaunasi, kad jei tu nori magistro, tai renkiesi taught, kur buna nemazai paskaitu ir ten suteikia pagrindus, jei kartais noretum paskui studijuot doktoranturoj. UK jei nori, gali tiesiai po bakalauro i doktorantura stot (research), kur is esmes paskaitu bus mazai, arba jos bus tik pirmais metais (paprastai trunka 3 metus, kartais buna 4, tai po pirmu metu uzsidirbi magistra ir toliau be sustojimo varai iki PhD). Bet PhD, tai yra labai savarankiskas darbas, is esmes, butu gerai pries tai gaut magistra, kad paskui lengviau butu daryt savo projekta del PhD.
Su doktorantura bendrai yra taip, kad tu turi patikrint, ka konkretus unikas siulo siuo atzvilgiu, nes jie paskelbia, kai atsiranda kokia pozicija doktoranturoj ir ten buna aprasyta, kokia tema darbas turetu but rasomas, jei patinka, tai gali kandidatuot ir jei tiksi jiems, ar busi geresne uz kitus kandidatus, tai galesi daryt ta PhD. Uz PhD siaip nedaug moka, mazdaug minimalus atlyginimas dazniausiai gaunasi, tai cia jau reikia pasisventimo, kad noretum 3 metus su tokiu atlyginimu gyvent. Antram darbui ne visada buna laiko, priklauso nuo projekto.
I PhD istot ar sunku, tai priklauso nuo konkurentu, bet daznai ju buna nedaug. I magistra (taught) istot yra labai lengva, tik daug kur patirties reikalauja, bet jei patirti turi, tai turetu but viskas gerai, nes tu jiems juk pinigus moki (priklauso kuriam unike ir ka nori studijuot, gali kainuot tarp 3,500 iki kokiu 10,000 ar daugiau svaru), jiems apsimoka priimti. Tik aisku vietu limitas irgi yra, dazniausiai buna parasyta kiek priima tiems metams.

Tikiuosi, kad nesupainiojau dar labiau, jei ka, bandysiu aiskiau parasyt, jei kokia dalis nelabai aiski.
Papildyta:
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 15, 13:55)
Kontraversija saunuole patareja  4u.gif
o pasakykit pagal ka reikia rinktis universiteta? ar yra kokie ju reitingai? na idomu tieisog,  pagal ka yra nustatyta kad universitetas geras  g.gif  mane asmeniskai domina UEL  4u.gif na todel kad netoli namu  blush2.gif

Siaip universiteta reikia rinktis pagal tai, kas tau svarbiausia. Tarkim ar tau svarbu koks prestizas, ar kad tavo srityje jis butu geras?
As asmeniskai ieskojau uniko, kuris ya vienas is geriausiu mano srityje ir kuri galiu sau leist.

http://education.gua...ersityguide2009

sitam internetiniam puslapy gali paziuret, kaip unikai pasirodo konkreciose srityse. Siulyciau paziuret kokius konkrecius dalykus desto unikai, kurie tave domina ir palygint, kuris desto tau svarbiausius ir idomiausius dalykus.
As pati nustebau, kai palyginau ant kiek skirtingos yra vos ne to paties dalyko programos skirtinguose unikuose. Taip pat priklauso, ar tau reikia tik "popieriuko", o gal tu ir doktorantura noresi studijuot, ar magistra. Tuo atveju reiketu paziuret, kokiose srityse jie daugiausiai daro mokslinius tyrimus, ar yra ten tai, kas tave domina, kaip sakant truputi paziuret i tolimesne ateiti, kas potencialiai laukia. O jei kokioj lentelej nera tavo uniko, tai pergyvent nereikia, jei tik jis yra akredituotas. Paieskok siaip informacijos, kad ir per google, ka apie ji raso, kokie studentu atsiliepimai. Ir apskritai nebijok paskambint tos programos administratoriui ir paklaust to, kas tau rupi, visi pasako kiek gali daugiau.
Atsakyti
Sveikos, atsiduriau i keblia sistuacija. Esu baigusi Kauno Kolegijoje kineziterapijos studijas. Norejau mokytis toliau, na ir atrodo kad tas noras niekur nedingo. TACIAU LKKA kurie vieninteliai organizuoja islyginamasias studijas man pasirode kazkokie itartini, visu pirma neteikia jokios informacijos apie tai kokias teises turesi baigus tas islyginamasias studijas. Galu gale issiaiskinau jog bus duodamas kazkos lapelis, kuris tau leis stoti i magistrantura ir toliau sekmingai kisti pinigelius. As noreciau pabandyti savo jegas uzsienio universitetuose, nereikia man prestizinio uziversiteto. Noreciau, kad butu pakankamai nesunku istoti ir kad galeciau mokytis man patinkacius dalykus labiau susijusius su mano pecialybe (na ar daug noriu?...), o ne vel kartoti FILOSOFIJOS kursa, mat LKKA pasirode ,kad KAUNO KOLEGIJOJE mazokai jos paskaitu turejome. Na suprantu , kad ir uzsienyje ne stebuklai ( kalbu apie Švedija, Danija, Anglija galu gale), bet noriu kad bent kazkiek pasijausciau svarbi. Ir taip noriu realizuot save sioje srityje, bet to lietuvoje man nepabyksta padaryti. Bandziau eiti isidarbinti uz menkus pinigelius i kokia ligonine, kad bent jau ka ismokau kolegijoje ( o ismokau nemazai praktiniu igudziu) nepasimirstu.
Zodziu , gal yra is cia esanciu, buve panasioje situacijoje ir gal but kuo nors galetumete man patarti. Buciau labai dekinga, nes 1dieni jau reikes sumoketi LKKA puse sumos uz studijas. O apie tai aisku vel nebuvo nieko informave, suzinojau tik siandien paskaitoj. Mokysiuos neakivaizdziai , paskaitos tik 6 dieniais. Tad verkiant reiketu kokio darbelio, arba kokyyyyyybisko mooooksloo.
Aciu uz komentarus.

p.s. Jei pavyzdziui butu taip jog, be to kad nebaigsiu magistraturos cia lietuvoj, negalesiu stoti niekur kitur. Tai jau busiu kaip ir pasiryzus atsimokyt.. jei tarkim nesupranta uzsienieciai musu aukstojo neuniversitetinio issilavinimo. Aisku imanomas ir toks dalykaus vel stoti i bakalaura ten , bet mano mokyklos egzaminai nera labai blizgantys. Tai net nezinau, galvojau ir mokytis savarankiskai IELTS egzaminui, bet ir vel galvoju kad nebutu bereikalingai sukisti pinigeliai. Issilaikau tarkim ta egza, o mano diplomo balu tarkim pritruksta stojant i physical therapy.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dangerele: 26 rugsėjo 2009 - 14:12