Sveika,
gerai, kad anglu kalba mokaisi A lygiu - jos reikes. Nepamirsk ir vokieciu k., dvi kalbas ar daugiau moket yra privalumas.
Apie pinigus. Svedijoj (nesu 100% tikra del Danijos) uz mokslus moketi nereikia nieko. Ten salyginai yra brangu gyvent. Iseitis - galima mokintis nuotoliniu budu - gyvensi LT, mokinsiesi tarkim Svedijoj. Kita iseitis, tenai dirbti, kiek girdejau Svedijoj studentus skatina dirbti, kruvis nera didelis. Svedijoj svedu kalbos nereikia moketi, norint studijuot, tik stodama pasitikrink, ar dalykas destomas angliskai, o anglu kalba destomu dalyku ten yra daug. Anglijoj norint mokintis, tai gali imt paskola, kuria grazint galesi pabaigusi mokslus. Dirbti ten irgi galesi, tarkim jei gyventum mazesniame mieste, o ne Londone, tai bent nuoma pigesne butu, maistas irgi pigesnis. Londone kambariai labai brangus, nebent kur toli nuo centro. Jei nori paziuret kiek reikia uz nuoma moket, paziurek cia
http://www.spareroom.co.uk/ .
Kas del magistro, tai uz magistra visada pati mokesi (isskyrus Svedijoj), gali ir paskola imt, bet finansavima gaut magistrui yra sunku. As prasiau paskolos magistrui - negavau, tuo tarpu savo laiku UK bakalaura studijavau nemokamai. Tokio dalyko kaip stipendijos magistrui - nera. Gal tu kalbi apie pobakalaurines studijas - doktorantura? Tokiu atveju tai, be abejo, kad turetum susirast remeja, kuris tau padengtu 3 metu doktoranturos mokslus, tai tai kaip ir nemokamai gautusi.
Siaip studijos bet kokiam UK unike bus labiau pripazistamos nei studijos LT. Cia siaip sistema siek tiek kitokia. Jei noresi studijuot UK magistra, tai jie daug reiksmes teikia darbo praktikai arba savanorinei veiklai. Jei dar bakalaura studijuodama uzsiimtum susijusia veikla, tai butu didelis pliusas. Nezinau, ka studijuosi, tai konkreciai nieko pasakyt negaliu. Taciau tarkim, jei nori studijuot kazka susijusi su medicina, tai butu gerai jei bent vasara ar bestudijuojant, savanoriskai padirbetum valstybinej ligoninej. Sekmes !
QUOTE(Guvile @ 2009 11 06, 18:21)
Sveikos,
matau cia daug studenciu susirenka, gal galesit ka nors man pakomentuot. Turiu tokia dilema ir galvos skausma. Pradejau mastyti apie bakalauro studijas uzsienyje (dabar 11toj esu). Ziurinejau Danijos, Svedijos ir UK univerus ir courses. Viskas butu kaip ir neblogai, tik kad man su anglu sakiu rajonai. Mano pirma uzsienio kalba yra vokieciu ir as ja mokausi A lygiu. Anglu pasiemiau irgi A lygiu ir planuoju pasiimti papildomas pamokas, nes, be abejo, nieko nebus su mano tokiom ziniom. Siaip manau, kad esu gana gabi kalboms ir galeciau ismokti tiek, kad islaikyti norm IELTS. Bet yra dar ir kita problema: pinigai. Mano seima nera pasiturinti. Tikrai zinau, kad tureciau salia studiju dirbti, bet klausimas dar, ar ir to uztektu... Nu aisku, pasispaudus imanoma isgyventi, bet tarkim jeigu studijuoti UK, tai tos paskolos uz moksla visai nevilioja... Skandinavijoje kalba reikia moketi...
Tai va, dabar pradejau galvoti, gal man nereikia cia taip forsuoti. Gal pasilikti bakalaura Lietuvoj pasimokyti, gal dar per Erasmusa pavyktu isvaziuoti siek tiek pasimokyti, apsiziureti... Na, o tada magistra jau vaziuoti i uzsieni. Kiek domejausi, tai magistro studijose ir stipendija galima susiorganizuot, kas jau labai palengvina situacija. Tik kitas klausimas, ar isvis pavyktu istoti... Juk reikalavimai jau kiti, aukstesni...
Ka manote?