Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

QUOTE(-Astreja- @ 2011 04 05, 11:19)
Gauti maintenance grant turi buti UK pilietis, arba buti klasifikuojamas kaip UK pilietis- tai 3 metus isgyvenes cia, arba tevai 3 metus cia legaliai isgyvene (ir galintys tai irodyti). Jusu dukra kogero galetu prasyt EU studentam skiriamos pagalbos, va cia apie studentam is EU pagalba raso. Kokia specialybe pasirinko? Sekmes jai!

Pasirinko International management tourism su vokiečių bei ispanų kalbų moduliais. Ji šiandien užpildžiusi prašymo formą paskolai mokslui EU11N išsiuntė į JK. Žinot, jos tėtė ten dirba jau pusę metų, maniau, gal tai padės, jei mažos pajamos. labai daug skaičiau, žiūrinėjau. EU piliečiai kažkaip gali gauti ir paskolą pragyvenimui-maitenance loan (reikės grąžinti, kai baigusi mokslus pradės dirbti), o dirbantys ir nmaitenance grant (išlaikymo paskolą knygoms, kelionėms, maistui), kuri yra negrąžinama. Kiti lietuvaičiai gavo išlaikymo paskolą praeitais metais siuntę tėvų deklaracijas iš mokesčių inspekcijos bei pradėję dirbti prieš mokslo metus. Gal tėtė gali kažkur kreiptis kaip dirbantis JK?
Atsakyti
QUOTE(Dulke @ 2011 04 14, 14:22)
Skaitau ir nesuprantu, kaip skaitosi tie creditai mokslams? Ta prasme ka jie reiskia? Pagal kursa skaiciuojasi? Ir kodel jie reikalingi? Gal ne per daug klausimu  4u.gif

na pvz ,kad gautum bakalauro laipsni reik tureti tarkim 135 kreditus(kretitai tai klases mirksiukas.gif viena klase dazniausia buna 3 kreditai),o tu juos gali susirinkti per 3-4 metus(jei busi full time student) ar net per 10 metu biggrin.gif cia priklauso jau nuo zmogaus ir jo esamos financines padeties 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *NYC*: 14 balandžio 2011 - 21:31
Sveikos merginos 4u.gif
Gyvenu UK puse metu ir noreciau nuo kitu metu studijuoti cia. Issirinkau studijas (fundation degree), kita savaite planuoju eiti konsultacijos pas juos, kokiu reikia dokumentu norint istoti. Gal Jus zinot kokiam leveliui lygus LT brandos atestatas? Mano studiju programai reiketu vieno is sekanciu:

Any related Level 3 NVQ qualification or BTEC National Diploma in a related subject
A2/AS Levels with at least an A2 in a relevant subject
An advanced Diploma in related subject

You will also normally have:
5 GCSEs grade A*-C or equivalent to include English and Maths

Or you will have successfully completed an Access to Higher Education Diploma in appropriate pathway.

Is tikruju labai neseniai pradejau studijom dometis ir kol kas visikai tamsus miskas man blush2.gif
Atsakyti
As galvoju pradeti ACCA studijas nuo rugsejo. Paskutinius metus dara AAT. Idomu butu susizinoti kaip ten viskas vyksta. Ar labai sunkus kursas?
Atsakyti
Labai noreciau mokytis, bet esu pasimetus, ieskau info bet viskas labai painu ir keblu, sunku kazka suprasti..
Esme ta, kad LT baigiau bakalaura Spec. pedagogika/logopedija (zodziu esu mokytoja vaikams su specialiaisiais poreikiais, negaliomis). Dirbau pagal specialybe LT, bet kai algos juokingos tai pasirinkau emigracija.
Labai noreciau cia UK pradeti dirbti kazka panasaus, t.y. su vaikais, ar darzelyje ar mokyklelej kokioj. Suprantama, pradzioje kaip padejeja. Kalba moku, bet netobulai.

Nesuprantu ar mano diplomas cia kazka reiskia ar turiu papildomai mokytis? Ar turiu siusti diploma vertinimui ar galiu bandyti kazko ieskotis jau dabar?
Reikalavimuose raso kazkoki 3 lygi ar jam atitinkanti, tai vadinas visgi as turiu ji kazkaip gauti. t.y. eiti i mokslus, teisingai?

Ar yra cia dirbanciu su vaikais? Papasakokit kas jei galit kaip jus gavot darba, ar moketes cia ar is LT diplomas tiko?
Labai dekoju.
Atsakyti
Siaip UK igytas bakalauras prilygsta level 6, tai manau kad ir lyginant lietuviska diploma su UK, vistiek butu palyginama aukstesniam lygiui negu 3 mirksiukas.gif

Manau galit ir be lyginimo bandyt rast darba, tiesiog rasydama kad turit LT bakalaura sitoj srityj, bet kogero lengviau butu gavus NARIC palyginima, nes tada siusdama CV del darbo galesit pasakyt kam tai atitinka UK. Betkokiu atveju, turint tokia kvalifikacija ir patirties manau be problemu gausit padejejos vieta mokykloj, o po to ir kilti iki mokytojos bus budas 4u.gif
Atsakyti
Aciu labai uz toki greita atsakyma, net nesitikejau 4u.gif

Esme visa ta, kad kalba mano nera ideali, zinot, tarme ir pan... Esam UK dar tikrai neseniai (nuo siu metu kovo 15 d. bet tai jau antras kartas kada atvykom i UK, pries tris metus buvom ir dirbom cia, tik po to sumastem grizti i Lt..) taigi, kalba moku, bet reikia dar palavinti, nes per ta laika kol uk nebuvom tai ji kazkiek strigti pradejus, todel dar man baugoka bandyt sio darbo ieskotis, kol kas warehouse sedziu biggrin.gif nepasitikiu savim.

Kiek domejausi tai tas NARIC nepigiai kainuoja, bet jauciu verta bus ji pasidaryti.

Teisybe pasakius, tuo metu kai buvau pirmaji karta UK, siunciau savo CV (toki platesni, su isvardytais kursais kokius mokiausi univere) i kazkokia ten mokytoju kaip sajunga ar kazkas tokio, tai jie man labai greitai paskambino, norejo dar kad tureciau policijos patikrinima, kad nesu teista, ir butu man rade darbo. Kadangi tuo metu i LT negalejau grizti tai negalejau ir is policijos nieko gauti, tai kazkaip ir atkrito man tas reikalas, o po to i LT isvis grizau...

Nu zodziu, reikes tikiuosi netolimoj ateity bandyti judinti si reikala smile.gif

Tik drasiau jausciausi pasimokius dar ir cia kazka, nes musu mokslai ir ju mokslai tai tikrai manau skiriasi, tuo labiau taisykles mokykloje ir apskritai, supratimas kaip tuos vaikus mokyti..

O tai nueiciau i kokia mokykla visai zalia apie ju mokymo sistema... unsure.gif
net ir asistente nepriimtu ko gero...

Atsakyti
QUOTE(chantele83 @ 2011 04 26, 21:26)
Aciu labai uz toki greita atsakyma, net nesitikejau  4u.gif

Esme visa ta, kad kalba mano  nera ideali, zinot, tarme ir pan... Esam UK dar tikrai neseniai (nuo siu metu kovo 15 d. bet tai jau antras kartas kada atvykom i UK, pries tris metus buvom ir dirbom cia, tik po to sumastem grizti i Lt..) taigi, kalba moku, bet reikia dar palavinti, nes per ta laika kol uk nebuvom tai ji kazkiek strigti pradejus, todel dar man baugoka bandyt sio darbo ieskotis, kol kas warehouse sedziu  biggrin.gif  nepasitikiu savim.

Kiek domejausi tai tas NARIC nepigiai kainuoja, bet jauciu verta bus ji pasidaryti.

Teisybe pasakius, tuo metu kai buvau pirmaji karta UK, siunciau savo CV (toki platesni, su isvardytais kursais kokius mokiausi univere) i kazkokia ten mokytoju kaip sajunga ar kazkas tokio, tai jie man labai greitai paskambino, norejo dar kad tureciau policijos patikrinima, kad nesu teista, ir butu man rade darbo. Kadangi tuo metu i LT negalejau grizti tai negalejau ir is policijos nieko gauti, tai kazkaip ir atkrito man tas reikalas, o po to i LT isvis grizau...

Nu zodziu, reikes tikiuosi netolimoj ateity bandyti judinti si reikala smile.gif

Tik drasiau jausciausi pasimokius dar ir cia kazka, nes musu mokslai ir ju mokslai tai tikrai manau skiriasi, tuo labiau taisykles mokykloje ir apskritai, supratimas kaip tuos vaikus mokyti..

O tai nueiciau i kokia mokykla visai zalia apie ju mokymo sistema...  unsure.gif 
net ir asistente nepriimtu ko gero...

o as kaip tik manau (ypac jei jau seniau susidomejimas buvo is ju puses!) kad bandyt tvarkytis dokumentus kuo greiciau, nes juk geriau kalba lavinti toj srityj kur ir dirbsit mirksiukas.gif o ir siaip, policijos patikrinimas dar gali kazkiek uztrukt (man ejo 2 menesius doh.gif ) del to kad ju sistemos nemokat, tai kai pradesit dirbt ir bus aiskiau (juk todel ir pradesit nuo padejejos), o ir taip jie cia daugumai specialybiu turi modulius kad galima lankyt, tai kai pradesit dirbt- kogero pati mokykla patars koki geriau palankyt, juk toj pacioj mokykloj kogero ir aukstyn kilt iseis, tai jie patys suinterisuoti jusu lavinimu turetu but ax.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif

Aisku, reik tik ryzto... blush2.gif imsiuosi veiksmu po truputi, aciu kad padejot 4u.gif
Atsakyti
user posted image

veikos mamyte , noriu parduoti anglu-lietuviu, lietuviu-anglu zodyna. dideli kaip knyga ape 30000 zodziu. kainavo 109lt parduociau uz 25svarus arba 105lt i saskaita. drauge is lietuvos atveze bet man netinka norejau kiseninio ax.gif atrasylit i az arba emaila irina-s71@mail.ru Nelsone prie Mancesterio... galimas siuntimas. Visiskai NAUJAS
Atsakyti
Sveikos merginos smile.gif

Prisiskaiciau ivairiausiu pasisakymu apie studijas UK, is tiesu ir pati labai noreciau kazka pastudijuoti, bet ne nenutuokiu kokios mano galimybes. Jei kuri mergina nepatingetu man viska paaiskinti buciau labai dekinga 4u.gif
Zodziu yra taip. Lietuvoje esu baigusi vidurine, paskui proftechnine biuro komersanto spec (turiu diploma) ir nebaigtas aukstesnysis bankininkyste. Zodziu nieko gero, kaip itariu unsure.gif Kalba mano nera stebuklinga, na susikalbu su zmonem nesakau kad idealiai, tikrai kalbu netaisyklingai doh.gif bet labai noreciau kazkaip sitoje saly isikabinti noriu mokslus nors kazkokius baigti, kad nereiketu warehouse sedeti blush2.gif tai mane domintu ar yra galimybe man istoti i koki koledza, ir kaip cia su tom kainom, nes kiek skaiciau sitam forume tai dauguma uz moksla nemokate, tai ar cia visiems mokslas nemokamas ar reikia tvarkytis dokumentus kazkokius, ziuri pagal jusu pajamas ar kaip? blush2.gif Man yra 26m. zinau tik tiek kad cia iki 18m berods mokslas tikrai nemokamas, o kaip toliau?
Atsiprasau uz uzverstus klausimus, bet labai noreciau mokytis, taciau pradzioje reikia nors truputi apsisviesti kaip cia sistema veikia, kad tusciom viltim negyvenciau...
Atsakyti
Siekdama išsiaiškinti asmenų išvykusių iš Lietuvos ir besidominčių studijų galimybėmis Lietuvos universitetuose, nuomonę apie Mykolo Romerio universiteto (toliau MRU) reputaciją, jungtinių programų, nuotolinių studijų ir konsultacijų poreikį, UAB „Factus“ atlieka apklausą. Mums labai svarbūs Jūsų atsakymai ir nuomonė.
Dalyvavimas tyrime yra savanoriškas, todėl Jūs turite teisę atsisakyti dalyvauti apklausoje. Tyrimas yra anoniminis ir tai reiškia, kad Jūsų atsakymai bus panaudoti tik apibendrintai analizei. Niekur nereikia nurodyti savo vardo ar kitų asmens duomenų.

http://www.factus.lt...=...t=Y&lang=lt
Atsakyti