Mano dukra stoja į UK uniką Plymoute. Tėtė dirba Warwicke. Aš Lietuvoje. Ji pildys dėl paskolos mokslui. Ar ji gali gauti maitenance grant (išlaikymo pašalpa). Dirbantys anglai gauna, o kaip mano dukrai/ maitenace loan ji nenori, sako per didelė bus našta ir paskola mokslui, o dar paskola pragyvenimui. gal kam nusišypsojo laimė gauti maitenance grant (PN1 forma pildo anglai, jei galima, tai kaip ir kur kreiptis)
QUOTE(Taikuolis @ 2011 04 02, 14:24)
Dabar vis skaitineju apie sita visa reikala ir galvoju kaip cia butu galima pigiau issiverst nes univerai tai tikrai nepigus kaip ziuriu. Beskaitinedamas radau toki aki patraukusi dalyka: tai, kad jei pvz tavo tevu metiniai atlyginimai ten nesiekia 60k doleriu per metus berods tai studijos atpinga arba gauni stipendija ar kazkas tokio? IR dar skaitinejau apie Ivy League, tik ne iki galo supratau kas ten per daiktas? 
tau tas negalioja, mokesi ir dar daugiau nei vietiniai deja.
Ivy League - tai 8 prestiziniai JAV siaures rytu pakrantes universitetai: Harvardas, Yale, Princeton, Brown, Columbia, Cornell, Darthmouth, neatsimenu 8-o.
QUOTE(Taikuolis @ 2011 04 02, 15:07)
Aisku, na tomet liudnoka
O gal galit placiau papasakoti kaip ten reikia su tais koledzais suzaisti, kad pigiau iseitu studijos univere? 
kaip ir sakiau, gali pradeti pigesniam be reputacijos koledze ir mazdaug po dvieju metu persivesti viska i geresni. Bet ta planuoti jau reikia nuo pat pradziu, kad paskui neliktum ant ledo ir neprisimokytum tam pigiajam ko nereikia - ko neuzskaitys paskui kitam.
Tarptautinis studentas moka apie tris kart daugiau nei vietinis. Yra dar tokia galimybe, kad gali studijuoti JAV koledze per atstuma (online). Mokesi kaip tarptautinis studentas, bet tada nereikia vizos. Koledzas turi tureti tam leidima. Egzus laikai pvz. LT, bet tik sutartame LT univere (proctored egzam vadinasi). Yra tam pliusu, bet yra ir daug minusu.
Aisku, tomet reikia toliau ziureti kaip kas yra
O pvz univeru saituose kai yra kainos tai ten dazniausia buna vietiniam ar ir uzsenieciui tas pats? Nes nieko nera parasyta tiesiog kaina ir viskas. O kaip manot reikia eiti i didesni univera ar i mazesni? Zinau kad ziurint svarbu procentas uzsenieciu kuris ten mokosi. Ir kaip manot pvz turtingesniuose univeruose gal didesnis procentas tas stipkes gauna, nes visvien jei tokias bapkes atlupa?
Beskaitinedamas dar radau toki straipsni patraukusi aki : http://www.lrytas.lt... . Kiek sitame galetu buti tiesos? Nes va bent vienas tomet normalus universitets yra jav kuris nepliesia tiek daug kiek kiti.
QUOTE(Taikuolis @ 2011 04 03, 05:16)
Beskaitinedamas dar radau toki straipsni patraukusi aki : http://www.lrytas.lt... . Kiek sitame galetu buti tiesos? Nes va bent vienas tomet normalus universitets yra jav kuris nepliesia tiek daug kiek kiti. 
zinoma,kad yra pilna geru universitetu,tu juk ziuri i elitinius univerus kuriu kainos kosmines ir i kuriuos patekti gali patys gabiausi ir tai ne visi,priedo i Ivy univerus patekti reik baigti ir Ivy vidurine,o norint patekti i juos kaip uzsienietis turi buti isskirtinis
P.S. cia tau dar vienas yrodymas,kad visgi mokslas US tikrai nekainuoja panasiai kaip LT
Michgirl University of Pennsilvania (Penn State)
Na taip as ziuriu elitinius univerus, esu maksimalistas
Galvoju, kad pvz jeigu baigsiu koki vidutini kuris yra pie top 100-200 tai nieko gero nebus, nes tikriausiai darbo negauciau kokio noreciau ir butu pinigai ismesti i bala, o baigus koki garsesni, atsivertu daug didesnes galimybes
Dabar pvz dar susimasciau, o jeigu dabar stociau i didzdvario gimnazijos bakalaurine klase, berods taip jos vadinasi, ar tai suteiktu kokiu papildomu pliusu stojant?
QUOTE(Taikuolis @ 2011 04 03, 13:44)
Galvoju, kad pvz jeigu baigsiu koki vidutini kuris yra pie top 100-200 tai nieko gero nebus, nes tikriausiai darbo negauciau kokio noreciau ir butu pinigai ismesti i bala, o baigus koki garsesni, atsivertu daug didesnes galimybes
Dabar pvz dar susimasciau, o jeigu dabar stociau i didzdvario gimnazijos bakalaurine klase, berods taip jos vadinasi, ar tai suteiktu kokiu papildomu pliusu stojant?
Maksimalistas ar ne,bet nepamokslaudama
QUOTE(Taikuolis @ 2011 04 03, 19:44)
Nezinau kaip USA, bet bent jau UK mano gimnazijos baigimas nieko nepridejo.... Apskritai, tie visi anglu pamokose ant sasviniu rasyti 'blah blah gymnasium' cia baigesi tuo kad jei kam pasakau kad 'gymnasium' baigiau tai klausia ar labai fit buvau augdama
QUOTE(Taikuolis @ 2011 04 03, 21:44)
neklausyk, ka cia sneka, jeigu galvoji apie geriausius, tai ir esi vertas geriausio. yra lietuviu, studijuojanciu tuose Ivy universitetuose, tai kodel tai negaletum buti ir tu? tarptautinio bakalaureato klase (apie kuria cia turbut visi nelabai supranta) galetu padeti tau lengviau istoti, bet reiketu konkreciai paziureti univeru ir tarptautinio bakalaureato informacija. sekmes
QUOTE(jearmaine @ 2011 04 04, 12:17)
neklausyk, ka cia sneka, jeigu galvoji apie geriausius, tai ir esi vertas geriausio. yra lietuviu, studijuojanciu tuose Ivy universitetuose, tai kodel tai negaletum buti ir tu? tarptautinio bakalaureato klase (apie kuria cia turbut visi nelabai supranta) galetu padeti tau lengviau istoti, bet reiketu konkreciai paziureti univeru ir tarptautinio bakalaureato informacija. sekmes 
nieks ir nesako ,kad juos reik isbraukti is saraso
taip, bet vis tiek galima is pradziu bandyti patekti i geriausius, o po to jau i kitus. cia yra informacijos pradziai apie studijas ir stipendijas JAV http://codephrase.wordpress.com/