Įkraunama...
Įkraunama...

Antakalnis: Lakštingala

Rudenį planuojame vaiką atiduoti į Lakštingalų darželį. Kaimynai savo vaikus leidžia į jį, tai atsiliepimai kuo geriausi. Nemenčinės plentu važiuojant, nuo posūkio į lLakštingalas kokie 700 metrų priešais MINIMĄ yra tipo darželis. kodėl tipo, ogi todėl, kad jie neturi švietimo įstaigos statuso. Pats darželis yra miškelyje, privačioje valdoje, aptvertas, personalas - auklės ir virėja, daugiau nemačiau. Mokestis 400 Lt per mėnesį. Apie tai dar mąstom, labai jau patiko mums...
Atsakyti
Adri tas darzelis, kuri aprasei yra Valdorfo sistemos darzelis. Aukletojos geros, tikrai dirba su vaikais, stebi ir daug gali apie juos pasakyti, tiek gero tiek, ka reiktu stebeti ir tvarkyti (pvz. meluoja ar kerstauja ir .t.) Vienas trukumas yra, kad ten atsotogos kiekvienu metu laiku rudeni savaite per Velines atrodo ir ziema dvi savaites nuo kuciu iki 3 karaliu, per velykas savaite, o vasara nuo Joniniu nebedirba iki rugsejo.
Seimininke ne tik kaip mociute vaikams, puikiai su jais sutaria, atejus i virtuve pavaisina duona ar sausainiu, bet puikiai zino, kokiam vaikui kokia kose gaminti, kas kam alergiskas, jei tik mamos pateikia sarasa, ko negalima tam vaikui. Gamina atskirai. Maistas super skanus.
Lakstingalu darzelis kitas.
Siaip ten mes irgi lankem. Lopselio grupe labai gera buvo. Aukletoja Dana puikiai moka su vaikais uzsiimti ir grupes mazos, o seimininke Marina, tai tiesiog sutverta su tais vaikais dirbti. Darzelio aukletojos kaip kuri. Pvz. mes papuoleme i grupe kur 24 vaikai is ju tik 5 mergaites..buvo tragedija, nes mano vaikas ir judrus ir greitai isvedamas is pusiausvyros, budavo nemaloniu situaciju..bet viena aukletoja nuolat aiskindavo, akd jis toks anoks (jos pacios vaikas buvo toje pacioje grupeje), kai viena syki paklausiau, konkreciai, ka jis siandien blogo padare? ji zagtelejo ir isstenejo..nu, kad nieko turbut... o kai paklausiau, ka jis gero padare irgi neturejo zodziu..aisku sutinku, buvo sunku su juo, kai lauke jis nori zaisti visoje erdveje o ne vienoje smelio dezeje, kur visai nera karstyniu, o karstynes kitoje darzelio puseje...
Kenciau ta gruzinima puse metu, kalbejausi ir su vedeja (daznai vedeja mane palaikydavo), kuri beje man is kai kuriu momentu elegesio su vaikais labai patiko. bet kai mane su vaiku pasikviete pasikalbeti apie kitus metus dvi aukletojos, vedeja ir vaikas ir jos eme jam aiskinti, kad negrazu mustis ir ar jis bus geras, kai ta diena vaikas tik atejo i darzeli ir nesuprato kuo ji kaltina, as isejusi is darzelio apsiverkiau, plius, kad vaikas tiesiog raudote raudodavo eidamas i grupe (ko nebuvo, kol buvo lopselyje) taigi pakeiteme darzeli.
Manau, kad daug kas priklauso ir nuo vaiko charakterio ir nuo aukletoju, pas kurias pakliusite.
Atsakyti
Mano sunus pries tris metus lanke puse metu si darzeli, bet deja geru atsiliepimu neturiu sad.gif
Jam buvo 2 metukai ir karta grizes pareiske:as negeras, gyvensiu po laiptais g.gif
Aukletojoms be abejo teko pasiteisinti. Bet jos pabande mane itikinti, kad grupeje yra mergaite, kuri gasdina kitus vaikus.....Kai klausdavau ar viskas gerai, aukletojos tikindavo, kad mano vaikas saunuolis. Kol viena karta kaimyne, kurios sunus taip pat buvo toje pacioje grupeje, neaptiko mano vaiko klykiancio, kad nori namo. Bet kai pas aukletojas paklausiau ar jis neverke, atsakymas buvo, kad ne.... beje viena aukletoju Veronika. Na ir siaip tas darzelis nei man, nei vaikui geru prisiminimu nekelia. Dabar mano sunui 5,5. Lankom Zirmuneliu darzeli, apie kuri galiu atsiliepti tik gerai doh.gif
Atsakyti
Na, mamytes, as tai jau biskuti pasimeciau. Labai gerai, kad parasete konkrecius aukletoju vardus ir atsiliepimus apie jas. Aisku, butu dar geriau zinoti apie visas tas aukletojas ir auklytes.
O as si ta suzinojau apie ta mano kaimyne, dirbancia siame darzelyje, kuria jau minejau. Jos vardas Erika, dirba ji lopselinuku grupeje. Viename name su ta Erika gyvenu jau pusantru metu, mazai ja matau, bet kuo toliau, tuo labiau isitikinu, kad tai tikrai "asociali" seimynele. Na, nenoriu varyti ant zmogaus, gal ji ir gera moteris, nepazistu as jos, bet savo vaiko pas tokia "gegute" nevesiu.
Mane labai sudomino tas privatus darzelis. Jeigu kas nors parasytu tikslesni adresa ar darzelio pavadinima, buciau labai dekinga.
Atsakyti
Odri, privatus valdorfo darzelis yra Nemencines plento 21, bet vaziuojant plentu reikia pasukti i Pasaku gatve, kuri yra priesais Minima parduotuve. Galiu duoti telefona, jei domina.
Apie Lakstingala galiu pasaktyi, kad grupes tikrai dideles (maniskis buvo 25 vaiku grupeje, kur tik 5 mergaites) beje, musu grupeje buvo aukletoja Lilijana, kuri ir savo sunu toje pat grupeje laiko g.gif praktiskai del jos nuolatinio skundimo ir dejavimo prie vaiko, kad jis sioks ir toks isejome is darzelio (tokio nepedagogiskumo, kad prie vaiko aiskinti, kad jis cia trukdo, gal nesveikas arba pasiulyti ieskotis kitos istaigos, negalejau nei as nei vaikas istureti). Kol lankeme lopseline grupe kur buvo aukletoja Dana ir seimininke Marina (ta tai sukurta su mazais vaikais buti) tai viskas buvo tvarkoje.
Beje darzelis yra Lakstingalu 12, t.y. jei isuki nuo nemencines plento i Lankstingalu gatve, vaziuoji iki galo visu darzeliu kompleksu ir po desinei, kur yra stovejimo aikstele prie darzelio yra Lakstingala. Kitoje gatves puseje vaiku globos namai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 21 kovo 2005 - 09:12
Pries pusantru meteliu is sito darzelio dvi 5- metes pabego, sumane pas i viena i svecius nueiti. Per pasivaiksciojima lauke jos ir isdroze. Pasigedo mergicku tik po pusvalandzio. Policija rado prie tilto zirmunu lyg tais gerai nebepamenu. Per visas zinias rode. schmoll.gif
Atsakyti
Velvet, galima rasti ir kituose darzeliuose baisiu ir baisesniu nutikimu. Manau, nei vienas darzelis nera apdraustas, kaip ir vaikai ar tevai negali nuspeti ir apsaugoti nuo tkiu dalyku (mano mociute budama 5 metu isejo is Palangos i Vilniu pasiimti lelytes)
Darzelis turi 12 grupiu, viena yra savaitine ir kelios rusiskos. Siaip jau personalas draugiskas, visada sveikinasi nuo virejos iki kitu gruppiu aukletoju, man aptiko tas darzelis, tiesiog susidare situacija ir turejome iseiti, gal kitiems zmonems ten viskas bus gerai
Atsakyti
Apie Erika nezinau sad.gif negaliu padeti.
Del Valdorfo darzelio, tai jie nera iregistruoti kaip darzelis, o tiesiog kaip VSI dienos prieziuros grupe. Iregistruoti yra, nes vis tiek nuomas ir kitokius dalykus ten turi moketi ir turi savo saskaita, taciau mokestis uz darzeli yra grynais pinigais.
Atsakyti
Maniškė šia savaitę pradėjo lankyti Lakštingalos darzelį.Mes dar mažos tai einam į lopšelinukų grupę smile.gif Kaip tik pas auklėtoją Veroniką papuolėme,bet kolkas jokiu blgų požymių nematau.Dukrytė noriai eina į darželį,gal dėl to,kad baisiai vaikų reikia....O šiandien net atsibučiavo su auklėtoja. biggrin.gif Tai gal jau nėra ji tokia baisi kaip čia rašė (aš čia vis save raminu)
Atsakyti
QUOTE(vilko_puse @ 2005 03 25, 09:30)
merginos, kas cia rase, kad su ja viename name gyvena? prisimenu, viena karta paveziau ja iki stoteles, tai sake, kad Nemencineje lyg gyvena. vyras su zaliu golfuku vazineja. ar tikrai ta? man ta musu aukletoja neatrodo kazkokia asociali.

Taip, jos vyras tikrai su zaliu golfuku vazineja. Ta pati. Teisingai, niekada i ja pasiziurejus nepasakytum, kad asociali. Siaip jau ir as taip nesakau. Kartoju - gal ji ir gera moteris, as jos nepazistu. As zinau tik tiek, kad keturi jos vaikai yra visi skirtingu vyru ir visi tie vaikai ismetyti po kazkokius internatus. Vasara, kai tie jos vaikai grizta kuriam laikui i namus, tai i laiptine neimanoma ieiti - prispjaudyta, prirukyta, kancarai ir siuksles nukloja visa laiptine. O jei dar pabandai graziai sudrausminti, na, pvz., kai kokiu 10 metu jos sunus ruko ir skreplius ant sienu laido, tai ir na... pasiuncia. Ai, nezinau... Nemegstu apsnekineti zmogaus, juo labiau, kai jo nepazistu. Bet kai ji savo vaikus taip issiauklejusi, tai saviskio pas ja atiduoti nenoreciau.
Atsakyti
Mano vyresnėlis lankė šį darželį nuo pat lopšelio iki mokyklos. Atsiliepimai kuo geriausi. Beje, Arnas labai judrus. Nebuvo auklėtojoms su juo paprasta, bet vaikui jos patiko, tai reiškia, kad geros auklėtojos buvo. Ir vedėja faina. Negaliu patikėti, kad jinai netinkamai bendravo apie judrų vaiką - mano judruolis jai ypač patiko smile.gif

Darželyje buvo taikomos modernios ugdymo programos , pvz.: vyriausiųjų grupėje "Zipio draugai".

Ir aplinka darželio puiki smile.gif
Atsakyti
Pas mus grupeje buvo 5 mergaites ir 20 berniuku, kuriu vienas buvo su psichologinem problemom, plius maniskis judrus. Galiausiai vienos aukletojos sunus buvo irgi toje grupeje, del tos aukletojos mes ir isejome, nes ji nuolat skusdavosi mano vaiku, gruzindavo (po kiekvieno pokalbio su ja verkdavau), o pats darzelis man patiko ir direktore sauni. Tiesiog susidejo tokios aplinkybes, kai vaikui ten buvo negera.
Atsakyti