
Įdedu šližikų receptą aquilatel :
500g miltų
artipilnė stiklinė pieno
50g aliejaus arba sviesto
20g mielių
1/4 stiklinės aguonų
100g cukraus
žiupsnelis druskos
mieles išmaišome šiltame piene su trupučiu cukraus.Jei dedame sviestą-išlydome ir supilame į miltus.Iš visų produktų suminkome tešlą ir pakildiname.Aguonas galima nuplikyti-bet aš dedu sausas.
Kai tešla pakyla,iškočiojame 1cm storio sluoksniu,supjaustome panašaus storio juostelėmis,ir pakočioję tarp rankų,darome volelius,iš kurių ir supjaustome šližikus

Aš darau keturgubą normą-tai man gaunasi didysis maksimos maišiukas.
Dar kažkuriai mergicai reikėjo trapios tešlos receptuko :
700g miltų
1/2 kg sviesto
1 kiaušinis
4 valg.š grietinės
ant didelės virtuvinės lentos pilame visą miltų kiekį,padarome duobutę.Į jos vidurį dedame atšaldytą gabalais supjaustytą sviestą,grietinę,išplaktą kiaušinį.Kapojame dideliu peiliu,kol pasidaro vientisa masė.Ją suspaudžiame į gniužulą ir 2-iems valandoms dedame į šaldytuvą.Minkyti nerekomenduojama-tik tiek,kiek būtiniausia.