Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

Mergaites, ka galima pagaminti su žirniais? Labai juos mėgstu tik neįsivaizduoju ką. Ačiū smile.gif
Atsakyti
su žirniais receptuko Kūčioms nesu girdėjus...bent jau Aukštaitijoj...gali paprasčiausiai išvirt biriai ir užpilti aliejuje pakepintais svogūnais -bus kaip salotos.
Žemaitijoj tai verda dideles pupas Kūčioms sūriam vandeny.
Šįmet daug grybų buvo,tai per Kūčias ant stalo pas mane bus ir

Grybų kotletukai
Grybai(geriausia išvirti džiovinti ,tačiau iš bėdos galima imti ir šaldytus) sumalami kartu su svogūnu.Įdedama išmirkyto pyrago riekelė arba maltų džiūvėsėlių,kas mėgstat.Būtinai-krakmolo ,nes kotletukai kitaip iširs.Na,druska,pipirai-savaime suprantami biggrin.gif
Iš masės formuojami nedidukai kotletukai ir ,apvoliojus džiūvėsėliuose,kepami aliejuje.Valgome su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais.Arba kaip kam skaniau rolleyes.gif
Atsakyti
lutute, gal gali parasyt konkreciau, kiek grybu dziovintu reik virti ir kiek krakmolo dedi?
Atsakyti
VOVERAIČIŲ IR ŽUVIES KOTLETAI:

200 g šaldytų arba sūdytų voveraičių, 200 g maltos žuvies, 2 šaukštai krakmolo,
druskos, pipirų, baziliko pagal skonį.

Sūdytas voveraites būtinai išmirkyti, o jei turite šaldytas - išvirti, nusausinti, sumalti mėsmale, sumaišyti su prieskoniais, krakmolu, kiaušiniu ir malta žuvimi. Padarytą faršą atšaldyti šaldytuve, daryti kotletus ir kepti aliejuje. Galima apvolioti džiūvėsėliais. Labai skanu ir greita 4u.gif
Manau proporcijos panašios ir kepant kt. koteltus su grybais (be žuvies).
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 08, 11:08)
lutute, gal gali parasyt konkreciau, kiek grybu dziovintu reik virti ir kiek krakmolo dedi?

Galiu pabandyt smile.gif ...nors šiaip viską darau iš akies tongue.gif
Grybų ( jau gatavų)-maždaug 200 gramų,pyrago apie 50-100 gramų,o jei vietoj pyrago dėsi džiūvėsėlius-tai panašiai apie 3/4 stiklinės.Krakmolo šitam kiekiui dėti 2-3 valg.šaukštus...o jau visa kita...nu iš akies mirksiukas.gif
P.S. dėl džiovintų grybų nesu visai tikra,kiek jų išvirtų gausis-man rodos sausų panašiai apie 100 gramų turi imt...gal 80... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 08 gruodžio 2009 - 12:02
Ačiū, bandysim. Gerai kad per Kūčias būna 12 patiekalų, jei tas neasigaus, vis vien bus ką valgyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 08, 15:32)
Ačiū, bandysim. Gerai kad per Kūčias būna 12 patiekalų, jei tas neasigaus, vis vien bus ką valgyti  bigsmile.gif

Manau,kad gausis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 12 07, 10:53)
Dar kažkuriai mergicai reikėjo trapios tešlos receptuko

Čia ta kapota? blush2.gif

editam , o kaip tavo senelė padaro ,,žirnio dydžio"? Tokius gal ir su pienu galima užpilti, kaip sausus pusryčius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 08, 09:18)
Mergaites, ka galima pagaminti su žirniais? Labai juos mėgstu tik neįsivaizduoju ką. Ačiū smile.gif

Neringasha 4u.gif -kai aš,verdu žirnius kūčioms visad virdama įmetu pipirų kvepenčių,lapelį.
Kaumet išverdu keptuvėje aliejuje pakepinu svogūną ,sutarkuoju morką smulkiai,jeigu turiu petražolės šaknį ir į tą troškinį įberiu krapų dž.baziliko,mairūno.
atvėsinu sumaišau su žirniais.
Dažnai žirnius su toke mase sumaišau su baltomis virtomis pupelėmis.
Man skanu ,valgyti per kūčias,dar galima troškinant daržoves įberti dž. grybų miltelių sumaišyti su žirniais ir pupelėmis. 4u.gif
Atsakyti
Regna 4u.gif , ačiū. Man siūle kolegė panašų receptą tik sakė žirnius išbrinkyti vandenyje ir tada juos pakepti, veliau įdet svogūno morkos ir kt. Įdomu kaip tie kepti žirniai? g.gif Nu o jūsų patarimu pasinaudosiu.
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2009 12 08, 22:46)
Čia ta kapota? blush2.gif

Taip,čia ta kapota tešla.Bet,kaip minėjau-kaprizinga jinai-paprasčiau nusipirkti,tada jokio galvos skausmo.Mano mamytė tai sluoksniuotą tešlą dar kitaip darydavo-kočiodavo,tepdavo sviestu,perlenkia,vėl patepa,vėl perlenkia...ir taip -daug kartų.Bet recepto,deja,nežinau...
Dar prisimenu,darėm žuvies kukuliukus drebučiuose-įdėsiu rec,gal kam pravers

Žuvies kukuliai drebučiuose

1kg maltos žuvies
2 riekės batono
1 šaukštas krakmolo
2 svogūnai
malti pipirai
druska
želatina
3 stiklinės žuvies arba daržovių sultinio

Faršas sumaišomas su batonu ir apkepintu svogūnu.Sudedam pipirus,druską,krakmolą.Iš gautos masės daromi nedideli kukuliukai ir verdami sultinyje.Išvirus sultinys perkošiamas,pridedama želatinos ir skysčiu užpilami kukuliukai,sudėti į gražų indą.Duodant į stalą,jei drebučiai kietesni-galima išversti į lėkštę kaip torčiuką. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 09 gruodžio 2009 - 09:34
Sveikos, gal kuri nors gaminate pyragėlius su šaldyta pirktine tešla? Gal papasakotumėte kaip gaminate, kokius įdarus dedate ir kaip formuojat pyragėlius? Norėčiau Kūčioms pasigaminti pyragėlių pati, bet nelabai moku blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lolita2: 09 gruodžio 2009 - 14:07