Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(editamm @ 2007 12 20, 20:44)
o kaip pagaminti gabaliukais farširuotą karpį drebučiuose? Mano senelė tokį gamina - labai skanu - bet ji toli - o sako gamina iš akies - gal kas žinot receptą.


Žinok, nemoku karpio farširuot, bet darau tokią žuvį drebučiuose:
Reikia imti:
Apie 500g lašišos filė
Apie 500g pangasijaus arba jūros lydekos filė - bet kokia balta žuvies filė kuri tinka virimui ir aišku be kaulų.
1 nedidelę citriną
šaukštelį vegetos, lauro lapą, cielus 5 pipirus, normalaus dydžio svogūną
vieną morką ir žalių petražolių
Pakelį želatinos maždaug 1 litrui skystimo

Gamyba:
1. Abi žuvis sudedame į puodą, įdedam vegetos, lauro lapą, pipirus, nuluptą cielą svogūną, nuskustą ir riekutėmis suplaustytą morką.
2. Užpilam maždaug 1.5 litro vandens - reikės apie litrą sultinio kad liktų.
3. Verdam ant nestiprios ugnies apie pusvalandį, kol išvirs. Tada išgriebiam žuvį, skystimą perkošiame kad būtų skaidrus, išžvejojame morkas - galima ir atskirai išvirti morką, ji bus papuošimui.
4.Žuvį supjaustome smulkiai, ir dedam į indą kuriame stingdysime - jei ketinam iš indo išverst, ant dugno dedam ornamentus iš morkos ir kapotų petražolių.
5. Išbrinkinam želatiną pagal instrukcijas ant pakelio ir sumaišom su šiltu žuvies sultiniu. Geriau želatina lapeliais, bet jei tokios po ranka nėra tiks ir paprasta, tik reikia žiūrėt tada kad sultinys būtų pravėsęs o želatina ne lediniam vandenį brinkyta, nes gali sušokt gabalais.
6. Į sultinį įspaudžiam citrinos sultis, ragaujam - skystimas turi būti sūrokas, nes sustingus želatina numuš skonį.
7. Tada tuom sultiniu su želatina užpilam žuvį kad visą apsemtų.
8. Dedam visą reikalą į šaldytuvą kad sustengtų.
9. Išvertimui, taip pat kaip ir su želė tortu elgtis.

Receptą išbandžiau jau keliolika kartų, kol kas visą laiką gavosi niam niam. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 21 gruodžio 2007 - 20:27
Cia matau daug kas mini tuos bulvinius blynelius su grybu idaru, tik as norejau paklaust ar juos kepant pridengt reikia ar ivyniot i folija gal, nes mano orkaite - karsto oro, tai viskas kazkaip dziusta labai.. g.gif Ar jie ir turi but tokiu traskiu pavirsium? Pirma karta darysiu tai net neisivaizduoju, gal kas patars... 4u.gif
Atsakyti
[quote=Kozete,2007 12 20, 13:31]
Gal žinote kokį receptą bandelių su grybais, kurios verdamos aliejuje?
Ir kaip paruošti džiovintus grybus? Turiu, bet nežinau kaip paruošti juos įdarui? blush2.gif


Maniškis visada kūčioms reikalauja virtinukų su džiovintų grybų įdaru. Aš darau taip: grybus kelioms valandoms palieku užpiltus šiltu (bet ne karštu) vandeniu, paskui nuplaunu, užpilu švariu vandeniu, išverdu (apie 20 min.), prisipjaustau svogūnų, pakepinu keptuvėje įpylus aliejaus, kai pasidaro minkšti svogūnai, sudedu maltus virtus grybus, dar truputį pakepu, pasūdau ir viskas.
Tokį patį įdarą naudoju ir bandelėms, ir spurgoms, ir žemaičių blynams, ir lietiniams, žodžiu visur. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligicė: 22 gruodžio 2007 - 10:42
ligice
ankstesnėj Kūčių temoj ir dar Kaledinėj yra daug receptų bandeliu ir pyragėlių (auselių) receptų tik spėk rinktis
Atsakyti
Gal galit patart ką su džiovintais baravykais skanaus padaryt? g.gif Tok su jokiais virtinukais nesiterliosiu, o bulvių pas mus per Kūčias nebūna schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2007 12 20, 11:31)
Gal žinote kokį receptą bandelių su grybais, kurios verdamos aliejuje?
Ir kaip paruošti džiovintus grybus? Turiu, bet nežinau kaip paruošti juos įdarui? blush2.gif



grybus tai pamerk i vandenuka pastoves kol suminkstes gali keleta kart perkeist ir tada pjaustyt apvirt o del teslos tai nzn nes as tesla perku ir nesiterskiu namie...apvirtus grybus gali pakept su svogunu ir kokiu prieskoniuku...
Atsakyti
ka galit pasiulit su sluoksniuota bemiele tesla padaryt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gretoole @ 2007 12 23, 11:56)
ka galit pasiulit su sluoksniuota bemiele tesla padaryt?  smile.gif

krabu lazdeles apsuk bemieles teslos juostelemis (suk istrizai) ir i orkaite
Atsakyti
QUOTE(gretoole @ 2007 12 23, 09:56)
ka galit pasiulit su sluoksniuota bemiele tesla padaryt?  smile.gif


Galima padaryt lašišą toje tešloje, jei nesaldi. Reikia lašišos filė, špinatų arba pesto (žalio), galima ir apelsino/citrinos.
Supjaustom lašišą gabaliukais - tokio didumo kokio nori kad krepšeliai būtų. Lašišą padruskinam ir pridedam žuvies prieskonių. Tada susipjaustai tą tešlą kvadratais, patepi viduriuką špinatais, dedam lašišos gabaliuką, apelsino gabaliuką ant viršaus (galima ir citrinos), užlankstom tešlą ir kepam kol iškeps. Visai neblogai gaunasi.
Panašus receptas yra Glacee temoje: http://www.supermama...p;#entry7423897 irgi nieko gaunasi, tik man atskirais gabaliukais pasirodė paprasčiau, nes viso vyniotinio kažkaip pairdavo man tie sluoksniai kartais.

Man tiesa skaniau sluoksniuota tešla su obuoliais - arba obuoliais/razinom/cinamonu. Paprasčiausiai įdedi arba obuolio skiltelę su trupučiu cukraus, arba galima tarduotų ant burokinės tarkos obuolių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elemire: 23 gruodžio 2007 - 12:16
QUOTE(linak10 @ 2007 12 20, 12:54)
O kokias misraines ar salotas ant kuciu stato darote? Cia daugiausia misrainiu radau su pupelem, bet noretusi kazko lengvesnio, kad prie silkutes tiktu  ax.gif


Mes darom tokia paprasta misraine - virti ryziai, pakepintos tarkuotos morkos, svogunai (cia kas juos megsta), kepinti grybai (skaniausia dziovinti, bet jei neturit, tiks ir pievagrybiai) ir krabu lazdeles + prieskoniukai (druskyte, pipiriukai ir pan). Kam truksta - dar aliejaus issipilkit.
Atsakyti
Aš dar darau tokias salotas Kūčių stalui smile.gif Čia kažkada SM'e ir perskaičiau šį receptą.

virti kviečiai,
mandarinų skiltelės,
bananų žiedeliai,
kriaušių gabaliukai,
konservuoti ananasai,
graikiškų riešutų.
viską sumaišom su alyvuogių aliejum.
Labai gaivios ir tikrai skanios salotos. Jų niekada nelieka nesuvalgytų, nes visiems labai patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pusele_ @ 2007 12 20, 12:24)
g.gif  o gal kas darote ką nors panašaus į kastinį tik kad butu su varške, prie karštų bulvyčių su lupena


As darau taip: varske, pora saukstu grietiens arba pieno, sutarkuoju agurka, pridedu cesnako arba/ir svogunu laisku, druskytes, pipiriuku pagal skoni, kokiu krapu arba petrazoliu ir visi patenkinti lapnoja thumbup.gif ypac mazoji, ta tai tik tokia varske valgo doh.gif
Atsakyti