Pas mus standartiniai patiekalai:
1. Marinuoti grybai + žirneliai + majonezas (dar įdedam svogūnų laiškų).
2. Kaimiška silkė: ta kur su morkom ri svogūnais.
3. Silkė su brokoliais apvirtais, vynuogėm ir saulėgražomis + šiek tiek citrinos su aliejum ir pipiriuko kokio. Silkė skaniausia dūmo skonio.
4. Bulvės keptos orkaitėje (tiksliau troškintos vos ne arba stikliniame inde su dangčiu arba kepimo maiše su svogūnais ir smulkintais džiovintais grybais.
5. Kepta žuvis čia aišku

Dažniausia kelių rūšių.
6. Raugintų kopūstų salotos su spanguolėm (tiesiog nuplauti raugintu skopūstus, kad nelabia rūgštūs būtų, įberti spanguolių ir užpilti aliejum. Man skaniausia su nerafinuotu saulįgražų aliejum).
7. Būtinai Kūčiukai ir aguonpienis.
8. Duona, visokie pomidorai, agurkai ir t.t nelabai kaip masitą skaičiuoju jau...
Šiemet tikriausia stalą papildysiu žuvimi kepta sluoksniuotoje tešloje, Pyragėliais su grybais (irgi gal sluoksniuotos tešlos, kad darbo mažiau būtų).
Gal pati kepsiu bandeles nedidukes...
Gal ką iš vegetariško Indiško maisto adaptuosiu (pvz kervečių masala, daržovių troškiniai visokie ar pan... )
Gal padarysiu Lavašo suktinukų su rūkyta žuvimi arba su lašiša. Persmeigsiu su smeigtuku ir kokią alyvuogę ar karnišoną. Turėtų gražiai atrodyti.
O gėrimui tikriausia bus sangrija su daug daug vaisių, cinamono ir gvazdikėlio prieskoniais (vis tiek raudoną vyną per kūčias mes vartojam.... ). Didelis apvalus "akvariumas". Man gražiai atrodo, skanu ir šventiška.