Įkraunama...
Įkraunama...

Laringitas

QUOTE(lauke @ 2007 02 07, 19:40)
o koks modelis, ar ten reikia kauke uzsidet?

yra komplektukas 2 kaukes ir kandiklis ,kai nemiega tai su kandikliu kvepuoja ,o jei miegodamas uzloja tai dedu kaukia ir jis nepabusdamas kvepuoja ,
Papildyta:
QUOTE(lauke @ 2007 02 07, 19:40)
o koks modelis, ar ten reikia kauke uzsidet?

yra komplektukas 2 kaukes ir kandiklis ,kai nemiega tai su kandikliu kvepuoja ,o jei miegodamas uzloja tai dedu kaukia ir jis nepabusdamas kvepuoja ,maciau internetiniame puslapyje yra tie inhaletoriai tik kaina didesne 220
Atsakyti
gal eurovaistinej pigiau, reiks pasidomet.
o jus kvepuojat adrenalina ar tik garais?
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2007 02 07, 19:04)
prekiauja visose  didesnese vaistinese,as pirkau MIKROLIFE mokejau 185 ir esu labai patenkinta  thumbup.gif

as turiu toki paty,esu labai patenkinta.jei ne jis jau butumem ligoninej kiek guleje doh.gif sirgom lapkricio pradzioj,tai buvo pirmas kartas,gulejom ligoninej.paskui gruodzio vidury,jau gydemes patys su inhaliatorium,ir dabar neseniai persisrgom vel unsure.gif dar nebuvo ne vieno men kad nesirgtumem verysad.gif tik siek tiek lengviau praejo sis kartas,gal del inhaliatoriaus.kai ji turim tai ir laringitas netoks baisus. gun_bandana.gif
Papildyta:
QUOTE(lauke @ 2007 02 08, 13:11)

mes tai pradzioj adrenalina,paskui tik garais.
Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2007 02 08, 15:50)
as turiu toki paty,esu labai patenkinta.jei ne jis jau butumem ligoninej kiek guleje doh.gif sirgom lapkricio pradzioj,tai buvo pirmas kartas,gulejom ligoninej.paskui gruodzio vidury,jau gydemes patys su inhaliatorium,ir dabar neseniai persisrgom vel unsure.gif dar nebuvo ne vieno men kad nesirgtumem verysad.gif tik siek tiek lengviau praejo sis kartas,gal del inhaliatoriaus.kai ji turim tai ir laringitas netoks baisus. gun_bandana.gif
Papildyta:

mes tai pradzioj adrenalina,paskui tik garais.

TAI JAU TRECIA KARTALARINGITU SERGAT, AR PERSALIMO LIGOM?
Papildyta:
o adrenalina viena pilat ar skiedziat, nepastebejau kaip ligoninej daro?

Nu reiks ir man ieskot rimtai to aparato, nes vienas kartas buvo, bus ir antras.
Papildyta:
sakykit, o jokio hormono daktare neskiria kvepuot, nes ligoninej tai dave ir hormono pakvepuot.
Atsakyti
QUOTE(lauke @ 2007 02 08, 16:17)
sakykit, o jokio hormono daktare neskiria kvepuot, nes ligoninej tai dave ir hormono pakvepuot.

Mums daktare yra buvus išrašius hormonines tabletes. Manau tas pats kas ir skystas g.gif
Atsakyti
QUOTE(lauke @ 2007 02 08, 12:11)

mes viena karta kvepuojam adrenalina su injekciniu vandeniu ,o kita karta natrio chlorida
Atsakyti
mums dar daktare patare jei jau buna blogai supurksti salbi\utamolio ir fliuksotido, o jei ka suleisti deksametazono.Nezinau ar galeciau savo vaikui suleist.
Atsakyti
QUOTE(lauke @ 2007 02 08, 17:17)
Papildyta:

Nu reiks ir man ieskot rimtai to aparato, nes vienas kartas buvo, bus ir antras.
Papildyta:

taip,trys menesiai,trys laringitai. verysad.gif
kai pirma karta gulejom ligoninej tai hormonus suleido.
adrenalina skiedziu injekciniu vandeniu.
vakar nakty pradejo labai verkt,kazko apsisapnavo.tai as taip isisgandau,galvoju nu tuoj "uzlos"nuo tokio verkimo doh.gif nieko visaks gerai..bet man tai visiska psihoze su tuo laringitu cray.gif
Papildyta:
QUOTE(lauke @ 2007 02 09, 15:05)
mums dar daktare patare jei jau buna blogai supurksti salbi\utamolio ir fliuksotido, o jei ka suleisti deksametazono.Nezinau ar galeciau savo vaikui suleist.

man kazkaip atrodo kad jei jau buna labai blogai,t.y dusta tai geriau greitaja isiskviest ar patiem i ligonine vaziuot kad suleistu hormonu.juk reik ir doze nustatyt.paskui galima jei turit inhaliatoriu ir namie gydytis.man gydytoja ligoninej pamenu sake nerizikuot ir nieko nelaukt jei jau loja geriau vaziuot.aisku kai turim inhaliatoriu tai tphu tphu tphu dusimo isvengeme,vos sukosejo lojanciai iskart kvepuojam.
Atsakyti
QUOTE(Mastė @ 2007 02 07, 02:35)
man taip gydytoja aiskino, kad salbutamilis atpalaiduoja visus lygiuosius raumenis..lygiai taip bronchus, lygiai taip ir gerklas..todel dar kartais gydytoja prie laringito siulo gerti nospa, kurios poveikis panasus

O man gydytoja aiškino, kad salbutamolis tik bronchus plečia, o esant laringitui jis nieko nepadeda. schmoll.gif

Vakar ir mes grįžome iš ligoninės. Tik pas mano tėvus, o ne namo, nes namie tetukas serga gripu. Tai laukiu nesulaukiu, kada galėsime grįžti į savo namučius.

Tai va. Buvo sekmadienis, iš ryto vaikas atsikėlė žvalus, linksmas, tai apie pietus jį seneliai pasiėmė porai valandų pasidžiaugti. O kai parvežė, žiūriu, kažkas ne taip su gerkle, toks stipriai užkimęs. Paskui pradėjo lojančiai kosėti, žiaukčioti, verkti. Pamaniau, kad tikrai nereikia daug, kad pradėtų dusti, jau supratau, kad laringitas. O, kad mums buvo likę ir bronchų spazmai, tai nežinojau, nuo ko jis pradėjo sunkiai kvėpuoti. Tai išsigandusi įpurškiau ventalino. Sugirdžiau nuo kosulio sirupo. Paskui dar pagarinau garais su eukaliptu. Iš vakaro dar temperatūros nebuvo. Naktis pakankamai ramiai praėjo, nežiūrint mano nerimo. Bet ryte vėl pradėjo loti, žiaukčioti,temperatūra iki 38 užkilo. Tai vonioje atsisukę karštą vandenį laukėme greitosios.
Po 1 dienos inhaliacijų kosulys palengvėjo. Inhaliacijas darė tik su fiziologiniu NaCl tirpalu. Ir gėrėme sirupą nuo kosulio. Vakar paleido namo.
Dar pakosti drėgnai ir pakarkia. Šįkart lengvai atsipirkome. thumbup.gif Tikiuosi blink.gif

O va 4,5 mėnesio Ugnius sirgo bronchopneumonija+laringitu. Va tada tai pragulėjome 11 dienų ligoninėje.
Papildyta:
O dėl garinimo tai gydytoja sakė, kad šaltas oro drėkintuvas yra gera priemonė, o štai karšti garai, na tie virš kokio bliūdo, beveik jokio efekto neduoda(nepakenks, bet ir naudos bus maža). O su soda sakė niekuomet negarinti, nes soda tik džiovina gleivinę. g.gif
Atsakyti
nu jau turim inhaliatoriu, o kiek jus pilat adrenalino, nu mes 2ml. iskvepuojam per 5 minutes, bet skiedziu
Atsakyti
labutis 4u.gif kas turi problemu su laringitu ir neturi pinigeliu brangiem inhaliatoriam, tai dabar gintaro vaistinej ( arba centrinej miesto vaistinej) perki "eucabalio" tepala ( kaip rezorbanas) ir prie jo komplekte buna toks kaip mini inhaliatorius idedi eucabalio uzpili vandeniu ir kvepuoji per tokia maske. viskas 25lt dalykelis tikrai vertas demesio mirksiukas.gif (atsiprasau uz klaidas kompe neisijungia lietuviu kalba blush2.gif )
Atsakyti

Papildyta:

Papildyta:

adrenalinas yra hormonas

siandien susiduriau Kaune su tokia situacija, kad adrenalino gavau tik 6-toje vaistinej, pasirodo didelis deficitas, kaikuriose vaistinese sako jau senokai negauna ir nieko daugiau nezino blink.gif
Atsakyti