QUOTE(Mastė @ 2007 02 07, 02:35)
man taip gydytoja aiskino, kad salbutamilis atpalaiduoja visus lygiuosius raumenis..lygiai taip bronchus, lygiai taip ir gerklas..todel dar kartais gydytoja prie laringito siulo gerti nospa, kurios poveikis panasus
O man gydytoja aiškino, kad salbutamolis tik bronchus plečia, o esant laringitui jis nieko nepadeda.
Vakar ir mes grįžome iš ligoninės. Tik pas mano tėvus, o ne namo, nes namie tetukas serga gripu. Tai laukiu nesulaukiu, kada galėsime grįžti į savo namučius.
Tai va. Buvo sekmadienis, iš ryto vaikas atsikėlė žvalus, linksmas, tai apie pietus jį seneliai pasiėmė porai valandų pasidžiaugti. O kai parvežė, žiūriu, kažkas ne taip su gerkle, toks stipriai užkimęs. Paskui pradėjo lojančiai kosėti, žiaukčioti, verkti. Pamaniau, kad tikrai nereikia daug, kad pradėtų dusti, jau supratau, kad laringitas. O, kad mums buvo likę ir bronchų spazmai, tai nežinojau, nuo ko jis pradėjo sunkiai kvėpuoti. Tai išsigandusi įpurškiau ventalino. Sugirdžiau nuo kosulio sirupo. Paskui dar pagarinau garais su eukaliptu. Iš vakaro dar temperatūros nebuvo. Naktis pakankamai ramiai praėjo, nežiūrint mano nerimo. Bet ryte vėl pradėjo loti, žiaukčioti,temperatūra iki 38 užkilo. Tai vonioje atsisukę karštą vandenį laukėme greitosios.
Po 1 dienos inhaliacijų kosulys palengvėjo. Inhaliacijas darė tik su fiziologiniu NaCl tirpalu. Ir gėrėme sirupą nuo kosulio. Vakar paleido namo.
Dar pakosti drėgnai ir pakarkia. Šįkart lengvai atsipirkome.

Tikiuosi
O va 4,5 mėnesio Ugnius sirgo bronchopneumonija+laringitu. Va tada tai pragulėjome 11 dienų ligoninėje.
Papildyta:
O dėl garinimo tai gydytoja sakė, kad šaltas oro drėkintuvas yra gera priemonė, o štai karšti garai, na tie virš kokio bliūdo, beveik jokio efekto neduoda(nepakenks, bet ir naudos bus maža). O su soda sakė niekuomet negarinti, nes soda tik džiovina gleivinę.