Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- II

Mano sūnui trečiadienį iš operavo adeniodus jaučiasi puikiai, po operacijos paverkė 15min ir viskas. Operavau pagrinde dėl kalbos, jis mikčioja, tai daug kas patarė iš operuot, tai net nežinau ar čia mane psichologiškai veikia, bet atrodo, kad jam lengviau kalbėt. Ir dar pas mus viena problema, mano jaunuolis nemoka pūsti nosies net nebežinau kaip ir iš mokinti ar priverst, todėl ir sloga pas jį beveik nesibaigianti.
Nu žiūrėsim kaip dabar viskas bus, tikiuosi kad į gerą jam ta operacija.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2008 06 20, 14:32)
Mano sūnui trečiadienį iš operavo adeniodus jaučiasi puikiai, po operacijos paverkė 15min ir viskas. Operavau pagrinde dėl kalbos, jis mikčioja, tai daug kas patarė iš operuot, tai net nežinau ar čia mane psichologiškai veikia, bet atrodo, kad jam lengviau kalbėt. Ir dar pas mus viena problema, mano jaunuolis nemoka pūsti nosies net nebežinau kaip ir iš mokinti ar priverst, todėl ir sloga pas jį beveik nesibaigianti.
Nu žiūrėsim kaip dabar viskas bus, tikiuosi kad į gerą jam ta operacija.

O kur operavotės? Kokio amžiaus vaikutis?Ir kokia buvo jūsų sloga?Ar tiršta ,pūlinga ,ar parastas vandenėlis?
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 06 20, 14:55)
O kur operavotės? Kokio amžiaus vaikutis?Ir kokia buvo jūsų sloga?Ar tiršta ,pūlinga ,ar parastas vandenėlis?

Operavomės Vilniuje Santariškėse vaikui 5m. O sloga tai tokia tiršta pastoviai, pūlinga, niekas neišbėgdavo ir jis neišpūsdavo. Tai viskas ir kaupėsi, todėl kvėpuot negalėdavo. Labai kankinosi mažutis.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2008 06 20, 15:01)
Operavomės Vilniuje Santariškėse vaikui 5m. O sloga tai tokia tiršta pastoviai, pūlinga, niekas neišbėgdavo ir jis neišpūsdavo. Tai viskas ir kaupėsi, todėl kvėpuot negalėdavo. Labai kankinosi mažutis.

tokio atsakymo ir bijojau verysad.gif ,mano zuikiui irgi būna tiršta ,nebėganti sloga ,o kartą net įsivarėm adenoiditą ,pūlingą slogą [viena gydytoja tai apibūdino kaip sinusitą ,tačiau LORas kaip adenoiditą].Tai aš ir bijau kaip mums bus su tais adenoidais ,negi kiekvieną slogą taip ir teks vargti g.gif ? Mat gydytojas sako ,kad adenoidai dar nėra labai baisūs [2 laipsnio] ,opreuoti rekomenduoja tada kai jau sloga pradės kartotis labai dažnai, pradės labai varginti ,trukdys gyventi...Sūnui dar tik 2 su puse metukų.Kaip jūs ištvėrėte net iki 5 metų ,gal vėliau pasireiškė? Kiek kartų per metus maždaug sirgdavot tokia tiršta ,neištraukiama sloga? Ką naudodavot skystinimui? Mums tai išrašė gerti Lymphomyasot.Gal kas gėrėt tokį? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 20 birželio 2008 - 16:51
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 06 20, 17:49)
tokio atsakymo ir bijojau  verysad.gif ,mano zuikiui irgi būna tiršta ,nebėganti sloga ,o kartą net įsivarėm adenoiditą ,pūlingą slogą [viena gydytoja  tai apibūdino kaip sinusitą ,tačiau LORas kaip adenoiditą].Tai aš ir bijau kaip mums bus su tais adenoidais ,negi kiekvieną slogą taip ir teks vargti g.gif ? Mat gydytojas sako ,kad adenoidai dar nėra labai baisūs [2 laipsnio] ,opreuoti rekomenduoja tada kai jau sloga pradės kartotis labai dažnai, pradės labai varginti ,trukdys gyventi...Sūnui dar tik 2 su puse metukų.Kaip jūs ištvėrėte net iki 5 metų ,gal vėliau pasireiškė? Kiek kartų per metus maždaug sirgdavot tokia tiršta ,neištraukiama sloga? Ką naudodavot skystinimui? Mums tai išrašė gerti Lymphomyasot.Gal kas gėrėt tokį? biggrin.gif

Kažkur nuo 2m gydytojai pradėjo kalbėt apie adeniodus, bet kad operuot tai labai nesiųlė, o aš pati irgi nesiveržiau, be to dažnai sirgo gėrė daug antibijotikų tai nežinau gal nuo jų tie adeniodai nebuvo labai išviešėję (dabar beveik metai kaip antibijotikų negėrė) ir be to nuo 3,5m prasidėjo problemos su mikčiavimu tai kažkaip jie buvo nustumti į antrą planą. Tik kai pati perskaičiau krūvą literatūros paaiškėjo, kad jie gali būt mikčiavimo viena iš priežasčių. Nors nei vienas gydytojas ar logopedas to neminėjo. Kai pradėjau gydytojams kalbėt tai jie patvirtino, kad iš operavus gali kalba pagerėt. Tikiuos taip ir bus.
Sloga mūsų pastovus palydovas tai net negaliu pasakyt kiek kartų sirgo, pradėjus sluoguot duodavau SINUPRETO jis mums padėdavo kažkiek. Blogiausia tai, kad jis niekad neišpučia nosies, arba nemoka arba jam trukdė adeniodai. Kiek bandėm mokyti ir gražiuoju ir piktuoju bet rezultatas lygus nuliui ir pasibaigia ašarom. Net nežinau ką ir bedaryt. Gal pas ką yra dar tokia problema.
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2008 06 20, 19:41)
Kažkur nuo 2m gydytojai pradėjo kalbėt apie adeniodus, bet kad operuot tai labai nesiųlė, o aš pati irgi nesiveržiau, be to dažnai sirgo gėrė daug antibijotikų tai nežinau gal nuo jų tie adeniodai nebuvo labai išviešėję (dabar beveik metai kaip antibijotikų negėrė) ir be to nuo 3,5m prasidėjo problemos su  mikčiavimu  tai kažkaip jie buvo nustumti į antrą planą. Tik kai pati perskaičiau krūvą literatūros paaiškėjo, kad jie gali būt mikčiavimo viena iš priežasčių. Nors nei vienas gydytojas ar logopedas to neminėjo. Kai pradėjau gydytojams kalbėt tai jie patvirtino, kad iš operavus gali kalba pagerėt. Tikiuos taip ir bus.
Sloga mūsų pastovus palydovas tai net negaliu pasakyt kiek kartų sirgo, pradėjus sluoguot duodavau SINUPRETO jis mums padėdavo kažkiek. Blogiausia tai, kad jis niekad neišpučia nosies, arba nemoka arba jam trukdė adeniodai. Kiek bandėm mokyti ir gražiuoju ir piktuoju bet rezultatas lygus nuliui ir pasibaigia ašarom. Net nežinau ką ir bedaryt. Gal pas ką yra dar tokia problema.

N ava ,mums irgi apie adenoidus pirmą kartą pasakė 2 su puse metukų ,tik mūsų situacija kitokia šiek tiek ,nes sirgo mažai ,antibus gėrė prieš mėnesį pirmą kartą.
Mūsiškis tai moka pūsti nosį ,bet adenoidai tikrai trukdo ,todėl išsipučia nedaug ,be to ,kai traukia snargliukus ligoninėj ,sako ,kad jie tokie tiršti ir lipnūs ,kad net elektrinis aparatas vos prasiurbia,tai kaip ten vaikutis gali daug išpūsti? Mes tai prašom pūsti ,sakom na važiuok kaip didelis traktorius arba su kita šnerve skrisk kaip lėktuvas.Na po to traukiam su rhinomer.Gydytojas sako ,kad 2 metų vaikas dar ir neturi mokėti pūsti nosies ,šitą reikalą tvarko tėvai.maniškis man irgi nenori pūsti ,tačiau močiutei pučia ,nes ši nemoka su šlangute ištraukti.
Tiesa ,gydytojas man sakė ,kad skystėtų gleivės reikia garinti su fiziologiniu tirpalu ,kad ir 20 kartų per dieną ,tačiau kaip tą vaiką tiek išlaikyti vienoj vietoj ,tai pasigavus sūnų vis pagarinu nors 2-3 ml įkvepia ,tikrai paskui kažkiek išsitraukia. Irgi girdau karts nuo karto Sinupret ,sakė dar galima gelomyrtol girdyt.jau vieną buteliuką baigėm Immunotrofina išgert ,ir nuo šian pradėjau duoti tą Lympho kažkokį žolinį tirpaliuką,bet jį reikia girdyti 2 mėn.
Dar būtinai reikia veštis kuo dažniau prie jūros,tai ryt važiuojam kelioms dienoms,žadu užeit į kokią sanatoriją ,paklausinėsiu kokios kainos blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 20 birželio 2008 - 18:57
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 06 20, 19:55)
Mūsiškis tai moka pūsti nosį ,bet adenoidai tikrai trukdo ,todėl išsipučia nedaug ,be to ,kai traukia snargliukus ligoninėj ,sako ,kad jie tokie tiršti ir lipnūs ,kad net elektrinis aparatas vos prasiurbia,tai kaip ten vaikutis gali daug išpūsti?

O as pirma karta girdziu kad poloklinikoj nosi trauktų.
O cia kazin visose buna tokiu proceduru, maniskis tiek sloguoja ir niekaip neissipucia, bet mums niekas nesiule tokios proceduros g.gif
Gal reik paciai pasiprasyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma* @ 2008 06 27, 10:59)
O cia kazin visose buna tokiu proceduru, maniskis tiek sloguoja ir niekaip neissipucia, bet mums niekas nesiule tokios proceduros  g.gif
Gal reik paciai pasiprasyt  g.gif

Mum tai vieną kartą ligoninėj valė nosį su elektriniu aparatu, o poliklinikoj tai neteko girdėt. Bet net nebežinau ką ir bedaryt su saviškiu. 5m bernas nepučia nosies ir viskas, vakar parėjo iš lauko nosį trauko į save, tai sakau pabandom dabar pūsti niekas netrukdo snargliukai skysti, bet nieko pučia sau pro burną ir viskas doh.gif doh.gif doh.gif Paskui verkti pradėjo, kad aš jį skriaudžiu, liepiu pūst, o jis nemoka ir t.t Pati baisiai susinervinau vos neapsiverkiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ginta. @ 2008 06 27, 12:14)
Mum tai vieną kartą ligoninėj valė nosį su elektriniu aparatu, o poliklinikoj tai neteko girdėt. Bet net nebežinau ką ir bedaryt su saviškiu. 5m bernas nepučia nosies ir viskas, vakar parėjo iš lauko nosį trauko į save, tai sakau pabandom dabar pūsti niekas netrukdo snargliukai skysti, bet nieko pučia sau pro burną ir viskas doh.gif  doh.gif  doh.gif Paskui verkti pradėjo, kad aš jį skriaudžiu, liepiu pūst, o jis nemoka ir t.t Pati baisiai susinervinau vos neapsiverkiau doh.gif

Ginta, mano vaikas (6,5 m) irgi "nemoka" nosies pūsti. Mes irgi ką tik (na savaitė šiandien lygiai) po adenoidotomijos.

Kol dar nebuvo labai didelių problemų su adenoidais, lyg ir išpūsdavo su pastangom kažką per nosį, o paskui šis sugebėjimas kažkur dingo. Tas kažkur - adenoidai, kemša jie nosį, pradeda rastis keisti ausų uždegimai, paties uždegimo nėra, o klausa dingsta g.gif .

Paskutinės ligos metu (kuri užsitęsė 2 mėn. verysad.gif ), net slogos vizualios nebuvo (tiesiog per nosį niekas jai nesipūsdavo, o ir su pompytėm nieko neištraukdavom, net garinimai ir sinupretas nei kiek nepaleisdavo slogos - todėl, kad vaikas turi slogą net neįtarėm), o LORas po dviejų mėn. viduj pūlingą slogą pamatė. Atrodo, kad ir dabar po operacijos visas sekretas (mus operavo uždegimo metu) ne lauk pro nosytę, o vidun - tikiuosi tai greit baigsis, nes ir įpročiai traukt viską vidun visgi susiformavę.

Deja, bet mes nuo tų adenoidų turėjom labai didelių bėdų, kadangi tos normalios slogos nesimatė, viskas bėgdavo vidun, dirgindavo gerklę ir buvo prasidėję baisūs kosulio priepuoliai. Diagnozių krūvas išgirdom, blogiausia, kad ir gydymas buvo skirtas nuo jų: prieastminė būklė, atipinis plaučių uždegimas, eilinė alergija, nervai. Ir tik maždaug po 2 mėn. vaikas pasiskudė, kad "užkrito ausytė".

Iš kart metėm visus vaistus, pradėjom gydytis pas Lorus. Deja, aiškios nuomonės, kad būtinai reik operuot neišgirdom, užsirašėm operacijai tik rugsėjui (tolkios eilės klinikose), ir ištisai toliau kosėjom. Bet kažkas negalėjo operuotis, pasiūlė mums, ir dabar jau po operacijos. Pagerėjimas labai žymus, gyvenam iš vis be jokių vaistų, truputį dar kostinėjam, bet operacijos metu paaiškėjo, kad mūsų adenoidai uždegiminiai, gleivėti, kažkokie sutižę, nors tik 2 antro laipsnio.

Tas laipsnis iš vis kažkokia nesąmonė, ne visi vaikai leidžia tuos veidrukus į gerklę kišti, tai adenoidus tikrina apčiuopimo būdu, tai kaip su pirštu nustatyti kokio jie laipsnio? Mes žinojom, kad turim juos antro laispnio, tai visų gydytojų nuomone, nieko čia tokio, visi vaikais juos 2 laipsnio turi. Bet kokie jie ten iš tikro nieks normaliai negali pasakyti.

Jurgutėle, neskubėkit su operacija, bet ir būkit atidūs. Pamatysi kaip peršalimo ligos progresuoja, kažkokie požymiai vis tiek prisidės papildomai: knarkimas, miegojimas prasižiojus, slogos vis dažnesnės ir ilgiau užsitęsiančios, prasideda ausų uždegimai, arba be uždegimo trinka klausa, neaiškūs sausi kosuliai. Man klinikose išaiškino, kad pradžioj vaikai sloguoja sakykim 3 savaites, paskui 5, paskui vos neištisai. Stebėkit tiesiog.

Išsiplėčiau, bet gal kažkam padės apsispręsti ir susidarytio tikslesnį vaizdą, kas tie adenoidai. Aš bent jau iki šiol galvojau, kad tai kažkokia niekinga ir menka ligelė, deja doh.gif
Atsakyti
vilytte ,labai naudinga info thumbup.gif
Neskubam mes su operacija ,darom viską ,kad užsigrūdintų ir nekibtų sloga.Einam nuolat į lauką ,maudosi jūroje ,geriam Vit su jodu ,dar tokius homeopatinius lašiukus .Kasdien Vit C ,žuvies taukai ,nuo rugsėjo pradėsim gerti Ribomunyl. Gal kas jį gėrėt? ar padėjo? Daktarė sakė ,kad daržely [žadam pradėt lankyt rudenį ] labai saugoti nuo snarglėtų vaikų blink.gif O kaip išsaugoti ?
Teisybę tau sakė ,kad nuo adenoidų būna ilga sloga.Pvz ., mums prasideda taip [tai dabar jau žinau ,o kokius 2-3 kartus nežinojau ,kad ten jau sloga] Iš pradžių pradedu nosytėj rasti pridžiūvusių snargliukų ,po kelių dienų verkiant pradeda tekėti permatomos išskyros ,ir dar paskui užsikemša nosis .Tai dabar jau nuo pirmųjų rastų kietų snargliukų nosy imsiu gydyti ,matysiu ar padės.O sloga mums tęsėsi šį kartą apie 2,5 savaites ,dabar atostogavm prie jūros ,tai lyg jau viskas ir išbėgo bigsmile.gif Tiik įlipus į šaltą jūrą pradėjo tekėti sekretas ,nors atrodė ,kad ten jo jau nebėra.Daktarė sakė ,kad labai gerai jūra nosiai ,tik grūdinti protingai ,kaitalioti su apsitrynimu ir šilta saulute.
LoR tai nieko naujo nepasakė ,sako nieko baisaus jam nėra,adenoidai dar normalūs ,tad gyventi kol sloga nepradės kartotis itin dažnai verysad.gif ,o jei vargins tada operacija unsure.gif
Pasakiau ,kad vaikutis neknarkia ,tai pasakė ,kad tai vienas iš adenoidų ligos požymių ,bet tikrai nebūtinai jis turi būti g.gif
O man pačiai pradeda atrodyti ,kad gal ir nedideli tie mūsų adenoidai ,bet gali būti ,kad jų turinys prastas ,kaip ir jūsų blink.gif
Tą patį pakartojo ir LoRas ,kad adenoidų laipsnis ne pagrindinis rodiklis operacijai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 28 birželio 2008 - 10:45
QUOTE(vilma* @ 2008 06 27, 10:59)
O cia kazin visose buna tokiu proceduru, maniskis tiek sloguoja ir niekaip neissipucia, bet mums niekas nesiule tokios proceduros  g.gif
Gal reik paciai pasiprasyt  g.gif

Mes į ligoninę važiuojam ,p-koj nėra tokio aparato verysad.gif
Aišku ,kad nieks nesiūlo ,pati prašau .Esu pati dirbus ligoninėj[ir mama dirba] ,tai kaip ir visi pažįstami daugmaž blush2.gif
Dažnai siurbinėti irgi negalima ,dirgina visą nosiukę ,traumuoja kraujagysles ,vaikui baisus stresas blink.gif Bet kad mums kitaip išskyros neparsitraukia ,tai bent jau kelias dienas pavežioju į ligoninę ,kol atsikemša ,prasisiurbia tie sukietėję ,tirščiausi,tada jau pati tvarkausi rolleyes.gif
Papildyta:
vilytte ,rašei ,kad jums buvo pripažinę adenoidinį kosulį ,o ką nuo jo išrašė ,ką gėrėte?
Atsakyti
laba 4u.gif visos temos neperskaiciau blush2.gif mes ir turim problema su adenoidais ir tonzilem,bet mums beda su gerkle doh.gif labai daznai sergam ,praita men sugebejom du kartus susirgti doh.gif tai neiskenciau ir nuveziau pas LOR spec.tai mums tik operacija sake pades,kol kas tik adenoidus,ir jai bedos nepasibaigs tada ir tonziles reikes salinti verysad.gif o kad su sloga butu problemu tai nera pas mus taip,pas mus gerkle ir auksta temperatura va kokios ligos pas mumis. tai rugseji operuosimes verysad.gif

Rybomunyli gerem nuo rugsejo iki kovo,tai net ir nezinau ar padejo ar ne g.gif gal kai ji gerem aisku maziau sirgom,bet pabaigem ir vel antibijotikai doh.gif kiek mes ju isgere,tai gyd pasibaisejo schmoll.gif na tikiuosi,kad viskas bus gerai ax.gif

kazin ,kaip mazoji mano atlaikys darzeli,dickis tai pradzioje dvi sergam,dvi namuose,dvi darzeli ir vel sergam doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka: 28 birželio 2008 - 17:22