Įkraunama...
Įkraunama...

Adenoidai- II

kristinka ,o pas kokį LoRą važiavot? Ar sakė ,kad gerklė taipogi nuo adenoidų skauda? Kad pirma adenoidus šalint siūlo, o ne tonziles kirpti? Ar ką nors sakė apie a denoidų laipsnį?
Man tai daktarė sakė ,kad Ribomunyl poveikis jaučiamas tik po 2 -3 metų ,tad siūlė net nesitikėti pirmus metus kažkokio poveikio .O gerti puse metų maždaug ,nuo rudens iki pavasario ,vasarą negerti ,paskui vėl ,ir taip kokius 3 metus.
Iki šiol galvojau ,kad aš negirdysiu jokių imunitetą stiprinančių ,tačiau dabar visgi galvoju o gal reikia ,gal padeda? g.gif Kai pasako gydytojas ,kažkaip patiki ,niu o gal padės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgutėlė: 28 birželio 2008 - 17:48
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 06 28, 13:10)
vilytte ,rašei ,kad jums buvo pripažinę adenoidinį kosulį ,o ką nuo jo išrašė ,ką gėrėte?

Jurgutėle, žinok, nieko mums nuo jo neskyrė, konsultavomės pas labai gerą pulmonologą, tai sakė, gydyt negydęs, kol nepašalinsit priežasties - mūsų atveju adenoidų, jokio efekto nesulauksit. Šiaip mums kosulį labai gerai nuimdavo ir slogą, aišku, a c t i f e d a s (geltona pakuotė), jis sutraukia gleivinę ir viskas taip nevarva vidun. Tik bėda, kad kol jį naudodavom tol viskas gerai, tik nuimam ir dustam.
Jei turit galimybę neveskit vaiko į darželį, pirmi metai vaikų kolektyve būna labai sunkūs - sergama visom ligom iš eilės (na aišku, būna išimčių). Mes sirgom lygiai kas mėnesį, ir kiekviena liga vis ėjo sunkyn ir ilgyn.
Jūsų vaikutis mažas, išoperavus, didelė tikimybė, kad adenoidai ataugs, šiaip jau kiek įmanoma sako iki 6-7 metų reiktų išlaukti. Jums reiktų dar šiek tiek paaugti, darželio ligos galėtų stipriai pabloginti adenoidų būklę.
Tiesa, mums sakė, kad kartą padidėję jie pradinę būklę jie jau negrįžta, iki kažkur 7 metų didėja, paskui jei nėra ligų tiesiog būna, o apie 18 metų nunyksta. Taip sakant organas nėra labai turbūt reikalingas.
Ir pasirodykit dar kitam LORui. Tada galėsit susidaryti tikrą vaizdą.
Sėkmės jums.

Tiesa, mums nei ribomunilis, nei bronchomunalis nepadėjo (gėrėm kelis kursus su tarpais). Dėl to, kad efekto sulaukiama po kelių metų, pirmą kart girdžiu. Šiaip juos rekomenduoaj taip sugert, kad ligų sezonu jie jau būtų pilnam veikime. Galvoju savo panelę paskiepinti pneumo vakcina, loristai sako, kad kvėpavimo ligoms gan efektyvi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilytte: 29 birželio 2008 - 08:34
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 06 28, 18:44)
kristinka ,o pas kokį LoRą važiavot? Ar sakė ,kad gerklė taipogi nuo adenoidų skauda? Kad pirma adenoidus šalint siūlo, o ne tonziles kirpti? Ar ką nors sakė apie a denoidų laipsnį?
Man tai daktarė sakė ,kad Ribomunyl poveikis jaučiamas tik po 2 -3 metų ,tad siūlė net nesitikėti pirmus metus kažkokio poveikio .O gerti puse metų maždaug ,nuo rudens iki pavasario ,vasarą negerti ,paskui vėl ,ir taip kokius 3 metus.
Iki šiol galvojau ,kad aš negirdysiu jokių imunitetą stiprinančių ,tačiau dabar visgi galvoju o gal reikia ,gal padeda? g.gif Kai pasako gydytojas ,kažkaip patiki ,niu o gal padės?

blush2.gif dabar pavardes ir nepamenu blush2.gif santariskese pas moteriske,o operuosimes pas Alisauska.sake,trumpai taip,kai vaikas begioja jam per nosi pradeda sunku kvepuoti del isdidejusiu adenoidu,tada per gerkle surenka visas bakterijas ,todel ir sergam taip daznai . o tonziliu nenoriu dar ,kad pasalintu,nes tada sako buna bronchitai dazni g.gif gal siam kartui uzteks ir adenoidu pasalinimo g.gif

kiek daktaru tiek nuomoniu del tu imuniniu vaistu ,vieni aiskina,kad gerai ,kiti tik ,kad pinigu svaistymas g.gif o tu zmogau ,kaip nori taip elkis,va taip va gaunasi ax.gif
Atsakyti
Vilytte ,matai kaip su tuo darželiu ,jis labai vaikų nori ,be proto ,tai jei neisim į darželį ,vistiek lenda visur lauke prie vaikų ,o ten irgi būna visokių sergančių verysad.gif
Žinoma ,pabandysim eiti ,jei sirgs ,nevesiu ax.gif Dar daržely tokia keista taisyklė ,kad jei dabar sulaukėm eilės ,o sugalvotume nelankyti ,tai mūsų eilė dingsta ,stojam iš naujo ,o ta naujoji gal tik 5-6 metų ateis g.gif Tai va ,todėl bandysim lankyt.
Turbūt pasiskambinsiu tam Šauliui ir bandysim važiuot konsultuotis ,nors ir žadėjau palaukt rudens.
Dėl Ribomunyl man pulmonologė aiškino ,kad jis veikia tik po labai ilgo laiko naudojimo,ji pati ir siūlo mums jį gerti .Pas ją mes lankėmės dėl įtariamos alergijos ,nes ji taipogi yra alergologė.
O apie pneumo skiepą ji sakė ,kad daugelio vaikų jis neveikia ,nepadeda ,sako jei neturit dažnai tempos ,nesergat kosuliais ,tai nereikia skiepyt .Davė suprasti ,kad jis nėra veiksmingas.Tai nežinau ar skiepyt ,ar ne ? Nes šiaip tai mano sūnelio liga yra sloga unsure.gif
Actifed aš ir kartais suduodu prieš naktį ,ilgai bijau jo duot ,nes man atrodo jis stiprokas ,galima duot tik nuo 2 metų ,be to, rašo ,kad gali migdyt ,tai net nežinau g.gif Man įtartini toki vaistai .
O kodėl sako ,kad reikia išlaukti iki šešių metų ? Man LORas sakė ,kad mūsiškis atseit tikrai ne per mažas ,kad pilnai galima operuot nuo 1,5 metų net,o mūsų 2 ,6 mėn .Tai va ,aš tai labai bijau rudens ir darželio ,kad tik neprasidėtų blink.gif
Atsakyti
Jurgutėle, operuot kuo vėliau siūlo, nes adenoidai linkę ataugt mažiems vaikams, tai priežastis tik tokia. Pati operacija tikrai nėra sunki.
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2008 06 30, 11:20)
Jurgutėle, operuot kuo vėliau siūlo, nes adenoidai linkę ataugt mažiems vaikams, tai priežastis tik tokia. Pati operacija tikrai nėra sunki.

aišku ,o žinok tas LoR ,pas kurį mes buvom [atvažiuoja jis iš Klaipėdos] ,tai sakė čia mitas tas ataugimas ,atseit ataugdavo anksčiau ,kai operuodavo su vietine narkoze ,nes operacija buvo atliekama tik galvojant kaip kuo grečiau ją užbaigti ,nes ir vaikutis klykia ,ir daktarui sunku ir t.t. O tipo dabar ,kai operuojama su pilna narkoze ,viskas aliekama kruopščiai ,neskubant ,tai ir neatauga g.gif Tai įdomu labai kaip čia iš tikro. O kai jūsų sveikatytė po operacijos? biggrin.gif
Atsakyti
Gali būt su tuo ataugimu ir taip, kas ten žino, praeis keli metai po tų operacijų su bendra narkoze - pasimatys tik tada turbūt biggrin.gif .
O mes sveikstam, po operacijos vakare jau namie kraujuot buvom pradėję, gan rimtai, tai išgasčio buvo, bet viską namuose išsisprendėm, apsiėjom be grįžimo į ligoninę.
Apie savaitę skaudėjo gerklytę, net matėsi tokie nubrozdinimai, bet to neišvengsi, anesteziologai iš kart įspėjo.
Kostinėjam dar pavieniais tokiais kosuliukais, kartais lyg kažkokių gleivių gerklėj matosi, bet kadangi mums tie adenoiai uždegiminiai operacijos metu pasirodė, tai iš kart pasakė, kad apie savaitę ar dar ilgiau viskas "valysis".
Šiaip operacija tikrai nebaisi, nors aišku labai slogu laukt už operacinės durų, o dar ir mamos kitos verkiančios šalia laukia. Ir vaiką lovelėj su ratukais visą perbalusį po operacijos skaudu matyt, bet tai labai laikina.
Geriau galbūt viena narkozė nei krūvos vaistų metų eigoj. Kai pagalvoju, kad du mėnesius mums vietoj adenoidų astmą gydė ir plaučių uždegimą įtarinėjo, tai taip pikta darosi gun_bandana.gif
Atsakyti
Oi ,kaip sunku jums dabar ax.gif Gerai ,kad vaikutis didesnis ,vistiek turbūt lengviau jam viską paaiškint,jau protingas bigsmile.gif
Aš tai žinok net negaliu pagalvot apie operaciją ,esu tokia bailė dėl vaikų ,tai įtariu ,man tikrai prireiktų kokių raminančių blush2.gif Kentėsim kol kas ,dabar ,kol nelankom dar dorai darželio ,o paskui bus matyt g.gif
nežinau ar sutapimas ,ar kas ,bet vakar po darželio [pasiimu apie 12 val ] išpūtė visą burbulą iš nosies ,o paskui namie niekas nebėgo ,šian esam namie ,tai irgi nosytė švarutėlė .vakar po darželio sugirdžiau Aerius sirupo ,sakau gal jį kas alergizuoja? Tai gal tai padėjo ,nieko nesuprantu.Nors dar lašinau Nasonex ,tepiau nosytę propolio aliejuku.
Daržely yra kilimas ,gal ten dulka nuo jo ,jei taip kartosis [nosies burbulai po darželio] ką reikia galvoti? Gydytoja sako ,gal pagirdyti mėnesiuką Aerius ,niu bet nesu įsitikinusi ,kad jam galėtų būt alergija g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2008 06 30, 14:30)
aišku ,o žinok tas LoR ,pas kurį mes buvom [atvažiuoja jis iš Klaipėdos] ,tai sakė čia mitas tas ataugimas ,atseit ataugdavo anksčiau ,kai operuodavo su vietine narkoze ,nes operacija buvo atliekama tik galvojant kaip  kuo grečiau ją užbaigti ,nes ir vaikutis klykia ,ir daktarui sunku ir t.t. O tipo dabar ,kai operuojama su pilna narkoze ,viskas aliekama kruopščiai ,neskubant ,tai ir neatauga g.gif Tai įdomu labai kaip čia iš tikro. O kai jūsų sveikatytė po operacijos? biggrin.gif

Lygiai tokius pat zodzius girdejau ir is savo Lor, ir gyd.Saulys sako, kad ataugimas priklauso nuo operacijos kokybes (o pats mano drauges mergaitei operavo, ir ataugo doh.gif )...nzn, uzsirasem liepos 14 d. operacijai, ziuresim g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif ,
Liepos men. bus metai kai operavomes, adenoidai neataugo, sveikatai zymiai pagerejo. Ziema sirgo tik viena karrta rimciau, t.y. kosulys, vaistai. Buvo tik slogyte, kuri greit issivalydavo, o ne taip kaip anksciau komplikuodavosi bronchitais, plauciu uzdegimais.
Atsakyti
QUOTE(Soft @ 2008 07 01, 18:55)
Lygiai tokius pat zodzius girdejau ir is savo Lor, ir gyd.Saulys sako, kad ataugimas priklauso nuo operacijos kokybes (o pats mano drauges mergaitei operavo, ir ataugo doh.gif )...nzn, uzsirasem liepos 14 d. operacijai, ziuresim  g.gif

O tai vistiek operuositės pas Šaulį? ką pats gydytojas sako ,kodėl ataugo draugės dukrai ,jei garantavo ,kad tai priklauso nuo operacijos kokybės? g.gif
Būtinai informuok kaip seksis liepos 14 d 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(BonaDona @ 2008 07 01, 19:12)
Sveikutes  4u.gif ,
Liepos men. bus metai kai operavomes, adenoidai neataugo, sveikatai zymiai pagerejo. Ziema sirgo tik viena karrta rimciau, t.y. kosulys, vaistai. Buvo tik slogyte, kuri greit issivalydavo, o ne taip kaip anksciau komplikuodavosi bronchitais, plauciu uzdegimais.

O kur operavotės? kiek buvo metukų?
Atsakyti
QUOTE(kristinka @ 2008 06 29, 11:01)
o operuosimes pas Alisauska.sake,trumpai taip,kai vaikas begioja jam per nosi pradeda sunku kvepuoti del isdidejusiu adenoidu,tada per gerkle surenka visas bakterijas ,todel ir sergam taip daznai . o tonziliu nenoriu dar ,kad pasalintu,nes tada sako buna bronchitai dazni g.gif  gal siam kartui uzteks ir adenoidu pasalinimo g.gif

Prieš 2,5 metų maniškį operavo Ališauskas thumbup.gif Kolkas problemų neturim, nors iki operacijos jų irgi nebuvo, tik blogai girdėdavo.
Atsakyti