Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos darželiai

QUOTE(ezra @ 2008 02 13, 15:51)
O tai pas jus duoda vaikams tokį nesveiką maistą? blink.gif

nesveika dribsniai su pienu mastau.gif kartą per mėnesį mastau.gif nu bet atsiprašau kasdiena košės irgi vaikams pabosta, omletas, dešrelė būna, varškės apkepas. Aš savo darželio maistu nesiskundžu, esu visiškai patenkinta, o kadani meniu derinamas su sveikatos centru, tai jei būtų taip nesveika, tokio meniu niekas nepasirašytų tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amirrr: 13 vasario 2008 - 20:46
Sveika tie dribsniai, zinoma, jei jie ne kokie patys pigiausi, nuspalvinti ivairiais dazikliais biggrin.gif ir prikrauti cukraus ar dar kokiu cheminiu dalykeliu. O jei jie geros kokybes, tai dar ir kaip sveika.
Atsakyti
sveikos, as irgi pritariu, kad maistas darzelyje pagausejo ir pasipilde jogurtukais ir t.t. va tik balta kava vistiek daznai duodama liko smile.gif nors kiek pazystu draugiu vaikai, nei vienas jos nemegsta, manasis is vis fui, niekada turbut negers.
Atsakyti
QUOTE(florida @ 2008 02 13, 23:47)
sveikos, as irgi pritariu, kad maistas darzelyje pagausejo ir pasipilde jogurtukais ir t.t. va tik balta kava vistiek daznai duodama liko  smile.gif  nors kiek pazystu draugiu vaikai, nei vienas jos nemegsta, manasis is vis fui, niekada turbut negers.

Maniškiai nei kavos, nei kakavos iki darželio negėrė. O dabar ir namie tai vienas mėgstamiausių gėrimų patapo.

O dėl maisto kiekio, tai mes išties beveik kasdien grįžtame su maišeliu maisto. Pvz., šiandienos trijų broliukų lauknešėlis iš darželio: trys apelsinai, mandarinas ir varškės desertas. Tiesa, mažasis dar kokį sausainį naktipiečiams gauna (jo grupė savaitinė), bet tą visada pakeliui į namus sukerta.
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2008 02 13, 20:17)
Sausi pusryčiai nesveika g.gif  huh.gif Pas mus irgi dažnai jie būna...

O kas gero tuose visaip apdirbtuose dribsniuose? Nes aš sausais pusryčiais vadinu sausus dribsnius (ale, kornfleiksai).

QUOTE(amirrr @ 2008 02 13, 21:45)
nesveika dribsniai su pienu mastau.gif kartą per mėnesį mastau.gif nu bet atsiprašau kasdiena košės irgi vaikams pabosta, omletas, dešrelė būna, varškės apkepas. Aš savo darželio maistu nesiskundžu, esu visiškai patenkinta, o kadani meniu derinamas su sveikatos centru, tai jei būtų taip nesveika, tokio meniu niekas nepasirašytų  tongue.gif

Na, kartą per mėnesį tai gal ir nieko. O košės tai juk skirtingos būna. O dėl to sveiko ar nesveiko meniu pasirašymo, tai net nežinau. Vienu metu, kai manoji lankė lopšį, jie vakarienei gaudavo kartais net bulvinių blynų. Juk kol juos i.kepi visus, pirmieji prisigeria aliejaus, tai net nežinau, koks ten sveikumas ir kokybė.
Nors šiaip, aš visiškai nekimbu prie darželio meniu, man jis tinka.
Atsakyti
esu nustebinta mamų požiūriu į darželį - galima pagalvoti, kad tai tik maitinimo įstaiga. O pasiūlymas paprašyti auklėtojos sudėti nesuvalgytą maistą į namus - visiškas absurdas, dar paprašykit, kad ir arbatą ar kompotą į tą patį maišelį supiltų ir sąskaitą už aptarnavimą pateiktų. O tai, ką mano vaikas veikia per visą dieną tame darželyje, kažkodėl, pasirodo, niekam nerūpi?! bash.gif
Atsakyti
QUOTE(linagud @ 2008 02 14, 13:38)
esu nustebinta mamų požiūriu į darželį - galima pagalvoti, kad tai tik maitinimo įstaiga. O pasiūlymas paprašyti auklėtojos sudėti nesuvalgytą maistą į namus - visiškas absurdas, dar paprašykit, kad ir arbatą ar kompotą į tą patį maišelį supiltų ir sąskaitą už aptarnavimą pateiktų. O tai, ką mano vaikas veikia per visą dieną tame darželyje, kažkodėl, pasirodo, niekam nerūpi?! bash.gif

Patikėk, ką mano vaikai veikia darželyje, man tikrai rūpi. Ir darželį pirmiausia rinkausi pagal tai, kiek veiklos ir užsiėmimų ten bus mano vaikams. O temą apie maistą užvedžiau tik todėl, kad mokestis už maitinimą pakilo, tačiau maistas mano akimis pagerėjo ne ta linkme, kaip man norėtųsi (ta prasmė padidėjo kiekis ir desertų skaičius, o ne patiekalų įvairovė ir galbūt kokybė). Parūpo sužinoti, kaip kituose darželiuose. Tuo tarpu vaikų priežiūra ir užsiėmimais mūsų darželyje aš esu visiškai patenkinta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 14 vasario 2008 - 14:00
QUOTE(linagud @ 2008 02 14, 14:38)

Nesuprantu tamstos pasipiktinimo esmės.
Ką veikia mano vaikas, puikiai žinau, jei man kils klausimų ar kažkokių neaiškumų, tai tada ir iškelsiu tą problemą, o dabar nėra reikalo.

QUOTE(Baltike @ 2008 02 14, 14:59)
Patikėk, ką mano vaikai veikia darželyje, man tikrai rūpi. Ir darželį pirmiausia rinkausi pagal tai, kiek veiklos ir užsiėmimų ten bus mano vaikams. O temą apie maistą užvedžiau tik todėl, kad mokestis už maitinimą pakilo, tačiau maistas mano akimis pagerėjo ne ta linkme, kaip man norėtųsi (ta prasmė padidėjo kiekis ir desertų skaičius, o ne patiekalų įvairovė ir galbūt kokybė). Parūpo sužinoti, kaip kituose darželiuose. Tuo tarpu vaikų priežiūra ir užsiėmimais mūsų darželyje aš esu visiškai patenkinta.

drinks_cheers.gif Visiškai su tavimi sutinku, ypač dėl maitinimo, nes man labai aktualu, ką valgo dukra, ir norėtųsi, kad to beverčio maisto (desertų) būtų kuo mažiau. Kai reikės, pati nupirksiu.
Atsakyti
ar apie meniu sudarymą ką nors girdėjot? Jie sudaryti dešimčiai dienų ir patvirtinti visuomenės sveikatos centre visiems metams. Todėl ir suka ratuką tas pats meniu. Jei buvo numatyta tą dieną žuvis, tai ji ir bus, tik gal jos daugiau. Nukrypimai nuo meniu griežtai baudžiami, ir patikėk, patikrint atlekia labai dažnai. O desertai, jogurtai sūreliai - tai tik nerealiai pakeltos kainos išlyginimui. Pabrangs produktai - jų nė su žiburiu nerasi.
Ir iš viso, kas gali geriau pamaitinti vaiką, jei ne mama. Mano dukra visai daržely nevalgo, tai aš džiaugiuosi, kad nors jogurtai ar desertai atsirado, šituos ji tikrai valgo.
Atsakyti
QUOTE(linagud @ 2008 02 14, 15:37)
Ir iš viso, kas gali geriau pamaitinti vaiką, jei ne mama. Mano dukra visai daržely nevalgo, tai aš džiaugiuosi, kad nors jogurtai ar desertai atsirado, šituos ji tikrai valgo.

O argi tai normalus maistas? blink.gif na, privalgo ji tų desertų ir jogurtų ir po to tikrai nieko nebenori valgyt.
Atsakyti
QUOTE(Baltike @ 2008 02 14, 13:59)

Jau Baltikė tai čia specas, net minties nekilo, kad tik dėl maisto veda vaikus į daržą irnesakyk.gif

QUOTE(linagud @ 2008 02 14, 14:37)
Ir iš viso, kas gali geriau pamaitinti vaiką, jei ne mama.

O aš sakau, gerai, kad darželį lanko, tai nors pavalgo.. nes namie, tai nieko neįsiūlau.. vietos "pilvely lieka tik saldainiukui" doh.gif
Atsakyti
drįstu abejoti,kad namuose tik sveiką maistą vaikai valgo. Sutinku, kad visai neblogai, kai gali to pareikalaut iš kitų. Tik kad mūsų, mamų, nuomonės nelabai kas ir klausia. O tos apklausos prieš pabranginimą, tai tik juoką sukėlė - juk ir taip buvo aišku, kad kitaip nebus. Ir maitins jie mūsų vaikus taip, kaip norės. O jei per daug norų pradedi reikšti, labai ramiai pasiūlo pasiieškoti geresnio varianto - auklės ar kito darželio, nes laukiančių eilė patekti į darželį nesibaigianti.
Atsakyti