QUOTE(BlackDee @ 2008 03 23, 22:23)
E.Coudray
19 a. E.Coudray priklause labiausiai gerbiamiems parfumerijos namams salia L.T. Piver, Lubin, Houbigant ir Guerlain. Edmundas Coudray, chemijos daktaras, jau 1822 m. pradejo tiekti karaliskiems rumams tualetinius vandenis, muilus, kremus. Netrukus jis pradejo kurti prabangius kvepalus is vertingiausiu sudedamuju daliu, juos isigydavo karunuoti asmenys is Anglijos, Italijos, Austrijos, Portugalijos, Brazilijos, Rusijos ir Afrikos saliu.
Siais laikais prieinama E.Coudray kolekcija istikimai tesia siu gerbiamu parfumerijos namu tradicijas. Saugojamos archyvuose tradicines formules buvo atnaujintos, bet kvepalu kokybe nuo to nenukentejo.
Buteliukai primena senoviniu buduaru stiliu, is prabangaus stiklo, puosti geliu arabeskomis, labai moteriski.
Kvepalu pavadinimai gan iskalbingi: Ambre et Vanille, Musc et Freesia, Jacinthe et Rose, Vanille et Coco ar Givrine.
Turejau galimybe isbandyti E.Coudray kvepalus Ambre et Vanille
Sudetis:
Pradines natos: bergamote, saldusis apelsinas, kartusis apelsinas, ylang-ylang
Vidurines natos: Ceilono cinamonas, vilkdalgis, heliotropas, tonka pupeles
Baze: vanile, paciule, ambra
Kvepalai gan ryskus, negaivus. Man kazkodel asocijuojasi su bobutisku kvapu

Cia matyt del ylang-ylang, paciules ir ambros vienoj vietoj. Atomine kombinacija

Nepasakyciau, kad saldus......

kazkuo primena pasenusia pudra
Suradau BlackDee siu kvepalu namu pristatyma
Ambre et Vanille
Priesingai nei BlackDee man jie neprimena senos pudros ir labai sutinku, kad kvepaluose labai daug paciules, ylang-ylang. Man paciule gan ryski ir pasaldinta vanile. Prisiminus Etro Patchouly jauciu esmini skirtuma pacios paciules panaudojime: Etro Patchouly paciule buvo nesaldi, priskoninta medziu, o sitie man labai gardus ir cukruoti. Bobutiskas kvapas?.. Hmm.. jei sakysim, kad vadinamieji "bobutiski" yra vyresnio amziaus moterims, kurioms megsta tirstesni, saldesni paciules kvapas

Bent jau man paciule ir vanile siuose kvepaluose yra gan ryski.
Olfactory pyramid:
Bergamot - Sweet orange
Bitter orange - Ylang Ylang
Ceylan cinnamon - Iris-Heliotrope - Tonka Bean
Vanille et Coco
Olfactory pyramid:
Lavender - Tulip Wood - Anise
Coconut - Iris - Jasmine - Orange Blossom - Ylang Ylang
Vanilla - Santal Wood - Tonka
Velgi vanile ir aiskus kokosas

Jauciu ylang-ylang ir santalo medi.. Man saldoki jie.. Bet kam patinka kokosas, galetu pabandyti kvepalus

Primena kaip kokosinius kuno kremus.. Kai juo issitepi ir taaaaaaaaaaip gardziai kvepi..
Jacinthe et Rose
Olfactory pyramid:
Bigarade - Hyacinth - Vineyard Peach
Rose - Peony - Orange blossom - Jasmine - Ylang Ylang
Cedarwood - Sandalwood - Vetyver - Vanilla - Transparent musks
Hmm..

patinka! nes ylang -ylang juose griezia pirmuoju smuiku (net is tolo primena Hermes 24 Faubourg..

), muskusas ir roze nugesina bet koki salduma, kuri jauciau pirmuose E. Coudray kvepaluose, nors vanile jauciama, santalo medis.. Hmm.. Turesiu juos minty
Givrine
Olfactory pyramid:
Bergamot - Kumquat - Watermelon
Penoy - Lyly the Valley Violet - Gardenia
Sandal Wood - Patchouly - Musk - Blond Woods
Abosliuciai nesaldus. Man jauciamos melionas, gardenia, muskusas.. Niekur nerandu paciules (gal issivedino?

) Kas yra Blond Woods? Nesugebu siu kvepalu ivertinti. Tiesiog nepretenzingi.. Pradedu galvoti,kad galbut tiesiog nesusidraugauju su melionais kvepaluose.. Man susidaro ispudis, kad kvepalai vandeningi.. kaip praskiesti..
Musc et Freesia
Olfactory pyramid:
Aldehydes - Raspberry leaves
Freesia - Peony-Cyclamen - Lily
White leather-Teak wood - Musk
Idomus. Jauciu frezija.. Kazkas suteikia labai malonu aromata.. Ziuriu i sudeti ir mastau, kad galbut tai oda? Muskusas. Galbut tai Teak Wood? Nugis visai neblogi..
Esperys
Olfactory pyramid:
Bergamot of Calabre, green foliage, rose berry.
Damascena rose, freesia, white caramel, and Indonesian Patchouly.
White musk, precious woods,Tonka Beans, and Bourbon Vanilla.
Kaip mat man primena kazka apie Petite Cherie pagal Annic Goutal ir Beautiful Sheer pagal Estee Lauder.. Gal ta ispudi, kad bazines natos gan "skystos".. Toks jausmas, kad baziniai aromatai vos vos "kabo",o noretusi juos jausti aiskiau ir tvirciau.
Papildyta:
QUOTE(centifolija @ 2008 06 17, 12:57)
O ką nors uostei iš Lutensų? Man labai patiko Five O'Clock Au Gingembre - smilkalai su vetiveriu

Gaila, kad buvo išparduoti, tai teko tik mėginuku tenkinis.
Sikart ne

Buvau apsistojus ties E. Coudray. Kitam kartui..