Įkraunama...
Įkraunama...

KITOKIE KVEPALAI

O gal susimetam ir perkam pvz. triese Frederic Malle Noir Epices ax.gif Kur po 10 ml yra
user posted image

ne taip baisiai gautusi, po 86 Lt mazdaug blush2.gif Ar kur pigiau galmetu gauti g.gif
Atsakyti
O gal gali apibudinti tuos kvepaliukus , kuriuos pigiau pirkti tryse mirksiukas.gif
Atsakyti
Va cia aprasymas 4u.gif

QUOTE(BlackDee @ 2007 12 28, 20:47)
Aprašymas:
Some fragrances revel in their ambiguity. NOIR EPICES is an Oriental which spares the vanilla and instead is drowning in spicy notes that suggest exotic and disconcerting journeys. Long on nutmeg, cinnamon, cloves and pepper, Michel Roudnitska's scent is topped with orange and geranium and backed by precious woods, including sandalwood and patchouli. A woody oriental, a near chypré, its sensuality is elegant, never lascivious.

Mano įspūdžiai:

Iš pradžių labiausiai jaučiama apelsino žievelė ir stipriai išsikleidusi bordinė rožė. Po 5 min  "išlenda" muskato riešutas su gvazdikėliais (prieskoniais) (ir paskui jų kvapas "tęsiasi" geras dvi valandas). Nors pirmose natose įrašytas snaputis, bet labiau jaučiasi kažkas tokio lyg  kartokos sultys išspaustos is pelargonijos žalių lapų. Pirmas 15-20 minučių kvapas tikrai aitrus ir aštrus. Paskui labai staigiai ir netikėtai tas aitrumas dingsta. Lieka gvazdikėliai, muskatas, cinamonas (nesaldus) ir šiek tiek pipirų. Praėjus daugiau nei 2 valandom liko lengvas (netgi per lengvas  g.gif ) medienos- kedro ir sandalmedžio kvapas.
Tikrai labai šleifinis. Patiks „rimtų“ kvapų, tokių kaip Youth Dew, Black Cashmere, Samsara mėgėjoms.
Top Notes:
Orange, Rose, Geranium,
Middle Notes:
Nutmeg, Cinnamon, Clove, Pepper,
Base Notes:
Patchouli, Cedarwood, Sandalwood,

Atsakyti
na ne mano ko gero kvapas bent iš aprašymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitute32 @ 2008 06 28, 11:52)
Gal galėtumėt mažumėlę pakomentuoti  blush2.gif

Esu uoscius kai ka is Creed ir Amouage, Hubigant, deja - ne.
Savo ispudzius aprasiau sioje temoje, juos galima rasti irasius siu gamintoju pavadinimus i paieskos lauka apacioj smile.gif
Tiesa, nepamenu ar aparsiau cia uostytus Amouage Dia pour femme - nieko ypatingo schmoll.gif gelytes ir tiek.
O stai Creed turi nemazai vertingu kvepalu smile.gif Manau, centifolija ir Margo galetu papasakot pvz. apie Fleurissimo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 28 birželio 2008 - 12:53
Dėkoju BlackDee smile.gif

Paklausinėsiu jų tuomet, dabar siaubingai įmirkau į Guerlain tyrinėjimus, panašu kad neištversiu ir viena Paryžiun nudumsiu vietoj Nidos rugpjūty doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Siandien ismeginau BOIS1920 kvepalus Kristianoje, unisexiniai,
labai labai likau suzaveta ir dabar zinau kad greitu laiku pirksiu, tik brangus tai jie tikrai 100 ml 459 LT, gerai butu pasidalinti g.gif

gabut kas nors turite jau tokius ir noretumet pasidalinti i atomaizerius? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Endendu @ 2008 04 01, 12:20)
Niu va, kackac prašymu dalinuosi įspūdžiais apie Annick Goutal eau de Charlotte...

Tik nemoku analizuoti komponentais. Man tas kvapas keistokas, juokingas, bet malonus...Primena kažką iš vaikystės. Optimistiškas, gaivus su saldumu, bet ne per saldus. Jaučiu citrusus su kmynais, truputėlį neaštrios vanilės. Turėtų jaustis kokosas, juodi serbentai, bet mano nosis jų neranda 

nusprendžiau ir aš šiek tiek prisidėti prie šio puikaus kvapo aprašymo biggrin.gif

user posted image

Annick Goutal "Eau de Charlotte"

Annick Goutal sukūrė kvepalus savo dviems dukroms ir pavadino jų vardais: "Eau de Camille" bei "Eau de Charlotte"- Kamilės ir Šarlotės vanduo.

kas įdomu, tekstuose anglų kalba (kiek skaičiau) visur rašoma, kad Šarlotė buvo jos dukra, o vienam įdomiam vokiškam tekste perskaičiau, kad Šarlotė buvo įdukra. Ir gal tai paaiškina šiek tiek, kodėl mergaitės norėjo šiek tiek skirtingų kvepalų biggrin.gif Vėliau apie tai šiek tiek daugiau parašysiu.

"Eau de Charlotte" dienos šviesą išvydo 1982 metais. Jie sukurti Šarlotei, kuri pageidavo kvapo, kuris kvepėtų kaip jos mėgiama juodųjų serbentų uogienė. Skirti tai jaunutei mergaitei, kuri slypi kiekvienoje moteryje, gardus juodųjų serbentų pumpurų, mimozų ir kokoso kokteilis.

---------------------------------
uosčiau ilgai ir niekaip nesugalvojau, ką gi man primena tie besiskleidžiantys rūgštokai švelnūs tonai- ogi Armani Mania (juodu kamštuku) bigsmile.gif

ta kibirkščiuojanti neaštri rūgštuma, besikaitaliojanti su švelniu mielu labai smulkiu cukrumi (bet ne cukraus pudra!), kelios kruopelės vanilės, bet tik užuomina, kai tik dvelkteli pasąmonėje kažkas minkšto ir švelnaus, bet net nespėji suvokti, kas tai, o širdį spėja paglostyti biggrin.gif

Kas nustebino, jog ant mano riešo šis kvapas lyg pabiro- nėra taip, kad kur užsipurškiau, ten visur vienodai lygiai ir nusileido kvapas bigsmile.gif vienam lopinėly jaučiu saldžią kokosinę bandelę, pabarstyta cinamonu. Kitoje vietoje- gaivi citrinos skiltelė, apibirusi rupiu cukrumi. Dar kitur- ištisas juodųjų serbentų krūmas, ant kurio vienu metu brinksta pumpurai, auga žalios uogytės ir supasi juodos didžiulės prisirpusios uogos wub.gif visiškai arti prikišus nosį prie pat odos, kvapas įgauna dar kitokių atspalvių- minkštas minkštas aksomas, jaučiasi net kutenantys pūkeliai ir tas dukslus aksomo sausumas g.gif

Nors turi savyje juodųjų serbentų, tačiau beveik neprimena pvz. Laligue "Amethyst", pastarasis - tikra juodųjų serbentų uogienė, tiršta, saldi, šilta, maišyta su su mėlynių uogiene (kokie 30 proc. sudaro mėlynių uogienė- mano galva). Eau de Charlotte visai kitokio pobūdžio- saldžiai rūgštus kvapas, greičiau šviežios trintos serbentukų uogos su cukrumi ir vanile, negu virta uogienė biggrin.gif

kas atminty saugo savotišką besprogstančių juodųjų serbentų pumpurų kvapą, o gal net skonį, tas tikrai sutiks, kad Eau de Charlotte tikrai tą primena biggrin.gif Įsivaizduokite, jog jūsų rankos vis dar kvepia neseniai pjaustyta citrina (kartu su žievele), o jūs stovit saulėtą dieną prie juodųjų serbentų krūmo, pūstelėjus lengvam vėjeliui sujuda visas krūmas ir užuodžiat tobulą lapelių, pumpurų ir juodų uogelių kvapą, atgaivintą citrinomis- štai kaip man kvepia Eau de Charlotte wub.gif

--------------

kadangi labai branginu savo Annick Goutal kolekciją, todėl dažniau leidžiu sau tiesiog pasigėrėti ja, dailiais butelaičiais, spalvomis užkoduotu kvapo "tirštumu", bet atėjo laikas nuodugniai įsigilinti į kiekvieną turimą kvapą biggrin.gif

Eau d'hadrien jau esu aprašiusi šioje temoje, jei kam dar tai būtų įdomu 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Gervela už aprašymą smile.gif Būtent taip ir aš suprantu šiuos kvepalus. Tik negalėjau suprasti, kad ten serbentai smile.gif Jei ne ta citrina - man būtų labai geras kvapas. Nes jame yra tas saldumas, kuris man taip patinka, tačiau nemėgstu rūgštumo, todėl beveik jais nesikvėpinu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(BlackDee @ 2008 06 29, 14:50)
1. Būtent taip ir aš suprantu šiuos kvepalus.

2. Tik negalėjau suprasti,  kad ten serbentai 

3. Jei ne ta citrina - man būtų labai geras kvapas.

1. smagu girdėti biggrin.gif

2. na, tame ir gudrumas, kad tai nėra ryški saldi juodųjų serbentų uogienė, kurią lengva atpažinti biggrin.gif užtat mane tuo ir žavi tas kvapas- savo tokiu ir kaimišku paprastumu (gerąja prasme), o tuo pačiu ir įdomia įdėja išgauti juodųjų serbentų pumpurų kvapą. Kadangi iš vaikiško smalsumo esu ir pačių pumpurų prisiragavusi, ir žalias uogytes graužusi, o ką bekalbėti apie saujomis valgytas didžiules prisirpusias juodas uogas, tai man šis kvapas aiškiai atpažystamas biggrin.gif

3. Mat kaip, o man kaip tik ta lengva rūgštelė- didelis džiaugsmas biggrin.gif
Atsakyti
dar vienas malonus naujas (gaila, tik kad mažam kieky) Serge Lutens kvapas biggrin.gif

Serge Lutens "Clair de Musc"

user posted image

Clair de Musc notes
Musk, bergamot, neroli petals, Tuscan iris powder

--------

labai švelnus subtilus kvapas (pvz. palyginus su SL "Gris Clair", kuriuo kvepia kita ranka biggrin.gif ). Tai kvapas iš tų, kai praėjus dvelkteli lengvas vėjo gūsis, nusinešdamas lengvą perregimą gėlių, vandens, šviesos šleifą.

Itin perregimas kvapas, toks skaidrus, kaip eteris, kaip pats oras, labai minkštas, kad regis galėtum ranka paglostyti.

Sukelia jausmą, panašų į tą, kuri jauti, žiūrėdamas į saulės zuikučius, žaidžiančius ant sienos- regis, daiktas apčiuopiamas, bet žinai, kad tai tik iliuzija- niekad nepagausi jo biggrin.gif bet be proto gražu ir jaudinama.

dar primena man lengvą šviesą, prasimušančią pro tamsiai žalias išlakių eglių šakas. toks vos vos perregimas šviesos srautas, virpantis ant samanų. Tačiau nėra šaltas ir baugus, priešingai- šiltas, glostantis. Vienam Blog'e skaičiau, kad šį kvapą traktuoja kaip perregimą, bet šaltą g.gif Aš tikrai nesutikčiau su šia nuomone g.gif Turiu pabrėžti, kad Clair de Musc tikrai nėra kokia uogienė ar šiaip šiltas saldus kvapas, tačiau turi kažkokios švelnios šilumos- gal tokios, kaip ankstų vasaros rytą, kai oras vėsus, tačiau saulės spinduliai jau glosto veidą- taip, tiksliai toks jausmas biggrin.gif

Clair de Musc turi savyje lengvo vanilinio cukraus saldumo su kiek citrusų, bet stipriau prasimuša vanilės minkštumas. bet vėlgi- labai subtiliai, atsargiai, nieku gyvu ne įkyriai.

Šis kvapas turi savo firminį Lutensišką išskirtinumą, kas juose man taip patinka. Pvz. Hermes'us aš turiu labai atsargiai tyrinėti, nes daugumoje jų man yra daugiau nepatinkančių, negu patinkančių kvapų elementų, kol atrandu kažką mano nosiai priimtino, o Serge Lutens pirmiausia atpažystu tą man mielą gaidą.

Būtų labai įdomu, jei kas dar parašytų savo atsiliepimus apie šį kvapą, nes ką tik perskaičiau dar vieną komentarą, kuriame šis kvapas vadinamas "mėnulišku" ir vėsiu g.gif Nors nenuostabu, kai man ne vieneri kvapai atrodo saldesni nei kitiems biggrin.gif

ačiū, kas skaitot biggrin.gif
Atsakyti
Labai gaila, bet man "Clair de Musc" kvepia tik muilu, kaip ir Artizano "Mure et Musc", deja verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlackDee: 29 birželio 2008 - 16:48