QUOTE(Endendu @ 2008 04 01, 12:20)
Niu va, kackac prašymu dalinuosi įspūdžiais apie Annick Goutal eau de Charlotte...
Tik nemoku analizuoti komponentais. Man tas kvapas keistokas, juokingas, bet malonus...Primena kažką iš vaikystės. Optimistiškas, gaivus su saldumu, bet ne per saldus. Jaučiu citrusus su kmynais, truputėlį neaštrios vanilės. Turėtų jaustis kokosas, juodi serbentai, bet mano nosis jų neranda
nusprendžiau ir aš šiek tiek prisidėti prie šio puikaus kvapo aprašymo
Annick Goutal "Eau de Charlotte"Annick Goutal sukūrė kvepalus savo dviems dukroms ir pavadino jų vardais: "Eau de Camille" bei "Eau de Charlotte"- Kamilės ir Šarlotės vanduo.
kas įdomu, tekstuose anglų kalba (kiek skaičiau) visur rašoma, kad Šarlotė buvo jos dukra, o vienam įdomiam vokiškam tekste perskaičiau, kad Šarlotė buvo įdukra. Ir gal tai paaiškina šiek tiek, kodėl mergaitės norėjo šiek tiek skirtingų kvepalų

Vėliau apie tai šiek tiek daugiau parašysiu.
"Eau de Charlotte" dienos šviesą išvydo 1982 metais. Jie sukurti Šarlotei, kuri pageidavo kvapo, kuris kvepėtų kaip jos mėgiama juodųjų serbentų uogienė. Skirti tai jaunutei mergaitei, kuri slypi kiekvienoje moteryje, gardus juodųjų serbentų pumpurų, mimozų ir kokoso kokteilis.
---------------------------------
uosčiau ilgai ir niekaip nesugalvojau, ką gi man primena tie besiskleidžiantys rūgštokai švelnūs tonai- ogi Armani Mania (juodu kamštuku)
ta kibirkščiuojanti neaštri rūgštuma, besikaitaliojanti su švelniu mielu labai smulkiu cukrumi (bet ne cukraus pudra!), kelios kruopelės vanilės, bet tik užuomina, kai tik dvelkteli pasąmonėje kažkas minkšto ir švelnaus, bet net nespėji suvokti, kas tai, o širdį spėja paglostyti
Kas nustebino, jog ant mano riešo šis kvapas lyg pabiro- nėra taip, kad kur užsipurškiau, ten visur vienodai lygiai ir nusileido kvapas

vienam lopinėly jaučiu saldžią kokosinę bandelę, pabarstyta cinamonu. Kitoje vietoje- gaivi citrinos skiltelė, apibirusi rupiu cukrumi. Dar kitur- ištisas juodųjų serbentų krūmas, ant kurio vienu metu brinksta pumpurai, auga žalios uogytės ir supasi juodos didžiulės prisirpusios uogos

visiškai arti prikišus nosį prie pat odos, kvapas įgauna dar kitokių atspalvių- minkštas minkštas aksomas, jaučiasi net kutenantys pūkeliai ir tas dukslus aksomo sausumas
Nors turi savyje juodųjų serbentų, tačiau beveik neprimena pvz. Laligue "Amethyst", pastarasis - tikra juodųjų serbentų uogienė, tiršta, saldi, šilta, maišyta su su mėlynių uogiene (kokie 30 proc. sudaro mėlynių uogienė- mano galva). Eau de Charlotte visai kitokio pobūdžio- saldžiai rūgštus kvapas, greičiau šviežios trintos serbentukų uogos su cukrumi ir vanile, negu virta uogienė
kas atminty saugo savotišką besprogstančių juodųjų serbentų pumpurų kvapą, o gal net skonį, tas tikrai sutiks, kad Eau de Charlotte tikrai tą primena

Įsivaizduokite, jog jūsų rankos vis dar kvepia neseniai pjaustyta citrina (kartu su žievele), o jūs stovit saulėtą dieną prie juodųjų serbentų krūmo, pūstelėjus lengvam vėjeliui sujuda visas krūmas ir užuodžiat tobulą lapelių, pumpurų ir juodų uogelių kvapą, atgaivintą citrinomis- štai kaip man kvepia Eau de Charlotte
--------------
kadangi labai branginu savo Annick Goutal kolekciją, todėl dažniau leidžiu sau tiesiog pasigėrėti ja, dailiais butelaičiais, spalvomis užkoduotu kvapo "tirštumu", bet atėjo laikas nuodugniai įsigilinti į kiekvieną turimą kvapą
Eau d'hadrien jau esu aprašiusi šioje temoje, jei kam dar tai būtų įdomu