Turėjau galimybę susipažinti su 7 L"Artisan Parfumeur kvepalais, savo įspūdžiaisi ir norėčiau su jumis pasidalinti
1)
Fou d'absinth 
- niekada neuosčiau, kaip kvepia absentas, bet kadangi čia yra pelynų trauktinė, galima užuosti šią žolę, taip pat kvepia anyžiniais tamsiai žaliais saldainiais. Mano nosis taip pat užuodė pipiriukus, pažiūrėjus į sudėtines natas, tikrai juos radau. Kvapas yra kartus, labai vyriškas. Osmoze irgi Fou d'Absinthe priskiriami prie vyriškų kvepalų.
2)
Premier Figuier ExtremeKvapas pasirodė labai intensyvus, gilus, tirštas figos vaisiaus kvapas (bet jokio saldumo nepajutau). Pradžioje pajutau, lyg tai būtų džiovintos figos kvapas, po to kvapas suminkštėjo, prisijungė pieniškos natos.
3)
La Chasse aux Papillons Drugelių medžioklė skaitosi vienas populiariausių L'Artisan kvapų. Kvapas iš tikrųjų keliantis nuotaiką.
Kartais atrodo, kad tai gryni liepžiedžiai, o kartais galima pajusti tuberozos, apelsinmedžio žiedų aromatą. Kadangi tą pačią dieną iš ryto buvau pasikvepinusi Beyond Paradise Estee Lauder, tai praėjus kažkur valandai, persmelkė mintis, kad jie kažkuom panašūs - pažiūrėjus Osmoze suradau, kad šie kvepalai tikrai priklauso vienai grupei - Floral - Orange Tuberose.
Nors daug kas rašo kad kvapas lengvas - man jis toks nepasirodė. Ir nors sunkiu jo irgi nepavadinsiu, bet toks į intensyvesnę pusę.
4)
Bois de FarineŠis kvapas man patiko labiausiai iš visų uostytų, negalėjau tiesiog susilaikyti nuo šypsenos. Kvapas salsvai - sūrus, jaučiasi visai nedaug cinamonas. Man asocijuojasi su mielinės tešlos bandelėm, dar neiškeptom, o tik laukiančiom savo eilės prie karštos orkaitės.
5)
NavegarSūrus kvapas, asociacijos su nerafinuotu saulėgrąžų aliejumi. Kartais išlenda pipirai, bet jie čia prigesinti. Kvapas ramus, keistas.
6)
Passage d'EnferGervela labai gražiai aprašė šį kvapą, ir nežinia, jeigu uostičiau po jos komentarų, gal ir man jis pasirodytų kaip Martini kokteilis.
Mano nosis pajuto bažnytinius smilkalus, muskuso nepagavau, užtat puikiai užuodžiau baltąją leliją. Ir būtent dėl ladano šalia lelijos į galvą lenda liūdnos mintys apie trapų žmogaus gyvenimą ir apie mirtį, ir dėl to aš negalėčiau nešioti tokio parfumo ant savęs. Bet pats kvapas man pasirodė labai gražus, nors šaltas ir liūdnas. Netgi gražiausiais iš visų uostytų Artizanų.
7)
TimbuktuKaip ir Fou d'absinthe, pasirodė labai vyriškas. Mediena ir pipirai, atsiduodantys geru muilu. Nesupratau šio parfumo kūrėjo minties.