QUOTE(centifolija @ 2008 09 23, 11:55)
biologyt, nenualpai dar nė nuo vienų
kvepaliukų?
Kokia tu nemadinga, dzieve dzieve
Aš gi tundra, tai kur jau čia man nualpt... o dar juk reikėtų kaip nors elegantiškai...
Ta proga - apie savo vardinius kvepalus (
Profumum Thundra). Paveikslėlis jau buvo, nesikartosiu.
Mano nuomone, unisex'as, įdomus, keistas, originalus kvapas. Pradžioj aštrūs aitrūs žalumynai, pirmą kartą uostant - lyg eukalipto lapai, antrą kartą bandant - labiau mėta. Palaipsniui rimsta, šiltėja, minkšėja. Šlapios samanos, medis, ryški pačiulė, gal truputis muskuso. Sakyčiau, pasidaro visai elegantiški, nors nepavadinsi nei prabangiais, nei labai moteriškais. Ne šleifiniai, laikosi arti, bet gana ilgai. Po 7 valandų nuo pasitepimo - gaivus, "žalsvai gėlinis" kvapas su medienos prieskoniu. Dabar jau ramiai galima vadint moteriškais.
Dar šis tas:
Profumum Fumidus. Jei kada miške po pikniko gesinot laužą vandeniu, tai tiksliai toks kvapas. Dūmai, prasimušantys pro šlapius pelenus. Jei jau Thundra buvo originali, tai čia - dvigubai tiek. Tolygiai švelnėja ir sausėja, sakyčiau, kažkas persigalvojo ir nebepila vandens, o užmetė beržinių malkų, o paskui dar kažkokios kvapnios medienos. Visą laiką aiškus vetiveris, bet prasimušantis per tuos dūmus. Sakyčiau, fantastiškas kvapas originaliam, labai vyriškam vyrui.
Dar -
Parfumerie Generale Private Collection: Bois de Copaiba. Kvapnaus medžio dėžutė su saldumynais - irisai, imbieriniai sausainiai, cukruoti migdolai, šokolado trupinėlis, kažkada užtiškęs lašelis likerio, viskas uždaryta ir seniai pamiršta, kvapai susimaišę, tiršti, sodrūs, tamsūs, saldūs...