Įkraunama...
Įkraunama...

Žirnių košė

Ale kas cia dabar pasidare su tais zirniais paskutiniu metu unsure.gif su kuo bepakalbeciau, visi zirnius, zirniu kose verda blush2.gif As vakar kaip tik zirnius viriau prie aluciaus rolleyes.gif o kaltas buvo Zvagulio "alaus" kompaktas, vaziuodami namo is kaimo klausemes, o ten vienos dainos priedainis buvo - pupos, zirniai, karstas spirgas..... Nu ir uzvede mane, jau taip uzsimaniau, kad grizus is karto stveriau puoda, zirnius, lasinius, svoguna ir po poros valandu buvo gatavi skanuciai zirniukai, o vyras dar iki parduotuves subegiojo.... rolleyes.gif .... drinks_cheers.gif
o paskui nakti lovoje buvo karo laukas doh.gif po kaldra buvo suviu lyg kare lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitulka: 08 birželio 2009 - 12:50
as tai is vakaro uzsimerkiu zirnius (visad perku skaldytus), na ir kita dien jau verdu juos, bet as dedu dar bulviu, ir morku ir verdu viska. kai jau isverda, pakepinu keptuvej spirgiuku su svoguneliu ir su tais taukiukais visais pilu ant tos koses, biski viska petrinu ta tokia bulviu koses trintuve ir skanaus.. 4u.gif
Atsakyti
as irgi dazniausiai is vakaro uzsimerkiu arba is ryto jeigu zadam gaminti vakarienei. tada zymiai greiciau isverda. siaip stengiuosi pirkti skaldytus, bet jeigu ir neskaldytus ismirkau tai normaliai isverda. visada i zirnius dedu rukytos sonines ir zalumynu-krapu, svogunu laisku ar poru (ko turiu tuo metu) ir aisku prieskoniu smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 06 30, 15:09)



labai jusu grazus zirniai 4u.gif

man sukrito viskas unsure.gif is pradziu skaldytus uzpiliau verdanciu vandeniu, kad isbrinktu, tada dejau i kepimo inda rukytu sonkauliu zirniu su tuo paciu vandeniu kur mirko, nes visur raso, kad reik su tuo paciu naudoti. tada dar pakepiau svoguno ant sviestuko, pipirai juodi, vegetos truputi ir mairuno, ir viskas buvo orkaitej apie 1,5 val. zirniukai susiklijave ir truputi per daug vandens pripyliau, bet labai skanu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2009 06 30, 18:09)

Kaip gardžiai atrodo wub.gif einu virt,dar ir kojas kiaulės virsiu prie jų drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 10 10, 01:07)


Papildyta:
QUOTE(Agniska @ 2009 10 10, 15:03)

kiek pagyrimu mano zirniams 4u.gif aciu, visada gaunasi tikrai labai skaniai mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės , užsinorėjau išsivirti žirnių košės , užsimerkiau neskaldytus žirnius, ir kiek mažiausiai aš turiu juos mirkyti,kad gautusi sveiki žirniukai,t.y nesutrupėję ,ačiū 4u.gif
Atsakyti
Vaisinu visas savo zirniukais biggrin.gif
user posted image
O darau labai paprastai. Is vakaro uzsimerkiu zirnius, kelis kartus isplaunu. Verdu sudytam vandeny vis paragaudama kad nepervirtu, nes nemegstu pervirusiu ir sutizusiu blush2.gif Kol verda pasikepinu svogunu ir sonines (si karta dariau su rukytu kumpeliu) ir kai zirniai isverda nupilu atlikusi vandeni ir sumaisau viska, siek tiek prieskoniu (pipiru, sviezios petrazoles, jei truksta druskytes).
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Dėl žirnų virimo,juos reikia užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti per naktį.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 11 29, 16:06)
Dėl žirnų virimo,juos reikia užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti per naktį.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas  ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti  į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje  močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis. 4u.gif



Tai jie cia gaunasi birus?
Atsakyti
Aš jei verdu žirnių košę, tai man ji ir turi būt vientisa, kaip košė, o jei jau tik žrnius prie drinks_cheers.gif , tada juos verdu su spirgiukais ar ausikem kiaules essen.gif
Atsakyti
kaip gerai kad prisiskaiciau patarimu kaip verdat zirniu kose, nes gyvenime jos nesu virusi, o noras netycia atsirado. tik galvoju kartu su zirniais i puoda deti rukytu kiauliu nosyciu/kulniuku, nes nezinau ko parduotuveje rasiu , baigiant virti svoguna pakepinti su morka, itarkuoti bulve ir sukresti viska i kose smile.gif tada aisku zalumynai, prieskoniai
Atsakyti