kaip įdomu, net nežinojau kad tokia išvis yra, žirnių košė
.žirniai su spirgais - žinau ir megstu, bet kaip juos išvirti? man pastoviai suverda arba būna pusžaliai, niekaip nerandu to viduriuko
nieks negalit patarti kaip skaniai išvirti žirniukus?
QUOTE(foox @ 2008 03 29, 02:07)
Tai, kad nėra sunku paprasčiausia aš palaukiu kol užverda vanduo, dedu skaldytus žirnius (jie greičiau verda), įdedu druskos ir palaukiu kol vėl užverda, tada sumažinu ugnį ir verdu, kiek laiko net nežinau, nes žiūriu, kad jie būtų sukritę
QUOTE(foox @ 2008 03 31, 23:00)
Niekada nebandžiau tokių išvirti, tai nelabai ką ir patarti galiu, nes man patinka tik suvirti. Galbūt tiesiog trumpiau virti ir tiek
tai tu virdama ir tikrink visada zirnius kad jie nesuvirtu
as ir tikrinu tik kad atordo dar zali, o cia jau sukrite
Virti žirniai su spirgučiais visada būna mūsų "firminis" patiekalas, kai žiemą išsiruošiam kur nors į gamtą. Tiesiog į verdantį vos vos pasiūdytą vandenį suberiu neskaldytus žirnius, paverdu šiek tiek (na, kadangi dažniausiai tokios išvykos būna suplanuojamos tą patį rytą, tai laiko labai trūksta) ir supilu viską į termosą, skirtą maistui. Užsuku ir palieku brinkti. Svarbiausia, kad vandens nebūtų per daug, bet žirniai neturi būti ir sausi. Kai baigiu spirginti lašinukus su svogūniuku, tiesiog užpilu ant viršaus. O tada jau viską į pintinę, dar vienkartinių lėkštelių ir įrankių - ir pirmyn į gamtą.
O aš žirnių košė gaminu tokią- paprasčiausia išverdu žirnius, įdedu pjaustytų rūkytų kiaulės ausyčių, keptos duonos skrebučių ir majonezo. Valgom apsilaižydami
Aš jums pasiūlysiu mėtine žirnių košę pagal Jamie Oliverio receptą
Tai labai skanus patiekalas,patikėkite.Mums reikės:
dviejų bulvių,nuskustų ,plonais griežinėliais pjaustytų ,
šaldytų žirnelių,
saujos šviežių mėtų lapelių.
sviesto,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Bulves išvirkite sūdytame vandeny,kad būt beveik minkštos.Į puodą sudėkite žirnelius ir patroškinę dvi minutes sumeskite metas.Dar po minutės nikoškite pro kiaurasamtį.Palikite minutę nudgaruoti.Paskui sudėkite iį keptuvę ir sutrinkite bulvių grūstuku.Sugrusti galite ir virtuvinu kombainu.Tiesiog plakite,kol gausite vinalytė masę.Baigę sudėkite sviestą,pagardinkite pagal sknį.
Patikekite,dariau man patiko.
Tai labai skanus patiekalas,patikėkite.Mums reikės:
dviejų bulvių,nuskustų ,plonais griežinėliais pjaustytų ,
šaldytų žirnelių,
saujos šviežių mėtų lapelių.
sviesto,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Bulves išvirkite sūdytame vandeny,kad būt beveik minkštos.Į puodą sudėkite žirnelius ir patroškinę dvi minutes sumeskite metas.Dar po minutės nikoškite pro kiaurasamtį.Palikite minutę nudgaruoti.Paskui sudėkite iį keptuvę ir sutrinkite bulvių grūstuku.Sugrusti galite ir virtuvinu kombainu.Tiesiog plakite,kol gausite vinalytė masę.Baigę sudėkite sviestą,pagardinkite pagal sknį.
Patikekite,dariau man patiko.
Siandien kaip tik verdu zirniu kose
O verdu taip: uzmerkiu zirnius siltam vandenyje, kad isbrinktu ir greiciau isvirtu. Po valandos, aisku galima laikyt ir ilgiau, bet siandien laikas buvo ribotas, idejau i puoda ir uzkaiciau, gerokai apvirus jiems idejau sutinio kubeli. Taip pat pakepinau svogunus, juos sudesiu i zirnius jiems baigiant virt. Skutau keleta bulviu, sutarkavau jas burokine tarka ir zirniam pries baigiant isvirt sudejau. Taip pat druska, prieskoniai, zalumynai. Man labai skani si kose ir ilgam jos uztenka, nes dideli puoda dazniausiai verdu, tai veliau tereikia tik pasisildyt









