o paskui nakti lovoje buvo karo laukas
Ale kas cia dabar pasidare su tais zirniais paskutiniu metu
su kuo bepakalbeciau, visi zirnius, zirniu kose verda
As vakar kaip tik zirnius viriau prie aluciaus
o kaltas buvo Zvagulio "alaus" kompaktas, vaziuodami namo is kaimo klausemes, o ten vienos dainos priedainis buvo - pupos, zirniai, karstas spirgas..... Nu ir uzvede mane, jau taip uzsimaniau, kad grizus is karto stveriau puoda, zirnius, lasinius, svoguna ir po poros valandu buvo gatavi skanuciai zirniukai, o vyras dar iki parduotuves subegiojo....
.... 
o paskui nakti lovoje buvo karo laukas
po kaldra buvo suviu lyg kare
o paskui nakti lovoje buvo karo laukas
as tai is vakaro uzsimerkiu zirnius (visad perku skaldytus), na ir kita dien jau verdu juos, bet as dedu dar bulviu, ir morku ir verdu viska. kai jau isverda, pakepinu keptuvej spirgiuku su svoguneliu ir su tais taukiukais visais pilu ant tos koses, biski viska petrinu ta tokia bulviu koses trintuve ir skanaus..
as irgi dazniausiai is vakaro uzsimerkiu arba is ryto jeigu zadam gaminti vakarienei. tada zymiai greiciau isverda. siaip stengiuosi pirkti skaldytus, bet jeigu ir neskaldytus ismirkau tai normaliai isverda. visada i zirnius dedu rukytos sonines ir zalumynu-krapu, svogunu laisku ar poru (ko turiu tuo metu) ir aisku prieskoniu
QUOTE(suntea7 @ 2009 06 30, 15:09)
labai jusu grazus zirniai
man sukrito viskas
QUOTE(suntea7 @ 2009 06 30, 18:09)
Kaip gardžiai atrodo
QUOTE(čikuraku @ 2009 10 10, 01:07)
Papildyta:
QUOTE(Agniska @ 2009 10 10, 15:03)
kiek pagyrimu mano zirniams
Vaisinu visas savo zirniukais

O darau labai paprastai. Is vakaro uzsimerkiu zirnius, kelis kartus isplaunu. Verdu sudytam vandeny vis paragaudama kad nepervirtu, nes nemegstu pervirusiu ir sutizusiu
Kol verda pasikepinu svogunu ir sonines (si karta dariau su rukytu kumpeliu) ir kai zirniai isverda nupilu atlikusi vandeni ir sumaisau viska, siek tiek prieskoniu (pipiru, sviezios petrazoles, jei truksta druskytes).
Skanaus

O darau labai paprastai. Is vakaro uzsimerkiu zirnius, kelis kartus isplaunu. Verdu sudytam vandeny vis paragaudama kad nepervirtu, nes nemegstu pervirusiu ir sutizusiu
Skanaus
Dėl žirnų virimo,juos reikia užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti per naktį.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis.
QUOTE(regna @ 2009 11 29, 16:06)
Dėl žirnų virimo,juos reikia užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti per naktį.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis.
Tai jie cia gaunasi birus?
Aš jei verdu žirnių košę, tai man ji ir turi būt vientisa, kaip košė, o jei jau tik žrnius prie
, tada juos verdu su spirgiukais ar ausikem kiaules
kaip gerai kad prisiskaiciau patarimu kaip verdat zirniu kose, nes gyvenime jos nesu virusi, o noras netycia atsirado. tik galvoju kartu su zirniais i puoda deti rukytu kiauliu nosyciu/kulniuku, nes nezinau ko parduotuveje rasiu , baigiant virti svoguna pakepinti su morka, itarkuoti bulve ir sukresti viska i kose
tada aisku zalumynai, prieskoniai









