man tai skaniausia zirniai kai suvire i vientisa kose buna,bet as noriu be riebalu juos pasigamint,ir mastau kaip? kad butu ir skanu ir neriebu
QUOTE(ELWOOD @ 2009 06 30, 13:13)
as tai is vakaro uzsimerkiu zirnius (visad perku skaldytus), na ir kita dien jau verdu juos, bet as dedu dar bulviu, ir morku ir verdu viska. kai jau isverda, pakepinu keptuvej spirgiuku su svoguneliu ir su tais taukiukais visais pilu ant tos koses, biski viska petrinu ta tokia bulviu koses trintuve ir skanaus.. 

Skamba skaniai



Man patinka biri neskaldytų žirnių košė.Užmerkiu iš vakaro, o verdu dviejų aukštų puode galima sakyti ant garų. Į apačią ipilu apie o.7 litro vandens. o į viršutinį žirnius.Kadangi jie mirkyti tai išverda greitai, pamaišau.Jei vandens mažoka galima dapilti, o poto padarau spirgų padaža ir kas kiek nori įsideda
Kartais ir as darydavau zirniu kose, kuria virdavau puode, itarkuodavau bulve, bet visad zirniai pervirdavo. Ka tik pasigaminau siek tiek kitaip ir rezultatas superinis! Zirniai besuvire, bet kose klampu gavosi!
Gal jam padesiu:
Skaldytus zirnelius nuploviau ir uzpyliau verdanciu vandeniu, kad suek tiek pabrinktu. Po pusvalandzio supyliau I puoda, ipyliau vandens kad virs zirniu per kekis pirstus butu. Kai uzvire, nugraibiau putas, primazinau ugni, idejau vegetos ir lauro lapeli. Tada nusiskutau didoka bulve, susismulkinau svoguna ir salto rukymo sonine. Bulve sutarkavau smulkia tarka ir zirniams pavirus kokias 5 min, jas sudejau kartu. Sonine su svogunais pakepinau, idejau pipiru. Dar po kokiu 5-10 min kai zirniai dar kietoki buvo sudejau spirgucius,paziurejau ar druskos netruksta. Vandens dapyliau tiek, kad kose tirsta butu, tik zirnius apsemtu. Viska I kepimo forna supyliau ir keliau 30 min 200 laipsniu orkaitej! Labai gerai gavosi! Ant virsaus smulkintu petrazoliu uzsibarstem
Gal jam padesiu:
Skaldytus zirnelius nuploviau ir uzpyliau verdanciu vandeniu, kad suek tiek pabrinktu. Po pusvalandzio supyliau I puoda, ipyliau vandens kad virs zirniu per kekis pirstus butu. Kai uzvire, nugraibiau putas, primazinau ugni, idejau vegetos ir lauro lapeli. Tada nusiskutau didoka bulve, susismulkinau svoguna ir salto rukymo sonine. Bulve sutarkavau smulkia tarka ir zirniams pavirus kokias 5 min, jas sudejau kartu. Sonine su svogunais pakepinau, idejau pipiru. Dar po kokiu 5-10 min kai zirniai dar kietoki buvo sudejau spirgucius,paziurejau ar druskos netruksta. Vandens dapyliau tiek, kad kose tirsta butu, tik zirnius apsemtu. Viska I kepimo forna supyliau ir keliau 30 min 200 laipsniu orkaitej! Labai gerai gavosi! Ant virsaus smulkintu petrazoliu uzsibarstem

QUOTE(fresija @ 2013 02 04, 00:07)
man tai skaniausia zirniai kai suvire i vientisa kose buna,bet as noriu be riebalu juos pasigamint,ir mastau kaip? kad butu ir skanu ir neriebu
Su slakeliu alyvuogiu aliejaus. Arba, jei patinka vientisa masė, tai sultinio užpilti:)
Man skaniausia zirniu kose su spirguciu padazu
is vakaro uzsimerkiu neskaldytus zirnius. ryte juos suverciu i puoda, uzpilu vandens, paverdu gal 5-7 minutes, kad nepavirstu i tasia kose, po to paspirginu spirgucius, suverciu ant zirniu, pabarsatu druskos, pipiru, baziliku. skanumelis


kai greitai užsinoriu košės
tai verdu iš skaldytų, nes taip greičiau,
bet jei tikros noriu
tai iš vakaro apmerkiu neskaldytus žirnius
ir pasirūpinu, kad turėčiau šoninės spirgučiams
tai verdu iš skaldytų, nes taip greičiau,
bet jei tikros noriu
tai iš vakaro apmerkiu neskaldytus žirnius
ir pasirūpinu, kad turėčiau šoninės spirgučiams