Esu 3 mėn. neščia su dvynukais. Kol nekankino nuolatinis pykinimas, nuovargis ir suprastėjusi mastysena negalvojau apie biuletenį. Dabar jau norėčiau kažkaip ištempti dar iki kovo 1 d. arba vasario vidurio. Paskui eiti pusantro mėnesio ar mėnesį kasmetinių atostogų iki balandžio 1 d. O esant 26 nėštumo savaičių imti nedarbingumo pažymėjimą. Man jau dabar su dvynukais darosi labai sunku. Energija nebera tokia kokia buvo. Pilvas auga sparčiai ir žinau kad netrukus mane spardys ne vienas, o du futbolininkai.
Dirbčiau jei dar ne mano kolega, kuris dažnai neateina į darbą (vadovas jo neatėjimą toleruoja, nes sutinka pusvelčiui dirbti) , tai man tenka dirbti 10 val. per dieną, nes kitos išeities neturiu, o tai sekina.
Idomu kokį šansą turiu gauti biuletenį esant daugiavaisiui normaliam neštumui, nes stogas tikrai važiuoja.
Be problemu gausi, pasakysi kad blogai jauties ir pan ir viskas. sekmes

Sveikutes,
Visu pirma sveikinu su dviguba laime
O dabar stai kas:
1) pagal darbo kodeksa taves negali versti dirbti daugiau nei 8val. per darbo diena,
2) salygas darbe tau turi gerinti, o ne bloginti ;
3) neisleisti taves atostogu pagal istatyma irgi negali;
4) gasdinti atleidimu ar kitaip spausti pagal kodeksa irgi negali.
Taip, kad drasiai keliauk pas gydytoja jei sunku (tik biletenis kiek zinau pakui apmazina dekretiniu ismokas), o atostogoms dek pareiskima ir nesuk sau galveles. Juk svarbiausia - mazyliai
, o tu jiems - visas pasaulis
Sekmes
Visu pirma sveikinu su dviguba laime

O dabar stai kas:
1) pagal darbo kodeksa taves negali versti dirbti daugiau nei 8val. per darbo diena,
2) salygas darbe tau turi gerinti, o ne bloginti ;
3) neisleisti taves atostogu pagal istatyma irgi negali;
4) gasdinti atleidimu ar kitaip spausti pagal kodeksa irgi negali.
Taip, kad drasiai keliauk pas gydytoja jei sunku (tik biletenis kiek zinau pakui apmazina dekretiniu ismokas), o atostogoms dek pareiskima ir nesuk sau galveles. Juk svarbiausia - mazyliai

Sekmes

QUOTE(ajuka @ 2008 01 02, 20:20)
Sutinku

Niu mano kelios draugės norėjo labai biliotenio, tai joms pasakė, kad turi į ligoninę paguldyt, tam kad duotų biliotenį. Anot jos - juos išrašyti visišką teisę turi šeimos gydytojas... Taigi siūlyčiau kreiptis į šeimos gydytoją. Niu nebent su daugiavaisiais nėštumais yra kitaip...

nu mano gydytoja net priverte mane iseiti pailseti, kai mate, kad blogai ir sunkiai jauciuosi. be to sake, kad apie menesi laiko gali testi ir be ligonines, o daugiau jau nelabai, nes sodra gali suabejoti liga...bet man po to menesiuko prireike i ligonine lasalines pastatyti, tai tada jau visai be baimes galima buvo testi

Žiūrint dėl ko biuletenis: jei įrašo gresiantį persileidimą ar priešlaikinio gimdymo grėsmę, tai biuletenį ginekologas gali tęsti 60 kalendorinių ligų be stacionaraus (ligoninės) gydymo
Tačiau gyd. visi "SoDros" bijo ir daugiau nei mėn. skirti nerizikuoja, nors pagal galiojančius teisės aktus leidžiama daugiau nei mėnuo
Ir tikrai nebūtina šeimos gyd., kad gauti nedarbingumą
Nedarbingumą gali išrašyti ir nėštumą prižiūrintis ginekologas.
Taip kad pasiskundus prasta savijauta, tą biuletenį gauti paprasčiau nei paprasta

Ir tikrai nebūtina šeimos gyd., kad gauti nedarbingumą

Taip kad pasiskundus prasta savijauta, tą biuletenį gauti paprasčiau nei paprasta

QUOTE(Aile @ 2008 01 03, 21:25)
Dabar reikia kaip nors atidirbti tas 6 sav. ir melstis kad tas pykinimas baigtusi. O jei geriau pasijusiu tai ilgiau padirbesiu.
Namie slankioti irgi menkas malonumas.

Pykinimas tai tikrai baigsis

Aš puikiai suprantu, kad pagerėjus savijautai nėr stimulo sėdėt namie užsidarius

na manau visi siti patarimai ir man neuzilgo pravers
...nes darbo grafikas ne is lengvuju, o del mano pervargimo nenoriu, kad mano dziaugsmeliui kas nors atsitiktu

QUOTE(Aile @ 2007 12 28, 20:04)
Esu 3 mėn. neščia su dvynukais. Kol nekankino nuolatinis pykinimas, nuovargis ir suprastėjusi mastysena negalvojau apie biuletenį. Dabar jau norėčiau kažkaip ištempti dar iki kovo 1 d. arba vasario vidurio. Paskui eiti pusantro mėnesio ar mėnesį kasmetinių atostogų iki balandžio 1 d. O esant 26 nėštumo savaičių imti nedarbingumo pažymėjimą. Man jau dabar su dvynukais darosi labai sunku. Energija nebera tokia kokia buvo. Pilvas auga sparčiai ir žinau kad netrukus mane spardys ne vienas, o du futbolininkai.
Dirbčiau jei dar ne mano kolega, kuris dažnai neateina į darbą (vadovas jo neatėjimą toleruoja, nes sutinka pusvelčiui dirbti) , tai man tenka dirbti 10 val. per dieną, nes kitos išeities neturiu, o tai sekina.
Idomu kokį šansą turiu gauti biuletenį esant daugiavaisiui normaliam neštumui, nes stogas tikrai važiuoja.
manau, kad viskas priklauso nuo gydytojo, bet šeimos gydytoja manau, bet kuri duos biuletenį nėščiajai, nes mano draugė pamenu pasakojo kai gydytoja klausė ar nenori paillsėti, gal kokį biuletenį išrašyti ir t.t. Taipkad manau, jei labai norėsi gauti biuletenį - gausi

ir beje sveikinu su dvynukais pilvuke

QUOTE(Aile @ 2007 12 28, 20:04)
Sveikutes

Atsiprasau, nelabai moku naudotis forumu.... Tiesiog norejau pasidalinti patirtimi

Bet netgi ir ramiai namuose bebunant, teko atsigulti i ligonine del gresincio persileidimo. Aciu Dievui, viskas baigesi laimingai, po svaaites mane isleido namo, o mano ginekologe, suzinojusi, kad pagulejau ligonineje tik apsidziauge, nes vel be jokiu baimiu galejo testi biuleteni

Taigi manau viskas priklauso nuo gydytojos, bet maniske tai super

Manau, kad tau tereikia atvirai pasikalbeti su savo ginekologe ir gausi tai ko panorejusi

Linkiu visokeriopos sekmes ir istvermes!