Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas

dabar isejau dviem savaitem atostogu. Su gine savo susitiksiu pirmadieni. Biuletenio neprasysiu kiek galesiu. Jau su vadove kalbejau del mano padeties. Tai sake kad galiu savo atliginimu pamoket kitam darbuotojui kuris mane vaduos. T.y sodroje matysis kad dirbu, o istikruju dirbs kitas uz mane. Tai bent vaiko pinigeliai nenuplauks. Na pagyvensiu sunkiau per nestuma, bet va kai auginsiu vaikeli bent bus normalios ismokos.
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2008 01 09, 12:06)
1) Tai sake kad galiu savo atliginimu pamoket kitam darbuotojui kuris mane vaduos. T.y sodroje matysis kad dirbu, o istikruju dirbs kitas uz mane.
2) Tai bent vaiko pinigeliai nenuplauks. Na pagyvensiu sunkiau per nestuma, bet va kai auginsiu vaikeli bent bus normalios ismokos.

1) O tai kame nauda? g.gif Kažkas dirbs už jus ir jūs jam mokėsite? Tai kur čia "išlošite" blink.gif
Dėl biuletenio tai prarastumėt 15 proc. pajamų, t.y. SoDra juk moka 85 proc., o kiek jums reiks pamokėt kitam žmogui už jūsų darbą? doh.gif
2) Dėl biuletenio niekas nenuplaukia schmoll.gif Tuos 15 proc. sumažėjusius pinigus lengvai galima susigrąžinti paprašius vadovo reikiamą ketvirtį išskirti kokią premiją/išmoką, tokio pat dydžio ar net didesnę Daugeliu atveju praktikuojama, kad popieriuje paskiriama, o realiai nepaimama mirksiukas.gif
Atsakyti
Ai gerai kad pasakei. Galvoju kad skaiciuojasi tik atlyginimas ( ka mes mokam i sodra), o ne tai ka sodra man moka.

Dabar maziau suksiu galva del to.
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2008 01 09, 22:19)
Ai gerai kad pasakei. Galvoju kad skaiciuojasi tik atlyginimas ( ka mes mokam i sodra), o ne tai ka sodra man moka.

Dabar maziau suksiu galva del to.

Aile, tavo vietoje tikrai imciau biuleteni, o ne kitai "pamokeciau", o kas liecia atostogas, tai "pataupyk" veliasniam laikui, nes su kiekviena diena vis augsi, kaip ir tavo leliukai smile.gif
Beje, kiek suprantu tu gimdysi 2 ketvirty, tai atrodo skaiciuojant vaiko prieziuros atostogu ismoka Sodra ims tavo pajamas uz praeitu metu 4 ketvirti. bet del sito pasitikslint gali pas savo buhaltere g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristi_: 10 sausio 2008 - 21:23
man skaiciuos uz sausi vasari ir kova. Kaip tik siuo metu. Kitai pamoket man labiau apsimoka, nes vadove pakele atlyginima, kaip isejimo proga. Dziaugiuos kad nereik keltis fiktyviai.
Viskas bus gerai mergytes. Sveikata mano antram trimestre taisosi. Jauciu i darba eisiu puse etatui. O kitas 4 valandas padirbes kolege neoficialiai. Nei pervargsiu nei ka ir is namu pasizmonet iseisiu.
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2008 01 10, 23:29)
man skaiciuos uz sausi vasari ir kova. Kaip tik siuo metu. Kitai pamoket man labiau apsimoka, nes vadove pakele atlyginima, kaip isejimo proga. Dziaugiuos kad nereik keltis fiktyviai.
Viskas bus gerai mergytes. Sveikata mano antram trimestre taisosi. Jauciu i darba eisiu puse etatui. O kitas 4 valandas padirbes kolege neoficialiai. Nei pervargsiu nei ka ir is namu pasizmonet iseisiu.

tada geriau pamoketi. prarasi tik menesio pajamas (na jei tiek busi), o Sodra vistiek matys tavo pajamas. nebent dabdavys tavo algos neparodytu, o pervestu tiesiai kazkam, kas tave pavaduos. g.gif
Papildyta:
o cia toms busimoms mamytems, kurios dar neskaite rolleyes.gif

http://www.sodra.lt/index.php?cid=329 rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristi_ @ 2008 01 10, 22:50)
tada geriau pamoketi. prarasi tik menesio pajamas (na jei tiek busi), o Sodra vistiek matys tavo pajamas. nebent dabdavys tavo algos neparodytu, o pervestu tiesiai kazkam, kas tave pavaduos. g.gif

Va dar kyla klausimas. Dabar esu atostogose dviem savaitem. Tada zadu menesi padirbt. Tai buti iki vasario kazkur pabaigos. Paskui imti menesio atostogas uz 2008 metus.
Buhaltere sake kad man priklauso 28 dienos. O nuo balandzio jau imti biuleteni.
Atostoginiai irgi kazkaip skaiciuojami. Bijau jei atostogausiu irgi prarasiu pajamas. Ta prasme nesimatys atlyginimo padidejimo.
Atsakyti
aš nebedirbu jau nuo 17 sav.

per tą laiką "ant biuletenio" sėdėjau mėnesį + 1 sav.
kad nereikėtų jo tęsti dar ir dar (nes labai mušė per finansus), išnaudojau visas atostogas, kiek tik turėjau.

taip datempiau iki dekreto thumbup.gif

taigi jei sveikata neleidžia,o yra bent menkiausia galimybė nebedirbti - pasinaudok ja. mirksiukas.gif
Atsakyti
Zinok is vis dabar nezinau ka daryt. Man dar priklauso menesio atostogu. Bet jei man pakele atlyginima. O atostoginiai skaiciuojami ne nuo pakelto atlygio, nuo praeito ketvircio.
Taip noris rasti geriausia varianta. Dirbt sunku, atostoginiai numus ketvircio pajemas, biuletenis irgi. Nu zodziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2008 01 11, 12:00)
Dirbt sunku, atostoginiai numus ketvircio pajemas, biuletenis irgi. Nu zodziu  doh.gif

sprendžiau tą pačią dilemą, todėl suprantu, kaip tau sunku console.gif
bet apsispręsti turėsi visgi tu pati, kas tau svarbiau - pinigai ar tavo ir tavo vaikų sveikata ir ramybė?

beje, nuo kada tau pakėlė atlyginimą? nes jeigu ką, tai jis, skirtingai nei biuletenis, skaičiuojamas pagal praėjusį ketvirtį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katusik: 11 sausio 2008 - 12:07
QUOTE(Katusik @ 2008 01 11, 13:05)
beje, nuo kada tau pakėlė atlyginimą? nes jeigu ką, tai jis, skirtingai nei biuletenis, skaičiuojamas pagal praėjusį ketvirtį.

Man uz sausi sake jau bus didesnis. Beda ta kad as nescia su dviem. Tai kiekvienas litas man dvigubinas.
Jei netenku menesio pajamu sakykim 100 lt tai vadinas negausiu 200 lt daugiau, jei 200 tai vadinas 400 lt.
Zinoma is bado dar niekas nenumire. Bet visgi norisi kad vaiku auginimui nekeltu problemu del pinigu trukumo.
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2008 01 10, 21:58)
Va dar kyla klausimas. Dabar esu atostogose dviem savaitem. Tada zadu menesi padirbt.  Tai buti iki vasario kazkur pabaigos. Paskui imti menesio atostogas uz 2008 metus.
Buhaltere sake kad man priklauso 28 dienos. O nuo balandzio jau imti biuleteni.
Atostoginiai irgi kazkaip skaiciuojami. Bijau jei atostogausiu irgi prarasiu pajamas. Ta prasme nesimatys atlyginimo padidejimo.

atostoginiai skaiciuojami uz prejusi ketvirti, tai jei ziurint logiskai tai finansiskai tau neapsimoka, bet gal kartais geriau ziureti savo ir leliu sveikatos wub.gif
Atsakyti