Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas

QUOTE(Aile @ 2008 01 11, 14:03)
Man uz sausi sake jau bus didesnis. Beda ta kad as nescia su dviem. Tai kiekvienas litas man dvigubinas.
Jei netenku menesio pajamu sakykim 100 lt tai vadinas negausiu 200 lt daugiau, jei 200 tai vadinas 400 lt.
Zinoma is bado dar niekas nenumire. Bet visgi norisi kad vaiku auginimui nekeltu problemu del pinigu trukumo.

is bado mirsta daugybe zmoniu unsure.gif
as irgi ta pati mastau, zinok. norisi labai pasiimti biuleteni (man 6 savaites), bet visgi svarbu, kad paskui pilnavertiskai galetum gyventi pinigine prasme.
Atsakyti
QUOTE(SuperLapeSnape @ 2008 01 18, 18:16)
is bado mirsta daugybe zmoniu  unsure.gif
as irgi ta pati mastau, zinok. norisi labai pasiimti biuleteni (man 6 savaites), bet visgi svarbu, kad paskui pilnavertiskai galetum gyventi pinigine prasme.

blogumai daugumai nesciu baigiasi 12-14 savaite,asmeniskai iskentejau siaip ne taip...nors grizus namo iskart krisdavau lovon,vaikai ir visa namu ruosa buvo ant vyro peciu... rolleyes.gif
Atsakyti
As per visus blogumus dirbau. Tik i gala susivokiau, kad labai kentejau. Net pati dabar galvoju, kaip sugebejau taip daryti.
Dabar blogumai nueje. Nuovargis pranyko, nes pasiemiau dvi savaites kasmetiniu atostogu, ir dvi sav. siaip vadove isleido. Sake arba atidirbsiu arba kazkaip kitaip susitarsiu uz tas dienas vaduojantiems atsiskaityti.
Man po kolkas yra geriausias variantas. Biuletenis truputi numusa pajemas. O as nieko neprarasiu. Tik zinoma gal atlyginimas bus mazesnis, bet isgyvensiu is santaupu ir sveikata pasitaisysiu.
Atsakyti
Aile, puikiai tave suprantu, kad norisi pasireguliuot viska taip,kad geresnes pasalpeles butu.. taip pat,kad ir saves nekankintum.
As irgi su gresianciu turejau nedarbinguma,poto jau norejau grizt i darba (vien del pinigu blush2.gif ), bet vyras labai mane palaike... sake isgyvensim bet kokiu atveju, todel ne pinigais rupinkis, o sveikata mirksiukas.gif todel buvau bileteni tiek kiek daktarai dave ir tuom dziaugiuosi!!!

Dabar tik galvoju, kaip I ketvircio pasikelt vidurki g.gif kai beveik visa sausi bileteni prabuvau. Gal iseit atostogu koki kova. Idomu atostoginiai skaiciuojasi nuo kazkuriu ketvirciu ar nuo uzpraeito menesio ? g.gif nes gruodi labai gerai gavosi pinigeliu atzvilgiu, tai geriausiai butu,kad atostoginius skaiciuotu ir gruodzio menesis pakliutu i ta vidurki ax.gif
Atsakyti
As iki 30 savaites spejau 4 kartus ligoninej pagulet, bet nei karto biuletenio neemiau- gerai, kad atostogu uz du metus turejau prikaupusi, tai isejau i dekretines neturedama nei vienos nepanaudotos atostogu dienos smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Skaitau apie biultetenius ir savo akimis netikiu blink.gif man gresiantis persileidimas. Sutrumpejes gimdos kakelis.Savaite pagulejau ligoninej, mano ginekologas sake,kad geriau butu iki dekreto i darba negrizt,nes turi but gulimas rezimas ir jokiu nervu. Aisku,kai isejau is ligonines jis man pasake,kad jis negali rasyt man biuletenio ilgam laikui (man iki dekreto dar mazdaug du men).Sake,kad gali parasyt kokiai savaitelei, po to dienele kita nueit i darba, po to vel gali test,zodziu, gaunasi kazkokia nesmaones... tik tvirtino,kad man negrizt i darba,o db atseit biuletenio negali rasyt... Pazistamos sake,kad jas nuo sesiu men i dekreta isleido esant gresianciam, bet teises aktu jokiu, leidzianciu tokia galimybe neradau... Gal kas susidures su tuo?Man baisu ir pagalvot db apie darba, kad tik mazucio neprarast verysad.gif
Atsakyti
pukuote1,

is tikruju, ji negali rasyt daugiau nei savaitei, bet tikrai nereikia dienai iseiti i darba. as apie du men. gulejau namie, tai tiesiog paskambindavau gydytojau ir ji pratesdavo kitai savaitei, o iseiti i darba reiketu, nors dienai po puse metu panaudoto nedarbingumo. nes tiek galima sirgti smile.gif
tikiuosiu, kad aiskiai parasiau, taigi nesinervink, imk nedarbinguma ir gulek 4u.gif
Atsakyti
Labai aciu uz atsakyma smile.gif

kol kas sedziu rami iki 1,5men. Nes sake,kad kartu su stacionaru man gali test 1,5men. Ka toliau darysiu tai dar net nzn... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Blue_rose @ 2008 01 21, 20:44)
Aile, puikiai tave suprantu, kad norisi pasireguliuot viska taip,kad geresnes pasalpeles butu.. taip pat,kad ir saves nekankintum.
As irgi su gresianciu turejau nedarbinguma,poto jau norejau grizt i darba (vien del pinigu  blush2.gif ), bet vyras labai mane palaike... sake isgyvensim bet kokiu atveju, todel ne pinigais rupinkis, o sveikata  mirksiukas.gif  todel buvau bileteni tiek kiek daktarai dave ir tuom dziaugiuosi!!!

Dabar tik galvoju, kaip I ketvircio pasikelt vidurki  g.gif  kai beveik visa sausi bileteni prabuvau. Gal iseit atostogu koki kova. Idomu atostoginiai skaiciuojasi nuo kazkuriu ketvirciu ar nuo uzpraeito menesio ?  g.gif  nes gruodi labai gerai gavosi pinigeliu atzvilgiu, tai geriausiai butu,kad atostoginius skaiciuotu ir gruodzio menesis pakliutu i ta vidurki  ax.gif

Atostoginiai skaiciuojasi nuo pilnu isdirbtu 3men iki atostogu menesio. Tik nzn kaip siuo atveju,kai tu menesiuka turejai nedarbinguma.Turetu imtis iki nedarbingumo,beet va cia tai garantuot negaliu...
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif
Gal kas pakomentuosit mano situaciją blush2.gif Dirbu pardavėja - konsultante. Darbas slenkančiu grafiku. Atostogų pas mus aplamai nebūna. Nes dirbam tik dviese su kita mergina, kai man darbo dienos, ji ilsisi, paskui ji dirba, o man laisvos. Tai jeigu išeičiau mėnesius atostogų, nebūtų kam vietoj manęs dirbti g.gif Visgi norėčiau paskutinį mėnesį prieš dekretinį išeiti atostogų blush2.gif Nes realiai neįsivaizduoju, kaip su pilvu dirbsiu tokio pobūdžio darbą blink.gif Ar įmanoma mano atveju jas gauti? 4u.gif Ar jos man teisiškai priklauso? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2008 02 06, 22:43)
Sveikos, merginos  4u.gif
Gal kas pakomentuosit mano situaciją  blush2.gif  Dirbu pardavėja - konsultante. Darbas slenkančiu grafiku. Atostogų pas mus aplamai nebūna. Nes dirbam tik dviese su kita mergina, kai man darbo dienos, ji ilsisi, paskui ji dirba, o man laisvos. Tai jeigu išeičiau mėnesius atostogų, nebūtų kam vietoj manęs dirbti  g.gif  Visgi norėčiau paskutinį mėnesį prieš dekretinį išeiti atostogų  blush2.gif  Nes realiai neįsivaizduoju, kaip su pilvu dirbsiu tokio pobūdžio darbą  blink.gif  Ar įmanoma mano atveju jas gauti? 4u.gif Ar jos man teisiškai priklauso?  g.gif

Sveikute,
Vakar kaip tik varciau Darbo kodeksa, jei turi galimybe,gali ji rast www.vdi.lt, ten yra parasyta, kad pries dekreta turi teise pasiimt visas neisnaudotas atostogas, taigi,teisiskai pasiimdama tu butum teisi smile.gif
cituoju
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.

Jei neisdirbus sesiu men:
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;(bet del sito geriau pasitikslint,nes galima traktuot,kaip saliu susitarimu,jei neisdirbus, nors nesioms moterims yra privilegija)
Tik,aisku,perspek is anksto darbdavi,kad nebutu staigmena, kaip maniskis isivaizdavo,kad as dirbsiu amzinai ir net nebuvo zmogaus,kuris galetu mane pakeist,o kai atkritau,tai nerado sau vietos. O dirbau ir nescia budama uz du verysad.gif
Sekmes smile.gif

Atsakyti
QUOTE(pukuote1 @ 2008 01 28, 17:20)
man gresiantis persileidimas. Sutrumpejes gimdos kakelis.Savaite pagulejau ligoninej, mano ginekologas sake,kad geriau butu iki dekreto i darba negrizt,nes turi but gulimas rezimas ir jokiu nervu. Aisku,kai isejau is ligonines jis man pasake,kad jis negali rasyt man biuletenio ilgam laikui (man iki dekreto dar mazdaug du men)

Turėjau ir turiu absoliučiai tą pačią problemą drinks_cheers.gif
Nuo 12 nėštumo savaitės mano gimdos kaklelis buvo blogesnis nei kritinės būklės. Skyrė gulimą režimą ir gydymą namie. Ligoninėje negulėjau, nes 60 d. nedarbingumą gavau iš nėštumą prižiūrinčio ginekologo ir per tas 60 dienų būklė pagerėjo tiek, kad galėjau grįžti į darbą (į darbą grįžau, kai buvo 18 sav. pilnai). Dabar dirbu, iki dekreto liko apie 1.5 mėn., tai vėl nori rašyti tą ilgąjį biuletenį, bet aš dabar gerai jaučiuosi, tai spyriojuosi ax.gif Kažką tau tas ginekologas "pribūrė" nežinodamas g.gif
Atsakyti
QUOTE(pukuote1 @ 2008 02 07, 14:08)
Sveikute,
Vakar kaip tik varciau Darbo kodeksa, jei turi galimybe,gali ji rast www.vdi.lt, ten yra parasyta, kad pries dekreta turi teise pasiimt visas neisnaudotas atostogas, taigi,teisiskai pasiimdama tu butum teisi  smile.gif
cituoju
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.

Jei neisdirbus sesiu men:
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;(bet del sito geriau pasitikslint,nes galima traktuot,kaip saliu susitarimu,jei neisdirbus, nors nesioms moterims yra privilegija)
Tik,aisku,perspek is anksto darbdavi,kad nebutu staigmena, kaip maniskis isivaizdavo,kad as dirbsiu amzinai ir net nebuvo zmogaus,kuris galetu mane pakeist,o kai atkritau,tai nerado sau vietos. O dirbau ir nescia budama uz du  verysad.gif
Sekmes  smile.gif

ačiū labai už tokį išsamų atsakymą thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti