Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

QUOTE(Snape Lape @ 2007 12 29, 16:39)
ne tokia jau ir chemijos pramone.

kiek vaiku uzauga ant misiniu ir nieko.
be to zmones ne debilai, kad nesamoniu vaikam prigamint...

Aš tokiu atveju sakau-valgyk penkis kart dienoj užpilamą sintetinę sriubą ir užpilamą ir išmaišomą bulvių košę dry.gif taigi valgoma, nenuodinga, bet....ar skanu? norėtum? čia tik šiaip pamąstymui....nes savo vaiką rengiesi tokio tipo maistu maitint mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2007 12 31, 09:46)
ir kokia tu dabar jautiesi didvyte matosi  lotuliukas.gif nes ishkentei ir maitinai  lotuliukas.gif zinai, tikrai nemanau kad del to esi didvyre, o kaip tik  fool.gif

na čia jau įžeidinėjimai prasideda. g.gif

kiekviena mama savo vaikui yra super smile.gif

vaikui tai manau, nėra svarbu kaip jį maitina, ar mišiniu, ar mamos pienu, be abejo apie naudą ir kenkimą tai čia nekalbėsiu, vieniem ir kokakola yra nuodas o kiti geria ir gerai jaučiasi.kaip ir dėl rūbų, vaikui grynai dzin kokiais tu rūbais jį vilksi, ar naujais iš JAV, ar senais draugės atiduodais, ar pačios pasiūtais.
su maistu irgi, kūdikis priklausomas nuo mamos, ir kuoj ji jį maitina, tą ir valgys, net jei manų koše maitinsi nuo gimimo. bet ar tais sveika bus čia jau kitas klausimas.

mišiniai irgi gaminami pagal vaiko poreikius,gi yra ir neragavusių MP vaikų ir nieko, užauga. ( o jei mama vaiką palieka Kūdikių namams)

bet čia mes sprendžiam, ne vaiko sveikatos klausimą (užaugs gi vistiek, nesvarbu ką valgytų), o mamos "moralės" kazusą, kad ji, galėdama vaikui duoti geriausią, renkasi sintetiką.

na ir tegu nemaitina, jei nenori.ji mylės vaiką vistiek taip pat.
nors aš kaip MP šalininkė, to nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2007 12 31, 11:57)
na gerai, gal cia ir per ziauriai pasakiau, bet uzknisa tokie pasisakymai  schmoll.gif

o kodėl užknisa?
mes visos kažkuo didžiuojamės, aš didžiuojuos, kad maitinau dukrą iki 2metų, temos auterė gali didžiuotis, kad išdrįso paskelbti tokią temą, ir atlaikyti tiek atakų ir kitaip manančių.

kitos didžiuojasi apsigynę diplomą, ar išsilaikę teises ar galų gale ištvėrę nugraužtų spenelų skausmą ir maitinę toliau.

išvis mes moterys galim didžiuotis, kad ištveriam gimdymą (kuriom cezaris, tai nėštumą), nes vyrai tai negalėtų... lotuliukas.gif
Atsakyti
Kuiciausi po interneta ir pagaliau atkasiau tuos vaistus, apie kuriuos kalbejo soske.
Parlodel (bromocriptine)
Bromocriptine is also sometimes used to prevent or stop milk production for medical reasons following childbirth, miscarriage or abortion. Prolactin is the hormone that stimulates the production of breast milk, hence decreasing the production of prolactin with bromocriptine stops milk production.

taigi,yra tu vaistu... tik matyt ant kokio gydytojo uzsirausi. human being ar salininkas fanatikas lotuliukas.gif

turiu cia londone keleta draugiu maitinanciu, vienai irgi visi speniai sutrukineje, papai puciasi,skauda vos prisilietus, bet sako uzdegimo nera.. vaika maitinant net verkia, prase kad duotu vaistu - pasiunte velniop daktareliai.
dbr su pientraukiu nusitraukineja.
o kita gavo kazkokiu,bet nepamena pavadinimo. nes jau atmaitinus ir nebenori testi,o mazius jaupats valgyt moka.

bet nieko,dbr jei ka bent jau zinosim ko prasyt jei prireiks. smile.gif ax.gif

Atsakyti
1) 1987 ir 1992 metais Švedų mokslininkai atliko žvalgomąjį tyrimą, kurio metu nustatė, kad ilgalaikis žindymas sumažina susirgimo meningitu riziką.

2) ankstyvas nujunkymas yra alkoholizmą skatinantis veiksnys. 48% nuo alkoholio priklausančių vyrų buvo anksti nujunkyti (žindyti 2 savaites ar trumpiau) ir tik 19% nuo alkoholio nepriklausančių vyrų buvo anksti nujunkyti. Patikrinus kitus kintamuosius, pvz., motinos ar tėvo priklausomybę nuo alkoholio, ankstyvas nujunkymas buvo labai reikšmingas veiksnys, pasireiškiant alkoholizmui apie 30 gyvenimo metus.

3) Žindymas mažina susirgimo pneumonija riziką

4) Žindymas mažina riziką susirgti ausų uždegimų, sepsiu, meningitu, bakteriemija. Paskaičiavimai rodo, jog 40% padidinus žindymo paplitimą urbanizuotoje Lotynų Amerikoje, galima 15% sumažinti mirčių nuo diarėjos ir 7% nuo pneumonijos. Šis tyrimas rodo, jog žindymo skatinimas yra pagrindinė vaikų išgyvenimo strategija.

5) Ilgesnė maitinimo motinos pienu trukmė buvo susijusi su padidintais kalbiniais ir elgesio gabumais. Vaikų, kurie buvo žindyti arba gavo nutrauktą motinos pieną aštuonis mėnesius ar ilgiau vidurkinis kalbinis IQ buvo 10,2 taškais, o elgesio IQ 6,2 taškais didesni, negu vaikų, kurie nebuvo maitinti motinos pienu.

6) žindymas ilgiau nei 6 mėnesius, gali apsaugoti nuo ūmios leukemijos ir limfomos vaikystėje.

ŠALTINIS čia: http://www.pradzia.o...asaul.htm#begin

Lape snape, perskaityk tą nuorodą ir atsakyk sau į klausimą: ar tu tikrai nori visa tai iš savo būsimo vaiko atimti?

Linksmų Naujų, mamytės user posted image

Atsakyti
Aš iš kito fronto (tikiuosi, neišvysit smile.gif ), tad, savaime aišku, norėjau apie minusus pašnekėt.

1. Vaiko sveikata. Mišinys pamaitina vaiką - t.y. duoda reikalingas kalorijas, kad jis augtų. Na, dar sintetinių vitaminų taip pat duoda. Tačiau neturi antikūnių ir natūralių maistinių ir vaistinių medžiagų, kurias turi TIK MP. Medžiagų, kurios ne tik padeda formuotis vaiko imunitetui, bet kurios apsaugo tais atvejais, kai serga mama ar kitas šeimos narys, kai siaučia ligų epidemijos. Taipogi, palaipsniui nujunkius su paskutiniu pienu vaikas gauna tų medžiagų dar kuriam laikui į priekį: kad jis galėtų sklandžiau pereiti prie pilno maitinimosi kitu maistu. Neveltui mišinių kompanijų informaciniuose lapeliuose pirmas sakinys: MP yra geriausias maistas kūdikiui.
Kitas dalykas - pats mišinio turinys. Aš pati - suaugusioji - nevartojų nieko miltelių pavidalu, tad baisu juos kišti ir vaikui. Tuo labiau, kad jie pagaminti karvės pieno pagrindu, o karvės pienas savo sudėtimi labai skiriasi nuo MP: per daug baltimų, per mažai angliavandenių (jų į mišinius prideda papildomai). Jis yra sunkiai virškinamas, sukreša jau kūdikio skranduke, po to tais 'gabalais' eina per virškinimo sistemą. Visi tie pilvo skausmai ir vidurių užkietėjimai mišiniais maitinamiems vaikams - ne be pagrindo.
Na ir t.t. ir pan.

2. Mane purto nuo minties plaut, dezinfekuot buteliukus, maišyt, šildyt mišinį... doh.gif Nežinočiau, nuo kurio galo pradėt. O naktį: vaikas jau verkia, o tu leki mišinio gamint?.. O jei pasibaigia netikėtai? Ne ne ne, tai ne man. biggrin.gif MP visada vietoj, reikiamos temperatūros, reikiamas kiekis (kiek nori - tiek duodi). Plius - puiki vaiko raminimo priemonė.

3. Na o toliau jau motinos sveikata bla bla bla... Tiesą pasakius, niekada nesusimąstydavau apie MP naudą ir pakaitalų nenaudą - man tai buvo natūralus ir abejonių nekeliantis dalykas.

Kai ragnez užklausė temos autorės "kodėl nori turėti vaikų", pradžioj nelabai ir supratau klausimo esmės, bet skaitydama toliau šią diskusiją ir formuodama savo atsakymą dabar jau pati šį klausimą užduočiau. smile.gif Noras turėti vaiką, ruošimasis jam, nėštumas jau automatiškai yra tam tikros atsakomybės prisiėmimas ir, mano nuomone, papildomi keli mėnesiai žindymo neturėtų būti kažkas neįmanomo po devynių mėnesių nėštumo. Man asmeniškai žindymas nesutrukdė (o kai kuriais atvejais net padėjo) daryti tai, ką iki tol dariau: susitikinėti su žmonėm, keliauti, mokytis ir t.t.
Mano viena draugė nusprendė nemaitinti. Kai pasiidomavau - kodėl - ji kažkaip keistai susimėtė ir atsakė, kad pati buvo mišiniu užauginta ir nieko blogo neatsitiko. Man keistas toks argumentas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2007 12 29, 22:09)
o del sito smarkiai pasigynciciau...
bet pasakysiu tik tiek, kad ilgai maitint manau nenormalu.
nesenai perskaiciau kaip viena moterele iki 5 metu vaika maitino papu!
jis net valge pats,o paskui papo prase...

sakyciau,ten su galva mamai negerai buvo  doh.gif
ir apie IQ tokio vaikelio butu sunku kalbet...
nes kaip asmenybe jis jau suzlugtytas.fsio  schmoll.gif
jei iki 5 metu begdavo nusiramint ir papo prase nusiraminimui...

ilgai maitinti irgi nera normalu.

kai vaikas jau gali valgyti kosytes,tada ir nustot...
as taip galvoju... mano drauges dukryte 6 men jau pati kisasi i burnyte banana paemus i rankytes, o jo tyrele po biski nuryja.

dar pora menesiu, ir jai jokio pienuko jau tikrai nereikes.

mirksiukas.gif

mamos, maitinancio ilgai,bijau ne tiek vaiko IQ  rupinasi kiek savo kaifu nuo motinystes...ir gali but,kad vaikelis uzaugs maminuku.
Papildyta:
o man neatrodo kad cia debatai...siaip diskutuojam  unsure.gif

ir izeidimu tikrai niekur nebuvo...  ax.gif
cia tik musu nuomones,kaip priimta pas lietuvius daznai kiek kategoriskos  blush2.gif

Maniskis nuo 6 men kosytes valgydavo po kelis kasnius, ir daugiau ne per kur. Jam galedavau neduot, kad ir visa diena nieko valgyt tik keli saukstai koses ir vanduo, jis islaukdavo vakaro kada gaus MP.
Tad cia manau ir nuo vaiko priklauso, kada jam jau nereikia MP, ne tik nuo mamos.

QUOTE(Natuke @ 2007 12 30, 02:15)
Labukas

Tokių temų buvo daug ir čia ir forume apie vaikų maitinimą. Visi argumentai jau buvo išsakyti ir ne kartą - tikrai nesinori kartotis.

Šiaip gal tik norėčiau pasakyti, kad pradedant vaiką jau rizikuoji pastatyti taška savo karjeroje. Juk daug kas gali atsitikti ir tau neštumo metu ir tavo vaikui. Aš pavyzdžiui tikrai nesitikėjau, kad man visą mienesį iš paskutinių trijų paskutinio 4 kurso semestro (nuo kurių priklausė diplomo gavimas...) reikės praleisti ligoninėje, nes mano, atrodo sveika mergaite pradės sirgti asma. Arba tai, kad po tos įtampos ir mokslų bus taip, kad ir pati 2 savaitės negalėsiu atsikelti iš lovos...

Arba jeigu turėsi gerą darbą, kas tavę laikys, jeigu vaikas dažnai sirgs, o tau reikės su juo būti - arba paliksi savo sergantį ir šaukiantį mamą vaikelį svetimai auklei? Gerai, jeigu šalia yra močiutė, kuri yra vaikui tokia pat artima, kaip mama... bet tada neaišku kas iš jūsų dviejų yra vaikui mama.

Neseniai peržiurėjau senus videoįrašus su savo pirmagimiu. Jį auginau "tradiciškai", leisdavau paverkt, vežiodavau vežimėliu. Iš dalies mamą jį iš manęs atemė - mes gyvenom pas ją - aš pagal ją buvau 20metė neišmanelė, o ji - patyrusi mama, užauginusi ir savo ir savo seserų vaikus... Kai vaikui buvo 3 men, išlaikiau stojamosius, kai sukako 5 - pradėjau mokslus. Labai tuo didžiojausi, nes buvau protinga, savarankiška, nesubobejus mama, sugebanti ir vaiką užauginti ir mokslus baigti...

Mačiau savo 3men mažylį ant senelių rankų - akys išpustos, neramus, visą laiką kaško bejieškantis verysad.gif ....  Po kelių metų - pirsiryšęs prie senelio, verkiantis, nes tevelis vežė jį namučio iš senelio namų... Du mano mažiukai, užaugę mano gliebyse yra ir buvo kudikystėje visyškai kitokie jie anksti pradėjo šipsotis, nebuvo isitempę, džiaugesi ramybe ir buvimu su mama... Myli tevus, ilgisi senelius, bet nera nuo jų priklausomi.

O dėl savarankiškumo - mano dukra labai lengvai pradėjo eiti į darželi ir visai nedaug sirgo, nors ir turi asma. O mažiukas labai laisvai bendrauja su kitais žmonemis, yra labai nepriklausomas - nebijo žmonių, moka pats pavalgyti ir pasiprašyti ant puodo.

Čia žinoma ne vien žindymo deka - tiesiog pavyzdžiui mažiukas užaugo su manim, tiesiogine prasme jo kudikyste praejo "ant manęs" - ant rankų ir prie kruties. O tai daug reiškia vaiko saviavertei - nes būtent tokių santykių su tevais jis tikisi nuo gimimo - taip jau yra jame užprogamuota nuo pradžios.

drinks_cheers.gif
Perskaiciau visa tema ir galiu pasakyt, kad tolerancijos truksta butent Soskei ir temos autorei. Butent jos uzsipuola zindancias ir manancias kitaip nei jos.
Atsakyti
Ingapl, aš esu įsitikinus, kad nieko tu tokioms mamos neįrodysi, tad net nesivargink rinkdama statistiką mirksiukas.gif
Bet savotiškai aš soskę, snape lape gerbiu. Už atvirumą. Nenori maitint-pasako:nenoriu. Man tai daug nepriimtinesnis daugumos mamų elgesys, t.y. išsidirbinėt, kad pvz. baigėsi pienas blink.gif blembački, antrą vaiką maitinu, žinau gi kad nesibaigia tas pienas nei iš šio nei iš to. Ne šulinys gi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(dark @ 2008 01 01, 12:17)
Ingapl, aš esu įsitikinus, kad nieko tu tokioms mamos neįrodysi, tad net nesivargink rinkdama statistiką  mirksiukas.gif
Bet savotiškai aš soskę, snape lape gerbiu. Už atvirumą. Nenori maitint-pasako:nenoriu. Man tai daug nepriimtinesnis daugumos mamų elgesys, t.y. išsidirbinėt, kad pvz. baigėsi pienas  blink.gif blembački, antrą vaiką maitinu, žinau gi kad nesibaigia tas pienas nei iš šio nei iš to. Ne šulinys gi  blink.gif

Teko dar girdėti tokį variantą, kad MP yra ne krūtyse, o motinos galvoje biggrin.gif Jei būsi nusiteikus, kad nemaitinsi kūdikio, tai ir to pieno nebūna arba galiausiai jis baigiasi...
Arba ankščiau, tais tarybiniais laikais, kai daktarai liepdavo maitinti griežtai kas 3 val, tai pas daugumą pienas dingdavo... Bent jau pas mano mamą dingo ir su mano sese ir su manim kai buvo... Beto, dar ir visokie mastitai užpuolė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 01 01, 11:29)
1.  Neveltui mišinių kompanijų informaciniuose lapeliuose pirmas sakinys: MP yra geriausias maistas kūdikiui.
Kitas dalykas - pats mišinio turinys. Jis yra sunkiai virškinamas, sukreša jau kūdikio skranduke, po to tais 'gabalais' eina per virškinimo sistemą. Visi tie pilvo skausmai ir vidurių užkietėjimai mišiniais maitinamiems vaikams - ne be pagrindo.

o tu nenori savo akiracio nors kiek praplesti, pries cia taip savo fanatizma demonstruodama?
!. uzrasas ant misineliu atsirado priverstinai. Tai ne misineliu gamintoju noras - jeigu neklystu tai yra butens PSO bandymas populiarinti zindyma.

Ir antras faktas- pilvo putimas arba diegliai buna visiems kudikiams nepriklausomai nuo maitinimo budo.

gal verta pasidometi, pries uzsipuolant kitus?

Atsakyti
nepulsiu gintis ir teisintis, nes neprivalau.

tad tokie komentarai kad mano argumentai nepagristi,arba neitikinamai skamba - man kvailai atrodo..

as neprivalau nieko niekam aiskinti.
kaip jus man neprivalot pasakoti kodel maitinate krutimi..ir panasiai.

taip,cia forumas, bet issakoma nuomone yra o ne bandoma itikinti kita elgtis kitaip wink.gif

ir labiausiai nesuprantu klausimo - kam tau reikalingas vaikas?

atsiprasau,cia ne daiktas. jis man nereikalingas kazkam.
jis yra,atsiranda,ir tiek.
gimsta is dvieju zmoniu meiles. myliu savo vyra,noriu jam pagimdyt kada nors kudiki.
o jus ka, tokios supermenes, turit A.B.C surasyta sarasa kam jums reikalingas jusu vaikas? nemanau... rolleyes.gif

mano gimineje nemazai rusisko kraujo,ir moterys atkeliavusios is ten,kur ugis vos ne 2 metrai ir papai kibirais...
as jau kitokia, bet jau dbr turiu 3 dydi. ir zinau kad jei maitinsiu turesiu kaip jos isvis iki keleniu.
man nenusispjaut ant savo isvaizdos. as sugebesiu mylet ne tik save,bet ir savo vaika.
bet myledama save nuspirksiu ir cezari,ir nemaitinsiu krutine...

o apsimetinet kad ojoj pienuko neturiu nesiruosiu. neturiu ko gedytis ir del ko teisintis...

juokingai atrodo argumentas kad nereikia sterilizuot buteliuku - duodi papa ir viskas smile.gif

yra toks aparatas Avent smile.gif sumeti buteliukus, sterilizuojasi jie ir guli ten svaruciai.
mazai vargelio.
galu gale, nejau nesinaudojat pientraukiais? aisku naudojates,ir maitinat ir is buteliuku. tas pats sterilizavimas smile.gif
dauguma jusu saldo savo piena saldymo kameroje, arba laiko saldytuve nusitraukusios,ir paskui pasildo.
sakot nepraranda pienas vitaminu ir viso kito? manau praranda... jei ne, pataisykit mane.

zodziu,norint viskas imanoma.
kas cia tokio kad as noriu buti grazi sveika mama? nesuplysusiu klynu,o graziai prapjautu pilvuku?
su neissiputusia krutine,neapribojant save nuo judejimo kas kelias valandas nusitraukiant?
aisku,neprilakstysi su vaiku mazu anyway...

bet man irgi reikia laisves smile.gif

zodziu, gyvenkim draugiskai, ir nekiskim taip i akis spygu ir suvestiniu smile.gif

as toleruoju jus,kaip maitinancias. bet pati taip nenoriu. rolleyes.gif

Atsakyti
labas vakaras,
nebesusilaikiau si karta. skaitau foruma jau metus, tuojau bus metai ir kaip esu mama. ruosiausi ir gimdymo istorija savo parasyt ir siaip, bet vis kazkaip uzsibegioju... bet uzmeciau aki ryte i sia temete ir nebesusilaikiau.. mano nuomone, gerb. temos autore labai daug apie save galvoja. teoriskai zinoma ir apie busima vaikeli, bet labiausia kaip but nesubobejus, sauni bei protinga, nenukarusiais papais, be jokiu striju, be depresijos moteris. ai, ir mama dar, zinoma, kaip pamirsau... beje, man taip pat pasirode, kad kategoriskai, kaip budinga lietuviams (pati paminejo) puola maitinancias ir savo nuomone ginancias mamas.
as jauna, man 24. galima sakyti karjeriste. net feministiska truputi buvau. gana nedurna ir perspektyvi. va pakelevau truputi i pasauli, paieskojau laimes ir radau. i lietuva grizom 3se, is kuriu vienas buvo labai maziukas ir dar pilve. bet jau taip yra, kad ne viskas ka planuoji issipildo. ir vyrai labai mylintis ir mylimi, padaro siurpriza ir net nesusikrove savo smutkiu dingsta is tavo gyvenimo palike tave ant ledo su leliuku (netgi cia,forume, esu perskaicius koks jis ispudingas vyras vienoje temoje..). taigi susipakavau savo karjerizma i dezute ir kuriam laikui pastaciau i kampa. gyvenu su tevais, nebeuzdirbu daug pinigu ir nebeleidziu ju tik sau vienai ir savo puikiai masinytei, kiekviena vakara nebesitrenkiu i miesta ir nebesitrinu su visuomenei zinomoms, tik gal kiek tusciom asmenybem.
maitinu iki siol ir nematau dideles bedos nei atsikelti nakti keleta kartu (nors galeciau pasakyti - nafik! as pavargus, apseis ir be pieno! noriu miegot ir miegosiu!), nei pusiau purvinais drabuziais begioti po namus, nei atsisakyti savo taip pasiilgto darbo ir zmoniu. laikas bega taip greitai, greitai mano sunus pats nuo manes begs gyventi, o as jo nepavysiu. kiekviena diena matau kaip jis auga ir protingeja, ir tai pats graziausias dalykas visam pasauly. dar meteliai ir grisiu i darbus, jei labai noresiu ir pralenksiu dar visus.
ir kaip keista, kai kazkam sauna i galva mintis, kad pats naturaliausias pacios gamtos duotas dalykas - savo vaikiuko maitinimas gali buti ne etiskas. aisku, juk dabar visai etiska apsivemti klube ar snioksti kokaina. juk cia civilizacija, pamirsau..
atsiprasau, kad labai issipleciau, neisejo sustoti... blush2.gif tiesiog tos kurios turi pieno ir galvoja, kad susigadins savo figura, del to nemaitins, prisiminkit, kad vaikas negali pasakyti, kas jam geriau. be to, po gimdymo mano figura tapo tik geresne ir dabar jau sveriu 6 kg maziau nei visada. ir viskas, ka dabar darau del savo sunaus nera pasiaukojimas, tik paprasta mamos meile. seniau net nezinojau, kad taip galiu...
Atsakyti