Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

As ir daugiau sioje temoje nedalyvausiu- nematau prasmes, nebent paskaitinesiu lotuliukas.gif
Savo pozicija pristaciau. kiekvienas turime skirtinga poziuri i pasauli ir zmogus turi tureti teise pasakyti savo nuomone.
SnapeLape- gali buti kad kai pastosi pradesi kitaip vertinti kai kuriuos dalykus..Gali buti kad tavo nusistatymas net pasikeis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2007 12 29, 13:18)
merginos,
manes mokyti gyvenimo nereikia, ir as jau apie tai rasiau.
ir teisintis del savo nuomones nesiruosiu.

ka reiskia motinyste - suvokiu, ir su vaikais teko ir buti,ir priziureti.

ir nereikia is motinystes daryti pasiaukojimo ir su tais vaikais sokineti aplinkui ..
buvau uzauginta gan grieztai, mama visa laika dirbo, ir puikiai viska isivaizduoju.
dabar jos deka esu savarankiska ir stipri.
lepinimo pas mane tikrai nebus.

beje,ant misinuku kaip tik ir buvau uzauginta. nesiskundziu.

taigi, kaip sakiau - daugiau tolerancijos moteriskes.

tik pasiliksiu teise nesiaiskinti ir nesiklausyti pamokymu...

dekui uz nuomone  ax.gif

As tave palaikau drinks_cheers.gif , man karjera labai svarbu ir vaikai uzaugs. O toliau gyvent reikia.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Mano supratimu kiekviena mama elgiasi taip, kaip išmano. Aš abiejų savo vaikų nemaitinau, tačiau jie auga sveiki ir laimingi smile.gif .Kodėl Jūs matuojate mamos vaikui meilę pagal tai, ar ji žindo ar ne. Sutinku, turbūt mamos pienas vaikui yra geriausias, tačiau tik tuo atveju, kai mama niekada nesinervina, nestresuoja, bet ar taip įmanoma g.gif . Mano anyta abu savo vaikus (mano vyra ir jo seserį) maitino ilgai, skyrė visą savo švelnumą, dėmesį (nedirbo) ir ką Jūs manote, jie užaugo superiniai vaikai, tikrai ne, nei vienas iš jų niekada mamos nepaklausia, kaip Tau sekasi, ar nepavargai, gal Tau padėti? Dukra nėra gyvenime nė dulkelės nuvaliusi. Šiuo metu ji dirba (21 m.), ir ką Jūs manote, ji ir toliau mamos prašo dienpinigių, prisiperka parduotuvėj visokių skanėstukų, ir ką Jūs manote, kyla baisiausias triukšmas, jei mama ar tėtis pasivaišina, o fainiausia yra tai, kad pastoviai tėvams priekaištauja, kad jai mašinos, buto neperka, priekaištauja, stresuoja dėl to, kad tėvai neturi pakankamai pinigų, kad užtektų jos reikmėms. Aš vis jai kartoju užsidirbk pati ir turėsi, kodėl Tau kažkas kažką turi duoti, galų gale, duoda ačiū, neduoda irgi ačiū. Mes privalome savo gyvenimą patys kurti.
Gaila, tačiau jie abu egoistai, ir manasis, jam visų svarbiausia jo poilsis, o vėliau mano, užuojautos irgi pasigendu. Tačiau jau per penkis metus, po trupučiuką keičiasi, viliuosi, kad atras tikrąsias vertybes. Reziumuojant, atsakykit man į klausimą, koks tikslas atiduoti visą savo gyvenimą vaikams, kišti kiekvienu kartu jiems pagalvėles. Juk jie turi išmokti būti savarankiškais, stipriais, gerais žmonėmis, o ne ,,praskysti" ties kiekvienu nenusisekimu, juk jie privalo išmokti būti stiprūs, tam kad gyvenime pasiektų to ko nori.
Mano mama, manęs irgi nemaitino, augau sveika ir savarankiška, šiai dienai mūsų ryšys labai stiprus, kiek galiu tiek jai padedu, o ji pažiūri mūsų vaikus, kai mes sumąstom kur nors dingti. Šiandien dienai, kai nuvažiuojam pas anyta, aš matau jos pagrindines klaidas, stebėdama kaip ji elgiasi su mano dukra. Dukrai viskas galima, viskas sukramtyta ir padėta ant lėkštutės. Kam to reikia, vaikas privalo būti savarankiškas.

Sorry, kad tiek eterio užėmiau, tačiau man nesuprantama Jūsų nuomonė, kodėl mama yra bloga, jei ji nemaitina schmoll.gif , absurdas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2007 12 30, 10:27)
As tave palaikau  drinks_cheers.gif , man karjera labai svarbu ir vaikai uzaugs. O toliau gyvent reikia.

sveika 4u.gif

o galima trupuciuka daugiau apie save?

nu ta prasme ar maitinai, kaip sekesi suderinti karjera ir vaikucius?
ar kas padejo?
nes matau jau 2 turi ax.gif cool.gif
ir ar palaike aplinkiniai?

uz poros metuku ir jas jau planuoju tapti mama... cool.gif unsure.gif blush2.gif
labai noretusi per ta laika speti atidaryti online parduotuvele,nes kol kas tik dirbu sioj srity ir stebiu savo shefa... unsure.gif bet butu liuks jei galeciau suderinti darba sau ir vaika...
biski daugiau laisves butu, nei grizt i darba pas kazka...

nu bet cia nukrypau nuo temos.

prasau pasidalinti patirtim bigsmile.gif

p.s.: soske, o ka tu veiki gyvenime?kaip greit isejai dirbti?
Papildyta:
Inguliukas, malonu kad prisijungei 4u.gif

tavo anyta kaip ir dauguma mociuciu lepina anukelius biggrin.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
kartais irgi biski galima, manau blush2.gif tam jie ir seneliai... blush2.gif
o namuose teveliai sutinku,turetu buti grieztesni. bigsmile.gif

Tiesa, Sveikinu visas Su Artejanciais Naujaisiais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kad visko visko ir daug daug biggrin.gif

iki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Inguliukas.s @ 2007 12 30, 13:12)
Sveikos  4u.gif

Mano supratimu kiekviena mama elgiasi taip, kaip išmano. Aš abiejų savo vaikų nemaitinau, tačiau jie auga sveiki ir laimingi smile.gif .Kodėl Jūs matuojate mamos vaikui meilę pagal tai, ar ji žindo ar ne. Sutinku, turbūt mamos pienas vaikui yra geriausias, tačiau tik tuo atveju, kai mama niekada nesinervina, nestresuoja, bet ar taip įmanoma  g.gif . Mano anyta abu savo vaikus (mano vyra ir jo seserį) maitino ilgai, skyrė visą savo švelnumą, dėmesį (nedirbo) ir ką Jūs manote, jie užaugo superiniai vaikai, tikrai ne, nei vienas iš jų niekada mamos nepaklausia, kaip Tau sekasi, ar nepavargai, gal Tau padėti? Dukra nėra gyvenime nė dulkelės nuvaliusi. Šiuo metu ji dirba (21 m.), ir ką Jūs manote, ji ir toliau mamos prašo dienpinigių, prisiperka parduotuvėj visokių skanėstukų, ir ką Jūs manote, kyla baisiausias triukšmas, jei mama ar tėtis pasivaišina, o fainiausia yra tai, kad pastoviai tėvams priekaištauja, kad jai mašinos, buto neperka, priekaištauja, stresuoja dėl to, kad tėvai neturi pakankamai pinigų, kad užtektų jos reikmėms. Aš vis jai kartoju užsidirbk pati ir turėsi, kodėl Tau kažkas kažką turi duoti, galų gale, duoda ačiū, neduoda irgi ačiū. Mes privalome savo gyvenimą patys kurti.
Gaila, tačiau jie abu egoistai, ir manasis, jam visų svarbiausia jo poilsis, o vėliau mano, užuojautos irgi pasigendu. Tačiau jau per penkis metus, po trupučiuką keičiasi, viliuosi, kad atras tikrąsias vertybes. Reziumuojant, atsakykit man į klausimą, koks tikslas atiduoti visą savo gyvenimą vaikams, kišti kiekvienu kartu jiems pagalvėles. Juk jie turi išmokti būti savarankiškais, stipriais, gerais žmonėmis, o ne ,,praskysti" ties kiekvienu nenusisekimu, juk jie privalo išmokti būti stiprūs, tam kad gyvenime pasiektų to ko nori.
Mano mama, manęs irgi nemaitino, augau sveika ir savarankiška, šiai dienai mūsų ryšys labai stiprus, kiek galiu tiek jai padedu, o ji pažiūri mūsų vaikus, kai mes sumąstom kur nors dingti. Šiandien dienai, kai nuvažiuojam pas anyta, aš matau jos pagrindines klaidas, stebėdama kaip ji elgiasi su mano dukra. Dukrai viskas galima, viskas sukramtyta ir padėta ant lėkštutės. Kam to reikia, vaikas privalo būti savarankiškas.

Sorry, kad tiek eterio užėmiau, tačiau man nesuprantama Jūsų nuomonė, kodėl mama yra bloga, jei ji nemaitina schmoll.gif , absurdas.  g.gif

na niekas nesako, kad jeigu nemaitini - bloga esi. ax.gif Tiesiog keista, kad galint duoti vaikui geriausią maistą, mama pasirenka sintetinį pakaitalą. Na ir nesuprantu, kaip galima 2 men vaiką palikti seneliai ilgiau negu porai valandų. Tačiau visos suprantom, kad žindymas nera panaceja - daug ką lemia aukliejimas, tarpusavio santykiai... Manę ir brolį mama maitino pagal tuos laikus ilgai, virš metų. Santykiai su tevais yra labai skirtingi - jis yra turbūt švelnesnis, yra arčiau mamos, nuo vaikystės labiau linkęs padėti, nuo 3 mokėjo skaityt, nuo 10metų moka pagaminti valgyti - tiesiog mano broliui kaip pirmagimiui skirė daugiau dėmesio, o kai gimiau aš laikai buvo pakankamai sunkus ir aš vaikystę praleidau kieme, (skaityt išmokiau mokykloje) paauglystę praleidau žirgyne ir tarp knygų, o su mama santykiai tapo geri, tik kai užaugau.

Tai va. Žindymas nera visų problemų sprendimas, tačiau tai yra vienas iš įrankių artimiems santykiams su mama susikurt. Niekas nekalba apie pagalvių kišimą, tačiau yra esminių psichologinių kudikių poreikių, kurios reika patenkinti, norint kad vaikas augtu sveikas. Pvz 3 metų vaikas sugeba ir turėtų jau pats apsirengti, pabūti pusdenį su močiute arba darželyje, savarankiškai valgyti, piešti... Tačiau naujagimis iš savo prigimties negali būti atskirtas nuo mamos, nes vis dar jaučia, kad yra mamos dalys. 1-2-3 men vaikui buvimas be mamos yra šokas, stresas. Maitinimas taip pat turi būti ant rankų. Tai gi maitinimas iš buteliuko iš esmės neišlaisvins mamos nuo vaiko, nebent ji tiesiog neatsakingai palikinės jį kitiems nepaisant vaiko jausmų.
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2007 12 30, 12:24)
labai noretusi per ta laika speti atidaryti online parduotuvele,nes kol kas tik dirbu sioj srity ir stebiu savo shefa...  unsure.gif  bet butu liuks jei galeciau suderinti darba sau ir vaika...
biski daugiau laisves butu, nei grizt i darba pas kazka...

viskas priklauso, kaip susideliosi prioritetus.
jei tau idomu, samdomo darbo nedirbu nuo 2000 metu vasario. tiesiog isejau, nes uzkniso smile.gif
taciau visa ta laika dirbau - mano profesija leidzia dirbti namuose, praktiskai galiu dirbti bet kur, reikia tik kompiuterio ir interneto. kadangi dirbu tik pati sau, esu laisva - tik nuo manes priklauso, kiek turesiu uzsakymu ir kada juos vykdysiu. be abejo, dirbau labiau del to, kad palaikyciau kvalifikacija ir issaugociau savo vieta rinkoje: ir man tai pavyko. be to, per tuos metus vilniaus universitete beveik baigiau dvejas magistro studijas - antrosioms iki pergalingos pabaigos liko paskutinis pusmetis.
mano "karjera" nesutrukde man savo vaiku zindyti - abu vyresniuosius zindziau iki metu, mazyliui dabar desimt menesius ir MP vis dar tebera jo pagrindinis maistas.
sutinku su tavo mintim, kad vaikai turi ne tik motina, bet ir teva, ir kad abu tevai gali ir privalo rupintis vaikais. taciau, deja, gamtos taip sutvarkyta, kad vyras negali isnesioti, pagimdyti ir ismaitinti naujagimio. tai gali tik moteris. ir MP yra ne vien maistas: zindomas kudikis uzsitikrina nuolatini kontakta su motina, butiniausiu poreikiu patenkinima ir susiformuoja saugumo jausmas, o tai - teisus kelias i savarankiska, teigiamai save vertinancia asmenybe.
is tiesu, kudikis prisirisa prie bet kurio vieno nuolat juo besirupinancio asmens, kuris su juo praleidzia daugiausiai laiko ir tenkina vaiko poreikius (maisto, svaros, bendravimo, saugumo). as asmeniskai nenoreciau, kad musu vaikams tevus pakeistu seneliai, aukles ar darzelis...
Atsakyti
Natuke, Ragnez, kaip smagu skaityti jūsų pasisakymus smile.gif
Vaikai nėra kliūtis nei karjerai, nei asmeniniam gyvenimui. Ir tai sako mamos, auginančios TRIS vaikus drinks_cheers.gif
O žindymas neabejotinai palengvina mamos gyvenimą ir duoda daug naudos kūdikiui.
Žindymas nepakeičia auklėjimo. Taip pat nesavalaikis ir perdėtas savarankiškumo skatinimas kaip tik ir išaugina nesavarankiškus, nesaugius vaikus.

Moteris, turinti galią duoti gyvybę ir ją išmaitinti, išjuokia ir paniekina save ir kitas, tai darančias g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nosferatu @ 2007 12 30, 12:27)
As tave palaikau  drinks_cheers.gif , man karjera labai svarbu ir vaikai uzaugs. O toliau gyvent reikia.

Na, vaikas tikrai netrukdo daryti karjeros ir būti vienu geriausių ir labiausiai vertinamų darbuotojų. Viskas priklauso nuo pačios požiūrio.

QUOTE(Natuke @ 2007 12 30, 14:07)
na niekas nesako, kad jeigu nemaitini - bloga esi.  ax.gif

Oi nesakyk, nesakyk schmoll.gif Tenka išgirsti tokių minčių ir labai dažnai. Netgi yra tekę ne vieną kartą išgirsti, kad pienas anksti baigiasi tik todėl, kad nenori maitinti. verysad.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Aš pirmąją savo dukrytę maitinau apie metus laiko. Buvo labai patogu važiuoti į keliones, prie jūros ir t.t.... O ir vaikiukas nesirgo, buvo sveikas kaip ridikas thumbup.gif

Viena mama, kai tik pagimdė, pamaitino savo dukrytę apie savaitę laiko ir pareiškė, kad jai ant spenelių atsivėrė žaizdos, bėga kraujas, todėl ji nesiruošia toliau kankintis unsure.gif Pradėjo rečiau duoti krūtį, įvedė mišinuką į meniu ir pareiškė, kad tipo jai dingo pienas lotuliukas.gif Baisu, kai mama gali maitinti, bet dėl savo kvailumo to nedaro verysad.gif
Atsakyti
MB sesuo nebegalėjo maitinti, nes pienas bėgdavo kartu su krauju, tai vaikas atsisakė žįsti. Ir nepavyko net po to, kai spenelių gilūs įtrūkimai užgijo, vaikas tiesiog nebeėmė krūties, nes jam buvo neigiamos asociacijos.
Atsakyti
QUOTE(Klaipėda @ 2007 12 30, 23:24)
Sveikutės 4u.gif

Aš pirmąją savo dukrytę maitinau apie metus laiko. Buvo labai patogu važiuoti į keliones, prie jūros ir t.t.... O ir vaikiukas nesirgo, buvo sveikas kaip ridikas thumbup.gif

Viena mama, kai tik pagimdė, pamaitino savo dukrytę apie savaitę laiko ir pareiškė, kad jai ant spenelių atsivėrė žaizdos, bėga kraujas, todėl ji nesiruošia toliau kankintis unsure.gif Pradėjo rečiau duoti krūtį, įvedė mišinuką į meniu ir pareiškė, kad tipo jai dingo pienas lotuliukas.gif Baisu, kai mama gali maitinti, bet dėl savo kvailumo to nedaro verysad.gif

nu cia tai susinervinau...

kokio bieso ji turi kankintis, jei jai zaizdos?a?
mes ka, akmens amziuj gyvenam?ar kaip?

kas cia per sovietiniai poziuriai?
is kur tas nusistatymas kad geriausia mama vaikui - auka?
ji irgi zmogus,jeigu ka...
ir jai irgi skauda!
ir jeigu yra milijonas galimybiu isvengti skausmo kokio bieso kankintis?

lengviausia apsaukti tokias kvaile...
o man atrodo kad toks jusu poziuris kvailas.
vat.

doh.gif

kaip uzlanksciau rolleyes.gif ax.gif
Papildyta:
neiskenciau nepakomentavus blink.gif blink.gif mad.gif lotuliukas.gif

p.s.: manasis siandien pajuokavo - sako tau kaledom reikejo ne laptopa dovanot mokslams, o kleckiu po eglute abiem unsure.gif
sakau kad dar ne laikas.. o jis - tai per kitas kaledas.. hahaha doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snape Lape: 31 gruodžio 2007 - 00:39
QUOTE(Snape Lape @ 2007 12 31, 01:34)
nu cia tai susinervinau...

kokio bieso ji turi kankintis, jei jai zaizdos?a?
mes ka, akmens amziuj gyvenam?ar kaip?

kas cia per sovietiniai poziuriai?
is kur tas nusistatymas kad geriausia mama vaikui - auka?
ji irgi zmogus,jeigu ka...
ir jai irgi skauda!
ir jeigu yra milijonas galimybiu isvengti skausmo kokio bieso kankintis?

lengviausia apsaukti tokias kvaile...
o man atrodo kad toks jusu poziuris kvailas.
vat.

doh.gif

kaip uzlanksciau  rolleyes.gif  ax.gif
Papildyta:
neiskenciau nepakomentavus  blink.gif  blink.gif  mad.gif  lotuliukas.gif

p.s.: manasis siandien pajuokavo - sako tau kaledom reikejo ne laptopa dovanot mokslams, o kleckiu po eglute abiem  unsure.gif
sakau kad dar ne laikas.. o jis - tai per kitas kaledas.. hahaha  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Atsiprašau, jei įžeidžiau, tikrai nenorėjau 4u.gif
Tiesiog man irgi laaaabai skaudėjo ir kraujo buvo, bet iškenčiau, o poto ir nebeskaudėjo ax.gif
Na, kiekvienas žiūri pagal save 4u.gif
Atsakyti