QUOTE(Snape Lape @ 2008 01 01, 19:55)
yra toks aparatas Avent

sumeti buteliukus, sterilizuojasi jie ir guli ten svaruciai.
mazai vargelio.
galu gale, nejau nesinaudojat pientraukiais? aisku naudojates,ir maitinat ir is buteliuku. tas pats sterilizavimas

dauguma jusu saldo savo piena saldymo kameroje, arba laiko saldytuve nusitraukusios,ir paskui pasildo.
sakot nepraranda pienas vitaminu ir viso kito? manau praranda... jei ne, pataisykit mane.
zodziu,norint viskas imanoma.
kas cia tokio kad as noriu buti grazi sveika mama? nesuplysusiu klynu,o graziai prapjautu pilvuku?
su neissiputusia krutine,neapribojant save nuo judejimo kas kelias valandas nusitraukiant?
aisku,neprilakstysi su vaiku mazu anyway...
bet man irgi reikia laisves
zodziu, gyvenkim draugiskai, ir nekiskim taip i akis spygu ir suvestiniu
as toleruoju jus,kaip maitinancias. bet pati taip nenoriu.
Tikrai neturiu sterilizatoriu ir ne nebutu jis man reikalingas. Pientrauki turiu nuo tarybiniu laiku likusi mamos, bet jis nenaudojamas. Panaudojau gal tik kelis kartus, nes vaikas nustojo gert is buteliuko, kai buvo 2 men. Pralaukdavo kol as grisiu, bet is buteliuko negerdavo.
Man nera nieko patogesnio uz maitinima MP. Ir man nieks neirodys, kad misiniai yra patogiau. Tikrai netureciau jegu viduri nakties, eit virint vandens ir gamint misinio.
QUOTE(ingalp @ 2008 01 01, 20:40)
kaip supratau čia atsakymai į klausimą, ar tu tikrai nori atimti iš savo vaiko visą tą gėrį, kurį duoda MP

.
gaila....
o tavo įsivaizdavimas apie žindymą labaialabai klaidingas: dauguma nesinaudoja nei pientraukiais nei buteliukais, dauguma nešaldo ir nenutraukinėja MP, juolab necaržo savo laisvės dėl nutraukinėjimo. tiesiog žindo ir tiek. ir tai labai patogu ir vaiko augimnimą tik palengvina. panašu, kad tau tiesiog labai trūksta informacijos. tiksliau, tu žinai tik mitus apie žindymą, o ne tikrą tiesą.
QUOTE(ragnez @ 2008 01 02, 12:23)
soske, jei zindytum taip, kaip pasakoji, tavo zindymo istorija nebutu sekminga, nes del dazno plovimosi issausetu krutu oda, ir pradetu skilineti speneliai.
zindymas nereikalauja absoliuciai jokiu papildomu priemoniu - neturiu ne vieno zinduko, ciulptuko, buteliuko, pientraukio, sterilizatoriaus, jokiu specialiu liemeneliu... uztenka to, kad esu as ir kudikis. mano pienelis pasotina ji, o buvimas kartu, prisiglaudimas, patenkina jo saugumo ir meiles poreiki, formuojasi saugus prisirisimas - o saugus vaikai yra ramus, patenkinti ir, kai buna pasiruose, lengvai "atsirisa", tampa savarankiskomis ir teigiamai save vertinancimis asmenybemis.
neabejoju, kad ir soske, ir snape lape puikiausiai zino, apie MP nauda. kalba cia ne apie tai. man rodosi, toks isankstinis nusistatymas nemaitinti krutimi atspindi baime prarasti asmenine laisve, tapti priklausoma, prirista. nes kudikiu pasirupinti, priziureti gali bet kuris suauges asmuo - tevas, seneliai, aukles, vaiku namu aukletojos. o pazindyti krutimi gali tik motina... tai rysys, kurio niekas pakeisti negali. jis arba yra, arba nera.
Ragnez su tavim neimanoma nesutikti. Pritariu tavo nuomonei
Papildyta:
QUOTE(soske @ 2008 01 02, 12:01)
na, galima tureti aukle, galima duot mociutem paziuret, vyras gali priziuret ir naktim keltis

o misinuka padaryt tiek pat laiko uziema kiek pasiiemus vaika isitaisyt maitinimui, nusiimt lioemenele, priesh tai apsipraus vistiek jauciu reikia (nors nezinau, bet ash bent jau taip daryciau).
Po to buna, kad vaikas neskiria kur mama, kur aukle. Zinau atveji, kai aukle vaikas mama vadino ir verkdavo, kai ji iseidavo. Neisivaizduoju kaip reikejo jaustis mamai tuo metu

[