Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krutimi-2

a man tai idomu kaip yra sutaupomas laikas jai pati nezindai?
nes ir misinuko paruosimas atvesinimas ir visa kita uzima tikrai irgi nemazai laiko

man tai maitinimas naturialiai yra priimtians vien del to - kad patogu, maistukas visasda reikiamos temperaturos ir bet kada gali jo gauti bigsmile.gif
Atsakyti
na, galima tureti aukle, galima duot mociutem paziuret, vyras gali priziuret ir naktim keltis wink.gif o misinuka padaryt tiek pat laiko uziema kiek pasiiemus vaika isitaisyt maitinimui, nusiimt lioemenele, priesh tai apsipraus vistiek jauciu reikia (nors nezinau, bet ash bent jau taip daryciau).
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 01 02, 12:01)
na, galima tureti aukle, galima duot mociutem paziuret, vyras gali priziuret ir naktim keltis wink.gif o misinuka padaryt tiek pat laiko uziema kiek pasiiemus vaika isitaisyt maitinimui, nusiimt lioemenele, priesh tai apsipraus vistiek jauciu reikia (nors nezinau, bet ash bent jau taip daryciau).

soske, jei zindytum taip, kaip pasakoji, tavo zindymo istorija nebutu sekminga, nes del dazno plovimosi issausetu krutu oda, ir pradetu skilineti speneliai.

zindymas nereikalauja absoliuciai jokiu papildomu priemoniu - neturiu ne vieno zinduko, ciulptuko, buteliuko, pientraukio, sterilizatoriaus, jokiu specialiu liemeneliu... uztenka to, kad esu as ir kudikis. mano pienelis pasotina ji, o buvimas kartu, prisiglaudimas, patenkina jo saugumo ir meiles poreiki, formuojasi saugus prisirisimas - o saugus vaikai yra ramus, patenkinti ir, kai buna pasiruose, lengvai "atsirisa", tampa savarankiskomis ir teigiamai save vertinancimis asmenybemis.

neabejoju, kad ir soske, ir snape lape puikiausiai zino, apie MP nauda. kalba cia ne apie tai. man rodosi, toks isankstinis nusistatymas nemaitinti krutimi atspindi baime prarasti asmenine laisve, tapti priklausoma, prirista. nes kudikiu pasirupinti, priziureti gali bet kuris suauges asmuo - tevas, seneliai, aukles, vaiku namu aukletojos. o pazindyti krutimi gali tik motina... tai rysys, kurio niekas pakeisti negali. jis arba yra, arba nera.
Atsakyti
QUOTE(Snape Lape @ 2008 01 01, 19:55)
yra toks aparatas Avent smile.gif sumeti buteliukus, sterilizuojasi jie ir guli ten svaruciai.
mazai vargelio.
galu gale, nejau nesinaudojat pientraukiais? aisku naudojates,ir maitinat ir is buteliuku. tas pats sterilizavimas smile.gif
dauguma jusu saldo savo piena saldymo kameroje, arba laiko saldytuve nusitraukusios,ir paskui pasildo.
sakot nepraranda pienas vitaminu ir viso kito? manau praranda... jei ne, pataisykit mane.

zodziu,norint viskas imanoma.
kas cia tokio kad as noriu buti grazi sveika mama? nesuplysusiu klynu,o graziai prapjautu pilvuku?
su neissiputusia krutine,neapribojant save nuo judejimo kas kelias valandas nusitraukiant?
aisku,neprilakstysi su vaiku mazu anyway...

bet man irgi reikia laisves smile.gif

zodziu, gyvenkim draugiskai, ir nekiskim taip i akis spygu ir suvestiniu smile.gif

as toleruoju jus,kaip maitinancias. bet pati taip nenoriu.  rolleyes.gif

Tikrai neturiu sterilizatoriu ir ne nebutu jis man reikalingas. Pientrauki turiu nuo tarybiniu laiku likusi mamos, bet jis nenaudojamas. Panaudojau gal tik kelis kartus, nes vaikas nustojo gert is buteliuko, kai buvo 2 men. Pralaukdavo kol as grisiu, bet is buteliuko negerdavo.
Man nera nieko patogesnio uz maitinima MP. Ir man nieks neirodys, kad misiniai yra patogiau. Tikrai netureciau jegu viduri nakties, eit virint vandens ir gamint misinio. doh.gif

QUOTE(ingalp @ 2008 01 01, 20:40)
kaip supratau čia atsakymai į klausimą, ar tu tikrai nori atimti iš savo vaiko visą tą gėrį, kurį duoda MP  verysad.gif .
gaila....
o tavo įsivaizdavimas apie žindymą labaialabai klaidingas: dauguma nesinaudoja nei pientraukiais nei buteliukais, dauguma nešaldo ir nenutraukinėja MP, juolab necaržo savo laisvės dėl nutraukinėjimo. tiesiog žindo ir tiek. ir tai labai patogu ir vaiko augimnimą tik palengvina. panašu, kad tau tiesiog labai trūksta informacijos. tiksliau, tu žinai tik mitus apie žindymą, o ne tikrą tiesą.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(ragnez @ 2008 01 02, 12:23)
soske, jei zindytum taip, kaip pasakoji, tavo zindymo istorija nebutu sekminga, nes del dazno plovimosi issausetu krutu oda, ir pradetu skilineti speneliai.
zindymas nereikalauja absoliuciai jokiu papildomu priemoniu - neturiu ne vieno zinduko, ciulptuko, buteliuko, pientraukio, sterilizatoriaus, jokiu specialiu liemeneliu...  uztenka to, kad esu as ir kudikis. mano pienelis pasotina ji, o buvimas kartu, prisiglaudimas, patenkina jo saugumo ir meiles poreiki, formuojasi saugus prisirisimas - o saugus vaikai yra ramus, patenkinti ir, kai buna pasiruose, lengvai "atsirisa", tampa savarankiskomis ir teigiamai save vertinancimis asmenybemis.

neabejoju, kad ir soske, ir snape lape puikiausiai zino, apie MP nauda. kalba cia ne apie tai. man rodosi, toks isankstinis nusistatymas nemaitinti krutimi atspindi baime prarasti asmenine laisve, tapti priklausoma, prirista. nes kudikiu pasirupinti, priziureti gali bet kuris suauges asmuo - tevas, seneliai, aukles, vaiku namu aukletojos. o pazindyti krutimi gali tik motina... tai rysys, kurio niekas pakeisti negali. jis arba yra, arba nera.

Ragnez su tavim neimanoma nesutikti. Pritariu tavo nuomonei mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(soske @ 2008 01 02, 12:01)

Po to buna, kad vaikas neskiria kur mama, kur aukle. Zinau atveji, kai aukle vaikas mama vadino ir verkdavo, kai ji iseidavo. Neisivaizduoju kaip reikejo jaustis mamai tuo metu verysad.gif
Atsakyti
nu nesuprantu...pati nemaitinsiu - tegu aukle mociute ar kas kitas maitina su bonkute ir misinuku blink.gif
amammyte pati sago figura ir ka tuo metu veikia? g.gif

ai man ta inedaeina...as tai atsimenu kad man paciai - vaikiuka matinti budavo kaifas...pasiemu ir buna sau abu - tuo metu nieks trukdyti net nedrisdavo - gi VAIKA maitina, negalima lysti lotuliukas.gif oi smagu ir gera prisiminti...gaila kad tik vos 6 men pramaitinau..buciau ir ilgiau maitinus jai vaikiukas butu norejes..neskai prasidejo bonkutes ir misinukai tai vargelio man bent jau buvo zymiai daugiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 01 02, 12:48)
a man tai idomu kaip yra sutaupomas laikas jai pati nezindai?
nes ir misinuko paruosimas atvesinimas ir visa kita uzima tikrai irgi nemazai laiko

man tai maitinimas naturialiai yra priimtians vien del to - kad patogu, maistukas visasda reikiamos temperaturos ir bet kada gali jo gauti  bigsmile.gif

Jeigu kalbet apie laika, tai misinuka paruost trunka tikrai trumpiau nei maitinti krutimi, nes leliukas gana ilgai ciulpia kruti, valanda praejo, ziurek ir vel nori ciulpt.

Pasisakysiu ir as. Pati maitinau menesi, paskui atsirado medicininiu problemu ir maitinima krutimi teko nutraukt. Nors gal jei labai buciau norejus, gal ir galejau maitinti ilgiau. Man maitinimas krutimi nera priimtinas ne del isvaizdos, kad ten kazkas nukars ir pan., bet man nepriimtina, kad mano vaikas ciulpia mano kruti, kuria po to nakti liecia ir pan. vyras. Man niekaip nesusiderina smegenyse sitie dalykai, nors tu ka nori daryk. Krutis man asocijuojasi su seksualumu, ir vaiko ciulpimas man buvo nemalonus. Suprantu MP visokiariopa nauda, bet nieko negaliu padaryt.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2008 01 02, 13:23)
kalba cia ne apie tai. man rodosi, toks isankstinis nusistatymas nemaitinti krutimi atspindi baime prarasti asmenine laisve, tapti priklausoma, prirista. nes kudikiu pasirupinti, priziureti gali bet kuris suauges asmuo - tevas, seneliai, aukles,

nesutinku schmoll.gif na, bent jau ne mano atveju, tai nebuvo baime prarasti laisve. pati augianu vaikuti iki metuku, vyras darbe budavo, taip kad pati praleisdavau su juo daugiausiai laiko
Papildyta:
QUOTE(Joleks @ 2008 01 02, 14:31)

Po to buna, kad vaikas neskiria kur mama, kur aukle. Zinau atveji, kai aukle vaikas mama vadino ir verkdavo, kai ji iseidavo. Neisivaizduoju kaip reikejo jaustis mamai tuo metu verysad.gif

su kuo vaikas praleidzia daugiausiai laiko, to ir verkia.
Atsakyti
sutinku su leticijos nuomone apie krutine ir seksualuma.

man irgi butu nemalonu. blush2.gif
cia seksas,glamones - cia vaikas pieno praso...
arba/arba... prarasciau malonuma ir t cool.gif am ir anam turbut...
Atsakyti
QUOTE(feličitaaaaa @ 2008 01 02, 01:52)
Mamoms savo laiku buvo įteigta, kad gerai kitaip (tiesa mano mamai kažkaip nebuvo, žinojo, kad mamos pienas geriausia - greičiau tuo laiku buvo įteigta kad dauguma tai žindyt negali, pieno trūks ir t.t.). Dvarininkės tinginčios pačios žindyt samdydavo nekilmingas žindyves, nes žinojo apie mamos pieno naudą(žindydavo poniutės vaiką, o savam ta žindyvė ir virdavo bile ką). Nereikia kalbėt, kad jau anksčiau tai visos kitaip galvojo. Nieko jos ne kitaip galvojo, tik daugiau kliūčių išgalvotų matė tam žindymui. O ne tai, kad mamos pieno naudos nežinojo. Jokie mišinukų gamintojai su mamos pienu nesivaržo. Siūlo tik tada jei to pieno dėl kažko nėra ar trūksta, o ne vietoj jo.

Kartais reikia atidžiau įsiskaityti, ką kiti rašo. Mano mama savo pieną irgi parduodavo gydytojai, kuri savo pieno neturėjo. Bet manęs "klijukais" mama nemaitino, tiesiog MP užtekdavo ir man, ir dar vienam vaikui. Ir kai man teko pereiti prie mišinuko, tai ji vis aiškino, kad turėčiau geriau virti "klijukus", o ne mišinuką duoti. O kas įdomiausia, tai kai vėliau gimė mano brolis, jam pieno užteko tik 2 mėn. O juk maitino ta pati mama, su tuo pačiu nusistatymu, kad MP yra geriausia. Tai kas čia dar bandys įrodyti, kad MP gaminasi galvoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2008 01 02, 18:02)
Tai kas čia dar bandys įrodyti, kad MP gaminasi galvoje? g.gif

Niekas ir nebandys, nes tai jau seniai įrodyta.
O komentuoti kodėl antram vaikui MP "užteko" tik iki 2 mėn, dabar jau būtų sunku. Klijukų virimo laikais žindymas nebuvo prioritetas, o maitinimas ne pagal valandas, o pagal kūdikio poreikį - nežinomas metodas. Nepyk, bet geriau nesiremti pavyzdžiais išimtais iš tarybinių laikų konteksto.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2008 01 02, 17:32)

beje, anksciau rasei, kad zindei tik viena menesi, o paskui teko nutraukti. as asmeniskai menesi po gimdymo dar kraujuodavau ir jokiu minciu apie seksa nebudavo  g.gif

taip, maitinau apie menesi ir mazdaug po menesio pradejom vel myletis, tai man ir gavosi tas laikotarpis, dar zindziau ir jau pradejom myletis, paskui nustojaumaitint, nes teko leistis stiprius antibiotikus.
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2008 01 02, 17:43)
nu ne lygiai taip pat, vaikas gi žindo, o vyras ne.

ir kaip ragnez rašė - toks pieno tekėjimas ne žindymo metu paprastai baigias per pirmus 3 mėn ir vėliau nebešlampa

tai gal ir taip, bet mano atveju as neislaukiau 3 men.
Atsakyti
Man kuo toliau, tuo labiau atrodo, kad tema buvo užvesta specialiai g.gif nes dar neturinti vaikų moteris jau taip kategoriškai nusistačius prieš maitinimą ir taip neblogai ,,apsišvietus" g.gif
Iš viso snapes lapes rašysenos braižas man primena vieną forumietę........man atrodo labai protingą, su malonumu skaitydavau jos postus g.gif ........gal kokį tyrimą atlieka ar ką g.gif

O pienas smegenyse gaminasi drinks_cheers.gif nereikia remtis sovietiniais ir atgyvenusais metodais. Teisingai kažkas rašė. Maitinimas yra tiek pat natūralu, kaip ir pastot, išnešiot. Fiziologija čia. Moterys susiduria su problemomis žindydamos ir neradę/neieškoję/radę neteisingą pagalbą, nustoja žindyt. Bet tai nėra ,,nebuvo pieno" schmoll.gif Jo yra. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mamaRasa @ 2008 01 02, 18:03)
Niekas ir nebandys, nes tai jau seniai įrodyta.
O komentuoti kodėl antram vaikui MP "užteko" tik iki 2 mėn, dabar jau būtų sunku. Klijukų virimo laikais žindymas nebuvo prioritetas, o maitinimas ne pagal valandas, o pagal kūdikio poreikį - nežinomas metodas. Nepyk, bet geriau nesiremti pavyzdžiais išimtais iš tarybinių laikų konteksto.
Sėkmės  4u.gif

Klijukų virimo laikais mama buvo ir iki šiol liko MP šalininkė (ir aš tokia) ir buvo iš tų, kurios griežtai nesilaiko gydytojų nurodymo maitinti kas tam tikrą laiką. O tie tarybiniai laikai netoli pabėgo, todėl, kad prieš 3 metus gimdymo namuose jaunos seselės taip pat aiškino, kad maitinčiau kas 3 val. doh.gif O manoji miegodavo po 4-4,5 val. doh.gif

QUOTE(dark @ 2008 01 02, 19:40)
O pienas smegenyse gaminasi  drinks_cheers.gif  nereikia remtis sovietiniais ir atgyvenusais metodais. Teisingai kažkas rašė. Maitinimas yra tiek pat natūralu, kaip ir pastot, išnešiot. Fiziologija čia. Moterys susiduria su problemomis žindydamos ir neradę/neieškoję/radę neteisingą pagalbą, nustoja žindyt. Bet tai nėra ,,nebuvo pieno"  schmoll.gif  Jo yra.  mirksiukas.gif

O kokie yra tie sovietiniai metodai? g.gif
Ne visada. Kai nesusidūrei, tai ir nežinai. verysad.gif
QUOTE(ragnez @ 2008 01 02, 20:16)
na, juk pati rasei, kad zindyti tau buvo nemalonu, nes asociavosi su seksu  g.gif o juk paprastai ir stengiames nedaryti, to kas nemalonu.  g.gif

Ne visada pavyksta tai, ko labai trokšti. verysad.gif
Atsakyti