Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas užsienyje

as tai londone dirbu bare.nemanau,kad sunku cia darba rasti.reikia tik sneketi angliskai.mano anglu tikrai ne superine,o va aptarnavimo sferoje dirbu jau pora metu.neseniai buvau idejus skelbima,kad ieskau darbo,tai susilaukiau keliu pasiulymu dirbti kavinese(toki darba tai tikrai lengva rasti)manau,kad katik atvykusios galetu nuo to ir pradeti mastau.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Paskaicius komentarus truputi juokas ima is tu, kurie labai jau keikia ta Lietuvele. Tureciau pastebet, kad visur gerai, kur musu nera. Pries isvaziuodama is Lietuvos as irgi galvojau, kad pinigus labai lengva cia uzdirbti, ant butu, namu ir t.t, bet.... tikrove visiskai kitokia... I Airija atvykome su vyru pries beveik tris metus. Keturis menesius sedejom be darbu, nors per diena nueidavom nezinau po kiek km, kad isnesiot cv, skambindavom pagal skelbimus...ir nieko...as anglu mokejau laisvai...vyras tik truputi...atvykom pas broli..paskui, per pazistamus isidarbinom fabrike. Lietuvoj dirbau mokytoja, todel norejosi pedagoginio darbo...aisku dideliu pastangu deka, susiradau pedagoges darba...esu tuo patenkinta, bet reikia dusia atiduot dirbant, kad galetum kazkur iseit...teatra, muzieju, ar isvaziuot ir pamatyt kazka daugiau. Taip, jei patinka gyventi tik sia diena...galite daug sau leisti, bet kaip mano patirtis parode, tokie zmones labai greitai patiria finansine krize, is kurios paskui sunku issikapstyti, nes paimtos paskolos ir pan. Taigi...dirbti reikia cia, dirbti reikia ir Lietuvoj. Darbus susirasti cia darosi vis sunkiau, kadangi ir paciu airiu labai daug be darbu. Ir nereikia pasakoti pasaku apie begalines galimybes cia, kurie nera Lietuvoj. Nereikia tu pasaku apie cionyksciu mandaguma ir kulturinguma....taip jie cia lipdami tau ant galvos pasakys sorry, bet ir toliau lips....jie yra visiskai abejingi kitiems..Geri darbai ir finansine gerove cia nepasiekiama per nakti, reikia daug dirbti, kaip ir LT. Bet deja lietuviu belvyzgojimai,kokie gudrus, grazus ir nuostabus jie cia tapo, kaip dirba nepakartojamus darbus siutina.

P.S. Jei kas ruosiasi vaziuot i Airija, turit klausimu, nuo ko padet cia isikurdinet ar siaip kokio info reikia, parasykit, padesiu kiek galesiu

Atsakyti
Laba vakara 4u.gif

Norėčiau šią vasarą Anglijoj padirbėt ir turiu keletą klausimukų. Kaip ten su darbais? Ar pavyktų nesunkiai rast sezoninį darbą aptarnavimo srity? ax.gif
Atsakyti
Laba vakara!

Norejau paiskonsultuoti. Iskilo problemele - noreciau vaziuoti i Londona dirbti aukle (au-pair). Susirasineju su viena seima, turincia du vaikus. Zmona dirba siuveja, o vyras lyg ir kazkoks tarnautojas. Jie man siulo 1.500 svaru per menesi plius 200 svaru kas savaite islaidoms (pragyvenimui), gyvenciau pas juos. Taip pat apmokesia man kelione ir atsiusia sutarti, patvirtinta ju teisininko...bet juk "teisininku" siais laikais... man labai baisu, taciau labai vilioja pinigai ir galimybe geriau ismokti anglu kalba bei pamatyti Londona. Kaip suzinoti, ar nebusiu paversta prostitute ar kuo panasiu?.. tiesa, jie dave man savo telefono numeri ir atsiunte keleta nuotrauku, bet o jei tai - tik priedanga? manau, ne man vienai kyla toks klausimas, kai darbiniesi uzsienyje ir ne per idarbinimo agentura...o gal kur yra informacijos siais klausimais? Prasau, padekite.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tai_kokio_dar_nebuvo: 19 lapkričio 2008 - 18:26
Labas vakaras 4u.gif
Net nezinau, ka ir pasakyti. Tik manau nesuklysiu pasakiusi, kad zadama pinigu suma yra labai stipriai padidinta. Au pair tikrai tiek negauna. Na, isivaizduok, jei darzelis vienam vaikui kainuoja apie 600-700 svaru, daznai antram vaikui dar ir nuolaidas daro. Tikrai nemanau, kad kas moketu apie 2300 svaru per menesi uz vaiku prieziura. Labai gerai viska susizinok, ir ziurek labai itariai i viska. unsure.gif Pasiziurinek uzsienieciu forumuose, pasiklausinek ten merginu, jos tau manau daugiau galetu padeti siuo klausimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu labai!
Bet as pasidomejau ir suzinojau, kad vidutinis atlyginimas D. Britanijoje yra apie 2.300
svaru...net nezinau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tai_kokio_dar_nebuvo: 19 lapkričio 2008 - 21:04
QUOTE(tai_kokio_dar_nebuvo @ 2008 11 19, 19:21)
Laba vakara!

Norejau paiskonsultuoti. Iskilo problemele - noreciau vaziuoti i Londona dirbti aukle (au-pair). Susirasineju su viena seima, turincia du vaikus. Zmona dirba siuveja, o vyras lyg ir kazkoks tarnautojas. Jie man siulo 1.500 svaru per menesi plius 200 svaru kas savaite islaidoms (pragyvenimui), gyvenciau pas juos. Taip pat apmokesia man kelione ir atsiusia sutarti, patvirtinta ju teisininko...bet juk "teisininku" siais laikais... man labai baisu, taciau labai vilioja pinigai ir galimybe geriau ismokti anglu kalba bei pamatyti Londona. Kaip suzinoti, ar nebusiu paversta prostitute ar kuo panasiu?.. tiesa, jie dave man savo telefono numeri ir atsiunte keleta nuotrauku, bet o jei tai - tik priedanga? manau, ne man vienai kyla toks klausimas, kai darbiniesi uzsienyje ir ne per idarbinimo agentura...o gal kur yra informacijos siais klausimais? Prasau, padekite..  rolleyes.gif

O kur pati darbo pasiulyma radai?Tai manau irgi daug pasakytu g.gif
Atsakyti
Na, del to vidutinio tai net nezinau. Nedaug kas tokius gauna schmoll.gif O cia, tu ir gyventum pas juos, ir valgytum. Tikrai netikiu. Bet, jei cia is tiesu tikra, tai sveikinu, tada tikrai puikus pasiulymas. Bet dar daugiau tuomet pasistenk suzinoti apie tai ka jie siulo, ko uztai nori, kokios tiksliai pareigos ax.gif Ir jei visgi nuspresi vaziuot, butinai susirask atsargini varianta, kad jei ka, bent jau turetum kur iseiti, ar bent jau namo gryzti mirksiukas.gif

Ir is tiesu, kur radai ta skelbima, ir kas ta seima, anglai, lietuviai? Beje, man dabar toks jausmas susidare, kad is tiesu tai jie siulo apgyvendinima, maitinima, ir po 200 svaru kas savaite tavo islaidoms. Va cia tai labai realus Au pair pasiulymas butu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 19 lapkričio 2008 - 21:21
Patarčiau viską kuo smulkiau išsiaiškinti ir susirasti ten draugų/pažįstamų, kurie esant reikalui pagelbėtų,ar pas kuriuos galėtum prisiglausti.
Ir jeigu sugalvosi išvažiuot, nieku gyvu niekam neatidavinėk savo asmens dokumentų. Jeigu tik kas nors ims iš tavęs reikalauti tavo asmens dokumentų pasiimti - būk tikra, parduos unsure.gif
Atsakyti
Planuoju vykti į užsienį, padirbėt. Darbo nebijau, bet Lietuvoj nebegaliu išsilaikyt, net mokslus turiu mesti. Dar aišku čia ta krizė pasitaikė. Gal kas žinot kokia situacija dabar būtų Airijoje ar Anglijoje su darbais, ar labai sunku susirasti?
Atsakyti
siaip nuo situacijos priklauso ,bet ir airijoj dabar visi sedi ausis suglaude ir bijo del esamu darbo vietu ,o pernai pas mus pries naujus ir kaledas priime mase naujoku ,siemet visi bijojo atostogu vaziuot,kad tik darbo neprarastu.ne vieno naujoko nepriime,o visi esami darbuotojai su malonumu outsaid rotose dirbo,nors anksciau klykdavo ,kad isnaudoja.tai labai neiprasta ,nes anksciau paziuredavau ,kad galiu ir ten ir ten isidarbint ,o dabar deja niekur nieko neberandu, tai cia budama ir darba turedama,o naujokams jauciu dar sunkiau,bet gal profesija labai reikalinga,ka gali zinot.
Atsakyti
Gal kas nors zinote situacija su darbais Kipre ir Graikijoje(Kretoje)? ax.gif
Atsakyti