Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas užsienyje

QUOTE(Betelgeize @ 2007 01 24, 20:36)
Vat as to labiausiai ir bijau, kad atvaziuosiu, o darbo niekaip nepavyks susirasti.  g.gif  Noreciau darbo kavinese, na ar indus plauti, ar indus nunesineti, ar pavadeja pabuti.
As turiu ivairios darbo patirties, taciau viskas ziniasklaidos srityje. Gal zinai, kokius mailus, kur as galeciau is anksto susitarti? ar siaip turi kokius kontaktus. Mielai sutikciau ir kokiam fabrike padirbeti. Taciau esu komunikabili, drasi, ismaisiau su kuprine beveik visa europa. Man nereikia kosminio atlyginimo, nes tiesiog noreciau savarankiskai isgyventi visa vasara Italijoje.
Pagyventi Italijos ritmu. smile.gif

Italijoje atlyginimai palyginti mazi, kalbos nemokant bei neturint pazinciu, normalaus darbo be sansu, nebent susipazinsi su tinkamais zmonemis, kurie pades tau... jei rasi drauga, bent turesi kur gyventi (nuoma Milane labai brangi, viena buto neissinuomosi, net skyles)
Bet jei traukia Italija, aisku bandyk.. kiekvienam savo patirtis.. arba uzsikabinsi arba nusivilsi..
Atsakyti
Visiškai pritariu dianitai. drinks_cheers.gif Sunku Italijoje su darbais patiems italams, o užsieniečiams tuo labiau.O nuomos kainos yra labai aukštos ne tik Milane, bet ir kituose Italijos didmiesčiuose.
Atsakyti
Kaip visi nusiteikę prieš Italiją. smile.gif išgąsdinote ir mane. smile.gif Spėju neverta man bandyti ten skintis kelią, nes planavau tik vasarai, juk rudenį vėl studijos. Esu iš tiesų pasimetusi...
Atsakyti
gyvenau pusę metų milane. tiesa, ten mokiausi, darbo neieskojau. tik zinau, kad darba susirasti imanoma, tik reikia kalba gerai moketi (bijau, kad neuzteks pasimokyti keleta menesiu, nebent labai intensyviai mokintumeisi). nuomos kainos irgi kosmines doh.gif
Papildyta:
gyvenau pusę metų milane. tiesa, ten mokiausi, darbo neieskojau. tik zinau, kad darba susirasti imanoma, tik reikia kalba gerai moketi (bijau, kad neuzteks pasimokyti keleta menesiu, nebent labai intensyviai mokintumeisi). nuomos kainos irgi kosmines doh.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif Noreciau jusu nuomones 4u.gif
Nuo rudens man teks pradeti nauja gyvenimo etapa - po skyrybu likau su mazyle, be darbo, su specialybe pagal kuria nenoriu dirbt. Todel ir mastau, kur butu lengviau viska pradeti nuo nulio - LT ar UK?? g.gif Su minimalia alga cia vargu ar bus imanoma isgyvent, o stai UK, manyciau, kad ir minimali alga, bet gi daugiau perspektyvu. Ar as neteisi??
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 03 14, 22:22)
Sveikutes 4u.gif Noreciau jusu nuomones 4u.gif
Nuo rudens man teks pradeti nauja gyvenimo etapa - po skyrybu likau su mazyle, be darbo, su specialybe pagal kuria nenoriu dirbt. Todel ir mastau, kur butu lengviau viska pradeti nuo nulio - LT ar UK?? g.gif Su minimalia alga cia vargu ar bus imanoma isgyvent, o stai UK, manyciau, kad ir minimali alga, bet gi daugiau perspektyvu. Ar as neteisi??

Visada galima bandyti....bet vistiek reikia kazka uznugary turet. Pvz. sakai kad vaika turi, tai reikia kad kazkas ji priziuretu kol dirbi, o tai vel pinigai. Bet gal jei tu planuoji ten gyvent, turi anglu kalbos pagrindus, turesi draugu kurie leis tau su vaiku pas save apsigyventi kol buta surasi..... Vienu zodziu gerai pagalvok, ir sekmes tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingutera @ 2006 04 10, 12:41)
Turbūt lenkų daugiau net nei lietuvių. Vienoj atrankoj buvau tai iš 5 žmonių, 4 lenkai...

taip.Cia lenku,tai gal 70-80prc.visu emigrantu.Vyro darbe sake 80prc vien lenkai,dar keli lietuviai,2vengrai ir keli slovakai dar koks estas ar latvis.Likusi maza dalele anglu
Atsakyti
Sveikos.
Labai reikia jusu patarimo.

Sia vasara 2 menesiams planuoju vykti i JAV (ten turiu nebaigtu reikalu) ir tuo paciu noriu padirbeti, kad atsipirktu kelione ir butukui baldams kad liktu. Man per 30, bet turiu studento statusa Lietuvoje (magistratura 1 kursas, ekonomika). Klausimas, kaip ieskoti darbo, kaip turistei vietoje , dabar per interneta ir pazistamus), ar geriau kaip studente per studentu idarbinimo firmas?

Dabar koki darba geriau? Esu dirbusi care taker pas bobute. Dabar noreciau gal padaveja. Turiu cocialinio darbuotojo ir mokytojos issilavinima. Gal kokiuose seneliu namuose? Viesbutyje? Fabrike? Norisi uzdirbti daugiau nei 400 doleriu per savaite. Juk busiu tik 2 men. Dar noretusi sveikatos nenuvaryti.

Is anksto dekinga.
Atsakyti
QUOTE(Ausra74 @ 2007 04 11, 19:31)
Sveikos.
Labai reikia jusu patarimo.

Sia vasara 2 menesiams planuoju vykti i JAV (ten turiu nebaigtu reikalu) ir tuo paciu noriu padirbeti, kad atsipirktu kelione ir butukui baldams kad liktu. Man per 30, bet turiu studento statusa Lietuvoje (magistratura 1 kursas, ekonomika). Klausimas, kaip ieskoti darbo, kaip turistei  vietoje , dabar per interneta ir pazistamus), ar geriau kaip studente per studentu idarbinimo firmas?

Dabar koki darba geriau? Esu dirbusi care taker pas bobute. Dabar noreciau gal padaveja. Turiu cocialinio darbuotojo ir mokytojos issilavinima. Gal kokiuose seneliu namuose? Viesbutyje? Fabrike? Norisi uzdirbti daugiau nei 400 doleriu per savaite. Juk busiu tik  2 men. Dar noretusi sveikatos  nenuvaryti.

Is anksto dekinga.

pirmiausia priklausys nuo to kokia tu turi viza. Su studentiska viza nieko doro ten nuveikt negalesi, nes is uz universiteto ribu nelabai galesi islysti (na legaliai turiu omeny). Dar aisku labai priklauso ir nuo vietos kur vaziuosi.
Su care taker gal butu paprasciausia bet nesant ten vietoje kazin ar pavyks is cia rasti nes jie megsta su zmogum akis i aki pasneket. Manau paprasciausia yra gauti h2b viza (jei yra galimybe) su tokia viza gan paprasta bus isidarbinti bet kur. Su turistine viza nelabai pavyks nes amerikieciai labai pradejo ziureti kas kur ir kaip ir nelegaliai bijo priiminet. Nebent koks pazistamas rekomenduotu.

Seip variantu yra tikrai daug ir visokiu, jei reikes kokios tikslesnes info rasyk man i AZ
Atsakyti
Kaip galvojate, ar įmanoma važiuoti užsidirbti su vaiku ant rankų?? Nebežinau ką bedaryti čia Lietuvoj gaunu pakankamai mažą atlyginimą, vaiką auginu viena, nes tik prieš mėnesiuką išsiskyriau su vyru verysad.gif Lietuvoje darbdaviai skersai ž\iūri kai pasakau kad turiu mažą vaiką.... o vos galą su galu suduriu, tiksliau jeu beveik nesuduriu unsure.gif Norėčiau čia Lietuvoje ką nors geriau rasti, juk nesu kokia bukagalvė, bet kad nemanau kad pavyks čia rast ką, gal užsienyje geriau?? Ten ne taip gal kreivai žiūrės į vaiką? ai nežinau jaučiu nusispangau aš čia, bet jau nebežinau ką bedaryti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Anandita @ 2007 04 17, 20:03)
Kaip galvojate, ar įmanoma važiuoti užsidirbti su vaiku ant rankų??

Sveikute, Anandita 4u.gif
Manau, kad baisiai sunku, bet viskas yra imanoma. As irgi vis pagalvoju apie isvaziavima su savo mazyle - davai vaziuojam kartu, dviese bus lengviau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikke @ 2007 04 17, 20:32)
Sveikute, Anandita 4u.gif
Manau, kad baisiai sunku, bet viskas yra imanoma. As irgi vis pagalvoju apie isvaziavima su savo mazyle - davai vaziuojam kartu, dviese bus lengviau mirksiukas.gif

tėvai siūlo jiems mėnesiukui ar dviems palikti dukrytę ir tipo važiuoti į žvalgybą, na susirast darbelį, kur gyventi, bet negalėsiu aš be dukrytės schmoll.gif verysad.gif o jei važiuot su vaiku, tai jei pamąstyt, kur vaikas bus kai darbo ieškosiuos arba kai jau dirbsiu....
Mikke, o tu viena su maže esi??
Atsakyti