Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas užsienyje

Sveikos 4u.gif
QUOTE(Egliukasz @ 2009 10 18, 10:25)
As ir taip jau isvaziuoju greitai 4u.gif  Taip kad man ta informacija nelabai reikalinga, nes jau pasimokiau per 6 men., kad su agenturom geriau neprasideti. O Kanadai reikalinga irgi viza man atrodo, jie lengvai kitu neysileidzia smile.gif

Jei ne paslaptis kur isvaziuoji blush2.gif Ir darba jau turi, ar tik ieskosies? Nes mes irgi apmastymuose ka daryt, nors ir nera blogai cia, tik sirdis traukia kitur doh.gif O is Lietuvos tikrai beveik neimanoma susirasti darbo verysad.gif Su agenturomis, bent jau Lietuviskomis, tikrai nesusidesim, nes ir darbelio ne braskiu laukuose ieskom blush2.gif Beje, mes i Anglija ruosiames, tik baisu turint seima, viska mesti ir rizikuoti. Ypac kai nera palaikymo is artimuju schmoll.gif Pirma kart viskas buvo paprasciau, nors atrodo kaip tik dabar, kai zinom daugmaz visa ju sistema, turetu buti lengviau, taciau vaikelis mazas wub.gif prideda baimes rizikuot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazuliux: 20 spalio 2009 - 11:05
QUOTE(mazuliux @ 2009 10 20, 12:02)
Jei ne paslaptis kur isvaziuoji  blush2.gif Ir darba jau turi, ar tik ieskosies? Nes mes irgi apmastymuose ka daryt, nors ir nera blogai cia, tik sirdis traukia kitur  doh.gif O is Lietuvos tikrai beveik neimanoma susirasti darbo  verysad.gif Su agenturomis, bent jau Lietuviskomis, tikrai nesusidesim, nes ir darbelio ne braskiu laukuose ieskom  blush2.gif Beje, mes i Anglija ruosiames, tik baisu turint seima, viska mesti ir rizikuoti. Ypac kai nera palaikymo is artimuju  schmoll.gif Pirma kart viskas buvo paprasciau, nors atrodo kaip tik dabar, kai zinom daugmaz visa ju sistema, turetu buti lengviau, taciau vaikelis mazas  wub.gif prideda baimes rizikuot

Vaziuosiu ir as y Anglija, darbo neturiu, ieskosiuosi vietoje, nes pazystamu ten, kurie galetu padeti neturiu, o LT bunant susirasti darbo uzsienyje neymanoma. Tikiuosi pradziai iseis greitai kazka susirast, bet koky darba, ruosiuosi batu kulnus pratrint nesiodama savo CV visur pirmom dienom, laikrasciuose pagal skelbimus skambindama ir pan. blush2.gif Nezinau, kaip seksis, baimes pilnos kelnes, bet nusiteikus ryztingai smile.gif
O del vaikiuko, tai ysivaizduoju. Gyveni viena karta ir manau tikrai reikia pameginti ir uzsienyje gyventi smile.gif Mano pagrindines priezastys nera pinigai, bet taip, daug kas remiasi y juos, nes cia as negaliu leisti is savo algos nuomotis ir buto, ir mokytis, ir lankyti fotografijos, kirpeju, visazisciu kursus, lankytis muziejuose, parodose ir t.t. Be to kaip bebutu, Anglija tikrai labai grazi salis ir ketinu laisvu metu, jeigu tokio bus, praplesti savo akiraty smile.gif Mano aplinkoje irgi nera daug palaikymo, visi tik ir sako, kad man nepavyks, kad jeigu turiu uz ka savaitgaly nueiti y kluba, tai as gerai gyvenu ir ner ko man dar kazkur vaziuoti doh.gif Bet turiu dideliu planu ir ambiciju, norisi didesnio miesto ir issukiu blush2.gif Aisku man paprasciau, neturiu nei vyro, nei vaiko mirksiukas.gif
Papildyta:
Beje del LT agenturu - joms rupi tik paimti pinigus ir nusispjaut, pas ka ten dirbsi, kaip gyvensi ir ar tau bus ten gerai. Jau su keliom susiduriau, kai tik paklausus del darbo, pasiule is pradziu pinigus susimoket, o tada jau papasakos, ka jie turi pasiulyt, ir gali tekti palaukti 4-6 men., kol kazkas atsiras doh.gif Plius viena nieko nepaaiskinus del darbo, tik nurodzius, kad teks dirbti geliu fermoje esanciame restoranelyje General Assitant, iskart ragino pirkti bilieta, sumoketi jiems uz paslaugas ir vaziuoti, o darbdavys kazkodel nei y mano el. pasta atsake, nei y skambuty atsiliepe, tai kai pagalvojau, kad toks zmgus dar tures mane pasitikt, su kuriuo negalima dabar susisiekti, tai isvis akys atsivere smile.gif
Pasiemu pradziai pinigu, na kokiam menesiui kiek turetu uztekt kukliai labai ir vaziuoju. Vaziuojant su agentura tureciau jai sumoket 1000-2000lt, nusipirkti bilietus, pasiimti pragyvenimui, kol sutvarkys man popierius ir galesiu dirbti, tai manau tikrai nieko neprarandu. Nes vaziuojant su agentura tiek pat garantiju, kiek ir dabar vaziuojant be jos biggrin.gif
Atsakyti
Del agenturu tai pritariu 100%. Nesamone jiems moketi butu net ir 50 lt, jie tik pinigus susirenka ir nieko kito neveikia doh.gif
Kadangi ems jau esam gyvene, ir netaip trumpai, kalba mokam, tai tikiuos viskas bus gerai. Pavaiksciosim ir mes kita savaite - vaziuojam kol kas trumpam, apsizvalgyti blush2.gif O kaip ir minejau, isvaziavimo priezastis ir mums pagrindine ne pinigai. Jie tik antroj, o gal ir trecioj vietoj. Tiesiog sirdele ten traukia vel sugryzti wub.gif Ir galimybes visai kitos ten, tik noro reikia ir pastangu siek tiek. Na, kita savaitgali jau tikiuos busim galutinai apsisprende - bandom vaziuoti visi ar ne rolleyes.gif Ir labai tikiuos, kad bandysim.
O tau sekmes, Egliukasz 4u.gif Beje, kada vaziuosi ir kur konkreciau ax.gif
Atsakyti
[quote=Egliukasz,2009 10 20, 14:15]
Vaziuosiu ir as y Anglija, darbo neturiu, ieskosiuosi vietoje, nes pazystamu ten, kurie galetu padeti neturiu, o LT bunant susirasti darbo uzsienyje neymanoma. Tikiuosi pradziai iseis greitai kazka susirast, bet koky darba, ruosiuosi batu kulnus pratrint nesiodama savo CV visur pirmom dienom, laikrasciuose pagal skelbimus skambindama ir pan. blush2.gif Nezinau, kaip seksis, baimes pilnos kelnes, bet nusiteikus ryztingai smile.gif

Sėkmės tau, šaunuolė kad tokia ryžtinga, pamatysi tikrai pasiseks drinks_cheers.gif. Galima ir LT būnant susirast, bet aišku vietoj greičiau ir geriau smile.gif
Aš ir jau CV siuntinėju,(užkniso šita amžina krizė LT) gal užzikabinsiu kur, bet kai šeima yra sunkiau reikalai juda.
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 10 20, 15:20)
O tau sekmes, Egliukasz  4u.gif Beje, kada vaziuosi ir kur konkreciau ax.gif

Na tikiuosi ir jums viskas bus ok, sekmes gryztant ten, kur traukia 4u.gif wub.gif
As vaziuoju kita savaite link vakaru labiau ax.gif Labai jaudinuosi, jau net skrandis is ytampos stoja, kaip ten seksis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(zvaigzdut @ 2009 10 20, 19:04)
ech, pavydziu Ir as labai noriu isvaziuot, bet kartu ir bijau viena Niekada nebuvus, ten draugu, kurie pasitiktu neturiu, o draugas nenori vaziuot :/

Na as irgi niekad nebuvus, baisu, ar suprasiu ta ju namu ir gatviu zymejimo sistema, post kodus ir panasiai, tikiuos nepasiklysiu ir rasiu kazkur isejus, kur gyvenu biggrin.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Milky-Way @ 2009 10 20, 19:11)
Galima ir LT būnant susirast, bet aišku vietoj greičiau ir geriau smile.gif
Aš ir jau CV siuntinėju,(užkniso šita amžina krizė LT) gal užzikabinsiu kur, bet kai šeima yra sunkiau reikalai juda.

Man nepasiseke bunant LT susirasti darbo Anglijoje schmoll.gif Puse metu CV siuntinejau siuntinejau ir tik pora teikesi man atrasyt, kad after careful consideration jie nusprende manes nekviesti y pokalby, nes gyvenu labai toli ir galbut jeigu jiems as netiksiu, tik bereikalingu islaidu turesiu, be to pilna vietoje zmoniu, norinciu dirbti ir turinciu dokumentus jau visus. Tad manau nesiodama CV ir vietoje skambindama pagal skelbimus susirasiu kazka smile.gif
O jums linkiu irgi sekmes 4u.gif , kadangi mane pacia krize irgi paliete ypac skaudziai ir jauciu atsakomybe padeti savo seimai, nes tevai visgi neina jaunyn, o sese turi vaikiuka maza, tai puikiai suprantu visus, kurie kelia sparnus is LT. Ir tokiu vis dauges. Duok Dieve, kad kuo maziau ju nukentetu del nesaziningu zmoniu verysad.gif
Atsakyti
Mes jau esame buve Airijoj... Bet nusvilom... Zinot tikriausiai kaip buna kai dirbi uzsienyje pas lietuvi.... Vyras dirbo, o as su dukryte namie sukiojaus. Tai dabar vyras su sese yra nutare kur nors isvykti (as Lt su dukryte pasiliksiu, nes siemet nusprendziau grizti i mokslus). Labiau traukia i Anglija, nes Lt visiskai beprasmiska susirasti darba.... Gal kas zino kokia nebloga agentura? Ar siaip kas galetu pasiulyt koki darbeli? SKOLINGI TIKRAI NELIKTUME! Pragynvenimui: uz busta, maista susimoketu pradziai... 4u.gif
Atsakyti
Škotijoje galima susišnekėti angliškai, nors pas juos būna gėlų šventės, kai jie šoka ir dainuoja savo kalba, bet pirkdami bare alaus ar viskio vis tiek priversti yra kalbėti angliškai, nes bus nesuprasti lotuliukas.gif O darbų žiemą viešbučiuose sumažėjo, ypač moterims, nes nebereikia kambarių tvarkyti, nėra svečių unsure.gif
Atsakyti
Sveikutės... smile.gif
Gal kas turite pasirašę sutartį su kokia įdarbinimo agentūra Lietuvoje?..Gal kas galėtų nuskanuoti ir atsiųsti?...Savo duomenis žinoma užtušuoti.. smile.gif Manęs jie nedomina.. biggrin.gif Būčiau ištikrųjų be galo dėkinga.. hi.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki,
o gal kartais kas nors esat dirbe pagal Work and travel programa? kokie ispudziai? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ankata: 18 lapkričio 2009 - 13:36
QUOTE(ankata @ 2009 11 18, 14:36)
sveiki,
o gal kartais kas nors esat dirbe pagal Work and travel programa? kokie ispudziai? smile.gif

yra kazkoks forumas kur atsiliepimai apie sia programa.
kaip ir visur priklauso kur ir kaip pakliusi. vieni uzsidirba, kiti nelabai, kiti vos vos ant nulio iseina.
turi zinot ko konkreciau nori ir kur dirbti pagal sia programa mirksiukas.gif
Atsakyti
Siemet baigiau studijas ir po nesekmingu darbo paiesku isvykau i Anglija. Planavome buti iki ziemos svenciu. Vaziavau per lietuviu agentura, sutartis buvo 8-9 savaitems. Bet jau 3 menesius mes cia. Kadangi tai buvo pirma mano kelione svetur, taip pat labai bijojau, nezinojau ko tiketis, nerimavau ar agentura nepaves. Aciu dievui viskas buvo taip kaip ir zadejo agenturoj. Baigesi musu sezoninis darbas, bet pavyko toliau isidarbinti pas ta pati darbdavi, kuriam dirbome. Taigi gryzima per sventes i Lietuva galiu pamirsti verysad.gif
Buvo sunku adaptuotis, kaknino namu ir seimos ilgesys, bet kuo toliau tuo maziau norisi gryzti atgal, paklausius kokia ten situacija Lietuvoje. Kol cia Anglijoj dar turiu darbeli, nors ir ne pati geriausia, vis sumokejus mokescius kazkas lieka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo migliuse: 29 lapkričio 2009 - 19:24
QUOTE(migliuse @ 2009 11 29, 20:19)
Siemet baigiau studijas ir po nesekmingu darbo paiesku isvykau i Anglija. Planavome buti iki ziemos svenciu.  Vaziavau per lietuviu agentura, sutartis buvo 8-9 savaitems. Bet jau 3 menesius mes cia. Kadangi tai buvo pirma mano kelione svetur, taip pat labai bijojau, nezinojau ko tiketis, nerimavau ar agentura nepaves. Aciu dievui viskas buvo taip kaip ir zadejo agenturoj. Baigesi musu sezoninis darbas, bet pavyko toliau isidarbinti pas ta pati darbdavi, kuriam dirbome. Taigi gryzima per sventes i Lietuva galiu pamirsti  verysad.gif
Buvo sunku adaptuotis, kaknino namu ir seimos ilgesys, bet kuo toliau tuo maziau norisi gryzti atgal, paklausius kokia ten situacija Lietuvoje. Kol cia Anglijoj dar turiu darbeli, nors ir ne pati geriausia, vis sumokejus mokescius kazkas lieka...

jeigu ne paslaptis gal galite pasakyti per kokia agentura vaziavote? ax.gif
Atsakyti