Įkraunama...
Įkraunama...

Darbas užsienyje

QUOTE(mikimauze @ 2010 07 27, 09:38)
o seip vaziuojant i uzsieni kiek mininium reiktu tureeti pinigeliu  smile.gif

Manau tiek, kad galetum isgyventi menesi negaudama jokiu pajamu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 07 26, 23:24)
na pati dabar   jau    ieskausi  dar kai ko kitko, tai man    uzteko ten  pabuti trumpai kad perprasciau ks prie ko galu gale    jei nera kur gyventi  nueinate i centra soc ar kaip te jis vadinas, jum duoda   is kart nakvyne,  maista mokyklose buna pietus ir tt.

Tai vat tame ir esmė, kad Jūs jau buvote/dirbote, tas drąsos ir supratimo duoda. Kad ir sakykim su kokia ekskursija būni, bet vis tiek pamatai kokia kitoje šalyje kultūra, kaip žiūri į užsieniečius. O vat kai nematęs gyvai, tik kažką per tv, tai tik akys didelės gaunasi ir daug klausimų bei neaišumų kas/kur.

p.s. dėkui, kad taip maloniai pasidalinate informacija 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auryte: 27 liepos 2010 - 11:22
QUOTE(mikimauze @ 2010 07 27, 09:31)
o gal galetut ideti kur ieskoti darbo skelbimu uzsieni  ax.gif

biggrin.gif prajuokino
Aš turiu susikapusi nemažai darbo skelbimų UK nuorodų mirksiukas.gif
Žiūrėti čia, gal kam padės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2010 07 27, 11:34)
visa sita ka rasot pabandyki londone pakartot,paziuresiu kas gausis ,o asmeniskai man basic acount  atidare lengviau HSBC ( ir ten atidariau gal 3 ukrainieciams su lietuviskais pasais )aisku paskui atsidariau ir loyds bet reikejo pavaikscioti

Londone sutinku kad nepavyks taip greitai mirksiukas.gif
todėl ir rašau, Prestonas, Peterboras ir etc. Liverpool sunkiau bus.
HSBC girdėjau kad be problemų atidaromos sąskaitos, reikėjo man keliem žmonėm skubiai kortų tai padarė be dielių klausimų, užteko pasą parodyti ir paskayt kad reik kortelių ir viskas, bet tas pats ir su H.fax (įnešus 100gbp ir loidu be jokių įnašu - gal pasisekė, nes buvau ne viena, reikėjo grupelei sąskaitų tai atidarė loide irgi iš kart).

QUOTE(mikimauze @ 2010 07 27, 11:38)
o seip vaziuojant i uzsieni kiek mininium reiktu tureeti pinigeliu  smile.gif

pasakysiu išlaidas kurios buvo man pirmąjį mėnesį, minimaliai žiūrint.
kelionė 500lt į vieną pusę iki durų atvežė nuomojamo kambario(galima per interneta londonozinios ir etc. rasti)
už nuomą reik 2sav į priekį tai 1sav/60GBP (60x4,12 grubiai 250lt į sav. nuoma tai 2 sav. 500lt)
maistas į sav. 50lt.
važinėjimas buvo aktualus kai iš liverpool važiuoti dėl darbo teko į kitus miestus, tai būna jei nerandate tame mieste kuriam atvykstat( dabar tokios klaidos nebūtų, pirmą kart deja, buvo).
traukiniam sunku pasakyti kiek, turėjau 1000lt - užteko viskam ir liko.

mėnesiui be pajamų- nžn ką veikti? skaičiuokite pirmą sav darbo dokumentų tvarkymas o kita sav darbui, tik kad alga būna ne po pirmos sav kartais tai reik turėti bent 2500 kad be stresų, nors jei nereiks train'ais naudotis tada ir 1500 užteks litų porai sav.

Dėl darbo, tikrai deja, bet nepasakys jums niekas kur 100proc gausite darbą, už tai imami pinigai ir dažnai ne maži o garantijų kad tikrai ne apgaus, nėra.
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2010 07 26, 17:33)
Nei velnio Anglijoj neapmoka  schmoll.gif  viska nuskaiciuoja nuo algos  ax.gif  Pazystamas prabuvo Anglijoj 6 menesius ir gryzta dabar tusciomis, tik uz kelione susimoketi uztenka, nors pirma menesi buvo labai gerai, gerus pinigus mokejo, o kuo toliau, tuo labiau vis mazino atlyginima  doh.gif

laba, aš nežinau kaip Anglijoj, bet čia Graikijoje darbdavys suteikia nemokamą apgyvendinimą ir pietūs darbdavio sąskaita smile.gif todėl ir sakau, kad susitaupyti tikrai galima, na žinoma, jei per daug neišlaidauji biggrin.gif
Atsakyti
kiek kain tai yra "kažkiek" susitaupyti?
UK ŽŪ fabrikuose ir etc reik patiem mokėti ne tik už nuomą ir maistą bet ir nuvežinmą į darbą daug kur 5GPB (pirmyn ir atgal po 2,5)

jei palieka žmonės šeimas LT tai turi suma būti tikrai ne 1000 ir ne 2000 atsidėjimui į mėn.

aišku jauniklė kai pati buvau tai ir pagal au-pair galėjau skristi į svieto galą už 500 pinigų (eur ar gbp) į mėn biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingakalnis @ 2010 07 29, 19:19)
kiek kain    tai yra "kažkiek" susitaupyti?
UK  ŽŪ fabrikuose ir etc reik patiem mokėti ne tik už  nuomą ir maistą bet ir nuvežinmą į darbą daug kur 5GPB  (pirmyn ir atgal po 2,5)

jei palieka žmonės šeimas LT  tai turi suma būti tikrai ne  1000 ir ne  2000 atsidėjimui į mėn.

aišku  jauniklė kai pati buvau tai ir pagal au-pair  galėjau skristi  į svieto galą už  500 pinigų (eur ar gbp) į mėn biggrin.gif

na kiti kur lietuvoje visai nieko neuzdirba tai ir tas 1000 atidetas jau pinigai
Atsakyti
sutinku su jumis, bet taip pat stebiuosi ko taip ilgai sedėti gimtinėje ??
už DB suteikiamus kelis šimtus? kurių net už komunalinius neužtenka.

matyt žmonės altruistai.
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2010 07 29, 20:18)
na kiti kur lietuvoje visai nieko neuzdirba tai ir tas 1000 atidetas jau pinigai

būtent, sutinku dėl to. na o mano tas ,,kažkiek" 600-700e/mėn. Nesakau kad tai yra daug, na bent šiuo metu geriau negu nieko...
Atsakyti
lelijole, jus kaip, suprantu dirbate Graikijoje. Kokiu budu isvaziavote, pati ar per kokia nora agentura? ir kaip, ar patenkinta darbu, gyvenimo salygomis? idomu butu suzinoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sapetrausk @ 2010 07 30, 19:33)
lelijole, jus kaip, suprantu dirbate Graikijoje. Kokiu budu isvaziavote, pati ar per kokia nora agentura? ir kaip, ar patenkinta darbu, gyvenimo salygomis? idomu butu suzinoti  ax.gif

As buvau isvaziavusi per agentura, na darbas nelabai patiko nes darbdavys nesilaike sutarties salygu, isnaudojo, bet siaip jei viskas ok tai galima susitaupyti, nes darbdavys duoda gyvenamaji plota ir valgyti.
Atsakyti
man dabar kazkaip del tu visu graikiju ir kipru kyla abejoniu, juk pvz dabar Graikijoj irgi krize, zmones protestuoja...o jie vis dar priima svetimsalius dirbti g.gif ar patys graikai tokiu darbu nenori dirbti... g.gif
Atsakyti