Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos: nuo ko pradėti, turto dalybos

Situacija ginčytina. Iš pirmo žvilgsnio vyras teisus, jei butas pirktas iki santuokos ir registruotas jo vardu Jūs neturite teisių į jį. Skyrybų metu vaikui kažkokios dalies taip pat nepriklauso. Jūs galite prisiteisti tik lėšas jo išlaikymui.
Dėl skolos pinigų nevisai aišku, ar vyras pasiskolino iš draugų-giminių ar per banką? Jei per banką ir atidavinėjant paskolą buvo mokamos įmokos iš bendrų lėšų, galite tikėtis turto dalies, taip pat ir su turto pagerinimu (buto remontu). Tačiau visas aplinkybes teks įrodinėti teisme liudytojų parodymais ir dokumentais. (pvz. įnašą bankui padarėte iš savo sąskaitos, ar remonto medžiagas pirkote savo kortele).
Atsakyti
Santuokos nutraukimas turi būti užregistruotas civilinės metrikacijos įtaigpje, nes pagal Lietuvos įstaigos duomenis sutuoktiniai bus laikomi susituokę.
Turto dalybų ir lėšų vaikams išlaikyti klausimai turėjo būti išspręsti JAV teisme.
Mano nuomone pakartotinis procesas negalimas,tačiau manau atsiras advokatų kurie imsis tokios bylos ir gali rasti argumentų paradėti naują procesą.
Atsakyti
Laba diena.
Esame susituoke 3 menesius. As laukiuosiu. Norejau paklausti skyrybu atveju kuriam is tevu atitektu vaiko prieziura?
Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Statistiškai vaikas dažniau paliekams su motina, tačiau garantijų, kad taip bus Jums niekas negali duoti.Įstatymai nenumato kam lieka vaikas. Šis klausimas kiekvieną kartą sprendžiamas indivudualiai.
Atsakyti
tokio klausimo neradau, todėl noriu paklausti:

esam vieneri metai susituoke. Esu neščia . Vyras nori skirtis. Aš skirtis nesutinku. Ar tokiu atveju teismas patenkintu vyro prašyma?

Ačiū
Atsakyti
Nutraukti santuoką galima vieno iš sutuoktinių pareiškimu ( ar abiejų sutikimu) kreipiantis į teismą, jei jie išbuvo teisėtoje santuokoje ne mažiau metus. Jei vyras įrodys, kad santuoką nutraukia dėl Jūsų kaltės, teismas patenkins jo prašymą ir be Jūsų sutikimo. Jums nesutinkant nutraukti santuokos, procesas gali užsitęsti metus ar daugiau laiko, tačiau priversti vyrą gyventi su Jumis santuokoje negali niekas. Nėštumas nėra tas faktorius kuris darytų santuokos nutraukimą negalimu, tačiau tėvystės ir vaiko išlaikymo klausimai taip pat turės būti išspręsti susitarimo ar teismo proceso metu.
Atsakyti
Su vyru susituoke jau daugiau nei 30 metu. Turim du vaikus 28 ir 21 metu(studijuoja dieniniam). Jis neistikimas jau apie 2 metus, pagaliau prisipazino. Koks musu bendro buto likimas?
Ar turiu teise i didesne dali del jo neistikimybes ar jei dukra liks gyventi su manim?
Ar turi vaikai kazkokia dali buto, jei butas yra musu bendra nuosavybe, o jie tik priregistruoti?
Ar turi moketi alimentus ar kazkokias tai ismokas vyras (pvz. moraline zalos atlyginimas), jei musu atlyginimai mazdaug vienodi?
Aciu
Atsakyti
Laba diena .As norejau paklausi, jei skiriamės bendru sutarimu, tai kokia forma reikia pateikti teismui pažyma kurioje nurodyta vaiko globa, išlaikymas, turtas ir visa kita.Ar tai turi buti laisva forma ar patvirtinta notariškai?
Ir ar aš teisingai suprantu, kad šiuo atveju pinigėlius vaiko išlaikymui mes galim nustatyti patys? Jei taip, tai ar aš nepralošiu jei nustatysim fksuotą suma? Nes kaip suprantu kitu atveju alimentus priteisus teismui, suma kistų kintant vyro darbo užmokesčiui.
Labai norečiau , kad patartumet.Aciū
Atsakyti
Sveiki,

1. Nuo ko pradeti syrybas?
2. Kiek mazdaug kainuoja visas procesas?
3. Tevas uzdirba apie 2000 lt, kiek galeciau prisiteisi elimenti?

Aciu.
Atsakyti
Skyrybas reikia pradėti kaip bet kokį teisminį ginčo sprendimą paduodant ieškinį.
Aišku galimos skyrybos ir bendru sutarimu. Sudarot sutartį su sutuoktiniu dėl turto dalybų, išlaikymo vaikams ir kt., tada einat į teismą ir nutraukiat santuoką.
Jei yra galimybė tai paveskit visą procesą advokatui.
Proceso kaina priklauso nuo to kokiam mieste gyveni (advokato įkainiai rajonuose pigesni), nuo turto buvimo ir jo dydžio , nuo sutuoktinio geranoriškumo skirtis geruoju, dalintis ir pan.
Lėšų sumos vaikui iškailyti įstatymas nenumato. Praktikoje mažiausia suma yra 1 MGL-125 Lt. Kiek sugebėsit prisiteisti-įrodyti, kad vaikui tiek reikia tiek ir turėsit.
Atsakyti
Jūs turite sudaryti sutartį ir joje nuūmatyti visus variantus. Sutartį patvirtinkite nortariškai. Dėl pinigų vaiko išlaikymui galvokit pati- fiksuota suma ar procentas nuo pajamų. Jūsų nuomonė, kad teismas visada nustato procentus klaidinga. Teismas gali nustatyti ir fiksuotą sumą.
Atsakyti
Santuokos metu buvo įsigytas sklypas, namas buvo pradetas statyti ir statomas iki šiol, šeima su vienu mažameciu vaiku gyvena jame. Santuokos metu vyro tėvai dovanojo ir notariškai įteisino pinigų sumas namo statybai.
Klausimas: skyrybų atveju, kaip būtų dalijamas namas, jei tarkim vyro tėvai notariskai jam padovanojo puse ar trečdalį namo vertės pinigais? Kokia dalis tenka vaikui ir žmonai.
Atsakyti