Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos: nuo ko pradėti, turto dalybos

Žyminis mokestis visiems vienodas, o papildomos išlaidos advokatui ir kt. negali būti vienareikšmiškai apibrėžtos ir įvardytos.
Atsakyti
Jums priklauso sklypo dalis, nes sklypas įgytas santuokos metu, sumokant pinigus ir panaudojant vieno iš sutuoktinių turtą.
Atsakyti
Sveiki. Situacija tokia.

Vyras išvykęs į užsienį, dirba legaliai, alga nemaža. Paskambino ir pranešė, kad susirado kitą moterį ir nori skirtis. Šeimoje auga du vaikai: 8 m. ir 9 mėn. Motina nedirba, nes augina vaiką.
Ar 125 Lt priklauso kiekvienam vaikui, ar abiems?
Ar gali sau prisiteisti išlaikymą iš vyro?
Ar vyras gali reikalauti priteisti vaikus jam?
Atsakyti
125 Lt tai minimali suma kuri yra priteisiama vienam vaikui. Du vaikai tai 125X2=250. Tačiau kodeksas nenumatio jokių ribų, Jūs galit prisditeisti ir tam tikrą procentą nuo algos,(pvz. sumą kurią jis siūsdavo į namus). Išlaikymą iš vyro prisiteisti gali jei jai yra reikalingas išlaikymas(yra nedarbinga). Kad vaikai bus "priteisti" vyrui tikimybė labai maža, jis to reikalauti gali tačiau jo šansai beveik 0.
Atsakyti
Deja mano manymu skyrybos turi įvykti ir tik tada Jūs galėsite susitvarkyti savo turtinius reikalus. Sprendimas nutraukti santuoką dar turi būti registruotas civ.metrikacijos įstaigoje, nes jo neregistravus jūs vis dar skaitysitės ištekėjusi.
Atsakyti
Su vyru susituokėme prieš 10 metų.Turim sūnų.Gyvename mano tėvo bute. Prieš du metus pradėjome statyti namą,tačiau vyro mamos vardu,nes,pasak vyro taip buvę geriau dėl mokesčių.Namas statomas tik už mūsų bendrus pinigus.Šiais metai anyta numirė-tai vyras pagal paveldėjimo teisę pilnateisis namo savininkas.Užvakar jis mus paliko,pareikšdamas,kad duos kažkiek vaiko išlaikymui,o dėl namo aš nieko neįrodysiu.Tiesa,dar yra mašina mano vardu registruota-tai kai paprašiau palikti nors ją-pasiūlė kreiptis į teismą.Ar galiu aš kaip nors įrodyti,kad namas statytas už mūsų pinigus.Gyvename provincijoje tai daug kas tai žino,bet ar su liudininkų pagalba aš ką nors pasiekčiau?
Atsakyti
sveiki,

Norejau paklausti kaip sutvarkyti skirybas ... Kiek paziurinejes po interneta supratau, kad reikia surasyti skirybu sutarti, kuria pats vargu ar surasysi - reikia advokato. bet siandie uzejau pas advokata (Kaune), sako kaina bus 900 lt. vos nenukritau nuo kedes. Negi is tiesu taip brangiai kainuoja istuoka? gal kas galetumet patarti? is anksto aciu!
Atsakyti
Teisinės paslaugos tikrai nėra pigios. Jei 900 Lt- kaina už visą skyrybų procesą, tai nėra brangu.
Atsakyti
Jums teks kreiptis į teismą. Teisme galėsit remtis liudytojų parodymais nors kiek supratau iš klausimo tai "pagal dokumentus" vyras teisus.
Atsakyti
Sveiki, noreciau paklausti kaip bus dalinamas turtas, t.y. butas, jei jis pirktas uz paskolos pinigus? visuose dokumentuose vyras figuruoja kaip paskolos emejes, buto savininkas, o as esu tik laiduotoja? Ar man su vaikeliu kas nors priklauso?
Atsakyti
Jei turtas įgytas po santuokos-Turtas bus dalinamas tarp sutuoktinių per pus. Vaikui dalis nepriklauso.
Atsakyti
Tam, kad nupirkti ir užregistruoti buitą jis turi būti realus t.y. ne projektuose ir sutartyse su bendrove ar banku , o realiai egzistuoti. Be to nuosavybė Jums pereis tik pasirašius priėmimo-perdavimo aktą. Taip , kad butą Jūs įgysit jau santuokoje.
Atsakyti