QUOTE(pelėdžiukas @ 2008 10 25, 17:36)
Dėkui. Ne, nepykstu ir aš. Dėl diržiuko, tai mama man taikė tik porą kartų mano gyvenime iki man suėjo 10 m. panašiai. Dėl jo veiksmingumo, tai tikrai sutinku, kad yra vaikų, kuriems užtenka vieno karto gyvenime, o yra ir taip, kad atvirkščiai. Pasisakiau tik, kad mintys tokios kilo galvoje prisiment save ir kelis artimus pažįstamus, kurie irgi tik keletą kartų yra vaikams parodę diržiuką, maždaug gal vieną kartą sušėrę per minkštą vietą specialiai nesitaikydami ir tai labai padėjo tuo atveju. Nesakau gi, kad tai vienintelė priemonė kovoje su neklausymu ir nesiskaitymu. Tiesiog tarp kitko, yra kam sykio užteko, kaip ir pati sakei. Pas jus yrra kitokia situacija, daug sudėtingesnė. Bet ar gali teigti, kad visos jūsų namų taisyklės yra teisingos ir visur griežtumas ir nuolaidumas yra tokie, kokių reikia. Pagaliau ar galima pasakyti kokie jie turi būti? Jūsų atveju bentjau. Jei vaikui išvedimas į kitą kambarį, sakai, kad yra didelė bausmė, tai iš ko apie tai spirendi? Kaip supranti, kad būtent ši bausmė(o tai tikrai neturėtų būti, mano galva kaip bausmė, o tik galimybė vaikui nurimti) jam yra pati didžiausia? O gal reiktų jo paklausti paties, kas jam gali padėti nusiraminti, nes yra kaip yra ir visi mes kažko negauname ko norime, pateikti pavyzdžių ir pasakyti, kaip to norėtųsi, ar ano, bet negaliu turėti. Visiems taip yra, bet tu juk nenori, kad mes visi verktume, ar ne . O čia jau iš mano pačios praktikos. Ir tokie argumentai, pridedant grimasas, kaip man liūdna dėl to, kad neturiu, ir pan. vaikui tikrai padeda geriau suprasti situaciją. Realiai gi vaikas nesuvokia viso to ką padaro savo elgesiu. Nesuvokia, kad skaudina, tai tikslinga tą skausmo išraišką parodyti, nesuvokia, kad liūdina, tai galima liūdnas grimasas padaryti. Tai treniruotė abiem- mamai ir vaikui, mama nukreipia vaiko dėmesį tikslingai, o vaikas mokosi perteikti savo emocijas kitaip. Kažkaip teko tai pritaikyti praktikoje, veikia, tik reikia nuolat praktikuoti ir vaidyba būtina. Žaislai, lėlių teatras namuose labai padeda.
As ir netegiu, kad isvedimas i kita kambari yra geriausia priemone, ar namu taisykles yra tokios kokios reikia. As tik pasisakau pries musima. Cia konkreciai pries musima. Todel ir taikau kitokius budus, kad nereiktu vaiko musti.
O siaip as pati bandau visokius budus su vaiku. Ir vaidinimus ir su jo zaislais kalbu, kad nukreipciau demesi. Praeita savaite, kai zliumbiau isikniaubus i pagalve, tai visa vakara buvo kaip avinelis. Bet cia ne problemos sprendimas. As nuolat su juo kalbu. Kartais jis isiklauso, kartais ne. Didelis pliusas, kai jis isiklauso ir suvokia, tai jau gerai. O Kartais vienokie budai kurie padeda nuraminti vaika, kita karta nepadeda, tai ir ieskau kitu.
Galiu pasidziaugti, kad jau kelios dienos nuejus i darzeli parsivesti, nebeisterikuoja sunus. Kas pasikeite, net nezinau. Ir aukletojos trauko peciais, kad jis toks nenuspejamas. Tik ateinu ir su sypsena mane pasitinka. Man tai nerealu. Bijau ir pasigirti, jei tik pagiriu savo vaika tuoj pablogeja. Bet negi nuolat peiksi. Ne, mes mylim savo vaikus. Tik is kur tos kasdienines kantrybes vis gauti???