Įkraunama...
Įkraunama...

Pašilaičiai: Vėjelis

QUOTE(eri @ 2006 05 25, 09:02)
Labas,

Mes kaip tik lankom vejeli, beje irgi pradejom eiti panasaus amziausir i lenku grupe.Turiu pripazinti, kad sunkiausia buvo man  biggrin.gif , bet paskui pripratau.Aisku maniske parsinese keleta zodeliu, bet jokios itakos jos kalbai tai neturejo, o veliau mes perejom i lietuviu grupe  mirksiukas.gif taigi jei situacija tokia, tikrai siulau nebijoti ir leisti, o is kitos puses tai eikit i didesniu grupe, maniske butent taip ir eina

Jei dabar bepriimtų... unsure.gif Sakė direktorė, kai užrašinėjau sausį, va tada ir reikėjo leisti, nes nuo vasario kaip užplūdo 1 - 2 metukų vaikiukai, kad dabar grupė jau pilna ir joje tik vienas rusiukas, taigi lietuviška grupė doh.gif Nors imk ir nusigraužk nagus, nes dabar iki rugpjūčio pabaigos nieko nepaaiškės, ar liks kur mažiui vieta, ar ne.
Šiaip aš tos kalbos irgi bijau. Kad jis kažką ir išmoks lenkiškai, tai, Vilniuj gyvenant, tikrai nepakenks smile.gif Bet aš bijau, kad auklėtoja gali lietuviškai nešnekėti, arba daugiau lietuviukų nebus...
Bet kokiu atveju, ačiū už pasidalinimą patirtim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kgt @ 2006 05 25, 15:50)
Jei dabar bepriimtų... unsure.gif Sakė direktorė, kai užrašinėjau sausį, va tada ir reikėjo leisti, nes nuo vasario kaip užplūdo 1 - 2 metukų vaikiukai, kad dabar grupė jau pilna ir joje tik vienas rusiukas, taigi lietuviška grupė doh.gif Nors imk ir nusigraužk nagus, nes dabar iki rugpjūčio pabaigos nieko nepaaiškės, ar liks kur mažiui vieta, ar ne.
Šiaip aš tos kalbos irgi bijau. Kad jis kažką ir išmoks lenkiškai, tai, Vilniuj gyvenant, tikrai nepakenks smile.gif Bet aš bijau, kad auklėtoja gali lietuviškai nešnekėti, arba daugiau lietuviukų nebus...
Bet kokiu atveju, ačiū už pasidalinimą patirtim 4u.gif

aš planuoju vesti nuo rugsėjo pirmos, jei niekas nepaskeis ir nebepasakys kad mūsų nebepriima. tai maniškė bus "gryna" lietuvaitė. ji bus rugsėjį tik 1,4 m. bet lyg ti sakė, kad priims
Atsakyti
sveikos mamytes.. kiek skaiciau tai dauguma vedasavo vaikucius i drugeliu grupe... mano mazius bituciu grupeje...
siaip kai as norejau pradeti vesti vaika i darzeli man nerekomendavo pratinti vaika rugpjucio men nes tada dirba tik kelios aukletojos.. vaiku grupes sujungtos... geriausia nuo rugsejo men kai pilnai suformuotos grupes ir kai yra paskirta aukletoja tada vaikui lengviau priprasti prie pastovios.. o jei rugpjuti pripras ir ne ta aukletoja nuo rugsejo tai bus sunku vaikui...

mano vaikas ir dabar dar eina grinai i lenku grupe yra grupej tik kokie 3 lietuviukai.. man tai jokiu problemu nesudaro.. vesciau vaika ir tolia uten (nes labai geros aukletojos Danuta ir Kristina) bet vaikui jau reikia mokytis ir skaiciuoti ir raideles gla po truputi pazinti... nors su juo kiek girdejau jos kalba lietuviskai bet vaikui jau issprusta kartais lenkiski zodziai... smile.gif o kadangi jis pats kartais arabu kalba dar pakalba tai taip ir liekam karts vaiko neusprate... smile.gif
mum siaip sake kad nuo rudens mus els i kita lietuviuku grupe.. ziuresim kazkaip bijau as tu permainu... unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Mes nuo pirmadienio pradedame lankyti Vejeli. Mums 1,8. Kazkaip netiketai siandien paskambino, tai net nezinau i kokia grupe papuoleme, nors man didelio skirtumo pradzioje nera. thumbup.gif
Gal dar yra vaikuciu, kurie su mumis startuos? rolleyes.gif
Atsakyti
labas rytukas

Na mes kaip ir tesim vaiksciojima i sita darzeli, siandien paziurejau grupes sarasa vel sarase apie 20 vaiku, o idomu kiekgi lankys.Pernai metais is tokio saraso lanke gal tik koks 12 vaiku
Atsakyti
Sveikos. Buvom siandien nueje i darzeli-sake busime bituciu grupeje( net nezinau kokia cia grupe-lenku, leituviu unsure.gif ), bet kadangi dar neturime medicinines pazymos tai kolkas dar neisime. Rugpjucio 13d. eisime i poliklinika skiepui( veluojame skiepytis 2men) ir tada medicinine praeidinesime. Idomu ar daug daktaru reikes praeiti ir kokie tyrimai? verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,
noreciau bandyti vaika leisti i si darzeli. Galvoju gal nuo nauju metu ar pavasariop. Gal zinot kokios ten eiles, pries kiek laiko reiketu uzrasyti vaika? Ir siaip jau noretume i lietuviu grupe.
Atsakyti
Na pries metus dar kaip ir eiliu nebuvo, o siemet jau maciau netgi viena grupe ,kuri buvo laisva ,jau vaikuciai laksto smile.gif Taigi eile gal jau ir bus, bet siulau po kokiu 2 menesiu uzeiti, nes paprastai is uzsirasiusiu nevisi vaiksto.Na ir kai kalbesi pabrezk , kad grupe pageidautina lietuviuku. Bet esu beveik 100 proc. tikra, kad aukletojos nera tikros lietuves nors ir kalba lietuviskai, netgi visai neblogai.(bent jau musu ax.gif )
Atsakyti
Penktadieni ir as buvau nuejusi i si darzeli, nes arciausiai namu smile.gif
Direktore mane tiesiog isgasdino blink.gif na ir bendravimo manieros doh.gif Tada -pienktadieni buvau soko busenoj ir net galvojau rasyti koki skunda svietimo ministerijaj. Siandien jau atrodo ne taip baisu, bet vistiek i si darzeli tikriausiai neisim, kol direktore nepasikeis schmoll.gif Man buvo toks ispudis, kad atejau prasyti vos ne ismaldos, taip ji i mane ziurejo ir taip atsakinejo...kaip kokia karaliene...
Atsakyti
Siaip Gluosni sunku man tai isivaizduoti g.gif , kazkaip man atrode normali direktore. smile.gif Bet man pan. situacija buvo gabijeles darzelyje ir as pas juos kojos nebekelciau, vien del tokio bendravimo. biggrin.gif
Atsakyti
Gal but buvo paragusi ar be nuotaikos rolleyes.gif Siandien jau i viska ziuriu daug ramiau blush2.gif
Atsakyti
Kagi, pradejome lankyti nuo pirmadienio. Pries tai sake, kad busime Bituciu grupeje, o kai nuejome- nuvede i Piestuku grupe (ji rusu). Bet man visai patiko.Grupeje su Ridu berods 7 vaikai. Pirma diena buvome 2valandas, o siandien jau iki pietu miegelio. Aukletojos sake, kad buna, kad ir paverkslena, bet greit apsisukes vel zaidzia. Kolkas einame noriai, pasilieka be asaru- pats i grupe skuba.
Siandien stebejau kaip jie pietavo. Maniskis padedamas aukletojos suvalge visus pietus pats pirmas. Siaip kiek pastebejau, tai aukletojos lyg ir neblogos- Irina ir Zana. Kalbina juos, zaidzia, ramina. Su maniskiu kalba lietuviskai (yra dar keletas lietuviuku ten). Kiek supratau is saraso ant duru, tai maniskis jauniausias- visi 2004 gimimo, o maniskis 2005.
Kazkodel Ridas (maniskis) grupeje gan ramus ir rimtas, nors paprastai jis labai judrus ir gan padukes( bet gal kol kas). Uztat tik isejus is darzelio prasideda Didysis dukimas. Grizes namo, padukes uzmiega ir miega gan ramiai. Ir nuotaika puiki pas ji. tai keik suprantu, nestresuoja del darzelio.
Gal dar yra mamyciu vedanciu i sia grupe. Butu faina susipazinti ir paplepeti, nes kolkas nelabai su kuo susitinku ten.
Gal atsirastu ir kokiu atsiliepimu apie sias aukletojas. Butu idomu isgirsti.
SEKMES VISIEMS thumbup.gif
Atsakyti