Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Spygliukas

Nu va ir mūsų mažąjį broliuką jau priėmė į šį darželį. Sesė lanko kiškučių grupę (jai dabar 4 metukai), o va įdomu į kokią grupę mažasis paklius. Jam rudenį kai pradės lankyti bus tik 1 metukai + 7 men. doh.gif . Sesė pradėjo lankyti kai buvo 3 metukai + 4 men. o šis nabagutis turės taip anksti keliauti, nes man darbas prasidės nuo sausio mėn. doh.gif Nusprendėm pradėti vedžioti nuo rudens, o ne vidurį žiemos atvesti pirmą kartą. Gal sakom jau bus apsipratęs iki to laiko kai man teks į darbą keliauti (sausio men.).
Tai sakau gal nujaučiat kokios auklėtojos klius šiems mažiausiems?
Nes kai klausiau, tai kaip supratau nebūtinai tos, kurios išleidžia vaikus į mokyklėlę. g.gif o tai kurios tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 28 gegužės 2014 - 09:04
QUOTE(Lietuva @ 2014 05 28, 10:03)
Nu va ir mūsų mažąjį broliuką jau priėmė į šį darželį. Sesė lanko kiškučių grupę (jai dabar 4 metukai), o va įdomu į kokią grupę mažasis paklius. Jam rudenį kai pradės lankyti bus tik 1 metukai + 7 men.  doh.gif . Sesė pradėjo lankyti kai buvo 3 metukai + 4 men. o šis nabagutis turės taip anksti keliauti, nes man darbas prasidės nuo sausio mėn. doh.gif Nusprendėm pradėti vedžioti nuo rudens, o ne vidurį žiemos atvesti pirmą kartą. Gal sakom jau bus apsipratęs iki to laiko kai man teks į darbą keliauti (sausio men.).
Tai sakau gal nujaučiat kokios auklėtojos klius šiems mažiausiems?
Nes kai klausiau, tai kaip supratau nebūtinai tos, kurios išleidžia vaikus į mokyklėlę.  g.gif  o tai kurios tada?

Sveikinu patekus i darzeli!!!:) Nes siuo metu del vietos darzeliuose vyksta nematoma kova:)
As tiksliai nezinau, kokios aukletojos ir i kokia grupe pateksite, galiu pasakyti tik remiantis savo patirtimi, kai musu sunus irgi panasaus laiko pradejo lankyti si darziuka, jis pakliuvo i varliuku grupe pas nuostabias aukletojas Diana ir Renata ir auklyte Aldona. Sis darzelis ne prie musu namu, tai sunus ejo i ji sesis menesius, kol gavome vieta musu rajone prie namu, bet visada dar iki siol su nostalgija atsimename si darzeli, labai grazi jo vieta gamtos apsupty ir labai saunios aukletojos!:)
Jums sekmes!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sermuksnio uoga: 28 gegužės 2014 - 16:32
QUOTE(Sermuksnio uoga @ 2014 05 28, 18:31)
Sveikinu patekus i darzeli!!!:) Nes siuo metu del vietos darzeliuose vyksta nematoma kova:)
As tiksliai nezinau, kokios aukletojos ir i kokia grupe pateksite, galiu pasakyti tik remiantis savo patirtimi, kai musu sunus irgi panasaus laiko pradejo lankyti si darziuka, jis pakliuvo i varliuku grupe pas nuostabias aukletojas Diana ir Renata ir auklyte Aldona. Sis darzelis ne prie musu namu, tai sunus ejo i ji sesis menesius, kol gavome vieta musu rajone prie namu, bet visada dar iki siol su nostalgija atsimename si darzeli, labai grazi jo vieta gamtos apsupty ir labai saunios aukletojos!:)
Jums sekmes!!!!

ačiū Jums už informaciją 4u.gif taip vieta tikrai nuostabi - pušyne, wub.gif tik jūros betrūksta šalia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietuva: 29 gegužės 2014 - 08:34
QUOTE(Lietuva @ 2014 05 29, 09:33)
ačiū Jums už informaciją  4u.gif  taip vieta tikrai nuostabi - pušyne,  wub.gif tik jūros betrūksta šalia  4u.gif

o man ta vieta nepatiko, drėgna buvo ir grupėj, bei šalta, nebent dabar sudėjo plastikinius langus
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2014 05 29, 10:38)
o man ta vieta nepatiko, drėgna buvo ir grupėj, bei šalta, nebent dabar sudėjo plastikinius langus

langai jau beveik visur plastikiniai. Dar yra kelios grupės su senais langais, bet sakė, ten ir žiemą nešalta, nes labai kaitina saulutė tai nedada dėl to naujų tur būt.
man tai labai fainas daržiukas ir vieta faina, toliau nuo gatvės, bet tik inventorius lauke skurdokas. juk galėtų įrengti bent tokią modernią aikštelę kaip prie daugiabučių. O tai vaikams visai nėra veiklos kieme. Vien tik palkstyti ir pakasti smėliuką tegali.
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2014 05 24, 21:27)
Sveiki, numirusią temą metas prikelti.. 4u.gif

taigis, sužinojome, kad būsim šio darželio lankytojai nuo rugsėjo, įdomu ar čia atsiras bendraamžių mamyčių, būtš įdomu pabandraut visais darželių klausimėliais ir panašiai.  4u.gif

Šiam etape planuoju kuo greičiau pasirašyt lankymo sutartį su darželiu..o paskui matyt reik galvot apie adaptaciją..galvoju, reik vaiką ir darželiui apipirkt, įdomu gal duoda kokį sąrašą ko reikia tiems pipirams gali prisireikt.

Ir mes gavom vieta 1.5-3 metu grupeje. kaip suprantu jos bus 3 smile.gif ar jau pasiraset sutarti? pradzioj uztenka tik gimimo liudijimo ar jau reikia ir is gydytojo pazymu? smile.gif
Atsakyti
Reikia gimimo liudijimo kopijos, pažymos iš darbovietės apie tai, kad įmonės deklaracijose apie jos darbuotojus nurodomas Vilniaus savivaldybės kodas, na kad gpm sumokamas būtų paskirtas Vilniaus miestui ir gydytojo pažyma priklauso...Pažymą galima ir vėliau pateikt, bet va, mūsų šeimistė pasakė,kad tokių pažymų nebegaus vaikučiai be skiepų visų..Tai..paskubėjom susirinkt visus popierius, o sutarties dar nėr, praeitą sav vedėja nebuvo gavus sąrašų kas gavo vietas...Šią sav bandysiu tai padaryt.

Vieta darželio ir man labai patinka, o inventorius nelabai, tikrai galėtų būt daugiau čiužyklėlių, laipynių ar dar ko, juk vaikams veiklos reikia, žaidimų...čia gal per tėvų susirinkimus reik spręst klausimus, juk galima tam panaudot tuos2 proc ir pan, ar ieškot kitų variantų. Dėl vietos, dar ,tai ir dėl erkių reik pagalvot aspektą...mes pasiskiepijome...

Lietuva, nu tikrai mažą pipirą darželin žadi leist...Mano bus 2,4 ir tai širdis biški nerami...bet vis tiek vaikas prie didesnių, grupė iki 3 m, tai va misliju kaip ten vaikai visai maži ir tie kur arti 3 m...kaip ji ten visi, juk labai skiriasi poreikiai tokių vaikų... g.gif ar kai kelios grupės, juos kažkaip išgrupuoja pagal amžių, dar smulkiau perskirsto..
Papildyta:
nugi pasiskambinau vėdėjai, sako dar kitą sav, mat įvedamos naujos formos sutartys...tai kol viskas susitvarkys, domėtis atvykimu ne anksčiau kaip kitas antradienis...o man taip noris kuo greičiau..
Atsakyti
sveikos mamos, ir mes gavome vieta 1.5-3m grupej, mes is pilaites. idomu kokias aukletojas gausim..labai neramu, mes seip jau metus lankom darziuka privatu nuo 1.2metu. tai bijau vel viskas is naujo prasides..nu bet gal bus gerai,,,nezinau....svarbu, kad aukletojos geros butu.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pėdutė86 @ 2014 06 02, 16:16)
sveikos mamos, ir mes gavome vieta 1.5-3m grupej, mes is pilaites. idomu kokias aukletojas gausim..labai neramu, mes seip jau metus lankom darziuka privatu nuo 1.2metu. tai bijau vel viskas is naujo prasides..nu bet gal bus gerai,,,nezinau....svarbu, kad aukletojos geros butu.. 4u.gif

ir mes esam is Pilaites smile.gif
Atsakyti
Mes irgi gavom vieta siame darzelyje 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ką gi, nuvykau jau sudaryt sutarties, pasirašiau, antro egz. negavau atgal, nes reik užregistruot ir t.t.

Įspūdžiai bendrai iš daržiuko:

Patiko aukštos tvoros, ir kad jos apželdintos aukštomis gyvatvorėmis, tai nekyla pagunda mažiams matyt Architektų gatvės ir bandyt tvorą perlipt, sakau tai kaip patyrusi bėgiotoja iš darželių biggrin.gif O kas labai labai nepatiko kaip mamai, o patiko kaip ex bėgiotojai, kad norit pabėgt nėra ko vargt per tvoras laipiojant, nes abeji vartukai AT-LA-PI...Imk ir eik vaikeli, per pušynėlį, tiesiai į gatvę...

user posted image

Jo majo, susinervavau iki negalėjimo. Vaikų saugumas tai aukščiausias prioritetas, bet mano vaikas turi likt gyvas darželyje ir darželis man privalo tokią dalyką garantuot. O čia, vieni vartukai visiškai atlapi, o centriniai, užkišti pagaliuku, kurį vienas juokas ištraukti. user posted image

Pasakiau tai direktorei, labai norėčiau kad ir kitos mamos atkreiptų dėmesį ir akcentuotų tą dalyką...Neduok die, koks vaikas grupėj imtų ir sumanytų pasivaikščiot vienas...per tokią masę vaikų nė nepastebėt dingusio. Blem blem, pradingo noras daržui kažkodė, arba mano galvoj įsijungė pavojaus mygtukas. Bet puikiai žinau savo vaiką ir puikiai žinau, kad jis tikrai pamatęs tokią situaciją, imtų ir išeitų...Šmurkšt ir nebėr, vien dėl aplaidumo kažkieno. cool.gif Manau, kad tikrai galima rast kokį kabliuką aukštai įtaisyt, kad vaikai nepasiektų ar dar ką nors sugalvot pigaus ir efektyvaus. Labai prašyčiau mamų direktorei tai kalbėt kalbet kalbėt, nes ji ...tiesiog nežino ką daryt, va. cool.gif Aišku sureagavau jautriai, bet mes, mamos, savo vaikus gi žiūrime, mylime, ir atiduodame juos svetimų žmonių globai, o čia aiškus pavojus..ir tikrai manau, kad tokio dalyko darželiuose tiesiog negali būt.

Toliau, kas labai labai patiko tai virėja, ir puodai smile.gif Darželyj gaminamas maistukas, tas labai didelis pliusas, bet to didelio minuso, suprantama, nepersveria.

Obektyviai šilta diena su saule, darželio teritorijoje pavėsis, atrakcionai jų kad ir nedaug, bet nudažyti. Gėlynai galėtų būt labiau patvarkomi, tos pačios melsvės galėtų būt įvairesnės, juk visiems smagiau..Bet čia mizeris. esminį dalyką jau išdėsčiau.

na, ir ką gi manote?

dal lankymo, su kiekvienu direktorė kalbėsis individualiai, kad visi vaikai nesueitų vien tik rugsėjo pirmąją..Bet čia vėl, detalės, esmė juk kad vaikas
daržiuke saugus būtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 09 birželio 2014 - 12:26
QUOTE(Violeta* @ 2014 06 09, 12:22)
Sveikos,

Ką gi, nuvykau jau sudaryt sutarties, pasirašiau, antro egz. negavau atgal, nes reik užregistruot ir t.t.

Įspūdžiai bendrai iš daržiuko:

Patiko aukštos tvoros, ir kad jos apželdintos aukštomis gyvatvorėmis, tai nekyla pagunda mažiams matyt Architektų gatvės ir bandyt tvorą perlipt, sakau tai kaip patyrusi bėgiotoja iš darželių  biggrin.gif O kas labai labai nepatiko kaip mamai, o patiko kaip ex bėgiotojai, kad norit pabėgt nėra ko vargt per tvoras laipiojant, nes abeji vartukai AT-LA-PI...Imk ir eik vaikeli, per pušynėlį, tiesiai į gatvę...

user posted image

Jo majo, susinervavau iki negalėjimo. Vaikų saugumas tai aukščiausias prioritetas, bet mano vaikas turi likt gyvas darželyje ir darželis man privalo tokią dalyką garantuot. O čia, vieni vartukai visiškai atlapi, o centriniai, užkišti pagaliuku, kurį vienas juokas ištraukti. user posted image
Pasakiau tai direktorei, labai norėčiau kad ir kitos mamos atkreiptų dėmesį ir akcentuotų tą dalyką...Neduok die, koks vaikas grupėj imtų ir sumanytų pasivaikščiot vienas...per tokią masę vaikų nė nepastebėt dingusio. Blem blem, pradingo noras daržui kažkodė, arba mano galvoj įsijungė pavojaus mygtukas. Bet puikiai žinau savo vaiką ir puikiai žinau, kad jis tikrai pamatęs tokią situaciją, imtų ir išeitų...Šmurkšt ir nebėr, vien dėl aplaidumo kažkieno.  cool.gif  Manau, kad tikrai galima rast kokį kabliuką aukštai įtaisyt, kad vaikai nepasiektų ar dar ką nors sugalvot pigaus ir efektyvaus. Labai prašyčiau mamų direktorei tai kalbėt kalbet kalbėt, nes ji ...tiesiog nežino ką daryt, va.  cool.gif  Aišku sureagavau jautriai, bet mes, mamos, savo vaikus gi žiūrime, mylime,  ir atiduodame juos svetimų žmonių globai, o čia aiškus pavojus..ir tikrai manau, kad tokio dalyko darželiuose tiesiog negali būt.

Toliau, kas labai labai patiko tai virėja, ir puodai smile.gif Darželyj gaminamas maistukas, tas labai didelis pliusas, bet to didelio minuso, suprantama, nepersveria.

Obektyviai šilta diena su saule, darželio teritorijoje pavėsis, atrakcionai jų kad ir nedaug, bet nudažyti.  Gėlynai galėtų būt labiau patvarkomi, tos pačios melsvės galėtų būt įvairesnės, juk visiems smagiau..Bet čia mizeris. esminį dalyką jau išdėsčiau.

na, ir ką gi manote?

dal lankymo, su kiekvienu direktorė kalbėsis individualiai, kad visi vaikai nesueitų vien tik rugsėjo pirmąją..Bet čia vėl, detalės, esmė juk kad vaikas
daržiuke saugus būtų.

Sveika smile.gif kaip sauniai viska aprasei smile.gif taip, saugumas turi buti uztikrintas ir manau, kad tie varteliai tikrai lengvai sutvaromi, kad nebutu taip laisvai atidaryti smile.gif kaip tu ir sakei, reikia sakyti ir sakyti, tada jau manau bus atsizvelgta i tevu prasymus smile.gif

kitas dalykas del pazymu, tu visas pristatei, ir is gydytojo ir is darbovietes? ta is darbovietes, tai darbavys laisva forma paraso, ar jau yra kazkokie nustatyti sablonai kas ir kaip turi buti parasyta? smile.gif
Atsakyti