vaikų masė nebūna, kiekviena grupė turi savo aikštelę, o auklėtoja juos stebi, bet, kad pasakėte - gerai, ūkvedys, yurėtų sutvarkyti, bet yra grupių, kurių aikštelės yra šalia pagrindinių vartų, jų niekada neuždaro, reikia pasitikėti auklėtojomis ir vaikais

Prie pagrindinių vartų yra lopšelinukų aikštelė, bet tie vartai nuo kokios 10val ryto yra uždaromi iki pat vakaro, su mašinomis tėveliai neįvažiuoja vaikų pasiimti. Šiuo klausimu buvo padaryta tėvelių apklausa, ir beveik visi pasisakė, kad vartai turi būti uždaryti. Jie atviri tik rytais, skubantys į darbą tėvai gali privažiuoti prie pat darželio, o vakare jau reikia paeiti nuo kelio, kur paliekamos mašinos
O tie maži varteliai yra kitoje pusėje nei aikštelės, vaikai jų nemato ir pabėgti nesusigundytų.
O dėl pačio noro pabėgti, tai vaikai turi žinoti, kad to daryti negalima. Maniškė niekur nebėgtų net jei išvis nebūtų nei vartų, nei tvoros, nes žino, kad vaikams niekur eiti be suaugusiojo negalima.

O tie maži varteliai yra kitoje pusėje nei aikštelės, vaikai jų nemato ir pabėgti nesusigundytų.
O dėl pačio noro pabėgti, tai vaikai turi žinoti, kad to daryti negalima. Maniškė niekur nebėgtų net jei išvis nebūtų nei vartų, nei tvoros, nes žino, kad vaikams niekur eiti be suaugusiojo negalima.
QUOTE(*Camelia* @ 2014 06 13, 10:58)
Prie pagrindinių vartų yra lopšelinukų aikštelė, bet tie vartai nuo kokios 10val ryto yra uždaromi iki pat vakaro, su mašinomis tėveliai neįvažiuoja vaikų pasiimti. Šiuo klausimu buvo padaryta tėvelių apklausa, ir beveik visi pasisakė, kad vartai turi būti uždaryti. Jie atviri tik rytais, skubantys į darbą tėvai gali privažiuoti prie pat darželio, o vakare jau reikia paeiti nuo kelio, kur paliekamos mašinos

QUOTE(*Camelia* @ 2014 06 13, 09:58)
Prie pagrindinių vartų yra lopšelinukų aikštelė, bet tie vartai nuo kokios 10val ryto yra uždaromi iki pat vakaro, Jie atviri tik rytais,
Mano darytos nuotraukos yra maždaug prieš 12 val. Taigi, akivaizdu, kad vartukai nebūna uždaryti, kaip kad rašote...Nu bet..laikykime tai atsitiktinumu

Vaikas turi būt pakankamai sąmoningas tam dalykui, kad imtų ir suvoktų keliamus pavojus, manau, į lopšelines grupes einantys mažyliai per maži tam suvokimui, be to, psichologai yra įrodę, kad iki 5 m vaikai kad ir kiek beaiškintum yra tiesiog per mažai sąmoningi tiems dalykams, juos valdo akimirkų impulsai, ir juos ne mokyt reik taikytis kaip išvengt pavojų,o juos tiesiog eliminuot reikia, ir aišku mokyt... o ir vaikai yr nevienodi, yr kur nuo smėlio dėžės nepasikels pabėgiot, yr kur nė akimirkos neatsisės ramiai. ir esu įsitikinus, kad poros kilpų privirinimas ir kabliuko pastatymas tikrai nedidelės sąnaudos, kad išvent tokių visokių rizikų, ypač kai lopšelinukų teritorija kaip rašot, prie pat vartų.
QUOTE(Violeta* @ 2014 06 13, 13:42)
Mano darytos nuotraukos yra maždaug prieš 12 val. Taigi, akivaizdu, kad vartukai nebūna uždaryti, kaip kad rašote...Nu bet..laikykime tai atsitiktinumu
Vaikas turi būt pakankamai sąmoningas tam dalykui, kad imtų ir suvoktų keliamus pavojus, manau, į lopšelines grupes einantys mažyliai per maži tam suvokimui, be to, psichologai yra įrodę, kad iki 5 m vaikai kad ir kiek beaiškintum yra tiesiog per mažai sąmoningi tiems dalykams, juos valdo akimirkų impulsai, ir juos ne mokyt reik taikytis kaip išvengt pavojų,o juos tiesiog eliminuot reikia, ir aišku mokyt... o ir vaikai yr nevienodi, yr kur nuo smėlio dėžės nepasikels pabėgiot, yr kur nė akimirkos neatsisės ramiai. ir esu įsitikinus, kad poros kilpų privirinimas ir kabliuko pastatymas tikrai nedidelės sąnaudos, kad išvent tokių visokių rizikų, ypač kai lopšelinukų teritorija kaip rašot, prie pat vartų.

na tai būdami per mažai sąmoningi jie ir nesusipras, kad reikia ištraukti pagaliuką norint vartelius atidaryti. Na o šiaip tai vaikai kaip viščiukai būna vienoje krūvoje daugmaž, aišku atsiranda tokių, kuriem rūpi nueiti prie gėlyno, ar kur kitur paskui kitą vaiką, bet auklėtojos ne pirmus metus dirba, tuoj pabėgėlį sugauna ir grąžina "į bandą"

Mes irgi nuo rugsėjo planuojam keliauti į lopšiukų grupę.
Pridavėm visus dokumentus ir mano nuomonė susidarė tokia:
+ kiemas miškelyje, grynas oras, toliau nuo gatvės, didelis ir erdvus.
+ maloni ir atrodo sukalbama bei supratinga direktorė
+ lopšiukų grupėse, sakė direktorė, kad visi langai plastikiniai;
+ į lauką žadėjo vesti ir žiemą (yra daržiukų kur nuo rudens iki vasaros vaikai grupėse tūno..
+ stengiasi nepriimti sergančių vaikų.
- senas inventorius
- tik pradarius duris į darželį iškart jaučiasi smarkus gaminamo maisto kvapas... man šitas labiausiai ir nepatiko. Palaukiau koridoriuje 20 min ir tikrai rietė net nosį ir uoslė nepriprato jo nejausti... labai tikiuosi, kad maistas skanus, o kvapo pačiose grupėse nesijaučia. Aš lankiausi 12-13 val, gal kaip tik per pietus pataikiau
Taigi laugiam rugpjūčio galo, kol su mumis susisieks, kad pasakytų kaip vadinsis grupė, kokios bus auklėtojos ir kuri ta grupė bus. Tada turbūt ir kokį tėvų susirinkimą praves, gal reiks kažką grupėje atnaujinti ar pakeisti...reikės susidaryti grafikėlį kada kas vaikučius pratinti atveda.
Papildyta:
Beje, kai aš atėjau varteliai irgi buvo užkišti su pagaliuku, bet aš to visai nesureikšminau, nes kiek mačiau žaidžiančių pypliukų, jie visi buvo visai kitoje pastato pusėje (bent jau iš ten, susikibę ėjo į grupes). Manau jei vaikas norės, ras kaip ir tą kabliuką atkabinti, ar kokią skylę tvoroje surasti, bet čia gal dičkiai nebent, Mažus žioplinskus susiveda į vieną "bandą" ir jie ten tūpčioja. O auklėtojos mato kiekvieną, nes akys įgudusios
Aišku, jei padrys kokį užraktą, blogiau nuo to nebus tikrai!
Bet visada lieka tie nenuspėjami faktoriai, kaip, kad kažkas išeidamas/įeidamas nebeuždarė ir pan. Tai manau auklėtojos tikrai juos prižiūrės ir jokių nemalonių insidentų nebus
Pridavėm visus dokumentus ir mano nuomonė susidarė tokia:
+ kiemas miškelyje, grynas oras, toliau nuo gatvės, didelis ir erdvus.
+ maloni ir atrodo sukalbama bei supratinga direktorė
+ į lauką žadėjo vesti ir žiemą (yra daržiukų kur nuo rudens iki vasaros vaikai grupėse tūno..
- senas inventorius
- tik pradarius duris į darželį iškart jaučiasi smarkus gaminamo maisto kvapas... man šitas labiausiai ir nepatiko. Palaukiau koridoriuje 20 min ir tikrai rietė net nosį ir uoslė nepriprato jo nejausti... labai tikiuosi, kad maistas skanus, o kvapo pačiose grupėse nesijaučia. Aš lankiausi 12-13 val, gal kaip tik per pietus pataikiau

Taigi laugiam rugpjūčio galo, kol su mumis susisieks, kad pasakytų kaip vadinsis grupė, kokios bus auklėtojos ir kuri ta grupė bus. Tada turbūt ir kokį tėvų susirinkimą praves, gal reiks kažką grupėje atnaujinti ar pakeisti...reikės susidaryti grafikėlį kada kas vaikučius pratinti atveda.

Papildyta:
Beje, kai aš atėjau varteliai irgi buvo užkišti su pagaliuku, bet aš to visai nesureikšminau, nes kiek mačiau žaidžiančių pypliukų, jie visi buvo visai kitoje pastato pusėje (bent jau iš ten, susikibę ėjo į grupes). Manau jei vaikas norės, ras kaip ir tą kabliuką atkabinti, ar kokią skylę tvoroje surasti, bet čia gal dičkiai nebent, Mažus žioplinskus susiveda į vieną "bandą" ir jie ten tūpčioja. O auklėtojos mato kiekvieną, nes akys įgudusios

QUOTE(Innamoratta @ 2014 06 14, 13:41)
- tik pradarius duris į darželį iškart jaučiasi smarkus gaminamo maisto kvapas... man šitas labiausiai ir nepatiko.
Patiko kad nuomonės aktyviai reiškiamos

o dėl langų tai nustebau, negi tada kitose grupėse nekeisti?

hmmm..irgi man naujiena...juk negalima taip.
...šito neišvengt jau...mat vaikas gali sloguot, o slogos ar viduriavimo simptomai nuėjimo momentui nuimti vaistais...čia viskas nuo tėvų sąžinės, sąmoningumo ir galimybių priklauso...vienaip ar kitaip...reik pasiruošt ligų protrūkiui, juk bakterijom visi iki vieno pasidalins kolektyve...
..jei jau langams lėšų nėr, matyt nėr ir geram gartraukiui

QUOTE(Violeta* @ 2014 06 14, 21:25)
Patiko kad nuomonės aktyviai reiškiamos
Kažkaip netikėta...O tai su tuo tada ir klausimai kyla, o tada kaip kasmet, grupė eina į kitą patalpą, ir auklėtoja tada kita, ar kaip ten viskas rotuojama? Nes nelabai smagu jei kitąmet tektų eit į grupę, kur per senus langus vėjai švilpia...
...šito neišvengt jau...mat vaikas gali sloguot, o slogos ar viduriavimo simptomai nuėjimo momentui nuimti vaistais...čia viskas nuo tėvų sąžinės, sąmoningumo ir galimybių priklauso...vienaip ar kitaip...reik pasiruošt ligų protrūkiui, juk bakterijom visi iki vieno pasidalins kolektyve...
...vienok dėl to, kad maistas gaminamas vietoj, nelaikau to trūkumu...nedidelė kaina už šviežią maistuką.

kad pastate yra neplastikinių langų tai tikrai, bet aš kaip paklausiau, taip atsakė. Paklausiau ar visose lopšelio grupėse plastikiniai, tai pasakė, kad taip tikrai visose

Dėl auklėtojų, tai iki parengiamosios grupės keliauja kartu, o dėl grupės patalpų, tai kas metai kraustosi vaikai į naujas

QUOTE(Violeta* @ 2014 06 02, 11:53)
Reikia gimimo liudijimo kopijos, pažymos iš darbovietės apie tai, kad įmonės deklaracijose apie jos darbuotojus nurodomas Vilniaus savivaldybės kodas, na kad gpm sumokamas būtų paskirtas Vilniaus miestui ir gydytojo pažyma priklauso...Pažymą galima ir vėliau pateikt, bet va, mūsų šeimistė pasakė,kad tokių pažymų nebegaus vaikučiai be skiepų visų..Tai..paskubėjom susirinkt visus popierius, o sutarties dar nėr, praeitą sav vedėja nebuvo gavus sąrašų kas gavo vietas...Šią sav bandysiu tai padaryt.
Vieta darželio ir man labai patinka, o inventorius nelabai, tikrai galėtų būt daugiau čiužyklėlių, laipynių ar dar ko, juk vaikams veiklos reikia, žaidimų...čia gal per tėvų susirinkimus reik spręst klausimus, juk galima tam panaudot tuos2 proc ir pan, ar ieškot kitų variantų. Dėl vietos, dar ,tai ir dėl erkių reik pagalvot aspektą...mes pasiskiepijome...
Lietuva, nu tikrai mažą pipirą darželin žadi leist...Mano bus 2,4 ir tai širdis biški nerami...bet vis tiek vaikas prie didesnių, grupė iki 3 m, tai va misliju kaip ten vaikai visai maži ir tie kur arti 3 m...kaip ji ten visi, juk labai skiriasi poreikiai tokių vaikų...
ar kai kelios grupės, juos kažkaip išgrupuoja pagal amžių, dar smulkiau perskirsto..
Papildyta:
nugi pasiskambinau vėdėjai, sako dar kitą sav, mat įvedamos naujos formos sutartys...tai kol viskas susitvarkys, domėtis atvykimu ne anksčiau kaip kitas antradienis...o man taip noris kuo greičiau..
Vieta darželio ir man labai patinka, o inventorius nelabai, tikrai galėtų būt daugiau čiužyklėlių, laipynių ar dar ko, juk vaikams veiklos reikia, žaidimų...čia gal per tėvų susirinkimus reik spręst klausimus, juk galima tam panaudot tuos2 proc ir pan, ar ieškot kitų variantų. Dėl vietos, dar ,tai ir dėl erkių reik pagalvot aspektą...mes pasiskiepijome...
Lietuva, nu tikrai mažą pipirą darželin žadi leist...Mano bus 2,4 ir tai širdis biški nerami...bet vis tiek vaikas prie didesnių, grupė iki 3 m, tai va misliju kaip ten vaikai visai maži ir tie kur arti 3 m...kaip ji ten visi, juk labai skiriasi poreikiai tokių vaikų...

Papildyta:
nugi pasiskambinau vėdėjai, sako dar kitą sav, mat įvedamos naujos formos sutartys...tai kol viskas susitvarkys, domėtis atvykimu ne anksčiau kaip kitas antradienis...o man taip noris kuo greičiau..
žinai, nebūtinai tam mano pipirui gali būti sunkiau nei vyresniam. Kiek žinau pavyzdžių, tie 1,5 metukų vaikai daug lengviau adaptavosi nei tie 3 metukų. Čia kaip pažiūrėsi į tai. O kaip bus - pamatysim.
Dėl tų vartelių - tikrai jie visada atlapi, bet man kažkaip neužkliuvo - maniškei nei į galvą jokie pabėgimai. Bet tikrai pritariu, kad turi būti sutvarkyta.Man kas labai nepatinka, tai tas šaligatvis nuo kelio iki tų atlapų vartelių. Negi neina jo sutvarkyt,a r prašyt savivaldybės ar seniūnijos. Nežinau kam čia priklauso ta teritorija. Nes vien duobės šaligatvyje. Jei su vežimuku, tai tik žole galima eiti. Labai nepatogu. O ateinu ir su mažiuku su vežimuku paimti dičkės. Ir manoji ne kartą nukrito už tų plytelių užkliuvus. Negi neįmanoma sutvarkyt.Man atrodo čia nuo direktoriaus veiklumo ar neveiklumo viskas priklauso. Kitur pažiūriu - blizga aplinka ir vartai ir pan. O čia hmmm. šiaip sau viskas.
o auklėtojos girdėjau čia geros ir daug gerų.
QUOTE(Lietuva @ 2014 06 15, 21:29)
Dėl tų vartelių - tikrai jie visada atlapi,
Nes vien duobės šaligatvyje. Ir manoji ne kartą nukrito už tų plytelių užkliuvus. Negi neįmanoma sutvarkyt.Man atrodo čia nuo direktoriaus veiklumo ar neveiklumo viskas priklauso. Kitur pažiūriu - blizga aplinka ir vartai ir pan. O čia hmmm. šiaip sau viskas.
o auklėtojos girdėjau čia geros ir daug gerų.
Va va...aišku, svarbiausias dalykas tai geros auklėtojos, ir saugumas, vaikai ugdomi turi būt ir sveiki darže likt...kad šaligatvis ten nors koją nusisuk, irgi pastebėjau, bet kai pamačiau vartelius tai man jis automatiškai antraeilis dalykas tapo...bet tai tiesa, ten net nebetaisytinas, o iš esmės keistinas tas šaligatviukas, nes sveikos plytelės nebėr. bet galvoju, kad ten labiau jau seniūnijos reikalas, ne darželio teritorija ten...Savo ruožu aš pakrutinsiu savivaldybės miesto tvarkymo skyrių, kad pajudintų seniūniją, o paskum reik iniaciatyvių mamkų skambučių seniūnijoj..Žinokit niekas kitas nei mes pačios nieko nepadarys, tokia tai realybė, ir jei iki šiol tokios duobės, tai ir įrodo, kad neveiklumas ir bjauresnio žodžio nevartosiu, yr įsisėnėjusios bėdos...kai yr veiklus žmogus, tai matosi, kad kažkas daroma ir padaroma, o čia kur bepažiūrėsiu reik rankų prikišimo. ir spyną padaryt ir vartelius nudažyt, ir gėlynus patvarkyt ir visa kita juk pirma tik noro reikalas, o ne pinigų ir pan. Ūkvedžio nėr veiklaus ir direktorės iniciatyvos, vat. bet kažkaip dėl šalitgatvio manau, kad ten jau ne jų daržas, o tik seniūnijos.
.Žodžiu, nemėgstu atidėliot reikalų, kalbėjau su Lazdynų seniūne, labai maloni moteris...darželių prieigos, privažiavimai yra tvarkomi, ne šiaip, o kapitaliai, bet tik po tris...tai va..Reik pradėt nuo Miesto tvarkymo skyriaus, reik tėvelių rašto kolektyvinio...o taip pat rašto ir nuo darželio...tuos raštus duot ir seniūnei, ir savivaldybei. Rudeniop žadamas lėšų perskirstymas, tai tuos raštus parašius, galima kažką bandyt laimėt bendram labui kitąmet, o gal net ir rudeniui, bet kokiu atveju reik bandyt papult su tuo darbu į kitų metų biudžetą. Žodžiu pažadėjo palaikyt mūsų iniciatyvas, paremt, bet reik raštų. Pati kaip seniūnė irgi labai suintersuota to šaligatvio sutvarkymu, bet be koletyvinių spaudimo priemonių nieko nebus..
QUOTE(Violeta* @ 2014 06 16, 15:37)
.Žodžiu, nemėgstu atidėliot reikalų, kalbėjau su Lazdynų seniūne, labai maloni moteris...darželių prieigos, privažiavimai yra tvarkomi, ne šiaip, o kapitaliai, bet tik po tris...tai va..Reik pradėt nuo Miesto tvarkymo skyriaus, reik tėvelių rašto kolektyvinio...o taip pat rašto ir nuo darželio...tuos raštus duot ir seniūnei, ir savivaldybei. Rudeniop žadamas lėšų perskirstymas, tai tuos raštus parašius, galima kažką bandyt laimėt bendram labui kitąmet, o gal net ir rudeniui, bet kokiu atveju reik bandyt papult su tuo darbu į kitų metų biudžetą. Žodžiu pažadėjo palaikyt mūsų iniciatyvas, paremt, bet reik raštų. Pati kaip seniūnė irgi labai suintersuota to šaligatvio sutvarkymu, bet be koletyvinių spaudimo priemonių nieko nebus..
oi ačiū tau mamka, tikrai faina, veikli esi. Aš ir pati žinau, kad be raštų nei iš vietos. Bandysiu organziuoti savo grupėje, tik va vasara, tai bus sunku.