Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko įvakinimas sutuoktiniui

kazka girdejau, kad galima rasyti prasyma, kad nereiketu laukti to ę0d. neva skubos tvarka isigalioja tas istatymas. pasidomek
Atsakyti
Sveikos mamytės
Man labai reikia Jūsų pagalbos esu KU PF socialinės pedagogikos 4 kurso studentė ir rašau baigiamąjį darbą apie įvaikinimą. Man ši tema labai aktuali, ne tik dėl baigiamojo darbo, bet ir dėl ateities, nes labai norėčiau įateityje sivaikinti, nesvarbu ar turėsiu savo vaikų ar ne Niu bet prie esmės man reikia atlikti tyrimą su žmonėmis, kurie yra įsivaikinę, arba ruošiasi tai padaryti, tačiau niekaip nesiseka rasti tokių respondentų, nes visgi tai labai subtili tema ir ne visi nori apie tai kalbėti, tuo labiau su nepažįstamu žmogumi Todėl ir kreipiuosi į visas šio forumo dalyves, kurios yra įsivaikinusios ar ruošiasi šiam žingsniui. Labai būčiau dėkinga, jei nepagailėtumėte laiko ir atsakytumėte į keletą klausimukų. Man nereikia jokių duomenų apie Jus, tai anoniminė apklausa. Štai klausimai:
1. Ar įvaikinimo proceso metu (arba prieš jį ar po jo) susidūrėte su kokiais nors sunkumais, problemomis? Jei taip, - su kokiais? Jei ne, pereikite prie 3 klausimo.
2. Kaip sprendėte iškilusius sunkumus, problemas? Ar kas nors padėjo Jums išspręsti iškilusius sunkumus, problemas? Kur kreipėtės pagalbos iškilus sunkumams, problemoms šio proceso metu?
3. Ar trūko kokios informacijos susijusios su įvaikinimu prasidėjus šiam procesui?
4. Kaip manote, ar reikalinga speciali įtėvių parengimo programa įvaikinimui?
5. Gal turite kokių pasiūlymų, į ką turėtų būti atsižvelgta kuriant įtėvių parengimo įsivaikinimui programą (pvz., būsimų įtėvių psichologinis paruošimas, supažindinimas su pačiu įvaikinimo procesu, galimais sunkumais ir pan.)?
O jei tik dabar ruošiatės įsivaikinti ir lankotės įvaikinimo kursuose PRIDE, atsakykite į šiuos klausimus:
1. Kas lėmė Jūsų apsisprendimą dalyvauti būsimų įtėvių ir globėjų parengimo programoje?
2. Ar būsimų įtėvių ir globėjų parengimo programa yra Jums kuo nors naudinga? Ar jaučiatės labiau pasiruošę įvaikinimo procesui nei buvote iki šiol?
3. Kuo ji Jums naudinga? Ką naujo ir naudingo sužinojote? Ką dar noretumėte sužinoti besimokydami tokioje programoje? Ką reikėtų būsimiems įtėviams dar paaiškinti?
4. Ar nemanote, kad turėtų būti parengta atskirai tik būsimų įtėvių parengimo įvaikinimui programa? Ar netrukdo tai, kad kartu vyksta ir būsimų įtėvių ir būsimų globėjų rengimas, t.y., kad visi šios programos etapai vyksta bendrai?
5. Kaip manote, ar reikalinga speciali įtėvių parengimo programa įvaikinimui?
6. Gal turite kokių pasiūlymų, į ką dar labiau turėtų būti atsižvelgta kuriant įtėvių parengimo įsivaikinimui programą?
Dėkoju už sugaištą laiką ir pagalbą atliekant tyrimą. Atsakymus į šiuos klausimus siųskite iki 2008 04 01 adresu: ausra.bambalaite@gmail.com
Atsakyti
Labutis!
Mano dabartinis vyras nori ivaikinti mano sunu pirmos santuokos
Bet biologinis tevas nenori atsisakyti vaiko,bet jis(biologinis tevas) ne rupinosi vaiku,net ne moka jam alimentu.
Gal kas zino nuo ko pradet ir kur kreiptis?
Atsakyti
Riboti bio teises galima tik per teisma, jeigu jis graziuoju nesiruoina vaiku Taciau, kad pinigu nemoka, pati busite apkaltinta, kad nepasirupinote ir neprisiteisete per teisma. Jeigu turite rimta argumenta pries, jums pavyks uzgincyti...
Atsakyti
Tai man priteisti alimentai,bet jis ne dirba ir ne moka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anzelite: 17 liepos 2008 - 19:44
Tada alimantai bus išieškoti iš hjo turto butas mašina viskas kas galima per antstolius parduoti dar beto negali jis amžinai dirbti nelegaliai va tada kai įsidarbins ir prikirpsi uodegą svarbiausiai teisiškai susitvarkyk o kai vienam pažystamam paskaičiavo elemntus už 5 metus tai gavosi keliasdešimt tukstančių tai jis plaukus rovėsi irtada jau kogero būtų pasirašes ir ant tokio dokumentuko
Atsakyti
Visai teisingas patarimas. Tik reikia moketi pasinaudoti...
Atsakyti
tesinys šios istorijos toks tėvas buvo iklaintas už elementų nemokėjimą nes sumos buvo labai didelės. Žodžiu pirma teismas paskui popieriukas po nosim ir kai pamatys dideles sumas tai .......
Atsakyti
Zaika2, pati minejai, kad vaikui turi buti suteikta laisve, jeigu bio patys nenori vaikais aukleti, rupintis. Nes tie vaikai irgi nusipelne buti laisvais, laimingais ir t.t. O del bio tevu nenoro daryti nieko vaiku kaltes nera. Ir jeigu svetimas zmogus nori isivaikinti svetima vaika... tai tik pagirtina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 18 liepos 2008 - 01:28
o kas bus jei ir su antruoju santykiai nesusiklostys? dar vienas tevas bus? pazinoti abu tevus yra zmogaus teise, ir nesvarbu koks tas tevas ar kokia ta motina, tai yra vaiko teise pazinoti savo biologinius tevus. as, beje, niekada savo dabartiniui vyrui neleisciau vaikintis mano sunaus, nes jis turi teva, koks jis bebutu, kas buvo ir yra tarp manes ir ex, netenka reiksmes, kai vaiko teises ir poreikiai tampa pirmais.
Atsakyti
Tai vaikas pats nori kito tevo pavardes,o bio vadina alkasu ir sako jis man ne tevas.
istikruju jis tapo vos ne bomzu,kokia ten masina ar butas! jis vos turi kuo apsirengti!
Atsakyti
Jeigu is toks yra, sumokek jam ir pasirasys popierius...
Atsakyti