Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš raugintų kopūstų

Sveikos smile.gif
Prispyrė bėda - draugas iš savo mamos parvežė laaabai skanių raugintų kopūstų. Visa bėda, kad labai daug - tikrai per daug, kad sugebėčiau vakarais prie televizoriaus sukramsnoti. tongue.gif Vienintelis patiekalas, ką moku virti - ukrainietiški barščiai, bet gi nevalgysi jų kiekvieną dieną. Gal kuri galit pasiūlyt, ką su šituo gėriu būtų galima padaryti? Ir kad be mėsos būtų?...
Atsakyti
Na, aš kaip ukrainietė galiu pasakyti, kad ukrainietiški barsčiai tikrai ne su raugintais kopūstais verdami, bet tiek to smile.gif
Siūlyčiau virti raugintų kopūstų sriubą su perlinėmis kruopomis.
Dar galima patroškinti, skaniausia su rūkytom dešrelėm, bet jei mėsos nevartojat, tai su daržovėm, labai tinka paprikos, kalafijorai rolleyes.gif
Atsakyti
Galima kaip įdarą naudoti kopūstus mirksiukas.gif gaminti bandeles mirksiukas.gif
Atsakyti
Troskini galima daryti. Visas kokias turi darzoves reikia atskirai pakepinti ar isvirti, tada viska sumaisai ideti prieskokiu, riebalu(aliejus taip pat tinka) ir skanaus. Dar su grybais skaniai gaunasi.
Burokeliu, pupeliu ir raugintu kopustu misraine su aliejum skanu smile.gif
Atsakyti
rauginti kopustai, tarkuotos morkos ir obuoli itarkuot plius aliejaus, pipiru cukraus ir druskos tokias saloteles galiu est ir est ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blalala @ 2008 01 03, 12:52)
Sveikos smile.gif
Prispyrė bėda - draugas iš savo mamos parvežė laaabai skanių raugintų kopūstų. Visa bėda, kad labai daug - tikrai per daug, kad sugebėčiau vakarais prie televizoriaus sukramsnoti. tongue.gif Vienintelis patiekalas, ką moku virti - ukrainietiški barščiai, bet gi nevalgysi jų kiekvieną dieną. Gal kuri galit pasiūlyt, ką su šituo gėriu būtų galima padaryti? Ir kad be mėsos būtų?...

Aš tai sudedu į puodą kopūstus, pakepintas daržoves (svogūnus, morkas, česnakus), mėsytės gabaliukus (galima kažką išrūkyto dėti) ir bulves ant viršaus. Pabarstau viršų prieskoniais (bet labai nedaug, nes kopūstai ir taip savaime sūrūs) ir kišu puodą į orkaitę. Troškinu apie valandą laiko, kol viršutinės bulvės truputį apskrus (troškinu uždengtą).

P.S. Dar pamiršau parašyti, kad reikia įpilti truputį vandens blush2.gif

Čia vienas patiekalas, o dar galima pasigaminti rusišką mišrainę (vinigretą - atrodo taip vadinasi ax.gif ). Ten įeina r.kopūstai, burokėliai, pupos, morkos, aliejus... atrodo viskas mastau.gif Gal kas tiksliau žino, padės prisiminti?

Žinoma, dar galima išsivirti r.kopūstų sriubą thumbup.gif

Kas dar g.gif Jei prisiminsiu, parašysiu dar mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mane seimoje daromi zemaitiski blynai su pakepintu raugintu kopustu idaru. thumbup.gif
Atsakyti
Siaip mes raugintu kopustu praktiskai nevalgom nes MB nemegsta sad.gif Bet prisiminiau toki skanu kepsniuku recepteli, kuri senais laikais su sese pasigamindavom. Reikia nugarines arba sprandines gabaleliu. Juos labai plonai ismusti, papriekoniuoti ir deti i vidu raugintu kopustu. Susukti ir is krastu susmeigti dantu krapstukais. Det i keptuve ir is visu pusiu apkepti. Valgyti su virtom bulvytem. Man budavo nerealiai skanu, mesa labai sultinga gaudavosi. Reiks kada paciai pasikept, net seile nutyso berasant wink.gif
Atsakyti

Aš tai į troškinimo indą arba čenakines dedu kopūstus, truputį aliejaus,vandens nedaug
ir į orkaitę. Troškinasi apie valandą, tada su bulvėmis labai skanu.
Kartais dedu rūkytų ausyčių smulkiai pjaustytų arba mėsos, bet tu nori be mėsos tai
tau nelabai tiks šis receptas.
O jei valgome, kaip salotas įdedu majonezo šaukštą labai pikantiškas skonis gaunasi.
Gali valgyti su duona, tinka prie mėsos ir bulvių thumbup.gif

Atsakyti
Aš gaminu šonkauliukus su raugintais kopūstais.

Kiaulienos šonkauliukus apkepinu aliejuje ir sudedu į puodą. Prieš tai kartais palaikau apibarsčiusi pora skiltelių smulkinto česnako ir pipirais. Jei ne, vis tiek dedu pora skiltelių smulkinto česnako, kurį pakepinu kartu su šonkauliukais.

Ant šonkauliukų dedu raugintus kopūstus, užpilu vandens, kad apsemtų šonkauliukus, ir troškinu.

Prieš baigiant troškinti įpilu truputį pomidorų padažo, kokius 4 šaukštus.

Atskirai išverdu bulvių.

Man pačiai labai skanu, o ir vyras labai mėgsta thumbup.gif

Papildyta:
Beje, gal kuri gaminate pyragėlius su raugintais kopūstais? Atrodo, kad kažkur mačiau kažką tokio, tik dabar neberandu, kur g.gif
Atsakyti
O as kaip tik vakar visriau raugintu kopustu sriubyte, o siandien is likusios sriubos pasidarysiu dazini lietiniam
Papildyta:
QUOTE(ingakyca @ 2008 01 04, 00:24)
Galima kaip įdarą naudoti kopūstus  mirksiukas.gif gaminti bandeles  mirksiukas.gif

O kaip kopustus paruosti bandelem?
Atsakyti
[quote=Girinukė,2008 01 10, 11:09]
O as kaip tik vakar visriau raugintu kopustu sriubyte, o siandien is likusios sriubos pasidarysiu dazini lietiniam
Papildyta:

Girinuke, o kaip daromas tas dažinys? Ir koks įdaras tuomet lietiniams tinka?
Atsakyti