Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš raugintų kopūstų

tai gi bandeles idaryti tereikia patroskinti kopustus ir nusunkti kad vandens nebutu per daug ax.gif

Apsiryjimas doh.gif thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
gal truputi ne itema, a bet as raugintais kopustais su visu skysciu kimsau naijiems metams suprieskuoniuota anti, gavosi puikiai 4u.gif
Atsakyti
Labai skanu issitroskinti raugintu kopustu ir valgyti su keptuveje (ar orkaiteje) keptu upetakiu ar kita riebia zuvimi.

Kopustus troskinu taip: 1 kg raugintu kopustu (skaniu), 3 morkos, 1-2 svogunai, 250 g pievagrybiu. Morku, sviogunu ir pievagrybiu galima ir daugiau, cia nuo skonio priklauso, man patinka kai ju daug, vos ne tiek pat kaip kopustu.

Svogunus supjaustau pusziedziais, apkepu aliejuje, tada apkepu morkas, supjaustytas juostelemis.
Pievagrybius isvalau ir perpjaunu pusiau (didelius, mazu isvis nepjaustau), ju nekepu. Viska sumetu i puoda su kopustais. kokiu pora stikliniu vandens ipilu, pipiru imetu. Ir kai uzverda troskinu 1.5-2 valandas. Kuo ilgiau troskini, tuo jie skanesni (bent man). kai lieka koks pusvalandis iki troskinimosi pabaigos i metu lauro lapeli, paragauju ar netruksta druskos ar kitu prieskoniu.

Galima ipjaustyti desreliu ir mesos ir troskinti kartu su kopustais.

Bet jeigu valgysit upetakiu mesos zinoma nereikia smile.gif salia dar issiverdam bulvyciu ar bulviu koses pasidarom.

Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2012 01 03, 20:50)
gal truputi ne itema, a bet as raugintais kopustais su visu skysciu kimsau naijiems metams suprieskuoniuota anti, gavosi puikiai 4u.gif

Kimsta antis ar zasis ir super! Tik reikia neperkimsti, t.y. palikti vietos jiems troskintis. O kai anties ar zasies riebaliukuose kopustai issitroskina, niam niam smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skraido: 01 gegužės 2012 - 12:27
QUOTE(Skraido @ 2012 05 01, 13:25)
Labai skanu issitroskinti raugintu kopustu ir valgyti su keptuveje (ar orkaiteje) keptu upetakiu ar kita riebia zuvimi.

Kopustus troskinu taip: 1 kg raugintu kopustu (skaniu), 3 morkos, 1-2 svogunai, 250 g pievagrybiu. Morku, sviogunu ir pievagrybiu galima ir daugiau, cia nuo skonio priklauso, man patinka kai ju daug, vos ne tiek pat kaip kopustu.

Svogunus supjaustau pusziedziais, apkepu aliejuje, tada apkepu morkas, supjaustytas juostelemis.
Pievagrybius isvalau ir perpjaunu pusiau (didelius, mazu isvis nepjaustau), ju nekepu. Viska sumetu i puoda su kopustais. kokiu pora stikliniu vandens ipilu, pipiru imetu. Ir kai uzverda troskinu 1.5-2 valandas. Kuo ilgiau troskini, tuo jie skanesni (bent man). kai lieka koks pusvalandis iki troskinimosi pabaigos i metu lauro lapeli, paragauju ar netruksta druskos ar kitu prieskoniu.

Galima ipjaustyti desreliu ir mesos ir troskinti kartu su kopustais.

Bet jeigu valgysit upetakiu mesos zinoma nereikia smile.gif salia dar issiverdam bulvyciu ar bulviu koses pasidarom.
Papildyta:
Kimsta antis ar zasis ir super! Tik reikia neperkimsti, t.y. palikti vietos jiems troskintis. O kai anties ar zasies riebaliukuose kopustai issitroskina, niam niam smile.gif

O kopūstų keptuvėje pakepinti nereikia?Iš karto puode troškinate?
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2012 05 02, 14:08)

Bent as visada pakepinu,visiskai kitas skonis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2012 05 02, 14:08)

Aš nekepinu. Tiesa, jeigu kopūstai labai rūgštūs - galima juos perplauti vandeniu. Iš kopūsto rūgštumas tikrai neišsiplaus, bet bus švelnesnio skonio smile.gif
Atsakyti
O, dar ir raugintų kopūstėlių pas jus yra blush2.gif, mes jau senai išsibaigę... O gaila, ypač norėčiau išmėginti antį su kopūstėliais tongue.gif
Atsakyti
Vienintelis patiekalas su raugintais kopūstais kurį moku daryti tai troškinti juos su dešrelėm ir bulvėm biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Ir tai būna per metus kartą, nes nevalgo mano šeimyna jų ax.gif Man šiaip skanu, vieni jie, kaip salotos, tarkim prie keptos mėsos su bulvėmis.
Atsakyti