Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai iš raugintų kopūstų

QUOTE(mickute7 @ 2008 12 07, 19:16)
Mano mama tai dėdavo vitus burokėlius, raugintus kopūstus, virtos pupelės ir virtos bulvės, viską sumaišydavo su aliejum. ČIa jau per Kūčias visada būdavo

aciu, o svoguniuko-ne? 4u.gif
Atsakyti
Sonkauliukai su kopustais

formele patepu aliejum, galima truputuli daugiau. toliau sluoksniuoju - griezineliais pjaustytos morkos su truputeliu cukraus ir cinamono, griezineliais pjaustytos bulves su prieskoniais, marinuoti sonkauliai, rauginti kopustai su trupuciu aliejaus. ipilti siek tiek vandens. kepti gera valanda. baigiant kepti uzpilu toki lyg ir padaza- kuri viena- isplakti kiausiniai su grietine, fermentinis suris su grietine. kartais is to ka randu saldytuve. skanaus
p.s. nera taip riebu, kaip gali pasirodyti. vaikai bene vieninteli patieka is raugintu kopustu nesiraukydami valgo
Atsakyti
QUOTE(Ivė @ 2008 01 04, 20:47)
Aš tai sudedu į puodą kopūstus, pakepintas daržoves (svogūnus, morkas, česnakus), mėsytės gabaliukus (galima kažką išrūkyto dėti) ir bulves ant viršaus. Pabarstau viršų prieskoniais (bet labai nedaug, nes kopūstai ir taip savaime sūrūs) ir kišu puodą į orkaitę. Troškinu apie valandą laiko, kol viršutinės bulvės truputį apskrus (troškinu uždengtą).

P.S. Dar pamiršau parašyti, kad reikia įpilti truputį vandens blush2.gif

Čia vienas patiekalas, o dar galima pasigaminti rusišką mišrainę (vinigretą - atrodo taip vadinasi ax.gif ). Ten įeina r.kopūstai, burokėliai, pupos, morkos, aliejus... atrodo viskas mastau.gif Gal kas tiksliau žino, padės prisiminti?

Žinoma, dar galima išsivirti r.kopūstų sriubą thumbup.gif

Kas dar g.gif Jei prisiminsiu, parašysiu dar mirksiukas.gif

būtinai šiandien pabandysiu orkaitėj išsikepti, nes vyras labai jau daug kopūsų parvežė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2008 12 07, 17:33)
gal kas zinot misrainyte su raug kopustais ir burokeliais? ten lyg dar pupeliu buvo... Burokelis virtas, ar ir pamarinuotas turi but? jei kas zinot, tai smulkiai aprasykit  4u.gif


na as labai paprastai darau, raudintas kopustas, virtas burokelis (ne marinuotas), pupeles, svogunas (jei megstat) ir prieskoniukai, ir aliejus..
Atsakyti
Sveikos,
Nepatingėjau - perverčiau visas temas ir neradau temos būtent apie patiekalus iš raugintų kopūstų. Pati labai labai mėgstu juos, ir norėčiau sužinoti, kokių patiekalų žinote iš šio produkto. Įdomu viskas, troškinys, sriuba.. gal pyragėlius kokius mokat?
Ačiū labai
Atsakyti
sveiki,ir mes megstam raugintus kopustus,kai pavalgom ju,tai vakare oi oi oi kariaujam lotuliukas.gif .mes pagrinde kopustus patroskinam su parukytom desrelem ar rukyta sonine,laabai skanu.o jei dar lieka kopustu,tai isverdu bulviu su lupynom,nulupu,po to sumalu ir darau kokorus,lygtai taip juos vadina g.gif .dar koki padaziuka,tai niaaaam thumbup.gif .esu ragavus pyrageliu,jie buvo virti aliejuj,tai irgi laaabai patiko thumbup.gif ,bet nemoku teslos skaniai paruosti.bandziau,bet neisejo verysad.gif .tikrai gal kas gali pasidalint receptu g.gif . smile.gif
Atsakyti
dar labai skanu raugintu kopustu sriuba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dolcegitka @ 2008 09 22, 08:49)
zemaitiskus blinus galima daryti su raugintais kopustais, tik pirma reike petelnej juos patroskinti su lasinukais ir svogunu,

o visa kita taip pat kaip su mėsa? g.gif

QUOTE(lempute- @ 2009 02 18, 18:47)
na as labai paprastai darau, raudintas kopustas, virtas burokelis (ne marinuotas), pupeles, svogunas (jei megstat) ir prieskoniukai, ir aliejus..

mm.. manau ryt reiks pabandyti wub.gif
Atsakyti
pyrageliu su raugintais kopustais receptukas: Tesla:2 pok.varskes,4 kiausiniai,1arbat. saukst. druskos ,nepilnas saukstelis (as dedu kepimo miltelius)sodos nugesintos su actu,2val.saukst.cukraus,ir miltu tiek kad galima butu iskocioti.Idaras: raugintus kopustus supjaustau smulkiai, viena svoguno galva irgi smulkiai supjaustyti,tada sudedu i puoda ipilu vandens ir patroskinu kokias 10-15 min., kad nesigautu kose, bet butu neperkieti.Tada kopustus atausinu iskocioju tesla ,padarau apvalius idedu kopustus, uzspaudziu kad neisbyretu ir kepu keptuveje ant aliejaus. Is sitos teslos darau ir su dziovintais grybais. Skanaus.
Atsakyti
man tai zemaitiski blynai su troskintais kopustais niam niam daryti kaip ir paprastus zemaitiskus tik vietoj mesos ideti raugintu troskintu kopustu
Atsakyti
Mes kartais tiesiog: pamirkau kelias minutes raugintus kopūstus vandenyje ir dedu į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepinu ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja ir net truputį apskrunda. Galima dar įpjaustyti rūkytą deršrelę. Atskirai išverdu bulvytes. Paprasta, skanu ir ūkiška biggrin.gif
Atsakyti
Man labai skanu lietiniai blynai su raugintu kopustu daziniu.Prikepu lietiniu blynu.Raugintus kopustus nuplaunu,ir juos nuverdu.Keptuveje pakepinu spirgucius,svoguna ir ant ju supilu nuvirtus kopustus.troskinu ant silpnos ugnies,baigiantis idedu truputeli sviesto.Valgom su blynais.Labai skanu! mirksiukas.gif
Atsakyti