Įkraunama...
Įkraunama...

Temperatūra po gimdymo

laidies ismintis sako, kad moteris po gimdymo sesias savaites yra viena koja grabe:(
Kiek laiko yra normalu aukstesne kuno temperatura?
Savaite po gimdymo buvo >=38.4. Dabar jau trecia savaite eina, nuolatos buna 37.2, kartais maziau:)
Naktimis maitinant leliu, pila karstis ir prakaitai sad.gif
Ar tai nuo pieno gamybos ir besitraukinejancios gimdos?
Atsakyti
Rasakila, man tai sukilusi tempa nieko gero nerodė - nuo pat gimdymo dienos sukildavo iki 39 (nežinau, gal būtų sukilusi daugiau, bet numušinėdavo ligoninėj), tai, nors ir buvau "pumpuojama" dviejų rūšių antibiotikais, ji tokia laikėsi savaite.. Jau buvau pradėjusi galvoti, kad neišbrisiu iš tos balos, nes tiek ilgai jokių pokyčių nebuvo blink.gif Tačiau po savaitės organizmas pradėjo kovoti ir išgijau.. Labai žlugdė tai, kad ilgai niekas nesakė priežasties.. Tik po 5 - 6 dienų užsiminė, kad "aktyvavosi" streptokokas g.gif , nors vaikiukas buvo sveikas g.gif Mano vyras labiau linkes manyti, kad paprasčiausiai buvo kažkas nesteriliai atlikta per/po gimdymo ir gavosi uždegimas g.gif
Aš tau patarčiau būtinai nueiti pas ginekologą, nes gali būti visokių priežasčių pakilusiai tempai.. Kad po to nebūtų kas nors dar blogiau, tfu, tfu, tfu.. Ir pačiai ramiau bus, galėsi mėgautis motinystės džiaugsmais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tera @ 2005 03 23, 12:16)
Rasakila, man tai sukilusi  tempa nieko gero nerodė - nuo pat gimdymo dienos sukildavo iki 39 (nežinau, gal būtų sukilusi daugiau, bet numušinėdavo ligoninėj), tai, nors ir buvau "pumpuojama" dviejų rūšių antibiotikais, ji tokia laikėsi savaite.. Jau buvau pradėjusi galvoti, kad neišbrisiu iš tos balos, nes tiek ilgai jokių pokyčių nebuvo  blink.gif  Tačiau po savaitės organizmas pradėjo kovoti ir išgijau.. Labai žlugdė tai, kad ilgai niekas nesakė priežasties.. Tik po 5 - 6 dienų užsiminė, kad "aktyvavosi" streptokokas  g.gif , nors vaikiukas buvo sveikas  g.gif  Mano vyras labiau linkes manyti, kad paprasčiausiai buvo kažkas nesteriliai atlikta per/po gimdymo ir gavosi uždegimas  g.gif
Aš tau patarčiau būtinai nueiti pas ginekologą, nes gali būti visokių priežasčių pakilusiai tempai.. Kad po to nebūtų kas nors dar blogiau, tfu, tfu, tfu.. Ir pačiai ramiau bus, galėsi mėgautis motinystės džiaugsmais  4u.gif

Man KMUK sake, kad po gimdymo savaite yra normalu t=38, tai ja tik numusinejo ir viskas:( tipo gimda valosi, taip ir turi buti:(
palatos drauge paprtase paziureti echoskopu, tai sako tipo ka cia issigalvoji? doh.gif
Atsakyti
doh.gif Nieko tame normalaus nėra - tempa iki 38 yra normalu maximum 2 dienas po gimdymo, man jau antrą karščiavimo dieną puolė visokius tyrimus daryti - nes buvo aišku, kad kažkas negerai.. O gimdą su ehoskopu (kad patikrint, ar nėra kalti užsilike plaentos likučiai) žiūrėjo kokius 4 kartus... Tikrai nueik ir pasitikrink mirksiukas.gif
Atsakyti
Rasakila, kazkaip keista, kad laikantis tokiai nemazai temperaturai nedare jokiu tyrimu...
Man irgi kelias dienas po gimdymo buvo temperatura apie 38...Tai KMUK atliko tyrimus, ziurejo echoskopu gimda-ar viskas ten gerai... bet nieko nerado, viskas tvarkoj buvo.... Bet, del viso pikto palaike, ligonineje 5 dienas ir dar visa savaite liepe skambinetis daktarui (pas ji gimdziau susitarus) ir pranesineti savo temperatura.... Tai man dar visa savaite laikesi 37.2... Bet su laiku susitvarke...
Atsakyti
Kazkaip sake, kad pirma savaite normalu, nes plysimai ir siuvimai schmoll.gif schmoll.gif
o t pakilo savaitgaly, todel daktaru neprisisauksi...
siandie bandziau registruotis jusu paklausius - daktarai atostogauja iki po VELYKU:(
Atsakyti
Man taip pat streptokokas buvo.
Atsakyti
geriausia, aišku, kad tokiais atvejais apžiūrėtų gydytojas, šiaip nėra normalu, jei aukšta temparatūra, vadinasi vyksta kažkokie procesai, man pvz. buvo gimdos uždegimas... Pasitikrink, kad ir pas kt. gydytoja.
Atsakyti
Man po sekcijos 10 dienu laikesi 38 temp, numusinedavau temperatura su paracetamoliu, kad galeciau maitint. Praejus 10 dienu kreipiaus i gydytoja, pas kuria gimdziau, temperatura numuso tik antibiotikais - gentomicinu. Taciau prakaitavimas nakti isliko dar gerus 1.5 menesio... kartais pakidavo temperatura iki 37.2 Niekas negalejo pasakyti kodel... schmoll.gif Jei turi patikima gydytoja, butinai kreipkis. Galiu pasakyti, kad tai labai sekina
Atsakyti
QUOTE(Rasakila @ 2005 03 23, 13:57)
Kazkaip sake, kad pirma savaite normalu, nes plysimai ir siuvimai  schmoll.gif  schmoll.gif
o t pakilo savaitgaly, todel daktaru neprisisauksi...
siandie bandziau registruotis jusu paklausius - daktarai atostogauja iki po VELYKU:(

Man po abiejų gimdymų nebuvo pakilusi temperatūra, tai nemanau, kad čia normalu rolleyes.gif
Atsakyti
temperatura po gimdymo rodo kazkoki uzdegima ar bacila..Man ji uzkilo praejus savaitei po gimdymo...Ir iki 40laipsniu uzkilo,numusem tik su antibiotikais.. tokiu atveju tikrai vertetu pasikonsultuoti su ginekologu
Atsakyti
Pagimdžius jokiu būdu negalima matuoti temperatūros pažastyje, nes ji yra netiksli. Prie krūtinės, kai gaminasi pienukas, visada termometras parodys virš 38 laipsnių. Temperatūrą reikia matuoti kirkšnyje biggrin.gif Tai kad nepergyvenkit mirksiukas.gif (man taip RK ligoninėj pasakė, kai pagimdžiau, o aš jau norėjau termometrą slėpti, kad tik namo išleistų biggrin.gif )
Atsakyti