Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės

sveiki.
norejau paklausti.ar nebus per veli pirma gyditojo konsultacija kuri paskirta tik ketvirtadieniui(19diena.o tai man bus 4nestumo savaite) jei mano vyro kraujo grupe yra A Rh D teigiama, o mano yra A B(IV) Rh neigiamas.ar tureciau nerimauti del per velaus apsilankymo pas gyditoja?ar neprades gamintis antikuniai del skirtingu kraujo grupiu? Sirdingai dekoju.
Atsakyti
Pirmoji konsultacija tikrai ne per vėlai. jei tai irmas Jūsų nėštumas, antikūniai nesigamins.
Atsakyti
Noriu paklausti, ar privalomai daromas gliukozes toleravimo testas? Kokia jo reiksme? Ar atsizvelgiant i rezultatus gydoma kazkas kazkaip?

Man imunoglobulina zada leisti kai sueis 26 savaites. Ar ne per anskti? Antikuniu nerasta, tiria kas menesi. Pries tai buvo 2 nesivystantys nestumai, po ju suleistas imunoglobulinas.

Ar del dazno pulso, ramybes busenoje visuomet virsija 100, daznai 120, galima vartoti gudobeles lasus? Juos skyre endokrinologe, bet esu girdejusi priestaringu nuomoniu.

Ar esant nedideliam skydliaukes padidejimui ir vieno hormono menkam nukrypimui nuo normos (yra 2.37, kai normos virsutine riba 2.3) verta toliau tirtis? Ar istyrus bus galima gydyti kokiais nors vaistais? Nes endokrinologe issireiske taip, kad vistiek niekaip negaletu gyddyti, bet vis siuncia tolimesniems tyrimams (FT3 ir ATPO). O gal skydlaiukes padidejimas ir hormonu rezultatai susije su nestumu tiesiog ir tyrimai nebutini?

Busiu dekinga ir uz lakoniskus atsakymus 4u.gif

Atsakyti
Gliukozės toleravimo testą rekomenduojama atlikti, jei yra diabeto atvejų giminėje, šlapimo tyrime randama gliukozės, moteris nutukusi, per daug vaisiaus vandenų, buvęs nėščiųjų diabetas, stambus, arba apsigimęs naujagimis anksčiau.
Anti D imunoglobuliną rekomenduojama leisti 28 sav. Tačiau, jei dėl kokių nors priežąsčių tenka suleisti anksčiau, nieko baisaus.
Gali būti, kad tachikardija ir yra dėl skydliaukės veiklos sutrikimų, todėl manau, kad vertėtų atlikti tolesnius tyrimus, ir jei reikės, skirti atitinkamą gydymą.
Atsakyti
Mano kraujo grupė yra +IIIB o mano vyro -IIIB laukiuosi trečio vaiko su pirmais dviem ne turejau del kraujo grupės jokiu problemų o šį karta gydytoja kažkaip sunerimo kai pasakiau kad vyro minusinis, bet man nieko konkrečiai ne paiškino. nestuke.gif
Atsakyti
Tokiu atveju absoliučiai jokio pavojaus nei Jūsų vaikeliui, nei Jums nėra.
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti. Man dabar 13 sav. ir mano kraujo grupe minusas o vyro pliusas. Neštumas pirmas ir man ginekologe sakė, kad apie 28 sav. reikės susileisti vaista prieš antikūnius ir sakė, kad ta injekcija kainuoja apie 100lt. bet as esu valstybės drausta ir ar man tikrai reikia už ta injekcija moket? nes kiek žianu kai kur ji yra nemokama. Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Turėtų būti nemokama (jei lankotės valdiškoje medicinos įstaigoje).
Atsakyti
Noreciau paklausti ką reiskia silpnas teigiamas kraujo grupės rezusas?Laukiuosi. Dabar eina 25 savaitė. Nerimauju, ar 28 savaite tokiu atveju tikrai nereikia tirti antikūnų ir suleisti RH imunoglobulino?
Atsakyti
Taip būti negali. Rh yra arba teigiamas, arba neigiamas. Jei kyla neaiškumų, tyrimą reikia kartoti.
Atsakyti
Taip būti negali. Rh yra arba teigiamas, arba neigiamas. Jei kyla neaiškumų ,tyrimą reikia kartoti.
Atsakyti
Mano kraujo rh minusas, per pirma nestuma mano krauja eme kas dvi savaites tada as priklausiau poliklinikai, o dabar as perejus i seimos klinika (antras nestumas) - tai dabar krauja tikrina i du menesius karta. Sakykit ar cia prieziuros stoka ar nauji istatymai? Aciu
Atsakyti