Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės

Jei antikūnių nera, užtenka tirti ir tokiu dažniu.
Atsakyti
Mano Rh neigiamas, vyro - teigiamas. Pirmo nestumo metu nuolat seke antikunius, 28 sav suleido anti-D(Rh) gamaglobulina, pirmo vaiko Rh +

Antro nestumo metu teko pakeisti gydytoja, si taip pat seka antikunius, taciau kad nereiketu leisti anti-D(Rh) gamaglobulino, pasiunte i genetikos centra.
Genetikos centre issisaipe is tokio siuntimo ir nedare jokiu tyrimu.
Turiu itarima kad genetikos centre medikai buvo teisus (nors ir nemandagus)

Visgi ar anti-D(Rh) gamaglobulinas gali buti kazkuo pavojingas ar netoleruotinas, kad reiktu jo vengti?
Ar, jei gydytoja siuntusi i genetikos centra ir nurodziusi kraujo grupe kaip priezasti, galejo tureti kokiu itarimu, kuriu nesake man?
Kaip suprantu antikuniu sekimas ir anti-D(Rh) gamaglobulino suleidimas 28 savaite vienintele protinga iseitis tokiu atveju?
Dekui is anksto

Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Mano kraujo grupė Rh(-), o vyro Rh(+). Man 28 savaitę suleido gamaglobulino.
Norėjau jūsų paklausti, kai pagimdysiu ir vaikučio kraujo grupė bus Rh(-), daktarė sakė, kad nereiks po gimdymo suleisti gamaglobulino.Ar tikrai nereiktu jo suleisti?Kažkaip man neramu dėl to.Būčiau labai dėkinga jei atsakytumėt į mano klausimą 4u.gif
Atsakyti
Jei vaikelio kraujas Rh(-), šio preparato leisti tikrai nereikia.
Atsakyti
Laba diena. esu 4 kartą nėščia, gimdysiu 2 kartą. mano RH neigiamas, vyro - teigiamas. Imunoglobulinas nebuvo suleistas. kokios gali būti pasekmės šiame nėštume. kas būtų, jeigu atsirastų kraujyje antikūnių. kaip tai pakenktų vaisiui?
Atsakyti
Gali būti, kad jūs nešiojate Rh- vaisių, arba praėjusių nėštumų metu nebuvote imunizuota. Tuomet jokių pasekmių šiame nėštume nebus.
Jei pradėtų gamintis antikūniai, gali vysytytis įvairaus laipsnio vaikelio mažakraujystė, po gimdymo - gelta. Kiekvienu atveju tai labai individualu.
Atsakyti
laba diena dar karta.esu ketvirta menesi niescia...neseniai pas jus kreipiausi kad man darosi silpna rytais vos ne iki alpimo....patarete pasidaryt kraujo tyrimus.....atlikus daktare pasake kad padidejes eritrocitu ir hemoglobino kiekis(virs normos).
ka tai galetu reiksti???? nusiunte pas seimos daktara bet dar nebuvau..
Atsakyti
greičiausiai tai reiškia, kad per mažai geriate ir kraujas tiesiog per tirštas. Tiksliau galės pasakyti gydytoja, žinodama ir kitus parametrus.
Atsakyti
QUOTE
Rh faktorių nulemia du genai, gauti iš abiejų tievų. Rh + genas dominuoja Rh - geno atžvilgiu, ir jei žmogus yra heterozigotinis pagal šį požymį, t.y. iš vieno tėvo gavo Rh+, iš kito RH-, bendrai jo kraujas bus Rh+. Tačiau jei ir mama ir tėtis tokie heterozigotiniai, jie savo vaikeliui gali perduoti būtent Rh- genus, tuomet vaiko kraujas bus RH-.


Jei abu tėvai heterozigotiniai, tai kiti vaikai ir turės Rh-?
Pas mus su vyru Rh+ (Mano O Rh+, vyro AB Rh+) Pirmas vaikas gimė B Rh-. Ar ir antras vaikelis taip pat turės Rh-?
Atsakyti
Nebūtinai. Vaikelis gali būti ir Rh+, jei iš Jūsų gaus bent vieną Rh+ alelį.
Atsakyti
esu 33 savaites nescia.Visa nestuma hemoglobinas buvo geras 118,117.pries savaite darytas 114.po 6 dienu pakartotas tyrimas parode kad hemoglobinas tik 82.Ar galejo per savaite taip staigiai nukristi?kokia to priezastis?Ar zemas hemoglobinas gali pakenkt vaikeliui?Ar 100mg gelezies per para gerti savaite laiko yra tikslinga? ar nepakenks vaikeliui toks kiekis?
Atsakyti
Jei per tą laiką nekraujavote, matyt įvyko kažkokia klaida. Per savaitę tiek nukristi tikrai negalėjo.
Geležies preparatą gerti verta, vaikeliui nepakenks.
Atsakyti